Şimdi Ara

Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
8.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TSK başbakana karşı sorumludur ve başkomutanı cumhurbaşkanıdır. Ordu icraatları hükümeti temsil eder, içteki yapılanmasında genelkurmay başkanı etkindir. Aksi halde ölümcül çatışmalara girmiş, şu anki doğu erlerinin halinden anlayan yüksek rütbeli komutanlar PKK'yı sağ bırakmazdı ama malesef durum böyle değil. Orduyu devletten bağımsız bir kurum mu sandın? Senin gibi T.C'nin dini İslam'dır diyen bir hukuk öğrencisinden duyduğuma şaşırmadım doğrusu.

yaprak

İmla kurallarıyla yazını anlaşılabilir hale getirdiğin zaman konuşmaya devam edebiliriz.
  • benim anlamadığım olay gece 23.00 başlamış birlikler sabah gelmiş. hadi sis var helikopter kalkmıyor araba jip taktamı gidemiyor siste garip geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yapprak

quote:

Orijinalden alıntı: conquête

çoğu yine devlet yıkıp devlet kurmuş bi mesajda, işler öyle dışardan görüldüğü gibi değil malesef. Kaç yıldır bu pkk var madem Türk ordusu Dünya'nın en güçlü ordularından biri neden yıllardır pkk devam ediyor bırakın yok etmeyi büyümesini bile durduramıyor...

Bu ülkede kimse salak değil herkes gerçeği görmeye başladı. Terörle mücadele bir bütündür sadece askerin işi değildir. Yapamıyorsa eğer iyi niyetli ise istifa edecek gidecek hükümet. Yalnız şunu da hatırlatmak isterim bu ülkede hala namuslu savcılar hakimler var.

konu hükümet konusu değil bu gider diğeri gelir aynı sonuç

• quote:

quote:

quote:

quote:

çoğu yine devlet yıkıp devlet kurmuş bi mesajda, işler öyle dışardan görüldüğü gibi değil malesef. Kaç yıldır bu pkk var madem Türk ordusu Dünya'nın en güçlü ordularından biri neden yıllardır pkk devam ediyor bırakın yok etmeyi büyümesini bile durduramıyor...

Bu ülkede kimse salak değil herkes gerçeği görmeye başladı. Terörle mücadele bir bütündür sadece askerin işi değildir. Yapamıyorsa eğer iyi niyetli ise istifa edecek gidecek hükümet. Yalnız şunu da hatırlatmak isterim bu ülkede hala namuslu savcılar hakimler var.

konu hükümet konusu değil bu gider diğeri gelir aynı sonuç

Hadi ya sevsinler seni bu kader yani biz çaresisiz yani ha. Hadi ordan hadi ordan koçum yemezler bu taktikleri yürü git insan ölüyor burda insan.

tamam sen haklısın boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: maximusix

benim anlamadığım olay gece 23.00 başlamış birlikler sabah gelmiş. hadi sis var helikopter kalkmıyor araba jip taktamı gidemiyor siste garip geldi.

Hocam Özel Birlikler 35 km yol yürüyerek gelmişler.

Kısa yol stabilize olduğu için patlayıcı döşenmiş olma ihtimaline karşı kullanılamamış, bölge risk altında olduğu içinde denetleye denetleye gitmiş olabilirler.
  • Asker yürüyerek 35 km yolu bölgeye varıyor artık sanırım birileri dalga geçiyor bu milletle.
  • quote:

quote:

benim anlamadığım olay gece 23.00 başlamış birlikler sabah gelmiş. hadi sis var helikopter kalkmıyor araba jip taktamı gidemiyor siste garip geldi.

Biz sana anlattıkya coğrafya kötü dedikya tampon bölge lazım ırakın içine girilip düzlükte dedik. Adam vurkaç yapıyor dedik. Katılımlar önlenmeli dedik. İşsizlik yoksulluk eğitim dedik. Sri lanka bile halletti biz halledemedik dedik. Hükümet beceremiyorsa istifa edecek biz bu sorunu hallederiz dedik. Bu orduyu böyle kritik bir zamanda yıpratma çabası inatla nedir dedik.

biz hallederiz derken kimi kastettiniz anlayamadım.bide o yıpranmasın bu yıparanmasın insanlar surularına cevap bulamıyo güven azalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

quote:

Onbinlerce özel harekat askeri, 1200 uçağı varken bu ordunun, sayıları en fazla 7000 olan şerefsizleri neden bitiremiyorlar acaba? İnsanları kandırmak harbiden de kolay, vatan sağ olsun, Allah rahmet eylesinlerle devam eden bu insanlar oldukça, ohooo.....

Bu da aynı şeyi yapıyor yav. Anlattık ya kardeşim okusana geçmiş mesajları. Kasıtlı yapıyorsunuz bunu. Bütün suçu orduya atacaksınız aklınız sıra pkknın sanal teröristlerimisiniz siz?

Ordu kime bağlı acaba, hükümete olabilir mi? O hükümetin başında da özellikle ABD'den bağımsız insanlar var, yanlış mıyım? Zaten her zaman ABD'den bağımsız insanlar oldu, sormayın...

Asıl suçlu çok açık görülüyor... PKK ABD'nin yeraltı zenginlikleri ve toprak politikasının menfaatleri doğrultusunda kurulmuş T.C esaslı bir terör örgütüdür. Tam 32 senedir 10.000'i geçmeyen sayılarınla nasıl ayakta kalabiliyorlar, insan biraz sorgular... Nasıl koskoca TSK bunları bitiremiyor, operasyona çıktığı anda ABD'nin emriyle geri döndürülüyor, insan biraz sorgular...

Ordu hükümete mi bağlı ? Oha ? Bu çağda böyle cehalet olamaz heralde ?

quote:

Şanlı Türk Ordusu ile ilgili bir şey yazarken iki kere düşünün!

Bence sen onu , geçmiştekilerin başarılarıyla şanlanan Türk Ordusu olarak düzelt.Çünkü ben TC tarihinde dillere destan bir askeri başarı bilmiyorum ? Kurtuluş Savaşı da TC kurulmadan önceydi.

Yoo büyük başarıları var yanlış biliyorsun; 2 si sivil 5 darbe.

• Devlet terör yerine çok daha gereksiz konularla kafayı bozmuş durumda Tüm şehitlerimizin yakınlarının başı sağolsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Onbinlerce özel harekat askeri, 1200 uçağı varken bu ordunun, sayıları en fazla 7000 olan şerefsizleri neden bitiremiyorlar acaba? İnsanları kandırmak harbiden de kolay, vatan sağ olsun, Allah rahmet eylesinlerle devam eden bu insanlar oldukça, ohooo.....

Bu da aynı şeyi yapıyor yav. Anlattık ya kardeşim okusana geçmiş mesajları. Kasıtlı yapıyorsunuz bunu. Bütün suçu orduya atacaksınız aklınız sıra pkknın sanal teröristlerimisiniz siz?

Ordu kime bağlı acaba, hükümete olabilir mi? O hükümetin başında da özellikle ABD'den bağımsız insanlar var, yanlış mıyım? Zaten her zaman ABD'den bağımsız insanlar oldu, sormayın...

Asıl suçlu çok açık görülüyor... PKK ABD'nin yeraltı zenginlikleri ve toprak politikasının menfaatleri doğrultusunda kurulmuş T.C esaslı bir terör örgütüdür. Tam 32 senedir 10.000'i geçmeyen sayılarınla nasıl ayakta kalabiliyorlar, insan biraz sorgular... Nasıl koskoca TSK bunları bitiremiyor, operasyona çıktığı anda ABD'nin emriyle geri döndürülüyor, insan biraz sorgular...

quote:

Bence sen onu , geçmiştekilerin başarılarıyla şanlanan Türk Ordusu olarak düzelt.Çünkü ben TC tarihinde dillere destan bir askeri başarı bilmiyorum ? Kurtuluş Savaşı da TC kurulmadan önceydi.

Şanlı sıfatını kazanması için TC tarihinden sonra destan yazmasına gerek yok. TC tarihini başlatan da o Şanlı Türk Ordusu'dur zaten. Hee şu konuda hemfikiriz, Türk Ordusu'nun eski dönemlerde dillere destan askeri başarısı daha fazladır. Çünkü o dönemlerde şuan olduğu kadar askerimize çamur atmaya çalışan insancıklar yoktu. Aynı şekilde basiretsiz devlet yöneticileri de yoktu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GreatShot

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yoo büyük başarıları var yanlış biliyorsun; 2 si sivil 5 darbe.

Adamlar hala otuz yıl öncesinin konusunu konuşuyor. 80 de darbeyi yapanlar kimse bugün de aynı kişiler. Şimdiki darbe sivil darbedir. Bakınız mümtazer türköne mehmet barlas nazlı ılıcak şimdiki akp destekçileri o zaman kenan evrenle beraberdi. Gladyo aynı gladyo hitlerin yaptığı gibi yangını çıkaracaksın yangını yananların üzerine atacaksın. Bütün terörle mücadele etmiş askerleri hapse attılar. akp 80 darbesinin ürünüdür. Gençliği apolitize ettiler. Sivasta aydınları yakanlar 80de abd ile bir olup vatanseverleri dövenler öldürenler bugün başa geçti Türkiye ye tarihindeki en büyük darbeyi vuruyor.

80 darbesi olmasaydı akp şuanda iktidarda olabilirmiydi 80 darbesi bunların önünü açtı. bende aynı şeyi söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatShot -- 1 Mayıs 2010; 15:42:39 >

• "GEREKİRSE KIZIMIZI DA ASKERE GÖNDERİRİZ"

Tunceli'de şehit düşen Adem Şimşek'in Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan ailesi oğullarının şehit olduğunu televizyondan öğrendi. Acılı anne ve baba "Vatan sağolsun. Saldırıyı gerçekleştiren çapulculara fırsat verilmemeli." dedi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'nda dün gece gerçekleşen saldırıda şehit olan Adem Şimşek'in evinde yas var. 14 aydır asker olan ve terhisine 18 gün kalan Şimşek'in Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Alaçat köyünde yaşayan evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Evin tek erkek çocuğu olan şehit Adem Şimşek'in ailesi acılarına rağmen 'vatan sağ olsun' demekten vazgeçmiyor.

Çocuğunun şehit olduğunu televizyondan öğrendiğini ifade eden anne Müzeyyen Şimşek, oğluyla en son dün görüştüğünü ve neşesinin yerinde olduğunu söyledi. Saat 14.00 sularında oğluyla telefonda görüştüğünü ve hiçbir sorunu olmadığını anne Müzeyyen Şimşek, "Hal hatır sordu. Çok iyi olduğunu, şafak sıkıştırdığını söyledi. Bugün şafağı aktaramadı oğlum. Bugün sabah televizyonda öğrendim.

Alt yazı geçiyordu. 'Tunceli Sarıyayla'da karakol baskını dediler' gitti kuzum dedim. Hemen babasına ulaştım. Git öğren oğlumuzun durumu neymiş diye. Karakola gitti. Oradan öğrendi babası haberi. 18 gün kalmıştı terhisine. Bir tek kuzumdu, her şeyim oydu. Verdim vatana gitti. Vatan sağ olsun. Tek ki vatanımız bölünmesin. Allah diğer askerlere güç, kuvvet versin. Bir kızım kaldı geride. Gerekirse onu da gönderirim bu köpekleri kurutsun diye." şeklinde konuştu.

"ÇAPULCULARA FIRSAT VERİLMESİN"

Şehit oğlunun evin tek erkek çocuğu olduğunu söyleyen baba Ramazan Şimşek ise metanetini koruyor. Türk bayraklarıyla donatılan evinde açıklama yapan çiftçi baba Ramazan Şimşek, "Oğlumun şehit olduğunu televizyonlardan öğrendim. Hemen binbaşımızı aradım, acı haberi verdi bana. Evimin fidanı soldu. Ama vatanımız milletimiz sağolsun. Çapulculara fırsat verilmesin yeter." şeklinde konuştu.

Fethiye Karakol Komutanı Binbaşı Halil Özçelik şehidin cenazesinin Tunceli'de olduğunu hava şartları uygun olursa cenazenin bugün Fethiye'ye gelmesini beklediklerini söyledi. Özçelik, ancak şu anki hava şartlarının buna müsaade etmediğini öğrendiklerini açıkladı.

kaynak=imzam

• Ulan kafayı yicem.
    Nasıl saatlerce yardım gelmez?Sende terörist değilsin ki arkadaş.Hadi helikopter gönderemiyorsun uçak gönderipte temizleyemez misin?
    Yıllardır vietnam filimleri izleriz.Abdliler köşeye sıkıştığında pusu olduğuna kordinatları verir uçakları gelir tertemiz eder vietkongluları.
    Bir 2dünya savaşındaki bunkerlara bak bi bizim karakollara bak.
    Hadi akp iktidarı suçlu haburdu açılımdı diye diğer hükümetler döneminde yok muydu bu?
    Suç abd yanlısı iktidarlarda mı?Yoksa suç orduda mı?
  • quote:

Bir kızım kaldı geride. Gerekirse onu da gönderirim bu köpekleri kurutsun diye." şeklinde konuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Ulan kafayı yicem.
    Nasıl saatlerce yardım gelmez?Sende terörist değilsin ki arkadaş.Hadi helikopter gönderemiyorsun uçak gönderipte temizleyemez misin?
    Yıllardır vietnam filimleri izleriz.Abdliler köşeye sıkıştığında pusu olduğuna kordinatları verir uçakları gelir tertemiz eder vietkongluları.
    Bir 2dünya savaşındaki bunkerlara bak bi bizim karakollara bak.
    Hadi akp iktidarı suçlu haburdu açılımdı diye diğer hükümetler döneminde yok muydu bu?
    Suç abd yanlısı iktidarlarda mı?Yoksa suç orduda mı?

Hiç bişeyden anlamayıp konuşmanız yokmu dellediriyor adamı ya.
    Uçaktan atılan bombaların tahrip gücünü araştırın. Karakoluda yerle bir etmek heralde amacınız. Teröristler 10km den atış yapmıyor karakolun dibine kadar giriyor. O siste uçaklar hedefi göremeden, tamamen körken bomba atacak öylemi. Hemde bilmem kaç metreden.

1.dünya savaşında mıyız?Hatta hepsi karakola sırtlarını dayamış bir şekilde ateş ediyorlar değil mi?
    Neyi vuramayacaksın ya?
    quote:

Karakoluda yerle bir etmek heralde amacınız

Böyle karakol yaparsan tabi yerle bir olur.Nefesi izlediyseniz orada da 10cm kalınlıgında adamlar ev kurmuş resmen.Lan bir karakolda 2metre kare pencere niye olsun?
    Birde bunkera bakın.Bizim askerler daha mı değersiz?
    quote:

O siste uçaklar hedefi göremeden

quote:

Hiç bişeyden anlamayıp konuşmanız yokmu dellediriyor adamı ya.

Sen hiç gece görüş ve termal kamere diye birşey duymadın heralde?Gelmiş birde ahkam kesiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 1 Mayıs 2010; 16:33:27 >

• quote:

Karakolu anladık da bu işi sadece karakola indirgersen olmaz bu iş. Gece görüş yetiyorsa o işi milyar dolarlık havayolu şirketleri gece görüşü taksın da uçursun o zaman yolcularını daha çok kar ederler.

Özel şirketler nasıl maliyeti minimuma indirir karı nasıl maximuma çıkartırım diye iş yaparlar.HÜkümetler ordular ise askerimi nasıl daha iyi şekilde korurum diye iş yaparlar
    Özel şirketlerle ordu bu yüzden ayrılır birbirinden.
    quote:

karakola indirgersen olmaz bu iş.

Şehitlerin çoğu karakol baskınında veriliyor.

Bu arada takiyeye gelince.Yıllarca orduyu savunduk akpye karşı ama ne oldu?Çıkıyorlar kanallara başımız sağolsun başımız sağolsun.Deyiverin ya şu yüzden elimiz bağlı diye.Abd istemiyor deyin,hükümet izin vermiyor deyin,maddi olanağımız yok deyin.İlker başbuğ desen arada bir yakınıyor sonra susuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 1 Mayıs 2010; 16:42:57 >

• quote:

soysuzların taktiğidir baskından önce yardım gelebilecek yollara mayın döşerler hatta o yollara pusu kurarlar ki yardım gelmesin
  • quote:

Sadece telekom özelleştirmesinde o 35 milyar hortumlandı. İkincisi darbecilerin yarattığı akp darbe anayasasını düzeltemez darbeyi daha da ileri götürür nitekim öyle oluyor.Üçüncüsü bordo berelileri dağıtan bu hükümet değil mi.Dördüncüsü yazdıklarıma cevap yok yazdıklarında.Beşincisi ortalığı sizin gibi çapulculara bırakıp insanlarımızı yalanlarınızla zehirlemenize izin vermeyiz.

Türbanla mağduriyet yaratmayı bırakın. Müslümanlıkta hırsızlık yapmak yalan söylemek çocuk tecavüzcülerini kollamak müslüman kardeşlerimizi katleden abdye destek vermek yoktur.

1) Yanlış bigi.
    2) Yanlış düşünce.
    3) Bordo berelileri bu hükümet mi dağıttı? 72 milyonun bundan haberi yok, bir sen biliyorsun bunu bravo.. Bu kadar atmasyon olmaz.
    4)Yazdıklarına cevap fazla fazla var yazdıklarımda. Ama anlamamazlıktan gelirsin. Çünkü işine gelmez.
    5) Sana millete adam gibi yaz dedik değil mi. Sen hangi hakla bana çapulcu diyebiliyorsun? Ben sana böyle mi hitap ettim? Senden olana canım cicim, senden olmayan ise çapulcu takiyyeci.. Önce insana saygıyı hitap etmesini öğrenin. Çapulcu diye sen ve sana öyle öğretenlere derler.. Türkiyeyi 1950 ye kadar tek partiye biz makhkum etmedik. Türk parasının üzerinden Atatürk resmini biz kaldırmadık. Yunanistana 12 adayı biz hediye etmedik. İncirliğe ABD üssünün kurulmasına biz müsaade etmedik.

6) Biz terörden konuşuyorduk, türban nereden çıktı? Konuyu yanlış sulara çekme. ABD ye kim destek veriyor onu da çok merak ettim. Hayal yaratıp durmayın.

7) İnadı severim. Gerekirse sabaha kadar monitörün karşısında otururum cevap yetiştiririm. Gel bütün bildiklerimizi ortaya dökelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chiron2007 -- 1 Mayıs 2010; 16:48:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dnzakyz

ben görev yaptığım yer için konuşuyorum (o bölgedeki halk teröre destek veriyor 2 çeşit destek var 1. silah zoruyla verilen destek 2. kendi isteğiyle verilen destek) teröre bölge halkı tarafından destek verilmeye ve teröristler k.ırakta dış ülkelerin istihbarat örgütleri tarafından özel eğitim verilmeye devam ettiği ve devletinde uyuşturucu trafiğini engelleyemediği sürece terör devam edecektir hergün 3-5şehit vermeye ne yazıkki devam edecez orda 5ay k.ırakta görev yapmış bir asker olarak şunu söyliyim k.ırak bölgesini işgal etmediğimiz sürece daha çok karakol basılır işgal edersek ne olur ilk 1 hafta biraz şehit veririz ancak bölgeyi kontrol altına alırız ve terörü bitiririz ama geri çekilmememiz gerekir

Madem görev yaptın bişey sormak istiyorum..Bu karakolları neden hakim bir tepeye ve 4 metre yüksekliğinde 1 metre kalınlığında duvarla örmüyorlar.Bunu şu yüüzden diyorum..İlk ateşte askerler şehit olmaz..Bu karakolun içine sığınmak demek değil ama eğer sen hedefsen bunu yapmak zorundasın..Mesela filistinli militanlar israil karakollarına saldıramıyorlar..Çünkü geniş duvarlarla örülü ve açık alana kurulu..Sakın bana teknoloji yetersiz demeyin.Adam dağın başına villa dikiyor..

Saldırıya uğruyan karakola bak..Yol geçen hanına dönmüş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 1 Mayıs 2010; 17:10:05 >

• Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
    Ailelerine ve sevenlerine Allah sabır versin.

Benim amcamın oğluda aynı karakolda askerliğini yapıyor.Çatışma başladığında nizamiye nöbeti tutuyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.