Şimdi Ara

Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
8.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gazetelerde Terörist grubun 50 kişi oldugu filan yazıyo...

Bizim milyon dolar veripte aldıgımız heronlar ne işe yarıyo bunu cok merak ediyorum 50 kişiyi göremiyomu...Hadi onlar bozuk bizim yaptıgımız Çalan insansız hava aracları ne işe yarıyo hadi onlarıda geçtim Göktürk ne işe yarıyo...

2010 Yılında hala karakollarımıza baskın yapıyolar ve bizde bunları engelliyemiyoruz ya deli oluyorummmm...

Aktütün , daglıca yeter artık ya yazık bunca insana ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

Ulan kafayı yicem.
    Nasıl saatlerce yardım gelmez?Sende terörist değilsin ki arkadaş.Hadi helikopter gönderemiyorsun uçak gönderipte temizleyemez misin?
    Yıllardır vietnam filimleri izleriz.Abdliler köşeye sıkıştığında pusu olduğuna kordinatları verir uçakları gelir tertemiz eder vietkongluları.
    Bir 2dünya savaşındaki bunkerlara bak bi bizim karakollara bak.
    Hadi akp iktidarı suçlu haburdu açılımdı diye diğer hükümetler döneminde yok muydu bu?
    Suç abd yanlısı iktidarlarda mı?Yoksa suç orduda mı?

Hiç bişeyden anlamayıp konuşmanız yokmu dellediriyor adamı ya.
    Uçaktan atılan bombaların tahrip gücünü araştırın. Karakoluda yerle bir etmek heralde amacınız. Teröristler 10km den atış yapmıyor karakolun dibine kadar giriyor. O siste uçaklar hedefi göremeden, tamamen körken bomba atacak öylemi. Hemde bilmem kaç metreden.

1.dünya savaşında mıyız?Hatta hepsi karakola sırtlarını dayamış bir şekilde ateş ediyorlar değil mi?
    Neyi vuramayacaksın ya?
    quote:

Karakoluda yerle bir etmek heralde amacınız

Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit
    Böyle karakol yaparsan tabi yerle bir olur.Nefesi izlediyseniz orada da 10cm kalınlıgında adamlar ev kurmuş resmen.Lan bir karakolda 2metre kare pencere niye olsun?
    Birde bunkera bakın.Bizim askerler daha mı değersiz?
    quote:

O siste uçaklar hedefi göremeden

quote:

Hiç bişeyden anlamayıp konuşmanız yokmu dellediriyor adamı ya.

Sen hiç gece görüş ve termal kamere diye birşey duymadın heralde?Gelmiş birde ahkam kesiyor.

Gece görüş ve termal kamerayı duydum duymasına da sen hedefleme sistemi, lazer işaretleme, bomba tahrip güçleri, serbest düşümlü bomba gibi faktörleri hiç duymadın sanırım. Uçak gelecek o dağların arasından köyün içine bombayı bırakacak öylemi. Hemde yüzde yüz hassasiyet ile sisli havada. Bırakın hocam allah aşkına.

O bölgeyi gidinde araştırın. Bide bizi dünya devleriyle kıyaslıyorsunuz onu bile yanlış yapıyorsunuz. Madem herşey hava gücü ile oluyor ABD Vietnamda neden o kadar kayıp verdi, Irak'ta Afganistan'da vermeye devam ediyor. Önce orduyu karalamamayı öğrenecek bu ülke. Sonra güvenecek, sonra terör işinden rant sağlayanları yok edecek.

Ha babam diyerek herşeyi askere yüklersen hiç bir halt olmaz, sen vurursun başkası destek verir nitekimde öyle oluyor. Bu işler ordusyla hükümetiyle milletiyle meclisiyle bir bütündür, bir tanesini çıkarırsanız işte böyle sekteye uğrar.

• Teröre harcadığımız para 502 milyar dolar yeter artık bu parayı teknolojiye yatırsak şimdi süper güçtük
  • Allah bin belasını versin bu köpeklerin.

Allah rahmet eylesin şehitlerimize yakınlarının başı sağolsun
  • quote:

Gece görüş ve termal kamerayı duydum duymasına da sen hedefleme sistemi, lazer işaretleme, bomba tahrip güçleri, serbest düşümlü bomba gibi faktörleri hiç duymadın sanırım. Uçak gelecek o dağların arasından köyün içine bombayı bırakacak öylemi. Hemde yüzde yüz hassasiyet ile sisli havada. Bırakın hocam allah aşkına.

O bölgeyi gidinde araştırın. Bide bizi dünya devleriyle kıyaslıyorsunuz onu bile yanlış yapıyorsunuz. Madem herşey hava gücü ile oluyor ABD Vietnamda neden o kadar kayıp verdi, Irak'ta Afganistan'da vermeye devam ediyor. Önce orduyu karalamamayı öğrenecek bu ülke. Sonra güvenecek, sonra terör işinden rant sağlayanları yok edecek.

Ha babam diyerek herşeyi askere yüklersen hiç bir halt olmaz, sen vurursun başkası destek verir nitekimde öyle oluyor. Bu işler ordusyla hükümetiyle milletiyle meclisiyle bir bütündür, bir tanesini çıkarırsanız işte böyle sekteye uğrar

Arkadaşım bombanın tahrip gücü hep aynı tutulcak değil ya.Pkk kamplarına atacağın tahrip gücü yükseltilmiş olur karakol etrafını temizleyecek bomba düşük olur.Yada napalm veya misket bombası olur.
    Abd 40.000 askerini kaybetti vietnam 1-2 milyona yakın askerini kaybetti.Buyur zeitgeist belgeselinde niye yenemediği ayrıntılı şekilde anlatılıyor.
    Orduya güven orduya güven orduya güven.Tamam ben piyon olmaya razıyım ama yeterki satrancı oynayan eller akıllı oynasın ki ölüme hiç düşünmeden gidebileyim.
    Abd ırakta insansız hava uçağıyla şehrin göbeğinde indiriveriyor kamyonu siz hala sisti dağdı.

Hadi diyelim hiçbirşey mi yapamıyor.yogun sis hiçbir aletde çalışamıyor.Karakolun yeri belli karakol yerine bunker dikersen sen.
    Bunkerında çatısı hizasına misket bombasını bırak açık hedefteki pkklılar haşat olsun.Sonuçta kayaya arkasına saklansa bile misket gökten yağacak

Bu arada birisi çıkıyor ergenekon aşşağı ergenekon yukarı kardeşim tıktınız içeri herkesi neden hala karakol baslılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 1 Mayıs 2010; 18:10:59 >

• Zamanında abim Bingöl/Yayladere'de şehit oldu... Yine bir karakol baskınında... İsteyen araştırabilir Vahit Ardıçlı'dır ismi...

http://www.porttakal.com/ahaber-bursali-astegmen-bingol-de-sehit-oldu-73015.html

Peki söyleyin şimdi bana. Hangi amaca hizmet için şehit oldu abim?
    Daha doğrusu daha kısa bir şekilde soruyorum; ne yoluna gitti abim? Ben söyleyeyim size, bir hiç uğruna giti...
    Belkide karakolu teröristler basarken, önlem almayan ve helikopterle ızgara yemeye giden komutanı yüzünden canını verdi abim...
    Yada teröristerle işbirliği yapan ve ülkesini, milletini, askerini bilmem kaç lira için SATAN ama yeri gelince şerefine, haysiyetine laf ettirtemyen bir komutanın keyfi için can verdi abim...

Sonrası zaten malum, yok oğlunuz bu ülke için canını verdi, yok şöyle yok böyle... Yok arkdaşım bu ordu ile bu iş yürümez...
    Ordu bıraksın siyaset yapmayı işine baksın, Madem GSMH'nin %65'i orduya ayrılıyor, o zaman benim abimi de korusun...

Çok sinirliyim bu haberi aldıktan beridir, yeter artık biz çektik başkaları da çekmesin, abim nur içinde yatsın inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 1 Mayıs 2010; 18:09:14 >

• Belki yadırgıycaksınız beni ama 3 gün sonra gazete manşetleri şu şekilde olucak...

Karakol saldırısı önceden biliniyordu...
    Telsiz konuşmaları deşifre edildi ama önlem alınmadı...
    Vs.
    vs.
    vs.

Ve adım gibide eminimki. Saldırının gerçekleşecegi biliniyordu... Dünyanın en güçlü orduları arasında yer alan bi ordu nasıl olurda 50 kişilik bi grubu farkedemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadlyprince -- 1 Mayıs 2010; 18:10:09 >
  • quote:

quote:

Ha babam diyerek herşeyi askere yüklersen hiç bir halt olmaz, sen vurursun başkası destek verir nitekimde öyle oluyor. Bu işler ordusyla hükümetiyle milletiyle meclisiyle bir bütündür, bir tanesini çıkarırsanız işte böyle sekteye uğrar

Arkadaşım bombanın tahrip gücü hep aynı tutulcak değil ya.Pkk kamplarına atacağın tahrip gücü yükseltilmiş olur karakol etrafını temizleyecek bomba düşük olur.Yada napalm veya misket bombası olur.
    Abd 40.000 askerini kaybetti vietnam 1-2 milyona yakın askerini kaybetti.Buyur zeitgeist belgeselinde niye yenemediği ayrıntılı şekilde anlatılıyor.
    Orduya güven orduya güven orduya güven.Tamam ben piyon olmaya razıyım ama yeterki satrancı oynayan eller akıllı oynasın ki ölüme hiç düşünmeden gidebileyim.
    Abd ırakta insansız hava uçağıyla şehrin göbeğinde indiriveriyor kamyonu siz hala sisti dağdı.

Hadi diyelim hiçbirşey mi yapamıyor.yogun sis hiçbir aletde çalışamıyor.Karakolun yeri belli karakol yerine bunker dikersen sen.
    Bunkerında çatısı hizasına misket bombasını bırak açık hedefteki pkklılar haşat olsun.Sonuçta kayaya arkasına saklansa bile misket gökten yağacak

Bu arada birisi çıkıyor ergenekon aşşağı ergenekon yukarı kardeşim tıktınız içeri herkesi neden hala karakol baslılıyor?

Hocam kendi topraklarında misket bombası kullanmak olurmu hiç, nasıl temizleyeceksin ilerde onları.

• Yine aynı film, yine aynı senaryo. Teröristler ne zaman karakola baskın yapsa yardım ancak ertesi güne geliyor. Ayrıca hep hava şartlarının olumsuzluğu öne sürülüyor, yaz kış durum böyle.

Son sistemlerle donatılmış savaş uçakları ve helikopterler az bir siste uçamayacaksa ne işe yarar bunlar? Demek bir ülkeyle savaşa girsek sis çıktığı an savaşı kaybedeceğiz.

Olumsuz hava şartlarının olduğu söylenen bölgede teröristler ağır silahlarını mevzilere nasıl çabucak yerleştirip hemen taarruza geçebildiler? Madem göz gözü görmeyececek kadar sis vardı, terörist hedefini nasıl gördü de askerlerimizi şehit edebildi? Yardıma gönderilen askerlerin 10 saat boyunca kilometrelerce yürütülmesini de anlamıyorum. İstediği kadar sis olsun, o askerleri zırhlı araçlarla olay yerine çok daha çabuk sevk edebilirlerdi. Bu kadar imkana sahip bir ordu bir karakola ulaşamıyor.. Ama terörist hemen ulaşıp baskını gerçekleştirebiliyor. Kimse bana sisten yağmurdan bahsetmesin. Ben de askerliğimi Tuncelide yaptım. Her hava şartında göreve gittik. Yeri geldi zırhlı araçla, yeri geldi helikopterle mevziye ulaştırıldık. Ben 2002 de orada askerken ulaşılamayan karakol yoktu. O bölgedeki askeri imkanlar çok fazlaydı, her türlü araç ve donanım mevcuttu. Şu an yıl 2010 ve 8 yıl öncesine göre daha geniş imkanlara ulaşıldığını düşünüyorum mantıken.

Ben bu karakol baskınını sıradan bir terör eylemi olarak değerlendirmiyorum. Tıpkı Aktütün Reşadiye ve Dağlıca baskınları sonrası olanlar gibi bu baskında da askerlerimizin bir tezgaha getirilip getirilmediğini ileriki günlerde göreceğiz.

Şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum, şehitlerimizin mekanları cennet olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

quote:

Hocam kendi topraklarında misket bombası kullanmak olurmu hiç, nasıl temizleyeceksin ilerde onları.

Pkklıları temizleyelim karakolun çevresinden.Nasılsa metal dedektörü ile patlamayanları buluruz sonra

• Yüce Mevlam gani gani rahmet eylesin Şehitlerimize, yakınlarınının ve milletimizin başı sağolsun...

Yaşadığımız son acı olur inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orijinalden alıntı: yapprak

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Onbinlerce özel harekat askeri, 1200 uçağı varken bu ordunun, sayıları en fazla 7000 olan şerefsizleri neden bitiremiyorlar acaba? İnsanları kandırmak harbiden de kolay, vatan sağ olsun, Allah rahmet eylesinlerle devam eden bu insanlar oldukça, ohooo.....

Bu da aynı şeyi yapıyor yav. Anlattık ya kardeşim okusana geçmiş mesajları. Kasıtlı yapıyorsunuz bunu. Bütün suçu orduya atacaksınız aklınız sıra pkknın sanal teröristlerimisiniz siz?

Neyi anlattın hikayeden maral şeyler.

Ne istiyor kardeşim Genel Kurmaya başkanı,asker mi,halk desteği mi,yetkisinin arttırılmasını mı, çıksın o zaman benim yetkim yok desin,ben bitirmek istiyorum bitirtmiyorlar desin, herşeyi konuşuyorla ya, cumhurbaşkanı hakkında,başı örtülü kızlar hakkında,laiklik hakkında vs vs.Sanki genelkurmay çok sivilleri takıyor bu ülkede.

Ordu ne istedi de bu halk vermedi.Yeri gelir herşeyini verir ama adam olana verir.Adam olmayınıda o koltuktan indirir kendi içinden bir adamı lider yapar.Bana kuru kuruna ordu savunuculuğu kimse yapmasın.
    Balolarda gezen,kışlasından çıkmayan,golf oyununu oynayan,kendine özel yüzme havuzları yaptıran vs vs orduyu yatacak yer,babasının çiftliği gören kişilerle bu işler olmaz.

Ordusunun başında giden Yavuz Sultan Selimlerle ve askerleriyle olur,askerinle siperde yağmur altında yatan Napolyon gibileri ile olur,karın altında kalpağınla yatan M.Kemal Atatürk gibileri ile olur,arkasında genelkurmayın bile doğru düzgün durmadığı Osman Pamukoğlu ile olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Bu kamplara ne zaman öldürücü darbe indirilecek bilmiyorum. Torunlarım görür mü acaba?

Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet bahçelerinden bir bahçe olur inşallah.

bu ülkenin genel kurmay başkanı "tehdit kuzey ırakta, sınır ötesi operasyon şart" dedi. ama bizi yönetenler "önce içeriyi bitirelim sonra dışarıya bakarız" dedi.

sonrası malüm, aktütün dağlıca vs..

kısacası açılım dışında bişey beklemeyin... onunda amacı belli...
  • 1..yol..önce tüm türkiyede herkesi kan vermeye çagırırdım dag tepe demeden her vatandaştan bir tüp kan alır tüm dna ları bir sistemde toplardım ,kan vermeyenleri vatandaş olarak kabul etmezdim (hiçbir resmi kuruma başvuramaz ,okula gidemez tespit edildigi anda kaçak göçmen mumamelesi görür)dolayısıyla herkes mecburen kan verir devletin elinde herkesin genetik bilgileri olurdu ....sonra çatışmalarda ölü veya diri ele geçirilen teröristlerin anne babalarını bu tesis sayesinde anında tespit eder ve neden vatana millete hayırlı evlat yetiştirmedin sorusunu sorar ve birinci dereceden vatana ihanet suçundan idam cezasıyla yargılardım ...ondan sonra bakayım amip gibi çıkarıp çıkarıp salıvereceklermi dağlara .......

2..yol..bölgedeki orta çagdan kalma derebeyi sistemini (aşiret)yok ederdim arazileri toprak reformuyla köylüye dagıtırdım ayrıca yasalara uymayan ve töre kurallarına uyanları hemen idam ederdim...halkın bilinçsizce çoğalmasını (bi kapının önüde 20 çift ayakkabı)engeller fazla çocuk yapanları yüksek para cezasıyla cezalandırır buda yeterli olmazsa kısırlaştırma veya hadım edilme yoluna giderdim ....egitim ögretimi bu bölgede 12 yıl mecburi yapardım ve birinci yoldaki kuralları aynen uygulardım....

3 yol...büyük türk liderinin sözünü dinler(bunları 20 yılda bir kıyıma ugratmazsanız başınıza bela olurlar)hemen tankı topu toplar bi uçtan diger uca illeri marşş derdim..

4 yol..yada lanet eder benim tencereme kaşık çalmayanın benlede işi olmaz der zarttt diye sınırı çekerdim....

kısacası aslında çözüm çok icraat yok agzımız var konuşuyoruz işte.....

• quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

quote:

Orijinalden alıntı: dnzakyz

ben görev yaptığım yer için konuşuyorum (o bölgedeki halk teröre destek veriyor 2 çeşit destek var 1. silah zoruyla verilen destek 2. kendi isteğiyle verilen destek) teröre bölge halkı tarafından destek verilmeye ve teröristler k.ırakta dış ülkelerin istihbarat örgütleri tarafından özel eğitim verilmeye devam ettiği ve devletinde uyuşturucu trafiğini engelleyemediği sürece terör devam edecektir hergün 3-5şehit vermeye ne yazıkki devam edecez orda 5ay k.ırakta görev yapmış bir asker olarak şunu söyliyim k.ırak bölgesini işgal etmediğimiz sürece daha çok karakol basılır işgal edersek ne olur ilk 1 hafta biraz şehit veririz ancak bölgeyi kontrol altına alırız ve terörü bitiririz ama geri çekilmememiz gerekir

Madem görev yaptın bişey sormak istiyorum..Bu karakolları neden hakim bir tepeye ve 4 metre yüksekliğinde 1 metre kalınlığında duvarla örmüyorlar.Bunu şu yüüzden diyorum..İlk ateşte askerler şehit olmaz..Bu karakolun içine sığınmak demek değil ama eğer sen hedefsen bunu yapmak zorundasın..Mesela filistinli militanlar israil karakollarına saldıramıyorlar..Çünkü geniş duvarlarla örülü ve açık alana kurulu..Sakın bana teknoloji yetersiz demeyin.Adam dağın başına villa dikiyor..
     Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit

Saldırıya uğruyan karakola bak..Yol geçen hanına dönmüş..

Şuan o bölgedeki karakolların hemen hemen hepsi askeri dilde mahkum dediğimiz yani dağın eteğine yerleştirilmiş 4 tarafı dağlarla çevrili şekilde derme çatma eski bina baraka karışımı yapılardan oluşmakta ve bu karakolların güvenlikleri takviye gönderilen 1 yada 2 komando timi tarafından ve karkol hakim tepelerine yerleştirilen askerler tarafından sağlanır bu karakolların bu şekilde olması tamamen devletten kaynaklı zamanında bu karakolları yapmışlar buralara ve öyle kalmış tepeye neden yapmadılar dersen en büyük neden ulaşım ve tabiki maliyetin yükselmesi ve güvenlik riskleri o tepeye yapmak için oraya yol yapılması lazım tüm inşaat malzemelerinin oraya taşınması ve oranın inşaat süresince güvenliğinin sağlanması bunlardan kaçmak için devlet açıkçası uğraşmıyor ödenek vermiyor olan askere oluyor bunlar sizin gördükleriniz bide karakolu bile olmadan ayarca dağda yaşayanlar var(benim gibi) onlar ne yapsın

• Arkadaşlar konu amacından sapmaya başladı gerçekten. Yazdıklarınıza dikkat edin lütfen.
    Aksi takdirde konuyu kaldırmak zorunda kalacağım.
  • Diyarbakır'da çatışma

23:45 | 01 Mayıs 2010

Lice'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 üstteğmen şehit oldu. 2 askerimizde yaralandı.

yine 1 şehit. Allah rahmet eylesin.
  • Şehitlerden biride benim memleketli.Allah sabır versin yakınlarına.1 saat kahraman oldular işte.1 hafta sonra unutulur giderler.Sonra aynı olay tekrar eder.Unutulur gider.Ama iki şey unutmaz birisi ana diğeride vatan.Bu terör sonunu bir yere yıkmak doğru değil yok ordudaymış yok hükümetteymiş kimler geldi kimler geçti ama bir türlü bitmedi demek ki bu sorun başka bir yerde.Allah bu ülkeyi düşmanlardan korusun ya rabbim.
  • 15 aylık erler olacağına mesleği askerlik olan insanlar olsa orada terör o zaman biter.. Her vatandaş yapsın askerliğini ama doğu ve güney doğuda 50bin kişilik profesyonel ordu olsun..
  • Lice'de çatışma: 1 üsteğmen şehit, 1 asker yaralı

23:45 | 02 Mayıs 2010

DİYARBAKIR (A.A)

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 1 Teğmen şehit oldu.
    Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinin kırsal kesiminde bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.
    Teslim ol çağrılarına PKK’lı teröristlerce ateşle karşılık verilmesi sonucu 1 Teğmen şehit oldu.
    Bölgede operasyon sürüyor.

Nedir bu teslim ol saçmalığı??
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.