Şimdi Ara

Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
8.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bunların öcü alınacaktır yeterki emir gelsin ve devletimizin başındakiler korkmasınlar abd silahlarını hainlere karşı kullandığımız için

Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit
  • Aslında kimsenin pek değinmediği ya da unutduğu bir şey söyleyeyim. Bir kaç sene önce kuzey ırak'a sınır ötesi operasyon yapmıştık. Kandil dağını kuşatmıştık. Hemen amerikadan adamın biri geldi ve basına açıklama da yaptı. Türk ordusu yanlış hatırlamıyorsam pazartesiye kadar geri çekilsin dedi. Pazartesiye 5-6 gün falan vardı sanırım. Bizimkiler 2 gün de çekilmişti.Yani Kandil'i etrafını kuşatıp geri döndüler.Kandil'in burnuna kadar gelip ele geçirmeden geri dönüldü. O kadar gitmişin bir sürü şehit vererek ama geri dönüldü. Şimdi tekrar gitsen yine çok sayıda şehit verme durumun var. Deniz Baykal da neden geri döndünüz diye konuşmuştu. Ben Türk ordusunu başaramıyacağına inanmıyorum dedi.
    Şimdi teröristlerin başları kandilde oturuyorlar hatta gazeteciler yerli yabancı olsun kandil'e gidiyor röpartaj yapabiliyor biz biliyoruz orda olduklarını ama giremiyoz. Benim merak ettiğim niçin. Bence bu sorunun cevabı Türkiye' de terör sorununu çözmek açısından kritik olduğunu düşünüyom. Elin amerikası hayali tehditlerden dünyanın bir ucundan gelip ırak'ı işgal edebiliyor. Biz burnumuzun dibindeki kuzey ırak'ı işgal edemiyoz ve de teröristlerin burda barındığını bilmemize rağmen. Bizim durumumuzda amerika olsa kuzey ırak'ı açık hapishaneye çevirir. Kimse izin almadan bakkala bile gidemez. İşte memleketin durumunu görelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Corporal

Aslında kimsenin pek değinmediği ya da unutduğu bir şey söyleyeyim. Bir kaç sene önce kuzey ırak'a sınır ötesi operasyon yapmıştık. Kandil dağını kuşatmıştık. Hemen amerikadan adamın biri geldi ve basına açıklama da yaptı. Türk ordusu yanlış hatırlamıyorsam pazartesiye kadar geri çekilsin dedi. Pazartesiye 5-6 gün falan vardı sanırım. Bizimkiler 2 gün de çekilmişti.Yani Kandil'i etrafını kuşatıp geri döndüler.Kandil'in burnuna kadar gelip ele geçirmeden geri dönüldü. O kadar gitmişin bir sürü şehit vererek ama geri dönüldü. Şimdi tekrar gitsen yine çok sayıda şehit verme durumun var. Deniz Baykal da neden geri döndünüz diye konuşmuştu. Ben Türk ordusunu başaramıyacağına inanmıyorum dedi.
    Şimdi teröristlerin başları kandilde oturuyorlar hatta gazeteciler yerli yabancı olsun kandil'e gidiyor röpartaj yapabiliyor biz biliyoruz orda olduklarını ama giremiyoz. Benim merak ettiğim niçin. Bence bu sorunun cevabı Türkiye' de terör sorununu çözmek açısından kritik olduğunu düşünüyom. Elin amerikası hayali tehditlerden dünyanın bir ucundan gelip ırak'ı işgal edebiliyor. Biz burnumuzun dibindeki kuzey ırak'ı işgal edemiyoz ve de teröristlerin burda barındığını bilmemize rağmen. Bizim durumumuzda amerika olsa kuzey ırak'ı açık hapishaneye çevirir. Kimse izin almadan bakkala bile gidemez. İşte memleketin durumunu görelim.

O iş öyle değil arkadaşım. Kandile gidersin en fazla 1 hafta kalırsın. Yapacağın fazla birşey yoktur. Ordumuzun Amerikanın isteği ile geri çekildiği doğru değil, sadece amerika kurnazlık yaptı, bizim 1 haftada geri çekileceğimizi bildiği için, çirkinlik yapıp böyle açıklamalar yaptı.

O bölgenin coğrafi yapısını ve örgütün yerleşiğini bilenler operasyon başladıktan sonra söylediler, en fazla 1 hafta sürecek diye.

Zaten operasyon böyle göstere göstere yapılmaz. Generali alırsın, bak kardeşim biz mecliste bu konuyu konuşucaz, sana 2gün süre, hazırlığını yap. Emir geldimi fırla hemen çök tepelerine dersin.

Mecliste geceyarısı kimse bilmeden tezereyi çıkarırsın, çıkardığın gibi emri verirsin.

Yani, baskını pkk değil sen yapmış olursun. İşte bu işler böyle yürümesi gerekir.

Öyle tezkereyi aldıktan 6 ay sonra göstere göstere girersen olmaz bu işler. O operasyonda verdiğimiz şehitler bu sebepledir.

Gerçi, medyada yer aldığı zaman operasyonun yarısına gelinmiştir diye tahmin ediyorum.

• Adam keleşi toprağa gömüp sokakta sivil gezebiliyor, halk destek veriyor ekmek veriyor. Sonrada burda hepsi aynı değil masalı okuyorsunuz.
    Komple siviller dahil evleri aranmadıkça bitmez. Koca TSK ya laf etmek bize kalmadı.

• TELEVİZYONLARDA HEP AYNI HİKAYE. TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI KOBRALARMIŞ.
    AYY ÇOK KORKUYOLAR.YANİ ÖDLERİ KOPUYO.
    HANİ NERDE ? HANİ ? ADAMLAR 4 SAAT ÇATIŞMIŞLAR NERDE BU HELİKOPTERLER ?

AMA CONİ NİN KARAKOLU NASIL KORUNUYO İZLEYİN GÖRÜN .!!!!

http://www.vimeo.com/12156616

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.