Şimdi Ara

tüpçüden şüpheleniyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
27.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

tüpçüden şüpheleniyorum...

(En Son Oy Tarihi: 24.3.2020)
Giriş
  • yaa arkadaşlar olmaz böyle bişi yaa.. büyük tüp alıyoruz.. biray kadar ancak kullanıyoz.. sadece mutfak da kullandığımız halde çok zaman kahvaltı da ve küçük atıştırmalarda küçük piknik tüpünü tercih ediyoz.. su ısıtmak için de kullanmıyoz öyle şofben falan da takılı değil.. anlıcanız sadece günlük yemek pişirmek için ayda belki birayongünde bir büyük 12kg tüp harcıyoz..

geçen boş tüp sanki çok ağır geldi.. biran kaldırırken zorlandım.. banyo terazisinde tarttım aman Allahım.. yirmi kilodan fazla boş ağırlığı var.. o halde düşündüm.. normalde tüplerin içi ne kadar.. ben 12kg diye biliyordum.. bileniniz var mı? boş büyük tüp, (uzun olanlardan ipragaz) kaç kg gelmeli.. ne kadar süre yanmalı yaa.. delirecem.. evin bütçesinde koca bir delik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topall.ashack -- 11 Mart 2006; 0:38:29 >

• Siz yine uzun süre kullanıyormuşsunuz.Biz doğalgazdan evvel tüp kullandığımızda 20 gün kadar gidiyordu bir tüp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makhan

Siz yine uzun süre kullanıyormuşsunuz.Biz doğalgazdan evvel tüp kullandığımızda 20 gün kadar gidiyordu bir tüp.
    quote:

Orjinalden alıntı: makhan

Siz yine uzun süre kullanıyormuşsunuz.Biz doğalgazdan evvel tüp kullandığımızda 20 gün kadar gidiyordu bir tüp.

dostum sadece günde iki öğün yewmek için kullanıyoz.. daha çok gitmesi gerekmez mi?
  • quote:

tüpün içi 12 kg dir.

hangimarkayı kulladığına bağlı içindeki bütan ve propan miktarları sürede etkili olur.
    1- kullandığın tüp mutlaka iyi bi markalı olmalı
    2- kapaklarına dikkat et
    3-tüpün dolumuyla tüp satan kişi uğraşmaz fabrikadan geldiği şekilde satılır
    4-aygaz kullan .
  • quote:

Soğuk havalarda ve mutfağın soğuk olduğu durumlarda enaz 2.5-3 litre gazı kullanmadan tüpçüye geri verirsiniz.Bu meretler soğukta dibe çöker çıkmaz yukarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

Soğuk havalarda ve mutfağın soğuk olduğu durumlarda enaz 2.5-3 litre gazı kullanmadan tüpçüye geri verirsiniz.Bu meretler soğukta dibe çöker çıkmaz yukarı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

bu yüzden bitmekte olan tüpü yan koyup öyle kullanırlar.

• quote:

Alıntıları Göster
    geçen gün "özel hat" adlı program da vardı....millet tüpünü benzin istasyonundan dolduruyordu. anlayacağımız gibi istenilirse tüpün içerisine tüpçü kendi gaz doldurabilir(tüpçünüz yapıyor demiyorum, sadece yapılabiliniyor)

en iyisi Aygaz a geç, hologramlı kapakları daha güvenli...

• quote:

Alıntıları Göster
    tamam da boş tüpün ağırlığı 22 kg olur mu arkadaşlar.. ilk denemem de şaştım kalkdım.. bu ne dedim yaaa.. hafif bişi bekliyordum.. ölçtüm 22 kg.. bu standartlar nerden öğrenebilirim.. tüp üreticilerin sayfalarından istediğim ayrıntılar yok pek..

• quote:

Orijinalden alıntı: topall.ashack

tamam da boş tüpün ağırlığı 22 kg olur mu arkadaşlar.. ilk denemem de şaştım kalkdım.. bu ne dedim yaaa.. hafif bişi bekliyordum.. ölçtüm 22 kg.. bu standartlar nerden öğrenebilirim.. tüp üreticilerin sayfalarından istediğim ayrıntılar yok pek..

Alıntıları Göster
    ağırlığı yarın yazarım ama 18 kg olamsı lazım boş tüpün

sen ne marka kullanıyon?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korncu21

ağırlığı yarın yazarım ama 18 kg olamsı lazım boş tüpün

sen ne marka kullanıyon?

Alıntıları Göster
    ipragaz kullanıyorum..

yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi, soğuk havalarda tüpün dibinde kalan 2,5 ila 3 kg gaz olabilir demiş.. belki öyle açıklanabilirdi boş tüpün neden çok ağır geldiği.. ama annem bitmiş oğlum demişse bitmiştir.. kadın denedi demek ki yanmadı fazla.. o tüp şuan evde.. yedek tüpü değiştirmiştik.. yarın yenisini sipariş etmek gerekecek.. bakalım nolcak halimiz.. evde olsam da tüpçüye sorsam keşke..

• quote:

Alıntıları Göster
    tüpçüye sor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mystar

tüpçüye sor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mystar

tüpçüye sor

yaaa güvenmiyom onlara be artık hiç bir satıcıya güvenmiyom..
    fabrika ne yolluyorsa onu satıyoz abi, kendimiz doldurmuyoz ya derler..
    yarın da alayım bakalım ne kadar dayanacak..

tüplerde bir oyun varsa suyu da aynı dallama heriften alıyoz.. alışverişi keserim ben de aygaza dönerim o zaman.. diğeri delil olarak elimde boş duruyo.. bunu da tartacam yarın.. olmazsa hesaplaşacam..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mystar

tüpçüye sor

yaaa güvenmiyom onlara be artık hiç bir satıcıya güvenmiyom..
    fabrika ne yolluyorsa onu satıyoz abi, kendimiz doldurmuyoz ya derler..
    yarın da alayım bakalım ne kadar dayanacak..

tüplerde bir oyun varsa suyu da aynı dallama heriften alıyoz.. alışverişi keserim ben de aygaza dönerim o zaman.. diğeri delil olarak elimde boş duruyo.. bunu da tartacam yarın.. olmazsa hesaplaşacam..

Alıntıları Göster
    hiç gaz kaçağı olabileceğini düşündün mü baktımda kimse bişi yazmamış !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jxoch -- 11 Mart 2006; 1:56:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MAG

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

bu yüzden bitmekte olan tüpü yan koyup öyle kullanırlar.

Alıntıları Göster
    hatayı tüpçüden tüpden önce kendinde de ara.. hiç banyodaki emektar tartıdan şüphelendin mi.. ?

• Bende başka birşey sandım

• quote:

Orijinalden alıntı: M A R E Ş A L

Bende başka birşey sandım

Hey allahım şüpeleniyorum diyince bende işin içinde bi zamparalık var zannettim..........
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_meric

Hey allahım şüpeleniyorum diyince bende işin içinde bi zamparalık var zannettim..........

Alıntıları Göster
    başlığa bakınca bende başka başka şeyler anladım hihohoh
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerazzuri

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

abi ne yalan söyliyim ben de yanlış anladım , içim fesat ya

• quote:

Orijinalden alıntı: YanlızTürk

quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

abi ne yalan söyliyim ben de yanlış anladım , içim fesat ya

Alıntıları Göster
    Hologram hologram holo hologrammmm

Yani, güvenilir marka seç...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: topall.ashack

22 kg olurmu yaw hıc
    ben 2 tane cok rahat bos tup kaldırıyorum kı

19 lıtrelık su damacanası daha agır gelıyor bana

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.