Şimdi Ara

Elektrik sorunlarına karşı UPS mi regülatör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkemizde sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri, ani gelip gitmeler, dalgalanmalar neticesinde evilerimizdeki elektronik cihazlar, başta TV, ev sinema sistemi, beyaz eşyalar bozulmakta, bunları üretenler firmalar da bu sorun nedeniyle oluşan arızaları garanti dışı saymaktadır. Evlerimize pahalı TV'ler alıyoruz ama çoğunluk, onları korumak için akım korumalı priz denen, aslında pek bir işe yaramayan cihazlar kullanıyor. Kendi yaptığım aaştırmalar ve forumdan öğrendiklerime göre bunu önlemenin daha doğru yolu ups ya da voltaj regülatörü kullanmak. UPSler, regülatör de içeriyor ama bir UPS, regülatörün yaptıüı işi de yapabiliyor mu bilmiyorum. Benim amacım, elektrik kesildiğinde TV'nin yayınına devam etmesi değil aslında. TV'yi, ani gel gitlerde korumak. Ama bunun için UPS mi almak gerekir yoksa regülatör mü?
    UPS ise hangi marka ve hangi güçte olmalı? Model-tip vs...
    Regülatör ise hangi marka ve güçte olmalı? Model-tip vs..

Kimi UPSler çok sesli deniyor, kimisi sessiz ama sesli olanlar daha çok koruyor deniyor. Odada bulundurmak sağlığa zararlı olabilir diyen var. Aküsü bilmem kaç yılda bozuluyor, çöp oluyor deniyor. Nedir bu işin alsı astarı,? Çok da bilgi yok.

Bunlara cevap bulmak istiyorum. Bu konu hakkında bilgi-fikir sahibi olan var da yazarsa sevinirim.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 27 Eylül 2017; 21:11:46 >

• up
  • Hiç fikri, bilgiisi olan yok mu arkadaşlar? Binlerce TL verip aldığımız TVlerin en ufak bir voltaj dalgalanmasında pert hale gelmesini istemeyiz sanırım.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Eğer bulunduğunuz yerde çok fazla voltaj düşmesi ve ani yükselmeler yaşanıyorsa 220volt olan akım düşüyor ve birden yükseliyorsa, regülatör kullanmanız en iyisi, çıkış olarak sabit 220volt verir. UPS ise kesintisiz güç kaynağıdır regülatör gibide kullanılır ama gerçek bir regülatör görevini görmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Aslında elektrik kesintisi sık olmuyor. Voltaj dalgalanması olduğunu da hissetmedim. Benimkisi sadece bir önlem. Akım korumalı prizlerin bir işe yaradığını düşünmediğim için kendi çapımda önlem almak istiyorum.
  • Kesinlikle UPS öneririm ben nerdeyse 10 yıldır bahsettiğiniz cihazlar için kullanıyorum masaüstü pc için daha eski yıllardan beridir online ups tipi kullanıyorum. Hatta bana kalırsa balkondaki kombinin beslemesinide bağlayacağım yakın zamanda kombiyi değiştrdiğimde. Salondaki cihazlar için kendimden örnek vereyim imzamdaki cihazların hepsi akım korumalı priz ile 2KVA lık lineups den enerjisini alıyor. Daha önce ansızın elektrik kesintilerinden dolayı bekleme konumundayken VU+ Solo2 Uydu cihazımın yazılımı bozuldu hemde bir kaç kez oldu artık cihazların hepsi birer pc gibi çalışıyor bırakın voltaj dalgalanmalarını en ufak sürekli kesintilerde bile bu cihazlar zamanla sapıtıyor. Bence buna 5000-10.000 TL verilerek alınan ME Klimaları bile dahil etmek lazım. En yaygın olarak kullanılan iki türlü ups var biri onlineups diğeri lineups ilki daha stabil ve daha fazla korumalı şebeke voltajı altında çalışmadığından hiçbir şekilde ani dalgalanmalardan ve voltaj düşmelerinden kısa devre durumunda yüksek akım korumalarından tamamen bağımsız çalışır fakat eksileri yüksek fiyat ve akü ömrünün kısa olması gibi etkenler var ben lineinteraktif ups kullanıyorum cihazlar için pc içinde çok uzun yıllar önce 800watlık online almıştım onu pc+monitör+modem+printer gibi daha hassas cihazlarda kullanıyorum marka olarak Tunçmatik kullanıyorum kendim gidip almıştım hepsini ve akülerini de zamanı geldiğinde akü pazarından yansanayiden alıp değiştiriyorum gayet memnunum tavsiye ederim.

• standard upsler voltaj koruması yoktur regülatör çaredir fiyat açısından diğer upslerde oldukça pahalı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? Anlık gel-git kesintiler regülatör ile telafi edilebilir mi? Yoksa, illa ki bir akü sisteminin olması mı gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online ups kesin çözümdür. Hem regüle eder hem de kesinti durumunda belli bir süre besler. Ben de çok uzun zamandır elektronik cihazlarım için online ups kullanıyorum.

• Since1903 kullanıcısına yanıt

Hangi UPS'yi kullanıyorsunuz hocam çok ses çıkartıyor mu? Regülatörle aynı görevi mi görüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Paister

Hangi UPS'yi kullanıyorsunuz hocam çok ses çıkartıyor mu? Regülatörle aynı görevi mi görüyor?

Tunçmatik kullanıyorum hocam. Online ups’ler tabii ki rügüle ediyor , sabit 220 volt veriyor cihazlara. Biraz seslidir ama ben çok rahatsız edecek boyutta sorun yaşamıyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 16 Şubat 2021; 20:1:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.