Şimdi Ara

Turbo boost nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a ben işlemcideki turbo boost hakkında bilgi almak istiyorum. lenovo ideapad z580 59 352525 laptop alacağım. İşlemcisi i7 ve frekansı ise 2.2 ghz turbo boost ile 3.2 ghz ye kadar yükseltilebilir yazıyo. Bu turbo boost nedirne işe yarar nasıl çalışır nasıl yükseltilir ayrıntısına kadar açıklar mısınız lütfen ??

• turbo boost, az çekirdek gerektiren uygulamalarda işlemcinin birkaç çekirdeğini kapatıp kalan çekirdeklere daha çok güç vererek o çekirdeklerin çalışma frekansını artırmasıdır. sendeki işlemcide 4 çekirdek birlikte 2,2 ghz hızında çalışıyorken gereken durumlarda çekirdeklerin biri, ikisi ya da üçü kapanarak kalan çekirdeklerin hızı 3,2 ghz'e kadar çıkabiliyor. bunu işlemci kendiliğinden yaptıgı için senin bir şey yükseltmene gerek kalmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunlarda saglikli bir sey mi ise yarar mi?Bende hep goruyorum hatta benim islemcide de var ama basil kullanilir hic bilmiyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet oyunlarda ise yarar. İslemci performansini arttirir. Zaten islemci kendi otomatik turbo boostu aktif ediyor. Senin yapman gereken bir sey yok

• Laptop'larda daha önemli çünkü, işlemcinin normal çalışma frekansı ile turbo boost frekansı arasında genelde daha fazla fark olur, normal çalışma saat hızı nispeten düşük olduğundan batarya ömrünü uzatır, ancak işlemciye yük bindirecek bir uygulama açtığında işlemci saat hızı otomatik yükselir olay bundan ibaret.
  • Peki oc yapınca noluyor? Diyelim 2.5'e hız aşırtınca TB ile 3.5 olmuyordur heralde?

• Teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turbo Boost CPU nun bünyesinde olan bir hadise. Intel'in sitesinden Turbo Boost Monitor'ü çekip kurarak CPU çekirdeklerinizin gerçek zamanlı hangi frekansta çalıştıklarını görebilirsiniz...
    bu sayede turbo boost teknolojisinin nasıl çalıştığını rahatlıkla çözmüş olacaksınız bir program açtığınızda bilgisayar yük altındayken işlemcinin saat hızının nasıl değiştiğini program basit bir şekilde gösteriyor.
    bu konuda @bodycik hocaya teşekkürler yıllar önce bu soruyu bende sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 17 Aralık 2013; 15:31:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.