Şimdi Ara

Turbo hafif kesme yapıyor sorunu nasıl çözeriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 08 Cerato dizel gaza yuklendiğimde koltuga yapıştırıyor sonra bırakıyor 300-400 devir sonra tekrar geliyor tekrar koltuga yapıştırıyor. Sorun bana Turbo ile ilgili geldi. Arabanın ivmelenmesi devam ediyor ancak koltuga yapıştırma hissi arada kesiliyor ardından biraz sonra tekrar geliyor. Bu sorunu nasıl çözebiliirim? Turbocu baktı araca turboda az bir boşluk oldugunu yani ileri geri biraz hareket ettiğini söyledi. Aranızda buna benzer sorun yaşayan oldu mu?

• turboyu söküpmü baktı yoksa sürerekmi baktı. Turbo ileri geri hareket ederse bir süre sonra dağıtır kendini etrafa vurmaya başlar panelleri. Turbo arada hava sıkışmasından dolayı bu soruna neden oluyor olabilir. Ayrıca ses filan yapıyormu gaza basarken genelde turbo bozulduğunda aracın çekişi baya düşer ve ıslık gibi ötmeye başlar.
  • elletra951 E kullanıcısına yanıt
    Bi hava fitresini değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

turboyu söküpmü baktı yoksa sürerekmi baktı. Turbo ileri geri hareket ederse bir süre sonra dağıtır kendini etrafa vurmaya başlar panelleri. Turbo arada hava sıkışmasından dolayı bu soruna neden oluyor olabilir. Ayrıca ses filan yapıyormu gaza basarken genelde turbo bozulduğunda aracın çekişi baya düşer ve ıslık gibi ötmeye başlar.

Soyle ustten bi kapak tarzı bişeyi actı ordan parmagıyla ileri geri oynattı. sanırım dolandırıcı biriydi ya o bosluk var diyor herkes normal diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Bi hava fitresini değiştir

değiştirdim sıkıntı devam ediyor malesef
  • senin sorunun bence yakıt sisteminde . bilgisayarlı bir pompacı (dizelci , yakıt ve püskürtme sistemleri xx. dizel. pompa enjektör diye farklı dükkan isimleri oluyor) oraya git ve bağlat çıkar sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarx

senin sorunun bence yakıt sisteminde . bilgisayarlı bir pompacı (dizelci , yakıt ve püskürtme sistemleri xx. dizel. pompa enjektör diye farklı dükkan isimleri oluyor) oraya git ve bağlat çıkar sorun.

Aracı 4 ay once aldım tum testlerden gecti sıkıntı yoktu. Enjektor desek araba 60şa 5. vitese takıyorum gazlıyorum titremeden cekiş falan normal nerdeyse 3. vitesle kaldıracam direk cillop gibi enjektorde sorun yoktur sanmam
  • turbo balans yapmış,, söktür turbocuya götür 50 liraya balansını düzeltiyorlar,hem başka sorun varmı onada bakarlar,benimkide hızlanırken aynı şekilde oluyordu, balans yapılınca düzeldi,aracın çekişide belirgin arttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 12 Temmuz 2014; 2:25:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

turbo balans yapmış,, söktür turbocuya götür 50 liraya balansını düzeltiyorlar,hem başka sorun varmı onada bakarlar,benimkide hızlanırken aynı şekilde oluyordu, balans yapılınca düzeldi,aracın çekişide belirgin arttı

Teşekkürler onu da deneyeceğim
  • elletra951 E kullanıcısına yanıt
    enjektör değil anlatamadım sanırım commonrail püskürtme sistemi birçok elektronik bileşenden oluşuyor.Yakıt püskürtme si ile alakanbız gibi bir sorununuz var muhtemelen.Bunların özellikle ecu yani bilgisayar üzerinden bakılıp kontrol edilmesi lazım.ezbere bakmadan kimse kesin çözüm üretemez.
  • Hava akis metre kismini sspreyle temizle ceratolarda kroniktir. 5 dkda tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.