Şimdi Ara

Turbobitten kurtulup kendi sistemimi kurmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyecan ile Takipdeyim, Uploader olmak için araştırıyorum ama konu baya ilgimi çekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Aura

Böyle bir site açması problem değil.Yasal sıkıntıları nasıl aşmayı hedefliyorsun ?

Telif Hakları ve Maliye seni çökertir

Sadece kendi dosyalarımı paylaşacağım için yasal sorun olacağını sanmıyorum aslında sırf bu işi burada yapamadığım için yurt dışına gidip (japonya yada rusya) Orada yapmayı bile planlıyorum açıkcası. Yani site vs.. herşeyi orada ama türk sitesi gibi yada ne bilim turbobit gibi çok dilli şeklinde. Bilemiyorum çünkü burada ben bu işi baştan sona yaparım diyebilecek birini bulamadım henüz.
    Aslında siteyi yapmak da değil sorun site scripti vs sıkıntı değil ama sonrasında ki mobil ödeme ve sanal pos olayları vs... Konuları vede sitenin takibi kısmıda benim için önemli. Yani yaptım al olayı değil.
    Ben şuna garanti veriyorum böyle bir işte siteyi mobil ödemesi sanal posu vs.. yapılsın her ay 5000 tl öderim ben sonuçta 20 bin gibi bir kazancım olucak. Burada olacak dediğim kazanç sadece ve sadece benim satışlarım.
    Arkadaşlar insanların yapılamaz dediği siteleri yapanlar nasıl yapıyor bunu anlamıyorum ben. Örn: redburner gibi bir site. Kaldıkı ben insanların gelip dosya paylaşacağı değil kendi dosyalarımı yükleyip satacağım bir sistem peşindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yenfiz

Heyecan ile Takipdeyim, Uploader olmak için araştırıyorum ama konu baya ilgimi çekti

Uploader olmak için upload sitesi açmaya gerek yok :) Ama şuanki koşullarda benim tek güvendiğim site turbobit. Ancaak onlarda bize ödedikleri komisyon miktarını ciddi oranda düşürdükleri için bu çözümü arıyorum.
    Zaten bu işi burada yapabilen birini bulamazsam yurt dışına gidicem ve işi birinci elden öğrenicem. Çünkü elimizin altında gelir var ama alabilecek el yok gibi bir durum var.
    Arkadaşlar türkiyede uploaddan aylık 10 20 bin kazananlarda var. Bu adamlara diğer upload sitelerinin aksine düzgün komisyon ödenirse ve yaptıkları satışlar yada indirmeler düzgün sayılırsa bu iş oturur...
    Ancak mademki türkiyede bu yapılamıyor yada (Nasıl yapılır) bilinmiyor. O zaman bizde gider ruslara japonlara yaptırırız :D
    Sonrada adam kalkar burda bu işi yapacak bir sürü yazılımcı varken gitti yabancılara yaptırdı derler :)
    Güzel memleketimde yabancıların yaptığı herşey iyi oluyor nedense :(

• Can Ağca kullanıcısına yanıt
    Kendi dosyalarım derken nasil dosyalar ?

Filmlerin falan tamamını sen mi ürettin ? Sadece Dünyanın 1-2 yerinde bu tür bir şey açabilirsin.Somali gibi 5. - 6. dünya ülkelerine açabilirsin.Genelde bütün sunucular o tarafda oluyor.
  • quote:

Kendi dosyalarım derken nasil dosyalar ?

Filmlerin falan tamamını sen mi ürettin ? Sadece Dünyanın 1-2 yerinde bu tür bir şey açabilirsin.Somali gibi 5. - 6. dünya ülkelerine açabilirsin.Genelde bütün sunucular o tarafda oluyor.

Telif hakkı gibi sıkıntı yaratmayacak dosyalar diyelm biz ona ve geçelim :)
    Somali falan bilmiyorum ama eşim filipinli olduğu için vede aralıkta filipinlere gideceğim için orada bir araştırmada bulunucam ama orada olacağını sanmıyorum çünkü internet alt yapısı yokmuş. Bizdeki 3 g gibi wın üzerinden bağlanıyorlarmış internete. Dönüştede hanımla beraber japonyaya uğricaz, bildiğim kadarıyla japonyanın internet alt yapısı dünyada ilk 5'te. Gerekirse depolama alanını kendim bir şekilde çözebilirim. çünkü zaten dosya boyutu toplamda 10 gb yi geçmiyor. önemli olan yüklediğim ve indirilecek olan dosya boyutu değil trafik. yani ayda 25 30 bin indirme gerçekleşiyor dosyalarımda bunu karşılamak ve yine dediğim gibi sanal pos mobil ödeme gibi uygulamaları eklemek

• Şunu yanlış anlamayın arkadaşlar ben dosyaları satmicam kendi upload ettiğim dosyalar için premium üyelik satıcam. Bi nevi kendi sitemde uploader olarak çalışıcam. Bu nedenle bana upload sitesi (kendi çepımda) lazım. Geliştirilebilir olması açısından.
    İnsanlar hernekadar o olmaz bu olmaz desede biliyorum ki yeterli para ile herşey mümkün. O yüzden ilk başta sadece kendi kazancımı yükseltebilmek adına haraket etmek bana daha mantıklı geldi daha sonra zamanda 1 kişi 2 kişi gibi bu işleri iyi yapan arkadaşlarıda yanıma çekerek yoluma devam etmek istiyorum yani telif vs.. o zaman düşünülecek bir iş.
    Maliye konusunda zaten sistemi kurabildikten sonra mecbur bir muhasebeci ile anlaşılıp şahıs şirketi kurmak zorundayım.

Şimdi diceksiniz ki o kadar uğraşacağına sadece premiumla indirilebilen vip.net gibi siteler var. Yani dosyalara fiyat koyduğun. Ama onlarda malesef satışları saymıyorlar.

Bakın turbobit üzerinden günlük sabit bir kazanç var ve günlük 100 doların altına düşmüyor.
    Durum bu şekildeyken denediğim yani bir günlüğüne tüm dosyaları taşıdığım bazı siteler ve kazandırdıkları... (hepsinde pps seçiliydi)

Oboom: 657 indirme- satış: 0 kazaç: 0.00007 euro
    Netload: 916 indirme- satış: 2 Kazanç : 4 dolar (ortalama)
    Letitbit: İndirme sayısı hatırlamıyorum- Satış 0 Kazanç sıfır
    Vip : Satış 0

Bunlar upload siteleri ve tüm likleri ve dosyaları taşıyıp tam olarak 24 saat boyunca oradan çalıştığım sistemler. Verdikleri cevap sayımlarda sıkıntı yokmuş.. Tekrar turbobit linklerini koyunca yine satışım 100 doların üstünde.

Turbobitte bunun farkında nasılsa bana döneceksin mantığıyla ödediği komisyonun afbuyurun iyice içine etti...
    Yani alternatif te kalmamış oldu bi nevi.. O yüzden kendim bişeyler yapmaya çalışıyorum arkadaşar.

Ben bu konuyu araştırdım.Yasal zorunluluk olmasın diye genelde geri kalmış ülkelerde sunucu açıyorlar.Bütün alt yapıyı kendileri kuruyorlar.ADA'ya bile sunucu açanlar varmış
  • Hocam eger kendine ve dosyalarina guveniyorsan seninle bu ise girebiliriz.
    İstanbuldayim ben sunucu isini ben cozerim senin icin vip tarzi bir uyelik sistemi kurariz insanlara haftalik aylik uyelik satariz kabulsen pm bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RebelliouS_SouL

Hocam eger kendine ve dosyalarina guveniyorsan seninle bu ise girebiliriz.
    İstanbuldayim ben sunucu isini ben cozerim senin icin vip tarzi bir uyelik sistemi kurariz insanlara haftalik aylik uyelik satariz kabulsen pm bekliyorum.

pm gönderildi..
  • quote:

Ben bu konuyu araştırdım.Yasal zorunluluk olmasın diye genelde geri kalmış ülkelerde sunucu açıyorlar.Bütün alt yapıyı kendileri kuruyorlar.ADA'ya bile sunucu açanlar varmış

Aslında bizde çok ileride sayılmayız :D Dediğiniz konuyu anladım. Dizimag gibi gelip servere el koymaları kadar kötü bi durum olamaz sanırım. Gerekirse bende benzer bi durumda hareket edebilirim şuan nerde nasıl ne yapabilirimin araştırması içerisindeyim açıkcası.
    Kısıtlamaları aşmanın her zaman bir yolu vardır.
  • quote:

Dediğim gibi aylık 15 20 bin tl lik satış yapıyorum zaten. Yani yapabilirim demiyorum zaten hali hazırda yapmış olduğum satış. (minimum) Sorunsa benim kazancımın 5 6 bin ile sınırlı kalması. Nedense kazancı bir türlü üstüne çıkarmıyorlar yani satış sayısı artsa bile kazanç aynı kalıyor oda ayrı bi konu.
  • Valla bende herkez gibi konuyu nefes almadan tane tane okudum ve takdir ettim,zamanında bende senin kadar olmasa bile rapid tarafında bu işle uğraşıyordum ama benimkisi açıkçası zevk işiydi para kazanma odaklı değildi.Ama dediğin gibi inşallah söylediklerini başarırsın,insanın tekrardan bu işlere el atası bişeyler yapası geliyor ama yine gecelemek sabahlamak günümün çoğunluğunu bilgisayar başında geçirmek istemem açıkçası :)
  • spellll S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
    Rica ederim ne demek,
    nasıl gidiyor çalışmalar varmı bir gelişme konunla alakalı?
    Yani birileri yaparım diyip geri adım atmasa olacakda bakalım :)burda çözüm bulamasazsam mecbur yurt dışına bi bakıcam..
    bizimkilerin bu işi yapamaması çoook garibime gidiyor aslında :(
  • quote:

Geri dönüş sağlanmadı?
    senin de önceki yorumlarında söylediğin gibi çok tembeliz çok :) herkez kolay para kazanmanın peşinde ama çaba ve emek verecek çok az sayıda kişiyiz.
    Kesinlikle :D
    Aslında tam 5 dakika önce aklıma bi fikir geldi hiç bukadar uğraşmaya bile gerek kalmayabilir. Hatta bedava bile yapılabilir :D
    saklama alanını falan çözdüm sanki :D
    Şimdi sanalpos ve mobil ödeme sağlayıcısı bir arkadaş var onunla bi görüşeyim bakalım. Onları halledersem gerisi çocuk oyuncağı olacak :D :D
    Pc'den kalktım kahve yapmaya giderken kafamda bi ampul yandı birden :D :D :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.