Şimdi Ara

Turbobitten kurtulup kendi sistemimi kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Soru başlığından da anlayacağınız gibi yaklaşık 4 yıldır turbobit sitesinden upload işiyle uğraşıyorum.
    Neden turbobitten kurtulup kendi sistemimi yapmak istediğimi açıklayarak daha iyi anlatırım sanırım derdimi :)

Şimdi bundan 1 yıl önce turbobitten bir haftalık premium satışından 4 dolar 8tl alıyordum.
    Günde 5 10 satış yapıyordum. yani kabaca 10 x 4$ = 40$ o günkü kurla 82 83 tl kazanıyordum günlük.
    Zamanla benim satışım arttı şuan günde ortalama 40 ila 55 arası satış yapıyorum ama üstüne basarak söylüyorum 1 aylık yada 6 aylık satışları saymıyorum sadece 1 haftalık satışları baz alıyorum.
    Şuan son 3 ayda 2 defa bize ödedikleri komisyon miktarını düşürdüler % 50 den fazla düştü. Şuan bir haftalık satış için 1,90 $ veriyorlar.
    50x1,90= 95$ yani şuanki kurla 228 tl.

Kafanızı fazla karıştırmadan:
    aylık satış sayım: 1171 (geçen ay). Turbobit bir haftalık premiumu 15 tl ye satıyor banada 5 tl ödüyor..
    1171x15tl= 17,565 tl Turbobitin kazancı... 1171x5tl= 5855tl... yani aylık 17,565tl satış yapıp 5855 tl sini alıyorum.

Her ay 17,565 - 5855 = 11.710 tl'si turbobite ve aracılarına kalıyor.

Buna istinaden bende başka upload sitelerine yöneldim ve gördüm ki hepsi fiyasko.. Çünkü 1 günde hali hazırda bu kadar satış yaparken dosyalarımı taşıdığım upload siteleri satışlarımı hepten saymıyorlar.
    yada free indirme gibi sayıyorlar.

Sorum şu:
    Kendi sistemimi yani upload sitesini nasıl açarım. Burada yapmak istediğim öncelikle kendi uploadımı yapıp turbobitte olduğu gibi premium satmak. Daha sonra imkanlar dahilinde yüksek komisyonlarla aylık belli bir pre satışı olan kendim gibi uploaderleri sisteme dahil etmek. Yani turbobitten 1,90 dolar alacaklarına benden 10 tl 13 tl alsınlar bana kalan az olması önemli değil önemli olan düzgün bir sistem oluşturmak.

Böyle bir site açabilmem için 1 bu işlerin tamamını takip edecek yazılımcı ya yok yada ben bulamıyorum.
    Sitede olması gerekenler... turbobitte olan ne varsa.. Reklam vs.. konu ile alakalı değil tabi :)

Mobil ödeme, credi cartı ile ödeme , paypal ile ödeme gibi seçenekler eklemem gerekli. Ve sitenin ileriye yönelik olacağı için tam anlamıyla baştan sona ilgilenicek biri olmalı gibi konular var.

Evet arkadaşlar bunu nasıl yapabilirim.? Ortada rus sitesine kaptırılan büyük bir mevla var. Aslında bu mevlayada takılmıyorum ama bize %85 komisyon önerip %40 vermeleri (ki satışların tamamınıda saymadıklarını uzun zamandır biliyorum) ciddi anlamda canımı sıktı ve bu işe bir çözüm arayışındayım.
    Yapıcı arkadaşlar öneride bulunursa çoook sevinirim. Karamsar arkadaşlar ALLAH İÇİN KALABALIK YAPMAYIN :)

• Merhabalar, bu iş için inanılmaz büyük bir bütçeye ihtiyacınız var. Ödeme işi vs. onlar devede kulak kalır; dosya barındırmak olduça maliyetli bir iştir çünkü her şeyden önce dosyayı barındıracak bir sunucunuzun olması lazım. Günümüzde giderek artan dosya boyutları ve son kullanıcıların sahip olduğu yüksek bağlantı hızları nedeniyle sunuculara oldukça fazla para dökmeniz gerekmekte, kısacası bu işin altından kalkamazsınız diye düşünüyorum ve daha fazla ayrıntıya girmeden cevabımı burda noktalıyorum. Eğer detayları merak ederseniz veya maddi gücünüzün olduğunu düşünüyorsanız sorularınızı cevaplayabilirim.
  • Birşey sormak istiyorum, bukadar satış yapar iken turbobit ile pazarlık şansınız yokmu? Sizin satışlarınızla bu kadar kazanç sağlıyorlarsa sizi kaybetmekte pek istemeyeceklerdir kanaatimce.

Anladığım kadarıyla turbobit sisteminin işleyişinden memnunsunuz, sadece size verilen komisyon miktarını düşürmelerinin haksız bir durum oluşturduğunu düşündüğünüz için vazgeçiyorsunuz.

Bu konuda iletişim kanalları açıkmı turbobit ile hiç böyle birşey denedinizmi?

Bahsettiğiniz sistemi yapmak için benim bildiğim 2 yol var. Ya internetteki hosting firmalarından internet çıkış hızları yüksek vps-vds sunucu kiralar, burdan dosyaları üyeye özel upload verirsiniz.

Yada işi biraz daha büyütüp kendi sunucularınızı kurarsınızki bu gerçekten maliyetli bir iştir. Bunun için öncelikle metro ethernet internet altyapısına sahip olmanız gerekiyor. Linkteki fiyatlar donanım-yazılım hariç internet bağlantısını sağlamak için işin ön maliyeti hakkında bir fikir verecektir. En az 100mbps olmalı diye düşünüyorum bahsettiğiniz iş için.

http://www.ttnet.com.tr/kurumsal/buyukolcekliisletmeler/baglantisecenekleri/Sayfalar/Metro-Ethernet-Ucretlendirme.aspx

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Vps ile metro ethernet ile olmaz bu iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Vps ile metro ethernet ile olmaz bu iş.

vps ile tabiki bir turbobit kuramazsınız. Zaten bende vps ile turbobit kapasitesinde birşey kurulabilir demedim. Yazımı tekrar okursanız bu sistemle üyelere özel dosya upload kısmını yapabileceğini anlattım.

Metro ethernet olmadan sunucu hizmeti verilmez, siz neden olmayacağını düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 10 Şubat 2015; 2:25:16 >
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Sağolun ama sanırım benim yazdıklarımı detaylı okumadınız? Sadece kendi dosyalarımı yükleyip sadece kendi dosyalarımın satışını yapıcam dedim. Geniş çaplı, insanların gelip de dosya paylaşacağı bir site demedim. Benim ise rakamlarım bellidir.
    Aylık olarak dosyalarımı indirenlerin sayısı 25.000 kişi. Buda aşşağı yukarı trafiği belirler. bendeki upload olacak dosyaların boyutu toplamda 10 gb'yi geçmiyor.. İşte size detay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Birşey sormak istiyorum, bukadar satış yapar iken turbobit ile pazarlık şansınız yokmu? Sizin satışlarınızla bu kadar kazanç sağlıyorlarsa sizi kaybetmekte pek istemeyeceklerdir kanaatimce.

Anladığım kadarıyla turbobit sisteminin işleyişinden memnunsunuz, sadece size verilen komisyon miktarını düşürmelerinin haksız bir durum oluşturduğunu düşündüğünüz için vazgeçiyorsunuz.

Bahsettiğiniz sistemi yapmak için benim bildiğim 2 yol var. Ya internetteki hosting firmalarından internet çıkış hızları yüksek vps-vds sunucu kiralar, burdan dosyaları üyeye özel upload verirsiniz.

Yada işi biraz daha büyütüp kendi sunucularınızı kurarsınızki bu gerçekten maliyetli bir iştir. Bunun için öncelikle metro ethernet internet altyapısına sahip olmanız gerekiyor. Linkteki fiyatlar donanım-yazılım hariç internet bağlantısını sağlamak için işin ön maliyeti hakkında bir fikir verecektir. En az 100mbps olmalı diye düşünüyorum bahsettiğiniz iş için.

http://www.ttnet.com.tr/kurumsal/buyukolcekliisletmeler/baglantisecenekleri/Sayfalar/Metro-Ethernet-Ucretlendirme.aspx

Aslında bi yerde turbobitin değilde türkiyedeki turbobite sanal pos ve mobil ödeme sağlayıcısının suçu bu çünkü komisyonları okadar yüksek tutuyorlarki turbobit birde onlara komisyon ödemek zorunda kalıyor. Turbobite son 1 yılda 5 ticet attım sadece 1 tanesine döndüler onda da zaten sizi bırakıyorum dedim. Ona cevap verdiler. Bizim yapabileceğimiz bişey yok biz elimize geçen para üzerinden komisyon belirliyoruz dediler. Yani premiumxxxxx ismini zikretmek istemediğim bi firma sağolsun sağlam komisyon kesiyor turbobitten. Özetle turbobitten oldukça memnunum ama gerçekten hakkım olanın yarısından azını ödüyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can Ağca

quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Birşey sormak istiyorum, bukadar satış yapar iken turbobit ile pazarlık şansınız yokmu? Sizin satışlarınızla bu kadar kazanç sağlıyorlarsa sizi kaybetmekte pek istemeyeceklerdir kanaatimce.

Aslında bi yerde turbobitin değilde türkiyedeki turbobite sanal pos ve mobil ödeme sağlayıcısının suçu bu çünkü komisyonları okadar yüksek tutuyorlarki turbobit birde onlara komisyon ödemek zorunda kalıyor. Turbobite son 1 yılda 5 ticet attım sadece 1 tanesine döndüler onda da zaten sizi bırakıyorum dedim. Ona cevap verdiler. Bizim yapabileceğimiz bişey yok biz elimize geçen para üzerinden komisyon belirliyoruz dediler. Yani premiumxxxxx ismini zikretmek istemediğim bi firma sağolsun sağlam komisyon kesiyor turbobitten. Özetle turbobitten oldukça memnunum ama gerçekten hakkım olanın yarısından azını ödüyor bana.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar istatistikler belli 25.000 (bir ikibin aşşağı yukarı oynuyor) İndirilme oluyor. Dosya yükleyen bir tek ben olucam yani sadece kendi dosyalarımı paylaşıcam 10 Gb kadar ( Sistemi yapabilirsem 6 ay sonra bir iki bu işte iyi satış yapan arkadaşları daha dahil edebilirim ki sistem oturursa 6 ayda 100 bin gibi bir para toparlanmış oluyor, Sistem yükseltilebilir yatırım yapılabilir konumda oluyoruz.)
    Teknik konularda biraz zayıfım o nedenle şunu sormak istiyorum. Host olmaz zaten bunu anladım.. Sunucu ile bu iş yapılabilirmi kiralamak yada kendi sunucumuzu açmak. Gibi.. Arkadaşlar bu işi bir şekilde çözmem lazım.
    Şunada eminim Türkiyede değilde başka bir ülkede olsaydık yapılmaz diye değilde nasıl yapılırın peşine düşerlerdi insanlar. Benim gördüğüm forumlarda özellikle hep bu yapılmaz bu yapılmaz diyor herkes (güya işi bilenler)
    Bi bakıyosunuz ki yapılmaz denilen şeyi birileri yapıyor yada yapmış. 10 yıl önce telefondan internete de girilmiyordu. Bence bakış açımızı değiştirmeliyiz. İllaki yapılabilir bir yolu vardır.

• quote:

Arkadaşlar istatistikler belli 25.000 (bir ikibin aşşağı yukarı oynuyor) İndirilme oluyor. Dosya yükleyen bir tek ben olucam yani sadece kendi dosyalarımı paylaşıcam 10 Gb kadar ( Sistemi yapabilirsem 6 ay sonra bir iki bu işte iyi satış yapan arkadaşları daha dahil edebilirim ki sistem oturursa 6 ayda 100 bin gibi bir para toparlanmış oluyor, Sistem yükseltilebilir yatırım yapılabilir konumda oluyoruz.)
    Teknik konularda biraz zayıfım o nedenle şunu sormak istiyorum. Host olmaz zaten bunu anladım.. Sunucu ile bu iş yapılabilirmi kiralamak yada kendi sunucumuzu açmak. Gibi.. Arkadaşlar bu işi bir şekilde çözmem lazım.
    Şunada eminim Türkiyede değilde başka bir ülkede olsaydık yapılmaz diye değilde nasıl yapılırın peşine düşerlerdi insanlar. Benim gördüğüm forumlarda özellikle hep bu yapılmaz bu yapılmaz diyor herkes (güya işi bilenler)
    Bi bakıyosunuz ki yapılmaz denilen şeyi birileri yapıyor yada yapmış. 10 yıl önce telefondan internete de girilmiyordu. Bence bakış açımızı değiştirmeliyiz. İllaki yapılabilir bir yolu vardır.
    Öncelikle merhaba,

Düşüncelerimin konu içeriğiyle birazda olsa alakalı olması sebebiyle konu altından dile getirmek istedim. Uzun zamandır (birkaç sene) donanımhaber forumunda geziniyorum, takip ediyorum. Fakat daha önce üye olup, aktif olarak platformda yer almayı düşünmemiştim. Son zamanlarda bazı girişimlerde bulunmak istediğime kanaat getirdim. Çünkü gelişen teknoloji ve sunduğu imkanları değerlendirmek gerek, sadece yapılması gereken şey imkanların nasıl kullanacağının bilinmesi.

Bakın, gerçekten şu dünyada hiçbir şeyin kalıcığılı yok anlık yaşanıyor çoğu şey. Herkesin kendine ait bir düşüncesi vardır, elbet bu mesajıma katılan veya katılmayan arkadaşlar olacak fakat dünyadaki döngü para üzerine. Maalesef böyle arkadaşlar, parayla ölümünüzü engellemek dışında elde edemeyeceğiniz şey yok. Paranız varsa geçicide olsa mutlu oluyorsunuz, paranız varsa eğleniyorsunuz, hayatın keyfini bir şekilde çıkarmayı başarabiliyorsunuz. Türkiye internet imkanlarını bu yönde kullanmak için çok uygun bir ülke, diğer ülkelerle karşılaştırırsak bu konuda geri olduğumuz için girişimlere fazlasıyla açık. Kim hayatını 800-1000TL maaş kazanarak mutlu olabilir, bazı beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Fakat çoğu insan daha fazlasını ister, çünkü yaşamak için bir hedefiniz ve amacınız olmalı.

Birşey paylaşmak istiyorum: gerçekten başarabileceğinize inanın. Belki bu paylaşımı görüp dalga geçerek; "ahaha, çok saçma - şans işi ya" vesaire vesaire yorumlar yapacak arkadaşlar olacak ki tabii haklı olabilirler. Herneyse paylaım bazı şeyler için gerçekten geç olmadığının farkına varın ve birşeyler yapmak için çabalayın.

http://onedio.com/haber/genc-yasta-zengin-olabileceginizin-kaniti-40-basari-oykusu-374818

Bu mesajı bu konu altından yazmamın sebebi @Can Ağca isimli arkadaşın internet üzerinden bizlere göre fazla fakat genellemeye göre çok az miktarda bir kazanç olduğunu söyleyebilirim. Ama arkadaşı gerçekten tebrik etmek gerek çünkü o miktara ulaşabilmek bile gerçekten emek, çaba gerektiren bir konu olduğunu söyleyebilirim.

Uzun yazının kısası arkadaşlar; uğraşırsanız, birazcık beyin fırtınası yaparak uygun kitleyi/arkadaşları bulursanız sizde yaparsınız ama gerçekten başarmak isteyin. Ben istiyorum ve çabalıyorum ama bu işler "hadi ben yapıcam" mantığıyla ilerlemiyor, uygun arkadaşların çevrenizde olması gerek!

Yazıyı okuduğunuz için teşekkürler, umarım buralara tekrar birşeyler yazarım.

-Bu konu hakkında benimle Ö.M. (özel mesaj) yoluyla ulaşarak, iletişim kurabilirsiniz. Belki birlikte beyin fırtınası yaparak başarılı oluruz, kim bilir?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzzcut -- 10 Şubat 2015; 11:20:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzzcut

Öncelikle merhaba,

Düşüncelerimin konu içeriğiyle birazda olsa alakalı olması sebebiyle konu altından dile getirmek istedim. Uzun zamandır (birkaç sene) donanımhaber forumunda geziniyorum, takip ediyorum. Fakat daha önce üye olup, aktif olarak platformda yer almayı düşünmemiştim. Son zamanlarda bazı girişimlerde bulunmak istediğime kanaat getirdim. Çünkü gelişen teknoloji ve sunduğu imkanları değerlendirmek gerek, sadece yapılması gereken şey imkanların nasıl kullanacağının bilinmesi.

Bakın, gerçekten şu dünyada hiçbir şeyin kalıcığılı yok anlık yaşanıyor çoğu şey. Herkesin kendine ait bir düşüncesi vardır, elbet bu mesajıma katılan veya katılmayan arkadaşlar olacak fakat dünyadaki döngü para üzerine. Maalesef böyle arkadaşlar, parayla ölümünüzü engellemek dışında elde edemeyeceğiniz şey yok. Paranız varsa geçicide olsa mutlu oluyorsunuz, paranız varsa eğleniyorsunuz, hayatın keyfini bir şekilde çıkarmayı başarabiliyorsunuz. Türkiye internet imkanlarını bu yönde kullanmak için çok uygun bir ülke, diğer ülkelerle karşılaştırırsak bu konuda geri olduğumuz için girişimlere fazlasıyla açık. Kim hayatını 800-1000TL maaş kazanarak mutlu olabilir, bazı beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Fakat çoğu insan daha fazlasını ister, çünkü yaşamak için bir hedefiniz ve amacınız olmalı.

Birşey paylaşmak istiyorum: gerçekten başarabileceğinize inanın. Belki bu paylaşımı görüp dalga geçerek; "ahaha, çok saçma - şans işi ya" vesaire vesaire yorumlar yapacak arkadaşlar olacak ki tabii haklı olabilirler. Herneyse paylaım bazı şeyler için gerçekten geç olmadığının farkına varın ve birşeyler yapmak için çabalayın.

http://onedio.com/haber/genc-yasta-zengin-olabileceginizin-kaniti-40-basari-oykusu-374818

Bu mesajı bu konu altından yazmamın sebebi @Can Ağca isimli arkadaşın internet üzerinden bizlere göre fazla fakat genellemeye göre çok az miktarda bir kazanç olduğunu söyleyebilirim. Ama arkadaşı gerçekten tebrik etmek gerek çünkü o miktara ulaşabilmek bile gerçekten emek, çaba gerektiren bir konu olduğunu söyleyebilirim.

Uzun yazının kısası arkadaşlar; uğraşırsanız, birazcık beyin fırtınası yaparak uygun kitleyi/arkadaşları bulursanız sizde yaparsınız ama gerçekten başarmak isteyin. Ben istiyorum ve çabalıyorum ama bu işler "hadi ben yapıcam" mantığıyla ilerlemiyor, uygun arkadaşların çevrenizde olması gerek!

-Bu konu hakkında benimle Ö.M. (özel mesaj) yoluyla ulaşarak, iletişim kurabilirsiniz. Belki birlikte beyin fırtınası yaparak başarılı oluruz, kim bilir?!

Dostum yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Bizim ülkemizde özellikle internet ortamı tamamen gelir kapısı olmasına rağmen (bu dönem için) İnsanları reklam tıkla, anket doldur, paylaş satın al gibi saçma sapan yöntemlere yönledirerek insanların hem zamanını hem umutlarını hemde emeklerini çalmak dışında bişey yapılmadı. Ne zaman gerçekten işe yarayacak birşeyler bulsanız birileri çıktı ve ''o olmaazzz yapılmaazz yapamazsınız'' '' en iyisi gelin şu siteye üye olun bakın ben bu ay 10 dolar çektim'' gibi saçmalıklarla insanlarımız sindirildi.. Benim bu günkü kazandığım turbobit sitesi için bile ilk başladığım zamanlarda '' o eskidendi artık upload işi yalan oldu, Boşuna emek harcamayın gelin anket sistemine katın yada benzeri'' diyen inanın 10'larca insan oldu.. Eee n'oldu şuan hepsi yalancı konumunda neden? Çünkü onlar beni bu işten vazgeçirmeye çalışmıştı..

Özetle İnsanların yapılamaz dedikleri işler öyle bir oluyor kiii...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Buzzcut

Öncelikle merhaba,

Dostum yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Bizim ülkemizde özellikle internet ortamı tamamen gelir kapısı olmasına rağmen (bu dönem için) İnsanları reklam tıkla, anket doldur, paylaş satın al gibi saçma sapan yöntemlere yönledirerek insanların hem zamanını hem umutlarını hemde emeklerini çalmak dışında bişey yapılmadı. Ne zaman gerçekten işe yarayacak birşeyler bulsanız birileri çıktı ve ''o olmaazzz yapılmaazz yapamazsınız'' '' en iyisi gelin şu siteye üye olun bakın ben bu ay 10 dolar çektim'' gibi saçmalıklarla insanlarımız sindirildi.. Benim bu günkü kazandığım turbobit sitesi için bile ilk başladığım zamanlarda '' o eskidendi artık upload işi yalan oldu, Boşuna emek harcamayın gelin anket sistemine katın yada benzeri'' diyen inanın 10'larca insan oldu.. Eee n'oldu şuan hepsi yalancı konumunda neden? Çünkü onlar beni bu işten vazgeçirmeye çalışmıştı..

Özetle İnsanların yapılamaz dedikleri işler öyle bir oluyor kiii...

Bizim insanımız bu tarz durumlarda kandırılmaya açık, bunun sebebi gerçekten birşeyler yapmak isteyen kitle var fakat hangi anahtarın hangi kapıyı açacağını bilemiyoruz.

Yanlış yönlendirme fazlasıyla var, buna gerçekten dur diyebilecek birileri var mı emin değilim. Ama istenildiği ve uğraşıldığı taktirde yapılamayacak şey yok seninde dediğin gibi abi, bu konuştuğumuz konu üzerine açılmış bir başlık var mı emin değilim ama açılırsa veya açarsak daha detaylı konuşup/tartışabiliriz diye düşünüyorum.

İletişimde kalıp, bağlantıyı ve umudu yitirmemeyi diliyorum. ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzzcut -- 10 Şubat 2015; 11:56:13 >

• @Logic_Man Merhabalar, yalnızca konu sahibinin dosya paylaşımı yapacağı detayını gözden kaçırmışım, haklısınız bu durumda vps ile bir çözüm sunulabilir. Metro ethernet ile dosya barındırma hizmeti verilmez, fiyatlar ortada ve ciddi bir dosya sunucusu projesi yapılacaksa belirtilen bağlantı hızları da devede kulak kalır, ne demek istediğimi daha açıkça belirtmek için şöyle bir örnek vereyim, Rapidshare 2009'da yaptığı bir açıklamada 10 Petabyte dosya barındırdıklarını ve 2011 yılında yaptıkları bir açıklamada bağlantı alt yapılarının 800 Gbps olduğunu belirtmişlerdir, o yüzden dosya barındırma işi her babayiğidin harcı değildir, hele hele Türkiye'de yapılacak global çapta bir proje hiç değildir. Ama ben internet sağlayıcısı olacağım yarın da gidip BTK'ye baş vuruyorum derseniz heyecanla süreci takip ederim.

@Can Ağca Merhabalar, belirttiğim gibi yalnızca sizin dosya yükleyeceğiniz detayını atlamışım, yalnız bu durumda da projeniz pek iç açıcı bir durumda değil nitekim kim neden 10 Gb'lık bir arşivi bulunan bir sunucudan ayrıcalıklı üyelik alsın? Açıkçası bana bedava verseniz bile 1. gün girerim 2. gün girmem, hizmetimiz paralı derseniz de güler geçerim. Türkiye'de belirli alanarda terabytelık boyutlarda vip üyelik satan siteler var zaten, onları geçtim tek bir hesapla oldukça ucuza bir çok farklı siteden içerik indirmenizi sağlayan açıkgöz siteler de var ve fiyatları da oldukça makul. Kimse ayrıcalıklı üye almayacağı için projeniz gelişemeden son bulur. Daha gerçekçi fikirler isterseniz ö.m. aracılığıyla iletişime geçin nitekim projelerin legalliği muallakta:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 10 Şubat 2015; 19:37:29 >

• https://www.udemy.com

Bu sitede her konuda verilen parali parasiz dersler var tam bilmiyorum ancak bahsettiginiz konu hakkinda ders icerigi olabilir proje sağlam yani 1 yilda omurluk kazancini alabilirsin ama cok karisik arkadaslarin da dedigi gibi ülkemizde zor sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyyid70

https://www.udemy.com

Bu sitede her konuda verilen parali parasiz dersler var tam bilmiyorum ancak bahsettiginiz konu hakkinda ders icerigi olabilir proje sağlam yani 1 yilda omurluk kazancini alabilirsin ama cok karisik arkadaslarin da dedigi gibi ülkemizde zor sanki
    YAZILARI OKUDUM KÖTÜ OLDUM,DAHA BEN YENİ YENİ KAZANMAYA BAŞLAMIŞKEN ABİNİN KOMİSYONLARI DÜŞÜRDÜLER DEMESİ HEVESİMİ KIRDI,TURBOBİTTE ZAR ZOR GOLD ADMİN OLDUM,YENİ YENİ SATIŞ YAPMAYA BAŞLADIM,UMARIM TURBOBİT BU DURUMU DÜZELTİR,ÇALIŞANLARINI ÜZMEZLER,...

• quote:

@Logic_Man Merhabalar, yalnızca konu sahibinin dosya paylaşımı yapacağı detayını gözden kaçırmışım, haklısınız bu durumda vps ile bir çözüm sunulabilir. Metro ethernet ile dosya barındırma hizmeti verilmez, fiyatlar ortada ve ciddi bir dosya sunucusu projesi yapılacaksa belirtilen bağlantı hızları da devede kulak kalır, ne demek istediğimi daha açıkça belirtmek için şöyle bir örnek vereyim, Rapidshare 2009'da yaptığı bir açıklamada 10 Petabyte dosya barındırdıklarını ve 2011 yılında yaptıkları bir açıklamada bağlantı alt yapılarının 800 Gbps olduğunu belirtmişlerdir, o yüzden dosya barındırma işi her babayiğidin harcı değildir, hele hele Türkiye'de yapılacak global çapta bir proje hiç değildir. Ama ben internet sağlayıcısı olacağım yarın da gidip BTK'ye baş vuruyorum derseniz heyecanla süreci takip ederim.

@Can Ağca Merhabalar, belirttiğim gibi yalnızca sizin dosya yükleyeceğiniz detayını atlamışım, yalnız bu durumda da projeniz pek iç açıcı bir durumda değil nitekim kim neden 10 Gb'lık bir arşivi bulunan bir sunucudan ayrıcalıklı üyelik alsın? Açıkçası bana bedava verseniz bile 1. gün girerim 2. gün girmem, hizmetimiz paralı derseniz de güler geçerim. Türkiye'de belirli alanarda terabytelık boyutlarda vip üyelik satan siteler var zaten, onları geçtim tek bir hesapla oldukça ucuza bir çok farklı siteden içerik indirmenizi sağlayan açıkgöz siteler de var ve fiyatları da oldukça makul. Kimse ayrıcalıklı üye almayacağı için projeniz gelişemeden son bulur. Daha gerçekçi fikirler isterseniz ö.m. aracılığıyla iletişime geçin nitekim projelerin legalliği muallakta:)

Sevgili hocam bi konuyu daha yanlış anlamışsınız sanırım. 10 gb lik dosyalar için zaten premium satıyorum.. Yani üye yaptırma gibi bi durumum yok kimseye sistemi tanıtmak zorunda yada dosyalarımı indirtmek için yöntem bulmak zorunda değilim. Şuanki potansiyel satışları nereye yönlendirirsem oradan premium ile indirmek zorundalar. Yani 50 tane süper upload sitesi olsada benim sistem neredeyse ve fiyatı neyse oradan almak zorundalar. Çünkü bendeki dosayı başka bi yerden indirme şansları yok. Dosya nedir nerede vs. gibi konulara hiç girmeden şunu özetleyeyim... Eğer dosyalarımı koyup dosyayı indirmek için pre lazım ve fiyatı 30 tl bile desem emin olun sadece satışım 3 5 kişi azalır aynı sayıda satış yapmaya devam ederim.
    Bu nedenle kendi sestemimi oluşturayım çabası içerisindeyim. Siz olaya farklı ben farklı yerden bakıyorum. Sizden ricam bana Olurunu söyleyin.Birileri gelir yada gelmez bu benim kaygım olsun...

• Can Ağca kullanıcısına yanıt
    10 Gb'lik dosya paylaşımı nedir ki elbette ki yapılır.
  • quote:

YARDIM...!!!!

CAN ABİ,KONULARINI VE YAZILARINI TAKİP EDENLERDENİM,TURBOBİTTE KARIŞIK TARİFEDE (SATIŞ VE İNDİRME) BULUNUYORUM.ORTALAMA ÜÇ GÜNDE BİR SATIŞ YAPABİLİYOR KENDİMCE BİR HARÇLIK BİRİKTİRYORUM...

BİR SORUM OLACAKTI EĞER YARDIMCI OLURSANIZ...
    KARIŞIK İNDİRME TARİFESİNDE SATIŞLARIN %40' YENİ FATURANIN %30'U DİYE BİRŞEY VAR...BEN BURAYI ANLAMADIM,ÖZELLİKLE YENİ FATURANIN %30'U NE DEMEK,BU FATURA GÜNLÜK ÇIKIYOR MU?
    ALTTAKİ RESİMDE GÖSTERMEK İSTEDİM O TARİFENİN RESMİNİ

RESİM : http://i.hizliresim.com/8lPJG1.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: cerart12

YARDIM...!!!!

CAN ABİ,KONULARINI VE YAZILARINI TAKİP EDENLERDENİM,TURBOBİTTE KARIŞIK TARİFEDE (SATIŞ VE İNDİRME) BULUNUYORUM.ORTALAMA ÜÇ GÜNDE BİR SATIŞ YAPABİLİYOR KENDİMCE BİR HARÇLIK BİRİKTİRYORUM...

BİR SORUM OLACAKTI EĞER YARDIMCI OLURSANIZ...
    KARIŞIK İNDİRME TARİFESİNDE SATIŞLARIN %40' YENİ FATURANIN %30'U DİYE BİRŞEY VAR...BEN BURAYI ANLAMADIM,ÖZELLİKLE YENİ FATURANIN %30'U NE DEMEK,BU FATURA GÜNLÜK ÇIKIYOR MU?
    ALTTAKİ RESİMDE GÖSTERMEK İSTEDİM O TARİFENİN RESMİNİ

RESİM : http://i.hizliresim.com/8lPJG1.jpg

Şimdi şöyle bir durum var. Diğelim bir haftalık premium aldılar ve sen %40 komisyonu aldın. aynı abone nin bir hafta sonra tekrar 1 haftalık daha alırsa o zamanda yeni fatura sayılıyor. Biraz saçma sapan yazdım kusura bakma :D
    Aynı kişinin aldığı 2. pre için yani. :)

• quote:

İşte yapacak babayiğidi bulamıyorum :D
    Ya şimdi bizdeki yazılımcılarda yada wapmaster'larda şöyle bi durum var. '' Olur yaparız ama şunları şunları yaparız ama şunları yapamayız'' En çok aldığım cevap :)
    Şimdi kalkıp belli bi miktar para karşılığı iş yapılacak ama işin %10'nu birisi % 60'şını bi başkası geriye kalanı bi başkası vs.. gibi gidiyor böyle bir saçmalıkla boğuşuyorum malesef :)
    Ya bizim yazılımcılar gerçekten çooookkkk iyi paralar kazanıyorlar, ya tembeller uğraşmak üretmek zor geliyor, yada bi halttan anlamayıp basit işleri kapabilmek için yazılımcıyım diye geziyorlar bana öyle geliyor açıkcası :D
    Ben bu işi başarabilirsem her ay sabit miktar da maaş vermeyede razıyım çünkü şuan benim her ay 15 bin tl gibi bir kaybım mevzubahis. Ben bu kayıp 15 binin 10 binini kurtarıp her ay 5 binini yazılımcıya vermekte sorun görmüyorum ama
    bu işe girişebileceğim bir yazılımcı bulamadım malesef.

Edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Ağca -- 28 Şubat 2015; 8:20:23 >

• quote:

quote:

İşte yapacak babayiğidi bulamıyorum :D
    Ya şimdi bizdeki yazılımcılarda yada wapmaster'larda şöyle bi durum var. '' Olur yaparız ama şunları şunları yaparız ama şunları yapamayız'' En çok aldığım cevap :)
    Şimdi kalkıp belli bi miktar para karşılığı iş yapılacak ama işin %10'nu birisi % 60'şını bi başkası geriye kalanı bi başkası vs.. gibi gidiyor böyle bir saçmalıkla boğuşuyorum malesef :)
    Ya bizim yazılımcılar gerçekten çooookkkk iyi paralar kazanıyorlar, ya tembeller uğraşmak üretmek zor geliyor, yada bi halttan anlamayıp basit işleri kapabilmek için yazılımcıyım diye geziyorlar bana öyle geliyor açıkcası :D
    Ben bu işi başarabilirsem her ay sabit miktar da maaş vermeyede razıyım çünkü şuan benim her ay 15 bin tl gibi bir kaybım mevzubahis. Ben bu kayıp 15 binin 10 binini kurtarıp her ay 5 binini yazılımcıya vermekte sorun görmüyorum ama
    bu işe girişebileceğim bir yazılımcı bulamadım malesef.

Edit: yazım hatası

Alıntıları Göster
    Böyle bir site açması problem değil.Yasal sıkıntıları nasıl aşmayı hedefliyorsun ?

Telif Hakları ve Maliye seni çökertir

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.