Bildirim
Turbodan gelen ses
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Islık sesi normal değil turbo pallerinde sorun var büyük ihtimalle
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah Allah benim Clio da sıkıştırınca ötüyor. Bozuk mu ki?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Turbolu mu hocam oda ?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F
Allah Allah benim Clio da sıkıştırınca ötüyor. Bozuk mu ki? -
Araç kaç binde gaz verdikçe artan bir ıslık sesi mi var ?quote:
Allah Allah benim Clio da sıkıştırınca ötüyor. Bozuk mu ki?
1.5 dci turbo dizel
108.000 kmde. Arabayla uzun yolda giderken mesela 2000 devirdeyim, 150ye çıksın diye 3000 e abanınca turbo fosur fosur çalışıyor. Sesi de çok belli oluyor belki de yalıtımıyla alakalıdır.
İnternetten baktım da her viteste olan bir şey değil. Hızlı giderken sıkıştırınca oluyor, ne de olsa 70 hp araba. Arabanın yalıtımıyla alakalı sanırım turbo sesi içeriye geliyor.
arkadaşlar clio4 dizel otomatik 1.5 aracım var. gaza bastıkça gelen hafif bir ıslık sesi bende de var. servise gösterdim defalarca. normal dediler (açıklama da yaptılar da unuttum) uzun zamandır da kullanıyorum. bir sıkıntı çıkmadı. -
Islık sesi genelde turbo pallerinde (yapraklarında) balans bozulukluğu olduğu için gelir. Kilometreniz turbo revizyon için erken biraz daha götürür tahminimcequote:
108.000 kmde. Arabayla uzun yolda giderken mesela 2000 devirdeyim, 150ye çıksın diye 3000 e abanınca turbo fosur fosur çalışıyor. Sesi de çok belli oluyor belki de yalıtımıyla alakalıdır.
Turbo ıslığı normaldir. Turbo dizel kia aracımdada geliyor o ıslık sesi yokuş çıkarken veya gaza çok yüklendiğimde.
Aracıma iyi baktığım halde, devirli kullanımdan sonra 20-30 sn sonra stop ettiğim halde turbo ötmesine benzer ses meydana gelmişti. Tabi ben kabul etmiyorum. O kadar iyi bakıyorum, turboyu bozacak kullanım stillerinden kaçınıyorsam turbonun ötmemesi gerekir. Kara duman atma yok, gidişinde ivmelenmelerde hiçbir sıkıntı yok. Ama turbo ötüyor.
Kimi hiçbir şey yok, normali budur hepsinde bu ses var diyor. (önceleri olmayan ses birdenbire niye çıksın)
Kimi turbo tahliye mi ne bundan dolayıdır diyor. (demek önceden tahliye yapmıyormuş bu mantıkla)
Hortumları kontrol ediyorum hiçbir sıkıntı yok. Elinden geldiğince dikkat ediyorsun buna rağmen turbo ötüyor. Bu kadar basit, çabucak bozulacak bir malzeme mi bu anasını satim.
En son baskı-balata değişiminde şanzımanın inmesi için egzoz manifoldu söküldü. İşlemler bitti ve turbo ötmüyor. Ötmeyen aslında egzoz manifold contası imiş. Conta değişmedi ama demekki kaçak var gevşeme olmuş.
-
206+ 1.4 HDİ aracı 64.000 km de alırken turbosu ötüyordu. Servise sordum. Bu km lerde hepsi ötmeye başlıyor dedi. Araç 95.000 km ye geldi. Geçen ağır bakımda turboyu da gösterdim. Bir sıkıntı yok dediler.
Islık sesi başlama km si araçtan araca değişiyor ama çevremde farklı araçlardan gördüğüm kadarıyla 150-200.000 km kadar gidiyor turbolar. Sonra ya revizyon ya değişim. -
1.9 golf tdi 254.xxx kmde turbosu ölmüştü, yeni yapıldı boştayken gaz verince ıslık sesi geliyor o ses normal sanırım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X