Şimdi Ara

TURBOŞARJLI ARAÇLARI DOĞRU KULLANMANIN YOLLARI (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.380
Cevap
93
Favori
401.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araçta ağırlık uzun yol kullanımı var ve genelde 2.300 devir civarlarında seyahat ediyorum.

Liqui Moly ( yanlış yazdıysam affola ) ve Würth marka temizleyiciler attım uzun süre devirli kullandım 18 bin kilometreden beri problem mevcut.

Yağda eksilme yok tüketim ve performans normal.

Emsal focuslardada benim egsozda bulunan kurum kadar kurum gözlemliyorum eskiden egzoz içi parlardı artık kurum dolu ve diğer baktığım araçlardada var.

Yakıt sürekli shell alıyorum yazılım yok ilk sahibiyim.

Bazıları Debimetreyi temizlet diyor bakımada az kaldı fikirlere açığım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi adıma sorunun nedenini bu şekilde düşünüyordum lakin siz farklı şeyler denemenize rağmen sorun devam ediyorsa benim küçük bilgi birikimimi aşıyor.

Sabahları yol müsait olduğunda dediğinizi yapıyorum düşük vites yüksek devırde 5 6 km sürüyorum ama problemde bir azalma görmedim bu güne kadar. Gaza yüklenmezsem sorun yok fakat bastığımda özellikle gece ilk kalkışlarda arkamda başka aracın farı varsa o dumanı görüyorum. İşin aslı çok şikayetçi de değilim ama olmasa daha güzel olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şebboy

Kendi adıma sorunun nedenini bu şekilde düşünüyordum lakin siz farklı şeyler denemenize rağmen sorun devam ediyorsa benim küçük bilgi birikimimi aşıyor.

Sabahları yol müsait olduğunda dediğinizi yapıyorum düşük vites yüksek devırde 5 6 km sürüyorum ama problemde bir azalma görmedim bu güne kadar. Gaza yüklenmezsem sorun yok fakat bastığımda özellikle gece ilk kalkışlarda arkamda başka aracın farı varsa o dumanı görüyorum. İşin aslı çok şikayetçi de değilim ama olmasa daha güzel olurdu.

Benim araştırıp öğrendiğim bilgiler ışığında DPF olan araçta, duman çıkışı sadece DPF doluluk oranı yükseldiğinde yanarken çıkar.

Bizim TDCİ motorlarda bulunan DPF filtresi uyarıda vermiyor, sadece anlık tüketimle devir yükseliyor öyle bir durumda yok, buda bana DPF filtresinde problem olduğunu yada bizdekilerin kandırmaca olduğu fikrini getiriyor.

• Arkadaşlar Araçlarınızda dpf uyumlu dexos 2 sınıfını karşılayan motor yağı kullandığınıza emin misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Peki turboşarjlı aracı nasıl kullanmalı?

Önce soğuk motoru çalıştırıp giderken nelere dikkat edeceğiz...

Turbo türbinlerini birbirine bağlayan housing içindeki mil motor yağı ile yağlanır. Bu yağlama işlemi motor soğukken, yani yağ da soğukken verimli yapılamaz. Motor soğukken turbon türbinlerinin yüksek basınçla yüksek devirlere çıkmasını engellemek gerekir. Turbo türbinlerinin yüksek devirlere çıkmaması için, motor devrinin fazla yükseltilmemesinin yanı sıra gaz pedalına da fazla basılmaması gerekir. Zira turbo türbinlerinin dönüş hızını ve ürettikleri basıncı belirleyen iki faktör vardır; - motor devri - gaz pedalının konumu.

Yani motor soğukken ortalama bir dizel araçta takriben 2500 devirin üstüne çıkılmamalıdır. Mümkünse 2000 devirde vites yükseltilmelidir. Yalnız bu durum sadece motor soğukken geçerlidir.

Ayrıca gaz pedalına motor soğukken yarısından çok basılmamalıdır. Zira bu hareket de türbinleri yüksek basınçla döndürür.

hocam bu yazdığınız, turbolu arabalar, atmosferiklere göre daha fazla yağ yakar tezini dogruluyor mu?

• Araç yetkili serviste bakıma giriyor Castrol Magnetec Pro A5 5w30 diye hatırlıyorum .

Kullandıkları yağ standartları karşılamıyor olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

Araç yetkili serviste bakıma giriyor Castrol Magnetec Pro A5 5w30 diye hatırlıyorum .

Kutusunda dexos 2 yazmalı. Google görsellerden inceleyin isterseniz. Benim internet biraz sıkıntılı.

Edge 5w 30 un dexos 2 uyumu var biliyorum.

Eğer dexos 2 yi karşılamıyorsa büyük bir yanlışlık yapılıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 26 Eylül 2017; 12:39:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Araç yetkili serviste bakıma giriyor Castrol Magnetec Pro A5 5w30 diye hatırlıyorum .

Kutusunda dexos 2 yazmalı. Google görsellerden inceleyin isterseniz. Benim internet biraz sıkıntılı.

Edge 5w 30 un dexos 2 uyumu var biliyorum.

Eğer dexos 2 yi karşılamıyorsa büyük bir yanlışlık yapılıyordur.

Anladım bu kriterleri bilmiyordum.

Aracın 2 servis faturası var yağ modellerini inceleyip uyumlu olup olmadıklarını araştırıcam.

Eğer böyle bir yanlışlık varsa araca ne gibi bir zarar vermiş olabilir ?

• ford gm standardı dexos 2yi kullanmaz.FORD WSS M2C 913 C veya FORD WSS M2C 913 D olması lazım.
  • Hımm ben Opellerde olan durumu genellemişim. Hatam için özür dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasha37 kullanıcısına yanıt
    Aracın çekişinde düşme motorda anormal bir ses yok sızde de durum aynıymış. Bunlar olmadığı müddetçe ben çok kafama takmıyorum. Artı olarak siz aynı model diğer araçlarda da benzer durum gözlemlenmişsiniz. Benim mantığım bozuk değilse tamir etme oluyor hem şimdi başkasında da aynı durum olduğunu burdan görünce bir nebze daha rahatladım😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

ford gm standardı dexos 2yi kullanmaz.FORD WSS M2C 913 C veya FORD WSS M2C 913 D olması lazım.

Peki Castrol Magnatec A5 Prof 5w30 yağ dediğiniz sertifikaları karşılıyor mu ?

Araca 2 bakımdada bunu koymuşlar. Benim probleminde ilk bakımdan sonra ortaya çıktı.

• Şebboy kullanıcısına yanıt
    Emsal dizel motorlar eğer bu durumları yaşatmıyorsa ve dpf bunları önlüyorsa benim aracım niye bunu gerçekleştirmiyor.

Emisyonda o zaman bir hile döndüğü aklıma geliyor yada takılan parçanın gerçekten kaliteli ve işini doğru yapmayan bir parça olarak geliyor yani araştırılması gerekiyor diye düşünüyorum.

Rica etsem bakımda konulan yağın marka modelini yazabilir misiniz.

• Pasha37 kullanıcısına yanıt
    Maalesef faturada yağın markası yazılmamış. Servis 700 fiyat çıkarınca 60bın bakımını özelde yaptırdım. Yağ olarak üstünde opet fullmax yazan 5 30 konuldu.

TURBOŞARJLI ARAÇLARI DOĞRU KULLANMANIN YOLLARI

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

ford gm standardı dexos 2yi kullanmaz.FORD WSS M2C 913 C veya FORD WSS M2C 913 D olması lazım.

Peki Castrol Magnatec A5 Prof 5w30 yağ dediğiniz sertifikaları karşılıyor mu ?

Araca 2 bakımdada bunu koymuşlar. Benim probleminde ilk bakımdan sonra ortaya çıktı.

karşılıyor görünüyor.ancak görebildiğim kadarıyla daha üstün olan castrol edge, mobil 1 veya motul x-clean gibi yağları kullanma şansınız yok malesef.kafa karıştıran konu bu ford onaylı yağlarda dpfli araçlar için kullanılabilir demiyor.
    bu marka ve modelde sanırım yağ konusunda bir tutarsız bilgi olabilir.
  • Merhaba, dizel aracımla ilgili sorun olduğunu düşündüğüm bir olay var.

Aracı bir süre kullanmazsam (en az 3-4 gün), ilk çalıştırdığım zaman egzozdan beyaz bir duman çıkıyor sonra hiç duman yok. hafif de bir koku var ama tam çözemedim antifriz gibi. Soğutma suyu motora kaçıyor olabilir mi ?

Usta yağ yaktığı için yağtığını söyledi, 5000 km yaptım yarım litre eksilmiş ekledim ama araç kitapçığında bu durumun normal olduğu yazıyor.

Çok agresif araç kullanmıyorum. Aracım maks torkunu 1900d/dk civarı veriyor (5.vites 1900 d/dk 90km/s hız yapıyor araç)(max hp de 4000 d/dk vermiş) ve bu devir civarı kullanıyorum, vites geçişleri 2000-2500 devir arası (trafik-yol durumuna göre). Bu şekilde az yakıt yakıyorum, şehir içi 7-9, şehir dışı 5,5-6,5 civarı seyrediyor. Sizce bu kullanım doğru mu?

Araç Audi a4 1.9 tdi 2006 225.000 kmde.

Araç özellikleri

Teşekkürler.

• Konu hortladi kusura bakmayın. Bu yağ kaçağı tam olarak nereden arkadaşlar. Karter mi yağ soğutucusu falan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 26 Nisan 2018; 22:33:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Merhaba, dizel aracımla ilgili sorun olduğunu düşündüğüm bir olay var.

Aracı bir süre kullanmazsam (en az 3-4 gün), ilk çalıştırdığım zaman egzozdan beyaz bir duman çıkıyor sonra hiç duman yok. hafif de bir koku var ama tam çözemedim antifriz gibi. Soğutma suyu motora kaçıyor olabilir mi ?

Usta yağ yaktığı için yağtığını söyledi, 5000 km yaptım yarım litre eksilmiş ekledim ama araç kitapçığında bu durumun normal olduğu yazıyor.

Çok agresif araç kullanmıyorum. Aracım maks torkunu 1900d/dk civarı veriyor (5.vites 1900 d/dk 90km/s hız yapıyor araç)(max hp de 4000 d/dk vermiş) ve bu devir civarı kullanıyorum, vites geçişleri 2000-2500 devir arası (trafik-yol durumuna göre). Bu şekilde az yakıt yakıyorum, şehir içi 7-9, şehir dışı 5,5-6,5 civarı seyrediyor. Sizce bu kullanım doğru mu?

Araç Audi a4 1.9 tdi 2006 225.000 kmde.

Araç özellikleri

Teşekkürler.
    Kışın aracın ilk çalıştırmada belirli süre beyaz duman atması normal bir durumdur. Su karışıyor olsa sürekli beyaz duman atar aracınız. Aynı durum bende de var (Subaru Outback dizel). Yağ eksiltme yok ancak bende kat. ve dpf iptali var. Aracınızın yakıt değerleri de oldukça normal kullanımınız da gayet makul. Arada bir motor tam ısındıktan sonra 3-5 dk 3000-3500 devir civarı sürüş yapmanız motorda kurum birikmesine engel olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonnick

Konu hortladi kusura bakmayın. Bu yağ kaçağı tam olarak nereden arkadaşlar. Karter mi yağ soğutucusu falan mı?

Karter contasındanmış gibi görünüyor. Açtırıp orjinal conta ile değişimi yaptırmanızı tavsiye ederim. Orjinal karter contası yoksa würth sıvı conta.

• Yavuz Y kullanıcısına yanıt
    Bi süre geçmiş ama cevap için teşekkürler. .. Yağ eksiltme dediğim şey contada kaçak varmış değiştirince düzeldi..

Araç bir süre sonra 1-2 gün bekleyince hiç çalışmamaya başladı, hava kanalına balata spreyi sıkıp çalışıyordu anca.. Enjektör değişimi yaptık beyaz duman da azaldı diğer sorunlar da bitti. 🙂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.