Şimdi Ara

Türev İntegral Limit Nasıl Öğrenirim Diyorsan Gel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
6
Favori
8.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YGS yi atlattık ve önümüzde daha önemli bir sınav var.LYS de biliyorsunuz ki 12. sınıf müfredatından ö.t.f , limit , türev ve integral den toplam 15 soru geliyor. Sınavın %30 u demek .Çoğu arkadaş temelim yok , zor geliyor , yapamıyorum diyor. Bunun gibi önyargılı gerek sıkıntılı arkadaşlar için bire bir analiz ettiğim bir sistemi paylaşacağım.Öncelikle şunu söylemeliyim bende 12 . sınıfım ve LYS Mat denemelerinde çok faydasını görüyorum yaklaşık 35-45 arası netler yapıyorum.Şuan çoğu arkadaşlarım daha 20 nete ulaşamamış durumda.Uzun lafın kısası size soruya nasıl yaklaşmak gerekir ne tür bir çalışma sistemiyle ilerlemek gerekir kısaca paylaşacağım.Öncelikle bir YGS sınavını unutun.Geçti gitti..

-NASIL BİR SİSTEM-

Hep hocamın dediği gibi önkoşulunuz önyargılarınızı kaldırmak olsun.Matematik bu çokta zor değil kafanızda zorlaştırmayın..Geçelim ne yapacağımıza.
    Arkadaşlar önce şu iki konuyu adımız gibi öğrenmeliyiz ;

- Fonksiyonlar
    - Analitik

Şimdi mantıksız bulacak olan arkadaşlar olacaktır elbet.Ben bana güvenecek olanlara söylüyorum . O yüzden kim ne derse diyebilir , tartışmaya gerek olmadığını söylemek isterim.Fonksiyon niye ? Bu bahsedilen 15 sorunun mantığı içeriği genellenecek olursa fonksiyon kapsamında . Tabi bizler spesifik öğrenmek maksadıyla sanki bütün değilmiş gibi görüyoruz ancak öyle değil.Aslına bakarsanız trigonometri logaritma gibi konularda fonksiyon kapsamına giriyor.Herneyse peki analitik niye? Arkadaşlar analitik çalışınca geometrinin analitik kısmını halletmiş olacaksınız(burada önemli nokta konuyu pekiştirmek analitik için en az 100 soru genel olarak çözelim havada kalmasın) hemde türevin geometrik yorumunda integralin uygulamalarında işinize yarayacak . Bir nevi temel atmak diyebilirim.Bunlardan mesela ö.t.f(özel tanımlı fonksiyonlar)ye başlıyoruz.Konuyu öğrendikten sonra(Gerçekten öğrenmek) artık olaya giriyoruz ve günlük 100 sorudan bunu azaltarak 50 ye kadar toplamda 6 gün uyguluyoruz.Çözdüğünüz soru zorluğu önemli değil çok kolay olmamalı.Aynı işlemleri her konu için yapıp ardından genel bir kitap alıyoruz.Kaynak olarak zor bir kaynak olması makbul olacak çünkü artık konuyu geliştirme ve işi biraz daha sınav statüsüne çekme zamanı.
    Burada eğer bir anlama sıkıntısı gibi bir durum yaşanırsa türev ve integral için özellikle , anlaşılır bir kaynak bulmaları hem sıkılmalarını hemde kara kara düşünmelerine mani olacaktır.

*** Sakın ben biliyorum diye düşünüp piyasanın en zor kaynağını almayın.Sonra eğer çözemeyip önyargıyla bakmaya başlarsanız işiniz gerçekten zor olur ipin ucunu kaçırırsınız.***

-SORULARA NASIL YAKLAŞILMALI-

Arkadaşlar sorulara çok düz mantıkta değil çok böyle burada bir şey var oğlum şeklinde de yaklaşmaya gerek yok.Soruları incelerken hangi konu ve hangi soru tarzına yakın onu bir düşünmek gerekir.Misal bir limit sorusu var ve belirsizlik olduğunu gördük ama belirsizliğe uygun hareket yapıyoruz işin içinden çıkamıyoruz o an çakmalıyız lan burada bir türevlik iş var yani L'Hospital i çakmalıyız.Bu başlarda biraz kişiyi şaşırtacaktır ama sonunda mantık o yönde gelişecek ve pratikleşecektir.Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla ne kadar soru o kadar başarı diyelim.

--> Arkadaşlar birde çevremden gördüğüm kadarıyla konuşacağım.Çoğu arkadaşın sınavı kötüydü ve mezun kalma derdine girdiler.Bunlar sınavı fazla asılmayacaktır belki girmez bile.Bir kesimde gerçekten rehavete kapılacaktır sonuçlar açıklanınca .Yani ipin ucunu kaçırmadan sağlam çalışılırsa istenilen hedefe ulaşılır gibime geliyor.Şimdiden başarılar !

Aklınıza takılanı sorabilirsiniz.

• Eyvallah kardeşim sağol bir çalışma programı felan yaptınmı yaptıysan paylaşırmısın
  • HayırHesabı H kullanıcısına yanıt
    Program paylaşacaktım onuda ayrı bir konu olarak veririm hocam.Burayada editlerim .
  • Mr.Scientist kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağol bekliyoruz :)
  • Hocam türevde tek eksiğim geometrik yorum.Bunun için baştan sona analitik çalışmam mı lazım?
  • Tataraşanu kullanıcısına yanıt
    Eksiklerini bul tamamla hangi tarzdaki soruları yapamıyorsun falan iyi analiz et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.