Şimdi Ara

Türev soru tarzi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     Türev soru tarzi

• takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrular orjinden geçtığı için y=mx şeklinde olacak zaten. sağ taraftakıne y=bx de diğeri dik kesiştiği için -x/b olur denklemde yerine yaz eşitle denklemi çöz -+1/2 geliyor -lisini almalısın çünkü bnin karesi=-a/2 geliyor karesi alınan ifade - olamayacağından a - lı bir şey olmalı yani -1/2 cevap.
  • Hocam bir parabolde orjinden cizilen tegetler birbirine dik ise delta =-1 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalenderane -- 28 Nisan 2015; 21:30:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalenderane K kullanıcısına yanıt
    Yanlis bilgi vermeyelim. Eger parabole orjinden cizilecek tegetler birbirine dik ise delta=-1 olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbarang

Yanlis bilgi vermeyelim. Eger parabole orjinden cizilecek tegetler birbirine dik ise delta=-1 olur

Hocam kusura bakmayin, mesajimi duzelttim.ben -1 yazacaktim ama yorgunluktan olacak,dikkatsizlik oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalenderane

Hocam bir parabolde orjinden cizilen tegetler birbirine dik ise delta =-1 olur.

doğru sen yazınca şimdi aklıma geldi ama benim çözüm yanlış değil dimi uzun oldu ama buldum ?
  • diskiriminant -1 olur orjinden geçenler dik ise
  • doğrular orjinden geçtığı için y=mx şeklinde olacak zaten. sağ taraftakıne y=bx de diğeri dik kesiştiği için -x/b olur denklemde yerine yaz eşitle denklemi çöz

Bu mantik dogru da cozumu yapmadim ben

• arkadaşım türevin geometrik yorumunu dinle linki gönderiyorumhttps://youtu.be/G6ccZgQ8xfU
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalenderane

doğrular orjinden geçtığı için y=mx şeklinde olacak zaten. sağ taraftakıne y=bx de diğeri dik kesiştiği için -x/b olur denklemde yerine yaz eşitle denklemi çöz

Bu mantik dogru da cozumu yapmadim ben

tamam ben yaptım çıktı zaten doğru olarak ben ezber sevmediğim için pek aklımda kalmıyor şu delta -1 e eşit olacak felan hep nasıl yapıldığınıı öğrenmeye çalışıyorum .
  • Yardimci olan herkese teşekkürler tegetler birbirine dik oldugunda delta -1 e esitleme iyiymis aslinda tureve iyi calismistim ama demekki bazi yerler unutuluyor tekrardan teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.