Bildirim
Türevden anlayanlar yardımcı olabilirler mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
arkadaş bildiğim kadarıyla l'hospital kuralı direk türev almaktı ama pay ve paydanın ayrı ayrı türevini mi almaktı onu hatırlamıyorum onu bi söyle ona göre çözeyim -
şimdi b şıkkında 1 üzeri sonsuz belirsizliği var fakat çözemedim. A şıkkını pay payda türevi alarak çözdüm bu kaldıquote:
Orijinalden alıntı: DriveGuard
arkadaş bildiğim kadarıyla l'hospital kuralı direk türev almaktı ama pay ve paydanın ayrı ayrı türevini mi almaktı onu hatırlamıyorum onu bi söyle ona göre çözeyim -
quote:
Orijinalden alıntı: NamelessCitizen
arkadaş bildiğim kadarıyla l'hospital kuralı direk türev almaktı ama pay ve paydanın ayrı ayrı türevini mi almaktı onu hatırlamıyorum onu bi söyle ona göre çözeyim
ayrı ayrı alınır bölümün türevi gibi değil -
vay arkadaş dh mühendis kaynıyo ama çözen çıkmadı daha doğrusu ilgilenen çıkmadıquote:
Orijinalden alıntı: ÇitoriAşkımquote:
Orijinalden alıntı: NamelessCitizen
arkadaş bildiğim kadarıyla l'hospital kuralı direk türev almaktı ama pay ve paydanın ayrı ayrı türevini mi almaktı onu hatırlamıyorum onu bi söyle ona göre çözeyim
ayrı ayrı alınır bölümün türevi gibi değil
Alıntıları Göster
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ratttan35
quote:
Orijinalden alıntı: Tazyikli Işın
Bütlere kaldım da matematikten çözemediğim sorular var benim için çok önemli bu 2 soru yardımcı olabilen varsa çok iyi de olur çok güzel olur
anlatarak değil de bir kağıda felan çözerek gösterebilirseniz daha da güzel olur
kolay gelsin kardeşim
kardeşim eline koluna sağlık da tek sorun fotoğraflar küçük uğraşmışsın yapıvermişsin daha büyük şekilde koyabilir misin sana zahmet
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mugetsuga
6 A şıkkı 1/2 yanlış yapmadıysam diğerlerine bakamadım
evet a şıkkının cevabı 1/2 fakat diğerlerini yapamadım sorun orda -
quote:
Orijinalden alıntı: Mugetsuga
6 A şıkkı 1/2 yanlış yapmadıysam diğerlerine bakamadım
Adam sonucunu sormuyor -
quote:
Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz
quote:
Bütlere kaldım da matematikten çözemediğim sorular var benim için çok önemli bu 2 soru yardımcı olabilen varsa çok iyi de olur çok güzel olur
anlatarak değil de bir kağıda felan çözerek gösterebilirseniz daha da güzel olur
Sizin hocadami butte final sorularindan soracak ?
konular aynı olcakmış da sorular tıpa tıp aynısı olmaz heralde
-
maksimum bu kadar büyüyor hocam, pc dosya büyük diyor resmi yüklemiyor.quote:
Orijinalden alıntı: Tazyikli Işınquote:
Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz
quote:
Sizin hocadami butte final sorularindan soracak ?
konular aynı olcakmış da sorular tıpa tıp aynısı olmaz heralde
Alıntıları Göster
6nın b şıkkında cevap e^-2 olacak kardeşim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cal Lightman -- 22 Ocak 2013; 23:14:25 >
-
-
-
quote:
Aynen -
-
-
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Partis Temporus
quote:
kardeşim 6nın b şıkkı e^-2 olacak ln e aldığın için ben de ilkten kaçırmıştım bi daha bakınca anladım
o nasıl olcak anlamadım motor durdu ya
kardeşim ilk şekil varya e üzerinde yazılmış hani öyle yazman lazım. Bi kural var logaritmada onu burada uyguluyorsun.
özellik şu: f(x) bi fonksiyon f(x)=e^[lnf(x)] yazılabiliyor. orada da e üzeri şeklinde yazıp l'hospital uygulamaya çalışıyorsun. ya hocam böyle yazarak b kadar anlatabiliyorum kusura bakma ya
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Partis Temporus
quote:
kardeşim 6nın b şıkkı e^-2 olacak ln e aldığın için ben de ilkten kaçırmıştım bi daha bakınca anladım
o nasıl olcak anlamadım motor durdu ya
kardeşim ilk şekil varya e üzerinde yazılmış hani öyle yazman lazım. Bi kural var logaritmada onu burada uyguluyorsun.
özellik şu: f(x) bi fonksiyon f(x)=e^[lnf(x)] yazılabiliyor. orada da e üzeri şeklinde yazıp l'hospital uygulamaya çalışıyorsun. ya hocam böyle yazarak b kadar anlatabiliyorum kusura bakma ya
tamam şimdi anladım sağolasın sorun yok
-
Hocam mühendislik okuyormuşsunuz sorular basit gibi eğer zorlanıyorsanız size tavsiyem yarıyıl tatilinde veya yazın oturun matematik çalışın . Hocanız kitap aldırmıştır muhtemelen , aldırmadıysa eğer prof. dr. Mustafa Balcının analiz I kitabını alıp çalışın . Türev ve integral önünüze çok gelir , diğer mühendislikleri bilmiyorum fakat inşaatta türev ve integral'i bilmeyen çok ama çok zorlanır . Bu benim naçizane önerim , uyup uymamak size kalmış .
Benzer içerikler
- derin dondurucu bozulan et kokusu nasıl giderilir
- nasıl araba alabilirim
- etek traşı nedir
- tee testi yaptıranların yorumları
- şakirin camii marmaray ile nasıl gidilir
- 5g nedir zararları
- sodyum iyon batarya
- penis nakli
- exxen de neler var
- çay emojisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X