Şimdi Ara

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) Hakkında Merak Ettikleriniz 2019 (Güncel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
59
Favori
156.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam iyte bilgisayar kötü müydü? Kötüyse de neden taü bilgisayara geçmediniz de mekatronik tercih ettiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opethian v2

Hocam iyte bilgisayar kötü müydü? Kötüyse de neden taü bilgisayara geçmediniz de mekatronik tercih ettiniz?

IYTE Türkiye’de naçizane kurumlarından biridir. Gayet güzel bir üniversite orası da, severim. Ama TAÜ benim gözümde IYTE’den daha potansiyelli bir üniversite ve sunduğu imkanlar daha iyi. Aynı zamanda şehir olarak baktığımızda İstanbul’un artısı İzmir’den daha fazla, daha hareketli bir şehir, daha fazla aktif olabiliyorsun. Zaten TAÜ’nün bilgisayarı yeni açıldı oraya geçiş kontejanı yoktu. Genel olarak mühendislik istediğimden mekatronike geçtim. Spesifik bir nedeni olduğunu söyleyemem.
  • Siyaset bilimi ve kamu yönetimini taude okumak mantıklımı ? Birde aylık gideriniz ne kadar oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratcimen98

Siyaset bilimi ve kamu yönetimini taude okumak mantıklımı ? Birde aylık gideriniz ne kadar oluyor?

Bu bölüme baktığımız zaman türkiye’de en yüksek ODTÜ var, Galatasaray bu bölümü açmamış. Uluslarası kimlik kazanabileceğin tek yer TAÜ oluyor. Okutulan derslerde Alman Anayasa ve İdare Hukuku, Almanya ve Türkiye Karşılaştırmalı Siyasal Sistemeler gibi bir sürü uluslarası kimlik kazandıran dersler var. Böylece çok farklı bir kimlik kazanmış olacaksın. Bence en mantıklı okunabilecek yer TAÜ. Aylık gider tamamen sana kalmış, üniversiteye yakın Şahinkaya köyü var, burada eve çıkarsan kiralar ucuz. Aylık 400-500 e bulabiliyorsun. Onun dışında kavacık’a gidersek orada biraz daha pahalı oluyor aylık 700-100 civarı. Çubuklu var orası da çok talep görüyor bizim üni öğrencileriden. 3+1, 4+1 1000 liraya çıkabiliyorsun orada. Ortalama aylık bütçe klasik İstanbul için 700-1000 arası gider.

• Hocam bilgisayar mühendisliği dusunuyorum. Universite kutuphanesi ve bolum binası tamamlanma zamanı nedir 1 sene hazirlik okuyacagim 2018 eylulde 1.sınıf oldugumu varsayarsak o zamana kadar tamamlanırmı birde kampüsun tamamı hangi yıla kadar tamamlanır bi fikriniz varmı ?

• Bilgisayar Mühendisliği özel alman lisesi kontenjanı açılacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AeroSpaceEngineer

Hocam bilgisayar mühendisliği dusunuyorum. Universite kutuphanesi ve bolum binası tamamlanma zamanı nedir 1 sene hazirlik okuyacagim 2018 eylulde 1.sınıf oldugumu varsayarsak o zamana kadar tamamlanırmı birde kampüsun tamamı hangi yıla kadar tamamlanır bi fikriniz varmı ?

2018 Eylül'de kampüs inşaaatı tamamlanacak. Sadece yurt inşaatı kalıyor geriye, o da 2019 Eylül'de bitecek. Sen bölüme geçtiğin her şey hazır olacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puppey

Bilgisayar Mühendisliği özel alman lisesi kontenjanı açılacak mı?

Şu an için açılacak gibi gözüküyor.
  • Kolay gelsin başkan
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • Hocam kolay gelsin ben bu sene tercih yapacağım ve Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum birkaç sorum olacak.

Üniversitenin şu an çift diploma sağlamıyor demiştiniz yakın gelecekte bu olasılık var mı ?

Üniversitenin kütüphanesinin durumu nedir Türkçe kitaplar kadar Almanca, İngilizce kaynak olarak bize neler vadediyor.

Başka bir forumda denk gelmiştim Türkiye Almanya'dan gelen eğitimcilere denklik sağlamamış dolayısıyla koordinatör olarak görev almışlar sanırım (Hukuk Fakültesi için) -dediğim gibi duyduğuma göre- eğer doğru ise bu bütün bölümler içinde aynı mı olacak yani Bilgisayar Mühendisliği için derslere Alman hocalar girmeyecek mi ?

Yine Bilgisayar Müh. için henüz kimse daha hazırlığı bitirmediği için somut bir değerlendirme yapamıyoruz ama yeni açıldığı için de puanı biraz düşük tabi. Kumar gibi geliyor değerlendirmeli miyim sizce ?

Bir de Almanya'da bir firmaya başvurduğumuzda firma gerçekten KOÇ,ODTÜ mezunu biri ile TAÜ arasında seçim yapmak istese Türkiye'nin en prestijli okulu mezununa rağmen gerçekten TAÜ'lü için öne geçirecek avantaj sağlar mı ?

1nci yabancı dili Almanca olan kişiler TAÜ tarafından Almanya'ya yollanma ihtimali daha yüksekmiş bu ihtimal sınavı daha kolay geçmeleri bariz olduğundan mı kaynaklı yoksa Almanca bilen liselere ayrıca avantaj sağlama mı söz konusu.

Bunları cevaplarsanız sevinirim. Aslında bir çok sorum var ama aklıma gelmedi şu an ilerde yazarım tekrar. Yine şimdiden teşekkürler cevap/lar için.

• mimajör M kullanıcısına yanıt
    Ben bildiğim kadarıyla yanıtlayayım:

Evet öyle bir ihtimal var.

Kütüphaneyi hazırlıkta olduğumdan dolayı kullanma ihtiyacım olmadı fakat
    www.tau.edu.tr
    Hata Sayfası / Error Page
    http://www.tau.edu.tr/kutuphane
    burada gelişmiş seçeneklerden bakarsanız baya bir şey çıkıyor online olarak.Fiziksel olarak kütüphane yeterli fakat çalışma saatleri normal günler 16 45 sınav haftaları 19.00a kadar bu biraz yetersiz.Hazırlık binasında kütüphane vardı ya da yapılıyordu onda durum ne bilmiyorum.Fakat kampüs tamamlanıp yurt vs. girince bu saatler olması gereken hale gelir.

Bilgisayar mühendisliğinde bölüm başkanı ve yardımcısı Türk hocalar fakat profesörler Alman.Derslere Alman hocalar da girecek ve bildiğim kadarıyla Hukukta da giriyorlar, onların almanca ağırlığı %30 olduğu için tam bir fikrim yok.

Ben bu sene yeni açılırken oynadım o kumarı, şu an bir sıkıntı yok 15 tercihlik listemde kesin gelecek 2-3 yerin başına yazmıştım.

O firmaya ya da yüksek lisansa başvurma işinde okulun adı değil de dil avantajın seni öne çıkarır. Almanyaya lisans ve yüksek lisans eğitime geçmek de zor değil, burada hazırlığı tamamlayıp dil belgesini alarak ÖSYS ile yerleştiği bölümle alakalı bir yere başvurup kabul alanlar var.

Almanyaya yollanma işi olarak hangisinden bahsediyorsun bilmiyorum ama hazırlıktan sonraki dil kursu olayı için geçme sınavı yani DSH da ilk 100e girmek gibi bir olay gelmişti.Almanca bilerek gelmek bu sınavda bir avantaj sağlayabilir, sanırım böyle bir şey duydun.Fakat özel kontenjandan girip yani lisede 1. Yabancı dil almanca alan arkadaşlardan ilk kurdan başlayanlar da var veya üst kurdan başlayıp ilk seferde DSHyı veremeyenler de var.Okulun hazırlık eğitimi gerçekten iyi ve sıfırdan giren de bu sınavı ilk seferde geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 11 Şubat 2017; 23:28:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mimajör

Hocam kolay gelsin ben bu sene tercih yapacağım ve Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum birkaç sorum olacak.

Üniversitenin şu an çift diploma sağlamıyor demiştiniz yakın gelecekte bu olasılık var mı ?

Üniversitenin kütüphanesinin durumu nedir Türkçe kitaplar kadar Almanca, İngilizce kaynak olarak bize neler vadediyor.

Başka bir forumda denk gelmiştim Türkiye Almanya'dan gelen eğitimcilere denklik sağlamamış dolayısıyla koordinatör olarak görev almışlar sanırım (Hukuk Fakültesi için) -dediğim gibi duyduğuma göre- eğer doğru ise bu bütün bölümler içinde aynı mı olacak yani Bilgisayar Mühendisliği için derslere Alman hocalar girmeyecek mi ?

Yine Bilgisayar Müh. için henüz kimse daha hazırlığı bitirmediği için somut bir değerlendirme yapamıyoruz ama yeni açıldığı için de puanı biraz düşük tabi. Kumar gibi geliyor değerlendirmeli miyim sizce ?

Bir de Almanya'da bir firmaya başvurduğumuzda firma gerçekten KOÇ,ODTÜ mezunu biri ile TAÜ arasında seçim yapmak istese Türkiye'nin en prestijli okulu mezununa rağmen gerçekten TAÜ'lü için öne geçirecek avantaj sağlar mı ?

1nci yabancı dili Almanca olan kişiler TAÜ tarafından Almanya'ya yollanma ihtimali daha yüksekmiş bu ihtimal sınavı daha kolay geçmeleri bariz olduğundan mı kaynaklı yoksa Almanca bilen liselere ayrıca avantaj sağlama mı söz konusu.

Bunları cevaplarsanız sevinirim. Aslında bir çok sorum var ama aklıma gelmedi şu an ilerde yazarım tekrar. Yine şimdiden teşekkürler cevap/lar için.

Bu konu hakkında kesin bir şey söylenemiyor hiçbir zaman. O yüzden tam tarih veremeyeceğim. Ne desem yalan olacak çünkü.
    Üniversitenin kütüphanesinin durumu nedir Türkçe kitaplar kadar Almanca, İngilizce kaynak olarak bize neler vadediyor?
    Kütüphane şu an için kaynak bakımından diğer üniversitelere nazaran zayıf durumda, bunun nedeni ise kütüphanemizin binasının henüz olmaması. En geç 2018 Eylül’de hazır olacak kütüphane. 7/24 Hizmete açık şekilde. Ama şu an için online kütüphane sistemine de geçildi orada da çeşitli kaynaklara erişim imkanı var.
    Başka bir forumda denk gelmiştim Türkiye Almanya'dan gelen eğitimcilere denklik sağlamamış dolayısıyla koordinatör olarak görev almışlar sanırım (Hukuk Fakültesi için) -dediğim gibi duyduğuma göre- eğer doğru ise bu bütün bölümler içinde aynı mı olacak yani Bilgisayar Mühendisliği için derslere Alman hocalar girmeyecek mi?
    Bilgisayar bölümü yüzde yüz almanca eğitim veren bir bölüm. O yüzden girmeme gibi bir durum yok, için rahat olsun.
    Yine Bilgisayar Müh. için henüz kimse daha hazırlığı bitirmediği için somut bir değerlendirme yapamıyoruz ama yeni açıldığı için de puanı biraz düşük tabi. Kumar gibi geliyor değerlendirmeli miyim sizce?
    Aslında hem şanslı hem şanssız olarak görebilirsin. Şanslı olduğun yanın ilk mezunlarından olacaksın ki bu demek oluyor yakın ilgi. Şanssız yanı belki ders programı olarak görebilirsin, ancak zaten ders programları Berlin Teknik Üni gibi en baba ünilerden biriyle ortak hazırlanıyor. Şanssızlık da olmuyor aslında.
    Bir de Almanya'da bir firmaya başvurduğumuzda firma gerçekten KOÇ,ODTÜ mezunu biri ile TAÜ arasında seçim yapmak istese Türkiye'nin en prestijli okulu mezununa rağmen gerçekten TAÜ'lü için öne geçirecek avantaj sağlar mı?
    Artık başvurularda üniden ziyade kişiye bakıyorlar. Burada değerlendirmen gereken üni bana hangi imkanları sağlıyor. Hangisinde daha çok gelişebilirim. TAÜ’de alman ekolünü hissediyorsun ve böyle yetişiyorsun. Firma senin bu ekol ile yetiştiğini anladığında önde olan sen olacaksın.
    1nci yabancı dili Almanca olan kişiler TAÜ tarafından Almanya'ya yollanma ihtimali daha yüksekmiş bu ihtimal sınavı daha kolay geçmeleri bariz olduğundan mı kaynaklı yoksa Almanca bilen liselere ayrıca avantaj sağlama mı söz konusu?
    Bu sadece hazırlık için geçerli. Gel buraya çalış sağlam, emek ver senin ihtimalin daha fazla. Bir de bölüm var, zaten orada almanca herkesin belli seviyede. Yani alman liselerine kayırma yok.

• Hazırlığı okuyup ösym puanı ile almanya da lisansa başlayan öğrencilerden hakkında örnek verir misiniz. Şu seviye Almanca öğrendi şu okuldan kabul aldı özellikle kabul aldıkları okulları merak ediyorum teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Bad_Guy

Hazırlığı okuyup ösym puanı ile almanya da lisansa başlayan öğrencilerden hakkında örnek verir misiniz. Şu seviye Almanca öğrendi şu okuldan kabul aldı özellikle kabul aldıkları okulları merak ediyorum teşekkürler

Kaç kişi gitmiş nerelere gitmiş tam bilmiyorum.
    Gidenlerden şöyle bir blog açan var ama istersen bir bak.http://almanyadaogrencilik.blogspot.com.tr/ (Bizim üniden geçiş yaptılar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopgaser -- 12 Şubat 2017; 17:7:10 >
  • The_Bad_Guy kullanıcısına yanıt
    Okulların sitesinde gerekli dil yeterlilikleri var.Atıyorum RWTH Aachen için
    www.sz.rwth-aachen.de
    Fehlerseite - RWTH AACHEN UNIVERSITY
    http://www.sz.rwth-aachen.de/dsh-pruefung.html
    bu sayfadan bakabilirsin. DSH 2 belgesi yani C1.1 seviyesi (%67+ başarı) ve DSH 3 yani C1.2 seviyesini (%82+) kabul ediyorlar.

• Teşekkürler, şu an ilk tercihim TAÜ olacak gibi :) Bu arada kontenjan artıp artmayacağı hakkında bir bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimajör

Teşekkürler, şu an ilk tercihim TAÜ olacak gibi :) Bu arada kontenjan artıp artmayacağı hakkında bir bilginiz var mı ?

O konular şu an belli değil. Rektörün gündeminde ne yapmalıyız diye konuşuluyor
  • Merhabalar, benim size bir sorum olacak bu sene Türk Alman üniversitesi endüstri mühendisliğini yazmayı düşünüyorum. Size sorum ise Tau nasıl bir öğrenci değişim programı izliyor? Yani erasmus imkanları nasıl? Erasmus yapmak isteyen öğrenciler sadece Almanyada mı erasmus yapabiliyorlar? Yoksa farklı bir ülkede de eğitim yıllarını tamamlayabiliyorlar mı yani erasmus imkanı sadece Almanyayla mı sınırlı? Şimdiden teşekkürer.
  • hukuk bölümü için alman liselerinde öğrenim görmüş insanların farkı ne neden 410 puanla liseye giriyorlar?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.