Şimdi Ara

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) Hakkında Merak Ettikleriniz 2019 (Güncel) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
59
Favori
156.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler cevapladığınız için. Birkaç ay önce sizin üniden biriyle görüşmüştüm bana okulun en güzel imkanı yurtdışı imkanları demişti. Bende bunu erasmus olarak anlamıştım o zaman. Siz de o imkanın çok kısıtlı olduğunu söylüyorsunuz. Bir aylık almanyaya gönderme dışında başka yurtdışı imkanı sunuyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benimde bi sorum olcak,hukuk fakültesi için Almanyada dil eğitimi veya herhangi bi şekilde yaz okulu imkanları neler,mühendislik için bilgilendirmişsin ama hukukta daha farklı mı diye sormak istedim

• supra09 S kullanıcısına yanıt
    2.sınıf yazı Almanya yaz okulu imkanı sunuyor. Fakültesine bağlı olarak bazen geziler oluyor, onun dışında mühendislik için bir vakfın bize özel bursu var. Bunu alabilirsen 1. Ve 3. Sınıf stajlarını Almanya’da yapıyorsun. (2 kişiye veriyorlar) İmkanlar her geçen gün artıyor bu anlamda. Burada fırsatlar doğuyor, senin yakalamana kalmış.
  • aslan284 A kullanıcısına yanıt
    1 Aylık dil eğitimi yaz okulu herkes için aynı. Hukukta da var. Ama Almanya yaz okulu her fakültede yok, hukuk da emin değilim şu anda var mı yok mu. Ama hukuk fakültesi Almanya gezileri yapıyor, geçen dönem parlamentolara vs. gitmişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senben12

Bence bu üniversiteyi (şuan) yazıp kendinize yazık etmeyin arkadaşlar . İleride nasıl olur bilemem ama sistemi oturmamış yeni bir üniversite hele mühendislik gibi birşey kesinlikle okumayın. Mühendislik eğitimi okulun donanımına çok bağılı.

Hocam bu okulu yeni açılmış vakıf üniversiteleri gibi görmemek lazım.Sistem birebir bağlı olunan Alman okulundan geliyor.Ders programı mühendislikler için neredeyse birebir mesela Berlin Teknikle.Koordinatörler zaten Alman.Hani 2. dediğiniz şu an için bir nebze ama sistem konusu kafaya takılmayacak bir şey.Zaten kampüsün tamamlanması çok uzun sürmeyecek bu sene hazırlığa başlayacak adam bölüme geçerken bitmiş olacak, kampüs tamamlandığında da okul imkan bakımından pek devlet okuluna benzemeyecek gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulucu

quote:

Orijinalden alıntı: senben12

Bence bu üniversiteyi (şuan) yazıp kendinize yazık etmeyin arkadaşlar . İleride nasıl olur bilemem ama sistemi oturmamış yeni bir üniversite hele mühendislik gibi birşey kesinlikle okumayın. Mühendislik eğitimi okulun donanımına çok bağılı.

Hocam bu okulu yeni açılmış vakıf üniversiteleri gibi görmemek lazım.Sistem birebir bağlı olunan Alman okulundan geliyor.Ders programı mühendislikler için neredeyse birebir mesela Berlin Teknikle.Koordinatörler zaten Alman.Hani 2. dediğiniz şu an için bir nebze ama sistem konusu kafaya takılmayacak bir şey.Zaten kampüsün tamamlanması çok uzun sürmeyecek bu sene hazırlığa başlayacak adam bölüme geçerken bitmiş olacak, kampüs tamamlandığında da okul imkan bakımından pek devlet okuluna benzemeyecek gibi duruyor.

Aynen katılıyorum. vakıf üniversiteleri sıfırdan başlar ama bu okul sıfırdan başlamadı. bilgisayar mühendisliği için ders programına baktığımda türkiyedeki genel üniversitelerden farklı bir programı var. daha çok almanyadaki informatik bölümüne benziyor. 2 farklı üniversiteyle değerlendirirseniz sizde fark edersiniz :D

• elektrik elektronık tahmini kaç sıralamayla kapatır.Bilgisayar 44 le kapatmış
  • Ben yazılanlardan Almanya da lisanüstü eğitim ya da lisans eğitimi sırasında Almanyada bulunma adına diğer üni. lerden farklı bir şey göremedim.
  • sciencebiophch S kullanıcısına yanıt
    Hazırlık ve 2.sınıfta Almanya'da yaz okulu imkanı. Tüm masrafların karşılanıyor artı cebine harçlık koyuluyor.
    1. ve 3. sınıflarda okulun sana ayarladığı staj imkanları. Mercedes, Bosch ve BSH
    Okula Almanya'daki üniversitelerden proföserlerin gelmesi ve ders anlatması. Daha sonra geri dönmeleri Almanya'ya.
    Yüzde 30 Alman hoca zorunuluğu.
    Her fakültenin partner üniversitesinin olması ve ders programlarının içeriğinin Almanya destekli hazırlanması

2 tane yüksek lisans programında 1 yıl Almanya 1 yıl Türkiye'de okuyorsun. Çift diploma alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopgaser -- 9 Mayıs 2017; 5:53:5 >
  • Mr.Clicker kullanıcısına yanıt
    Bu konu hakkında tahminim aşağı yukarı sizin kadar olur. Öğrencileri kalmış bir şey, talep meselesi. Ama yeni açılacak olduğu için herkesin haberi olmuyor o avantajı var
  • Makine mühendisliği var mı sonuçta Almanlar Makine de efsanevi bir düzeyde bu üniversitede Alacagim makine eğitimi Almanya düzeyinde bir eğitim mi

• Ne demek :)

Açıkçası henüz mezunumuz olmadığından ötürü bu konuda bir şey diyemem, ama şöyle düşün 1. Ve 3. Sınıf stajını okulun sana sağladığı imkanlarla Mercedes’de yapıyorsun, tabi daha sonra büyük ihtimalle orada işe alınırsın. Almanya’ya geçiş yapan insanlar var üniversitemizden, mümkün. Yüksek lisans bursları bir sürü var ama bizim üniversitesede okuduğun için özel bir burs alamazsın.

Eğitimi diğer üniversitelere nazaran çok farklılık gösteriyor. Derslerin içeriği Almanya’daki partner ünilerle ortaklaşa hazırlanıldığından fark ortaya çıkıyor. Almanca’yı 1 sene düzenli çalışmayla çok rahat öğrenirsin, için rahat olsun. İlk 100’e girmek birazda o dönem giren öğrencilere ve sana bağlı. Gidenler Almanya’da yaz okulunda okuyor 1 ay. Tabi dersler öğleye kadar okulda, genelde geziyorsunuz.
  • Makine bölümü henüz açılmadı, büyük ihtimalle sonraki sene açılacak. Mekatronik sistemler mühendisliği okuyabilirsin (3.sınıfta makine ya da elektornikte uzmanlaşıyorsun), ders programı Berlin Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa hazırlanıyor, oradan proflar buraya gelip ders anlatıyorlar, Almanya’daki eğitim buraya gelmiş oluyor.
  • Hocam iyte yi niye bıraktınız acaba? Bekleneni vermedi mi sıkıntılar mi vardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu okulda bilgisayar muhendisligi okumak ne kadar mantikli acaba ?

Yazilimin kalbi amerika sonucta ve bu okul almanca egitim veriyor acaba okul bitince almanyada ise girme gibi bir sans yakalanir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fırın Sütlaç

Hocam iyte yi niye bıraktınız acaba? Bekleneni vermedi mi sıkıntılar mi vardı

benim de merak ettiğim bir soru :D sosyal olarak bu üniversitede şehirden biraz uzak iyte de. farklı bir neden var galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Kolay gelsin başkan

Hocam okul bolum iyi mi memnunmusun ? Az cok ne olduğunu anlamissindir.

• Hocam bölüm benim tek tercihimdi zaten, bu okulda okuması nasıl olur yorum yapamıyorum hazırlıkta olduğum için.Fakat bir önceki mesajında yazılımın kalbi Amerika sonuçta demişsin oradan yola çıkarsam, okulun öğretim planını baz alınca bu okulu tercih etmek ülkemizdeki Amerika yolunu diğer okullara nazaran daha çok açan Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ ve 2-3 vakıf üniversitesi dışındakileri tercih etmekten daha mantıklı benim gözümde alacağın eğitim olarak.Tek yapman gereken ingilizceni geliştirmek.Yurtdışı tecrübesini garanti eden bildiğim 1-2 devlet okulundan biri, bu tecrübelerle birlikte yüksek lisans yapmak ve daha sonra çalışmaya başlamak da olası tabi.Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren Alman şirketlerini göz önüne alınca buralara girmek için bir avantaj olacaktır.Benim planım da zaten Almanyada çalışmak değil de belki yüksek lisans daha sonra da bu şirketlerde ülkemizde çalışmak.Benim burayı yazmam çok anlık olmuştu bu arada, kriterlerim bu yurdışı deneyimini ve işe alımdaki kolaylığı sağlayacak, İstanbulda olan bir okuldu, başlara gelmeyecek yerleri yazıp sonra burayı tercih ettim.Tüm tercihlerim bilgisayardı buranın sadece Mekatronik bölümünden haberim vardı okulu araştırınca mantıklı gelmişti ama fizikten dolayı bölümü istemiyordum sonradan bilgisayar mühendisliği açılacağını öğrendim gelirse gelir yoksa mezun diyerek yazdım ve geldi.

Kampüs de hızla bitmeye devam ediyor, bu sene hazırlığa başlarsanız bölüme geçince bitmiş olacak muhtemelen.Almanca da 1 yılda halledilemeyecek bir dil değil kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 18 Mayıs 2017; 18:47:20 >

• anladım çok teşekkür ederim. özel burs değil de yüksek lisans için kabul alırken taü mezunlarının bir artısı olur mu diye merak etmiştim. teşekkürler, rahatsız edebilir miyim arada? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Hocam bölüm benim tek tercihimdi zaten, bu okulda okuması nasıl olur yorum yapamıyorum hazırlıkta olduğum için.Fakat bir önceki mesajında yazılımın kalbi Amerika sonuçta demişsin oradan yola çıkarsam, okulun öğretim planını baz alınca bu okulu tercih etmek ülkemizdeki Amerika yolunu diğer okullara nazaran daha çok açan Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ ve 2-3 vakıf üniversitesi dışındakileri tercih etmekten daha mantıklı benim gözümde alacağın eğitim olarak.Tek yapman gereken ingilizceni geliştirmek.Yurtdışı tecrübesini garanti eden bildiğim 1-2 devlet okulundan biri, bu tecrübelerle birlikte yüksek lisans yapmak ve daha sonra çalışmaya başlamak da olası tabi.Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren Alman şirketlerini göz önüne alınca buralara girmek için bir avantaj olacaktır.Benim planım da zaten Almanyada çalışmak değil de belki yüksek lisans daha sonra da bu şirketlerde ülkemizde çalışmak.Benim burayı yazmam çok anlık olmuştu bu arada, kriterlerim bu yurdışı deneyimini ve işe alımdaki kolaylığı sağlayacak, İstanbulda olan bir okuldu, başlara gelmeyecek yerleri yazıp sonra burayı tercih ettim.Tüm tercihlerim bilgisayardı buranın sadece Mekatronik bölümünden haberim vardı okulu araştırınca mantıklı gelmişti ama fizikten dolayı bölümü istemiyordum sonradan bilgisayar mühendisliği açılacağını öğrendim gelirse gelir yoksa mezun diyerek yazdım ve geldi.

Kampüs de hızla bitmeye devam ediyor, bu sene hazırlığa başlarsanız bölüme geçince bitmiş olacak muhtemelen.Almanca da 1 yılda halledilemeyecek bir dil değil kesinlikle.

Hocam tau bilgisayarı bitirince Almanca bilmiş oluyoruz ayrıca okul Almanya da az çok biliniyor acaba ordaki büyük firmalara iş başvurusu yapıp kabul alabilirmiyiz mezun olunca ?

Benim amacım yurt dışına yerleşmek ve tau sadece ismiyle bile çoğu okulun önüne geçiyor gibi duruyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.