Şimdi Ara

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) Hakkında Merak Ettikleriniz 2019 (Güncel) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
59
Favori
156.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hazır olmayacak. Sonraki sene hazır olması bekleniyor. 2019/2020
  • Galatasaray'ı da herkes özel zannediyor o yüzden öyle değişik bir ironi yapmış galiba
  • Herkes en başta öyle zannediyor zaten :)
  • Tamamdır hocam çok sağolun.

Son sorularımı soruyorum o zaman, okuldaki etkinlikler neler ya da öğrenciye destek oluyorlar mı bir organizasyon düzenlemek istediğinde? Oktoberfest falan yapıyormuşsunuz ama bildiğimiz biralı oktoberfest mi :D

En düşük bütçe TAUdeymis. Sebebi nedir ve sizi nasıl etkiliyor bu?

Bi de asıl derslerin eğitimi nasıl hocam. Hazırlık değil de sonrası. Slayttan çalış geç gibi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl moleküler biyoteknoloji bölmü açılacak muhtemelen 3. tercihim. İlk mezunu olursam potsdam'a gitme şansım kaç bilmiyorum öğretim üyelerinde doktorasını potsdam'da yapanlar var.

Bu arada tercihlerden önce tanıtım günü olacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herr Professor -- 7 Haziran 2017; 22:44:27 >
  • Hocam basarilar, umarim dilediginiz olur. Harika bolum.

• quote:

Orijinalden alıntı: biqbanq6

Bu yıl moleküler biyoteknoloji bölmü açılacak muhtemelen 3. tercihim. İlk mezunu olursam potsdam'a gitme şansım kaç bilmiyorum öğretim üyelerinde doktorasını potsdam'da yapanlar var.

Hocam Almanya'da doktora için yüksek lisans istiyorlarmis dogru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Bu yıl moleküler biyoteknoloji bölmü açılacak muhtemelen 3. tercihim. İlk mezunu olursam potsdam'a gitme şansım kaç bilmiyorum öğretim üyelerinde doktorasını potsdam'da yapanlar var.

Hocam yazın o konuyu konuşmak için gidicem birazda.

Avrupa ülkelerinde doktora için master lazım. Abd de direk doktoraya başlayabiliyorsun ama 1 yıl uzun sürüyor.

Evrim ağacının abd de doktora hakkında 4 saatlik bir canlı yayın yaptı youtube kanalında bakabilirsin, onları dinledikten sonra biraz soğudum gözlerimi avrupaya diktim.

İlk mezun olmanın bir avantajı vardır elbet. Sitesinde lisans üstü ve ortaklık için potsdam üniversitesi yazıyor (fen fakütlesi)

Mesela gecen yıl malzeme bilimi ve teknolojileri açılmış taban sıralaması 140k.

Ben 20 30klardan girip iyi bir ortalamayla mezun olabilirim. Hocalardan potsdam da doktorasını yapanlar var bunlarında etkileri olur tabiki tavsiye mektubu vs.

Tabi bu aslında bir kumar ya hayal ettiğim hayatı yaşayacağım ya işsizler ordusuna katılıcam.

Eğer aklında bu üniversite varsa yazın mesaj atabilirim hocalarla konuştuktan sonra.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Hocam yazın o konuyu konuşmak için gidicem birazda.

Avrupa ülkelerinde doktora için master lazım. Abd de direk doktoraya başlayabiliyorsun ama 1 yıl uzun sürüyor.

Evrim ağacının abd de doktora hakkında 4 saatlik bir canlı yayın yaptı youtube kanalında bakabilirsin, onları dinledikten sonra biraz soğudum gözlerimi avrupaya diktim.

İlk mezun olmanın bir avantajı vardır elbet. Sitesinde lisans üstü ve ortaklık için potsdam üniversitesi yazıyor (fen fakütlesi)

Mesela gecen yıl malzeme bilimi ve teknolojileri açılmış taban sıralaması 140k.

Ben 20 30klardan girip iyi bir ortalamayla mezun olabilirim. Hocalardan potsdam da doktorasını yapanlar var bunlarında etkileri olur tabiki tavsiye mektubu vs.

Tabi bu aslında bir kumar ya hayal ettiğim hayatı yaşayacağım ya işsizler ordusuna katılıcam.

Eğer aklında bu üniversite varsa yazın mesaj atabilirim hocalarla konuştuktan sonra.

Sen almanyada akademisyenlik mi dusunuyorsun hocam ?

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Aslında bilime imkan veren herhangi bir ülke olabilir. Gelişmiş ülkeler de lisans öğrencisi kadar lisans üstü öğrencisi var bilimin değerini biliyorlar. Ülkemiz maalesef çok yetersiz biz de doğru düzgün araştırma yapan kaç üniversite var? En iyi üniversitemiz olan boun bile fransanın dandik ünileriyle anca yarışabiliyor.

Bambaşka örnek vereyim. 90larda sovyetler dağıldında oradaki profesörler çok komik rakamlara buraya 1 2 haftalığına ders vermeye bilgilerini paylaşmaya geliyordu. Ama hiçbiri kadroya alınmadı bütçe çıkartılıp. Abd ise çinin hindistanın zekilerini az biraz bursla kendi ülkesine alıyor. Bizde önümüze engel çıkartırken adamlar da teşvik var.

• Marmara Hukuktayım açıkçası tercih döneminde üniversite hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığım ve yeni kurulduğu için riske atıp tercih listesine koymamıştım puanımın yetmesine rağmen.

Sizce geçiş yapmalı mıyım yoksa riske atmayıp marmara'ya devam mı etmeliyim ?
  • Son sorularımı soruyorum o zaman, okuldaki etkinlikler neler ya da öğrenciye destek oluyorlar mı bir organizasyon düzenlemek istediğinde? Oktoberfest falan yapıyormuşsunuz ama bildiğimiz biralı oktoberfest mi :D
    Oktoberfest okul dışında bir olay, küçük parti gibi düşünebilirsin, kadıköy’de yapıldı bu sene :)
    En düşük bütçe TAUdeymis. Sebebi nedir ve sizi nasıl etkiliyor bu?
    Klüplere bütçe verilmiyor, bunun tabiki olumsuz bir etkisi var, ama bu geçici bir durum. Binaların bitiminden sonra bütçeler verilecek, zamanla. Sponsor avına çıkıyorsun diyim :)
    Bi de asıl derslerin eğitimi nasıl hocam. Hazırlık değil de sonrası. Slayttan çalış geç gibi mi?
    Hocadan hocaya değişen bir durum bu, hangi bölüm istiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopgaser -- 8 Haziran 2017; 16:54:6 >
  • Tabiki imkanı var, yüksek lisans için sana avantaj sağlıyor, o hocalar referans yazdırabilirsin. Hatta Almanya’da tanıştığın bir hocana referans yazdırıp, baya öne geçirebilirsin kendini.
    Evet, tanıtım programını hazırlıyoruz, gelirseniz yüz yüze de konuşuruz :)
  • Bismarckk kullanıcısına yanıt
    Ben de buraya başka üniversiteden geçmeyim, aslında risk olmuyor bu durum. Buranın farkı uluslarası bir hukukçu oluyorsun, piyasadaki çoğu hukuçudan farkın olmuş olacak. Ama tabi Almanca’yı halletmen lazım burada, sırf Almanca yüzünden gelmeyen bir sürü insan var. Tabi ben burada bulunan biri olarak konuşuyorum, ister istemez taraflı olabiliyorum. Büyük bir karar sonuçta yaparsan, iyice düşünüp tartman lazım.
  • cok sagolun hocam. endustri muhendisligi dusunuyorum
  • TAÜ'yü daha iyi tanımak isteyen arkadaşlar tanıtıma gelebilirler.

• Dostum selamlar, üniversite içi bölüm değiştirmeyle ilgili internet sitesinde hiçbir şey bulamadım. Sadece dışarıdan yatay geçişle ilgili bilgi var sanırım. Bir bölümü seçip hazırlığı bitirdikten sonra 1.sınıfa yatay geçişle başka bölümde devam etmek mümkün mü? Mümkünse şartları neler?

Teşekkürler.
  • M.K.T kullanıcısına yanıt
    Hocam 1. sınıfa başlarken yatay geçiş hiçbir okulda yok diye biliyorum, Sabancıdaki sistem hariç, önce 1. sınıftaki ortak dersler sonunda ortalamaya bakılır 2. sınıfta (Veya en erken 1 dönem okuduktan sonra) yatay geçiş oluyor olması lazım.Bizim okulda benim bildiğim kadarıyla bölümler arası yatay geçiş yok, söylediğiniz şekilde yatay geçişi ben duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 23 Haziran 2017; 2:6:32 >
  • Bende bilgisayar mühendisliği düşünüyorum sıralamam aşşağı yukarı 20 bin gelecek . hacettepe düşünüyordum ama aklımı çelmeyi başardınız cünkü cok cazip fırsatlar var gibi geldi bana. Sanırım biraz düşünmem gerekecek.
  • M.K.T kullanıcısına yanıt
    Hangi bölümler arası istiyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.