Şimdi Ara

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) Hakkında Merak Ettikleriniz 2019 (Güncel) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
59
Favori
156.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabi ki de böyle bir ihtimal var, bunun için TAU olması da gerekmez ama bir avantaj sağlar tabi.Henüz mezun olmadığı için yorum yapamıyorum ama buranın asıl avantajı Almanca bilerek mezun etmek değil de Alman eğitim programıyla mezun etmek.Yani bizim bölüm için YÖKteki adı bilgisayar mühendisliği olsa da ülkedeki diğer birçok okuldan farklı olarak diğer birçok ülkedeki gibi Informatik yani Computer Science programına göre eğitim veriliyor.Bu sayede dil + aldığınız derslerle Almanyada yüksek lisans ihtimali yüksek oluyor, daha sonrasında orada kalmak da size bağlı olur tahminimce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırın Sütlaç kullanıcısına yanıt
    Açık ara en çok karşılaştığım soru. İYTE’den ben memnundum açıkçası bir sıkıntım yoktu, ama TAÜ’nün imkanları çok daha fazla. TAÜ Türkiyede hiçbir üniversitede olmayan imkanları sunuyor. Sosyal olarak şehirden uzaklığı yok aslında TAÜ’nün. Kavacık 10 dakika oradan her yere ulaşabiliyorsun. İYTE uzaktı ama gerçekten :) Ama yol benim için büyük bir etken değil. Tamamen araştırdım baktım, TAÜ’de kazanacaklarım İYTE’den daha fazla dedim.
  • Yüksek lisans için TAÜ'nün bir artısı oluyor :) Henüz mezunumuz yok dediğim gibi ileride cevaplayabilirim. İstediğini sorabilirsin sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoalhaach

Yüksek lisans için TAÜ'nün bir artısı oluyor :) Henüz mezunumuz yok dediğim gibi ileride cevaplayabilirim. İstediğini sorabilirsin sıkıntı yok

Hocam tau bilgisayar mühendisliği düşündüğüm yerlerden birisi. Ayrica 1. yabanci dilim almanca olarak bu yil mezun oluyorum.

Simdi almanyada yuksek lisans ücretleri cok dusuk yani orda calisarak okuyabiliriz ama vize alabilmek icin 8.000€ bloke hesap gostermemizi istiyorlar bu para cok fazla. Benim merak ettigim phd programlari almanyada nasil oluyor acaba ? Tam burslu ve aylik odeme yapiyorlar mi ? Bird bir arkadas almanyada phd programlari için master yapmak gerektigini soyledi bunu da merak ediyorum.

Sizin bu konularda bilginiz varmi ?

• Hocam merhaba öncelikle çok yararlı bir başlık olduğunu söylemem gerek. Soruma gelecek olursak, yalnızca bilgisayar mühendisliği yazacağım tutabilecek yerler Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve TAU sizce hangisini tercih etmeliyim ? Görüşünüz nedir ? Neden ?
  • İnsaat ne durumda kampüs ortami olustu mu cafeler avm ler falan bilgilendirirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

İnsaat ne durumda kampüs ortami olustu mu cafeler avm ler falan bilgilendirirseniz sevinirim

cafeler avmler mi :DDD hocam çok yanlış okul hakkında soru soruyorsun :DD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seunghoon

Hocam bana da fazla gelmisti, araştırdım baktım Almanyadan garantör bulma secenegi de varmis

Keske oyle bir garantorum olsa direk bu yil lisans okumak icin giderdim

• Hocam illa yapilacaktir insanlar yasiyor orda o bakimdan sormuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

Hocam illa yapilacaktir insanlar yasiyor orda o bakimdan sormuştum

öğrenci sayısı 4 basamaklı bile değil hocam çevre de köyler var avm çok ayrı bir dünya :D
  • Zahmet olmayacaksa Almanyadaki yazdigim okullarim dil gereksinimlerini yazar misiniz (sitelerinde var biliyorum ama butun sitelerde ingilizce ceviri yok )

1 TUM

2 Berlin teknik

3 tu dortmund

4 tu dresden

5 karluase (?) Teknik yazamadim

birde okullarin kendi dil kurslari varmis burda 7 k da olmam + mi yoksa b olan herkesi aliyor larmi kontenjan varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Bad_Guy -- 21 Mayıs 2017; 19:22:0 >
  • The_Bad_Guy kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim okuldaki dil sınavı olan DSH için DSH 2 ve 3 kabul ediliyor yazdığınız okullarda.Şartlı kabul vs. gibi işlerle ilgili pek bir bilgim yok ama Alman okullarına başvurmak için dil yeterliliğini sağlayıp burada yerleştiğiniz bölümle ilgili bir bölüme başvurmanız gerekli sadece.Daha sonra ekonomik gereklilikler vs. giriyor

• buraya gidenler bin pişman oluyor yazmışlar ekşide, sende burda göklere çıkarmışsın kime inanayım ben
  • Diğer bölümlerine yorumum olmaz, bir kısmını tanıyorum ama insanların geleceklerine karar verdikleri noktada etkileyecek kadar değil.

Lakin hukuk bölümü için konuşursam, (mezuniyet sonrası kazanımları vb dahil) net olarak söyleyebilirim ki, Marmara hukuk un önüne yazın.

Şansınız bol olsun.

Not: Kampüs, yurt, kalacak yer bulma gibi sorunları dikkate almadım çünkü son tahlilde 5 senelik bir süre. Ancak bu mesleği hayat boyu yapacaksınız ve çevrenize baktığınızda zibil gibi hukuk mezunu gördüğünüzde sizi öne çıkaracak artılara ihtiyacınız olacak.
  • Robert Johnson kullanıcısına yanıt
    Çok kısa şöyle cevap vereceğim. Bu üniversiteler arasında kesinlikle TAÜ derim. Öncelikle ege ve dokuz eylül kaç yıllık üniversiteler ve kendilerini ekol kısmına sokamadılar. Ama TAÜ yeni olmasına rağmen bu potansiyele sahip. Bir de ders programlarına bakarsan farkı anlarsın aslında. İmkanları falan zaten sorularda anlattım.
    Güzel yorumun için de teşekkürler :)
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    İnşaat baya hızlı ilerliyor, kampüs ortamı henüz yok, büyük ihtimalle 2 sene içinde oluşacak. Üni içinde herhangi bir cafemiz de yok henüz. Ama yazın tanıtıma gel derim kendi gözlerinle gör, çünkü inşaat baya hızlı. Ama dere yapılıyor, dere geçicek üniversitenin içinden :)
  • Ekşinin entryler baya eski, pişman niye oluyorlar biliyor musun, çünkü hiçbir şey yapmıyorlar, üniversiteden bekliyorlar. Sorumluluk alınması gerekiyor öğrencilerinde. Araştırıp gelip imkanlara bakanlar gayet memnunlar. Kötü yanları ne dersen şu an için erasmus bağlantısı azlığı derim, ama bu da artıyor zaten her geçen gün. Elimden geldiği kadar tarafsız yapmaya çalışıyorum.
  • Açıkçası bu sene bana en çok denilen sözlerden bir tanesi, lütfen daha fazla tanıtım yapma :) Ama bu sene gördüğüm kadarıyla tanınırlığımız baya arttı, hiç adı geçmezken geçen sene bu sene geçilmeye başlandı çoğu yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoalhaach

Açıkçası bu sene bana en çok denilen sözlerden bir tanesi, lütfen daha fazla tanıtım yapma :) Ama bu sene gördüğüm kadarıyla tanınırlığımız baya arttı, hiç adı geçmezken geçen sene bu sene geçilmeye başlandı çoğu yerde.

Hocam 2018/2019 dönemine yurtlar hazır olacak mi ?

• ne de olsa özeldir falan diye düşünüp girmiyordum konuya,devletmiş,ben şok
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.