Şimdi Ara

Türk Dili Edebiyatı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     Türk Dili Edebiyatı ?
    Daha iyi üniversitelere girebiliyorum ama ben Ankara'da Türk Dili Edebiyatı okumak istiyorum. Ama ODTÜ Tarih de olabilir. Hayalim çok uzun yıllardır edebiyat, beni mutlu ediyor. Ama ODTÜ'nün de prestiji tartışılmaz. ODTÜ'de edebiyat bölümü maalesef yok. Tarihte sadece çağdaşı seviyorum fakat edebiyat kadar beni mutlu ettiğini söyleyemem tarihin. Akademisyen olmak istiyorum. Universite bitince hedefim bu. Belki akademisyen olacagim icin onemi olmaz mi acaba üniversitenin? Hacettepe en iyi Ankara'da o da garanti şu an.
    Lütfen tavsiyelerde bulunur musunuz bu bölümlerde okuyanlar. Çok " ama " var aklımda. Şimdiden teşekkürler.
     Türk Dili Edebiyatı ?

• Yummypink Y kullanıcısına yanıt
    ziyan etme güzelim puanını mezun olduktan sonra kafanı taşlara vurursun senden daha düşük puanla daha iyi bölümü okuyup rahatça çalışanları ve iş bulanları gördükçe...

daha iyi bölümleri tercih et. herkes edebiyat mezunu.. akademisyen olma ihtimalin çok düşük. sırf onun için hayatını tehlikeye atma. marmara yada ist. ünv. türkçe öğretmenliği oku en çok ataması olan bölümlerden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uçlukalem -- 2 Temmuz 2013; 23:08:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçlukalem

ziyan etme güzelim puanını mezun olduktan sonra kafanı taşlara vurursun senden daha düşük puanla daha iyi bölümü okuyup rahatça çalışanları ve iş bulanları gördükçe...

daha iyi bölümleri tercih et. herkes edebiyat mezunu.. akademisyen olma ihtimalin çok düşük. sırf onun için hayatını tehlikeye atma. marmara yada ist. ünv. türkçe öğretmenliği oku en çok ataması olan bölümlerden..

Öyle ama atama beklemek, zorunlu gorev yapmakla uğraşmak açıkçası istemiyorum. Bunun yanında öğretmene saygı sevgi yeni nesilde kesinlikle yok, bunu görmek için gözlem yapmaya gerek yok liseler berbat. İlk ya da ortaöğretimde çalışmak beni köreltecektir. Tabii öğretmene ihtiyaç var, doğru ama öğretmenler perişan hâlde atama bekliyor. Öğretmen olmak istediğim de oldu ama kendimi tekrar etmek istemiyorum. Edebiyat benim için bir tutku ve ben bu alanda uzmanlaşmak istiyorum. Bu yüzden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hacettepe edebiyat okuyorum, bulaşma derim. iş imkanı yok nerdeyse. dershane öğretmeni olmaktan başka seçenek bulamıyorsun. ama çok iyi çalışır akademisyen olmaya karar verirsen o başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EBvulves

quote:

Orijinalden alıntı: Yummypink

Merhabalar. Vaziyetim bu.
     Türk Dili Edebiyatı ?
    Daha iyi üniversitelere girebiliyorum ama ben Ankara'da Türk Dili Edebiyatı okumak istiyorum. Ama ODTÜ Tarih de olabilir. Hayalim çok uzun yıllardır edebiyat, beni mutlu ediyor. Ama ODTÜ'nün de prestiji tartışılmaz. ODTÜ'de edebiyat bölümü maalesef yok. Tarihte sadece çağdaşı seviyorum fakat edebiyat kadar beni mutlu ettiğini söyleyemem tarihin. Akademisyen olmak istiyorum. Universite bitince hedefim bu. Belki akademisyen olacagim icin onemi olmaz mi acaba üniversitenin? Hacettepe en iyi Ankara'da o da garanti şu an.
    Lütfen tavsiyelerde bulunur musunuz bu bölümlerde okuyanlar. Çok " ama " var aklımda. Şimdiden teşekkürler.
     Türk Dili Edebiyatı ?

ODTÜ Tarih pek iyi değil maalesef. Boğaziçi Tarih -tarih dışı iş imkanları, çift anadal imkanı, akademisyenlik vb- konularda başı çekiyor, ODTÜ'de çift anadal yok. Edebiyat tarihe göre öğretmenlikte daha iyi; ama tavsiyem Coğrafya seçmen, öğretmenlik imkanı iyi ve öğretmenlik dışında (yurt dışında güzel bir yüksek lisans ile) GIS, şehir planlama, atmosfer araştırmaları hatta çevre mühendisliğine kadar yolu var, Ege'de araştırma görevlisi bir tanıdık GIS'te (GPRS işini yapıyor sanırım GIS, coğrafya mezunları harita bilgisinden dolayı tercih ediyor) NASA'ya yardım ediyordu. Biz de -nedense- değerli görülmez ama geniş bölümdür coğrafya. En iyi coğrafya Ege ve -sosyal ortamı senin için sorun olmayacaksa- Fatih'te ama önceliğin Ege olsun.

Doğru coğrafya gerçekten kapsamlı. Ben de coğrafyayı seviyorum ama sorun benim öğretmen olmak istemiyor olmam. Ve edebiyat hayalim. Bir önceki mesajımda anlatmış oldugum gibi öğretmenlik hiç düşünmüyorum. Fakat formasyon geldi 2011'e bakmak gerek sıralamalarda. Coğrafya da tercihlerimde olacak çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuchs3471

hacettepe edebiyat okuyorum, bulaşma derim. iş imkanı yok nerdeyse. dershane öğretmeni olmaktan başka seçenek bulamıyorsun. ama çok iyi çalışır akademisyen olmaya karar verirsen o başka.

Akademisyen olmak için çabalayacağım kendime güveniyorum. Peki biraz daha açıklama yapmanız mümkün mü Hacettepe Edebiyat ile ilgili ???

• Edebiyat doğal olarak mukaddesatçı bir bölümdür. Hacettepe'de de bir eski edebiyat-yeni edebiyat ve de dilciler-edebiyatçılar gibi taraflar var. Türk Halkbilimi bölümü ile yoğun ilişki içerisinde bölüm. Osmanlıca gibi ağır bir ders var. Ziyad Akkoyunlu gibi profesör veriyordu bu dersi ve kolaylaştırarak öğretiyordu bu eski dili. Fakat bu sene vefat etti kendisi. Dersin akıbeti şimdi ne olacak bilmiyorum. Farsça var yine dil derslerinden. Osmanlıca öğrenilince Farsça'da kolay hale geliyor. Yeni Edebiyat dersi var. Gonca G.A veriyor dersi ve uzun seneler azap haline geliyor ders. Sınavlarda genelde ölümsüzlüğün sırrını ister kendileri. Haftada nerdeyse 2-3 kitap okumak gerekiyor, çeviriler yapıyorsun. Tomar tomar kağıtlar oluyor elinde. Sürekli fotokopi... 1.sınıf biraz zordur ama 2.sınıf daha da zordur. Dediğiniz gibi akademisyenlik istiyorsanız iyi çalışmanız gerekiyor. Ankara ve Gazi edebiyat karşısında çok üstündür Hacettepe edebiyat.. Güzeldir aslında Hacettepe'de edebiyat okumak, fakültenin önündeki çimlerde oturmak, A kapısında çay, kahve içmek falan...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLTERE DİL OKULLARI
    2 yıl önce açıldı
    Fransız Dili ve Edebiyatı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.