Şimdi Ara

TÜRK FUTBOLU ADINA UTANIYORUM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya olayın mühimmatı belli...Benim tek üzüldüğüm tüm Beşiktaşlı yönetiilerin "bu olay münferit bir olaydır..Beşiktaş'ın sorumluluğu söz konusu değildri" diyor...

Kim size "çocugu siz öldürdünüz" dedi ki...Beşiktaş'lı arkadaşlara soruyorum bu mu yöneticilik ? Aslan parçası Demirören'in İstanbul valisi yanında nasıl kuzuya döndüğünü gördünüz mü? Bu bir suçluluk itirafı değil midir? Diyebilirsiniz ki ne alakası var kardeşim yönetimle...

Var arkadaşlar var...O şerefsize , maça bıçakla gelme hissiyatını yaşatan kim? Adam maça mı geliyor? Belki yanlış kara veren hakemi belki rakip bir futbolcuyu , belki de kendi futbolucusuna eninde sonunda saldırmayacak mıydı bu bıçağı stada sokan adam..Bu adamı bu noktaya getiren , Beşiktaşl yönetimi bence suçludur...Ayrıca Türk futbolunu buraya getiren , rekabetle savaşı birbirinden ayıramayan tüm futbol yöneticileri bu olaydan dolayı suçluluk duymalı...Statta terörü körükleyen adamlara bedava maç bileti verenler , onları deplasmanlara götürenler sonuna kadar suçludur...

Özhan CANAYDIN'ın Fenerbahçe'nin gollerini alkışladıgı için değil , aslında bu tip adamları artık statlara sokmadıgı için fairplay ödülünü almalıydı..(Gerçi şuan o kısmın hala beslendiğini duyuyoruz ) Bu adamların üstüne gitmeyi gerçekten kafasına koymuştu...Ben bir Fenerbahçeliyim ama bu adamın bu kararını ayakta alkışlıyorum.Ve kendi takımımın başkanından daha çok takdir ediyorum...

Umarım yöneticiler , yaptıkları işin ehemmiyetini şimdi anlamışlardır...Hıncal ULUÇ'u sevmiyorsunuz ama , bu adam haftalardır baarıyor bu tip demeçler vermeyin , taraftarları olumsuz etkiliyorsunuz...,,

Yazık çok yazık...umarım bu leke çok kısa zamanda Türk Futbolundan silinir

• quote:

Orjinalden alıntı: JeremY

Ya olayın mühimmatı belli...Benim tek üzüldüğüm tüm Beşiktaşlı yönetiilerin "bu olay münferit bir olaydır..Beşiktaş'ın sorumluluğu söz konusu değildri" diyor...

Kim size "çocugu siz öldürdünüz" dedi ki...Beşiktaş'lı arkadaşlara soruyorum bu mu yöneticilik ? Aslan parçası Demirören'in İstanbul valisi yanında nasıl kuzuya döndüğünü gördünüz mü? Bu bir suçluluk itirafı değil midir? Diyebilirsiniz ki ne alakası var kardeşim yönetimle...

Var arkadaşlar var...O şerefsize , maça bıçakla gelme hissiyatını yaşatan kim? Adam maça mı geliyor? Belki yanlış kara veren hakemi belki rakip bir futbolcuyu , belki de kendi futbolucusuna eninde sonunda saldırmayacak mıydı bu bıçağı stada sokan adam..Bu adamı bu noktaya getiren , Beşiktaşl yönetimi bence suçludur...Ayrıca Türk futbolunu buraya getiren , rekabetle savaşı birbirinden ayıramayan tüm futbol yöneticileri bu olaydan dolayı suçluluk duymalı...Statta terörü körükleyen adamlara bedava maç bileti verenler , onları deplasmanlara götürenler sonuna kadar suçludur...

Özhan CANAYDIN'ın Fenerbahçe'nin gollerini alkışladıgı için değil , aslında bu tip adamları artık statlara sokmadıgı için fairplay ödülünü almalıydı..(Gerçi şuan o kısmın hala beslendiğini duyuyoruz ) Bu adamların üstüne gitmeyi gerçekten kafasına koymuştu...Ben bir Fenerbahçeliyim ama bu adamın bu kararını ayakta alkışlıyorum.Ve kendi takımımın başkanından daha çok takdir ediyorum...

Umarım yöneticiler , yaptıkları işin ehemmiyetini şimdi anlamışlardır...Hıncal ULUÇ'u sevmiyorsunuz ama , bu adam haftalardır baarıyor bu tip demeçler vermeyin , taraftarları olumsuz etkiliyorsunuz...,,

Yazık çok yazık...umarım bu leke çok kısa zamanda Türk Futbolundan silinir

• yönetimler istemedikçe , stadlara değil sopa bıçak , BÖCEK BİLE GİREMEZ
  • besiktas yonetimini suclayabilmeniz icin, cinayeti isleyen kisi ile yonetimde yer alan insanlar arasinda bir isbirliginin oldugunu ispatlamaniz gerekir. boyle bir seyin olmasinin mumkunati yok. olamaz yani. ben maca giriyorum 34,999 kisi olarak, uzerimde farzi misal bicak var, yonetim nereden bilecek beni? olaya bu bakis acisi ile yaklasmak gerekir. burada su sorgulanabilir. baskanlarin iyi secilmesi gerekir. burada gs baskanini takdirle aniyorum. fenerbahce macini cok farkli bir sekilde kaybettikleri mactan sonra bile gunumuze kadar gecen sure icerisinde, her zamanki mutevazi kisiligini surdurerek nasil bir insan oldugunu gosterdi. tabi burada demiroren kotu mu diyoruz? kesinlikle degil. sadece bir baskan'in milyonlara hitap ederken daha dikkatli olmasi gerektigini vurgulamak istiyorum. besiktas yonetimi, pasif kaliyor. antipatik bir yaklasimlari var. oysa besiktas, su anki kadrosuyla da kotu bir ekip degil. sadece isleri ters gidiyor. bu arada jeremy'i zaten kutlamis gs baskanini
    bu kulubun cezalandirilmamasi gerekir. olay vahim bir olay ve bjk'ye mal edilemez. bugun bjk'ye, yarin fb'ye. eksik yonler cok, bunlari giderecek olan yonetim de federasyon.

• Yok , benim demek istediğim Beşiktaş yönetimi bu olaydan birebir suçludur demek değil..Evet haklısın bilemezler o adamın bıçakla giremiyeceğini hem yarın bu olayların FB stadında Trabzon'da olmadıgı ne malum...Benim kastettiğim , zaten psikolojisi düzgün olmayan adamların , başkanların dikkatsiz demeçlerini kaale alarak maça (onlara göre savaşa) gelmeleri...
  • Orjinalden alıntı: sahraaa2002

besiktas yonetimini suclayabilmeniz icin, cinayeti isleyen kisi ile yonetimde yer alan insanlar arasinda bir isbirliginin oldugunu ispatlamaniz gerekir. boyle bir seyin olmasinin mumkunati yok. olamaz yani. ben maca giriyorum 34,999 kisi olarak, uzerimde farzi misal bicak var, yonetim nereden bilecek beni? olaya bu bakis acisi ile yaklasmak gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: sahraaa2002

besiktas yonetimini suclayabilmeniz icin, cinayeti isleyen kisi ile yonetimde yer alan insanlar arasinda bir isbirliginin oldugunu ispatlamaniz gerekir. boyle bir seyin olmasinin mumkunati yok. olamaz yani. ben maca giriyorum 34,999 kisi olarak, uzerimde farzi misal bicak var, yonetim nereden bilecek beni? olaya bu bakis acisi ile yaklasmak gerekir. burada su sorgulanabilir. baskanlarin iyi secilmesi gerekir. burada gs baskanini takdirle aniyorum. fenerbahce macini cok farkli bir sekilde kaybettikleri mactan sonra bile gunumuze kadar gecen sure icerisinde, her zamanki mutevazi kisiligini surdurerek nasil bir insan oldugunu gosterdi. tabi burada demiroren kotu mu diyoruz? kesinlikle degil. sadece bir baskan'in milyonlara hitap ederken daha dikkatli olmasi gerektigini vurgulamak istiyorum. besiktas yonetimi, pasif kaliyor. antipatik bir yaklasimlari var. oysa besiktas, su anki kadrosuyla da kotu bir ekip degil. sadece isleri ters gidiyor. bu arada jeremy'i zaten kutlamis gs baskanini
    bu kulubun cezalandirilmamasi gerekir. olay vahim bir olay ve bjk'ye mal edilemez. bugun bjk'ye, yarin fb'ye. eksik yonler cok, bunlari giderecek olan yonetim de federasyon.

Sen bu olaydan bunu mu anladın yani bu gözle mi baktın Pes doğrusu
    Sahaya şişe atıldığında neden kulübe para veya saha kapatma cezası veriliyor
    Demirören mi atıyor o şişeyi o çakmağı o telefonu
    Aziz yıldırım mı diyor sahaya girin hakemi dövün diye Özhan başkan mı diyor küfür edin diye

Git o zaman federasyona söyle şişe atanları yakalasın onlara ceza vesin
    Çakmakları alsın sahadan parmak izine yollasınlar seni bulsunlar sana maça girmeme cezası versinler
    Kimbilir belki de sen bir daha maça gitmeyeceksin
    Bir kere gittin karıştırdın çıktın

Federasyon diyorki evine gelen adama sahip çıkacaksın
    Sporcuya da seyirciye de sahip çık
    suçlu potansiyeli olanı içeri almayacaksın
    Beleş 4000 tane numarasız bilet ver ondan sonra da BJK yönetimi suçsuz de.

CNN turk de polis memuru tel ile bağlandı
    Yöneticiler 15 - 20 tane adamı üzerlerini arattırmadan biletsiz içeri alıyorlarmış
    Bu kadar pişkinliğe pes doğrusu yani

Yazık yazık Bu forumlarda spor seyircisi böyle düşünürse çok yazık.

Bu olay münferit değildir.
    Futbol terörünü yaratan kulüp başkanlarının eseridir.
    Her 4 büyük kulüp de içindedir.
    Bu BJK ni başına patladı
    Ektiklerini biçtiler

Baş suçlu ayağa kalk BJK yönetimi.

quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

yönetimler istemedikçe , stadlara değil sopa bıçak , BÖCEK BİLE GİREMEZ

% 100 doğrudur.
    Stadına sahip çıkacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 22 Kasım 2004, 23:16:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mtiske

Sen kendini hakim falan sandın heralde. Yargısız infazların bir numaralı hakimi.Her fırsatta Beşiktaşı, Beşiktaş yönetimini bu olaydan sorumlu tutuyorsun. Hangi takımlı olduğunu çok merak ettim gerçekten? Git bide suç duyurusunda bulun istersen beşiktaş yönetimi hakkında organize cinayet falan.
    Herkes bir gencin vefatına çok üzüldü ama sizin gibi kötü niyetliler bunu Beşiktaşın üstüne yıkmak ve sorumlu tutmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Lütfen bu topicin amacı Beşiktaşa dil uzatmak değil tribün terörünü tartışmak olsun.

• yalnız tvde haberlerde izlediğim kadarıyla çocuğun cebinden fb kartı çıkmış...yani aslen çocuk fbliymiş..belkide 2. yarı da , kendisini bıçaklayan çocuğu kızdırmış olabilir...ama her ne olduysa olsun, yinede bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı...
    SPORDAKİ ŞİDDETE ARTIK SOOOON!
  • fifanın kurallarına göre zaten suçlu beşiktaş bıçaklayan değil bu birincisi ama bir şerefsizin yaptığıda bir camiaya mal edilemez ayrı mesele şıda bir gerçek yıldırım demirören tepeye gelirken bu tür insanların sırtına bastı şimdide bütün kulüp cezasını çekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: iloveyouhagi

yalnız tvde haberlerde izlediğim kadarıyla çocuğun cebinden fb kartı çıkmış...yani aslen çocuk fbliymiş..belkide 2. yarı da , kendisini bıçaklayan çocuğu kızdırmış olabilir...ama her ne olduysa olsun, yinede bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı...
    SPORDAKİ ŞİDDETE ARTIK SOOOON!

öyle bir şey yokkkkkk 18 yaşından küçükler zaten derneklere üye olamaz hem öyle bile olsa o çocuk oraya MAÇ İZLEMEK İÇİN GİTTİ ayrıca bu basının bjk y aklamak için çıkarttığı bir şeydir neden diyecekseniz çocuk bayram harçlıklarını biriktirip maçı izlemeye gelmiş olay bu

• quote:

Orjinalden alıntı: wincih

fifanın kurallarına göre zaten suçlu beşiktaş bıçaklayan değil bu birincisi ama bir şerefsizin yaptığıda bir camiaya mal edilemez ayrı mesele şıda bir gerçek yıldırım demirören tepeye gelirken bu tür insanların sırtına bastı şimdide bütün kulüp cezasını çekiyor

Ya şu kuralda ne yazıomuş bi açıklada bizde öğrenelim sayın Fifa yetkilisi
  • gayet açık taraftarlar ve futbolcuların yaptığında KLÜPLER SORUMLUDUR kısa ve net yoksa nasıl bir kişini yediği herzeye kulüplere ceza versinler ki
  • diğer topictede yazmıştım aynen yapıştırıyorum buraya

EVT EVT HAKLISINIZ BEŞİKTAŞI ASALIM ,KÜME DÜŞÜRELİM,İNÖNÜ STADINI 2 SEZON KAPATALIM,ZATEN KATİLİ AYARLAYANDA BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ ONLARDA HAPİSE GİRSİN,YÖNETİM TÜMDEN İSTİFA ETSİN,DEL BOSQUEDE SORUMLU,FUTBOLCULARDA SORUMLU BU CİNAYETTEN ONLARADA CEZA VERİLSİN SİZDE RAHATLAYIN.TEK SORUMLU BEŞİKTAŞTIR TAMAMMI ZATEN DİĞER TÜM TAKIMLAR SÜTTEN ÇIKMA AKKAŞIK

bunu istiyosunuz dimi bakın gözünüz aydın 3 maç seyircisiz oynama cezası verildi oh ne kadar mutlusunuzdur şimdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunasilah

diğer topictede yazmıştım aynen yapıştırıyorum buraya

EVT EVT HAKLISINIZ BEŞİKTAŞI ASALIM ,KÜME DÜŞÜRELİM,İNÖNÜ STADINI 2 SEZON KAPATALIM,ZATEN KATİLİ AYARLAYANDA BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ ONLARDA HAPİSE GİRSİN,YÖNETİM TÜMDEN İSTİFA ETSİN,DEL BOSQUEDE SORUMLU,FUTBOLCULARDA SORUMLU BU CİNAYETTEN ONLARADA CEZA VERİLSİN SİZDE RAHATLAYIN.TEK SORUMLU BEŞİKTAŞTIR TAMAMMI ZATEN DİĞER TÜM TAKIMLAR SÜTTEN ÇIKMA AKKAŞIK

bunu istiyosunuz dimi bakın gözünüz aydın 3 maç seyircisiz oynama cezası verildi oh ne kadar mutlusunuzdur şimdi.

ben üzüldüm şahsen bir şerefsizin yaptığı bir camianın taraftarlarına mal edilemez
  • Arkadaşlar, olayın faili şerrefsiz yakalanmış ve b,r grup taraftar nerdeyse linç ediyormuş onu "sen nasıl taraftarsın?" diye. Ayrıca söylenenlere göre ölen ve öldürülülen şahıslar(maktülü biliyoruz da) kapalının müdavimleri tarafından tanınmayan kişiler. Ama hal böyleyken olay bütün Beşiktaş camiasına mal edildi ve çok saçma bir şekilde 3 maç ceza geldi İnönü ye. bugüne kadar sahaya en yakın ve tel örgüsüz tek tribün olduğu halde bir tane rakibe bir harekette bulunulmamışken, bir şerrefsizin, psikopatın vukuatı koca camiaya mal ediliyor.
    futbol fedrasyonu her fırsatta Beşiktaş a olan kinini kusmaya devam ediyor. Böyle acı bir olayı bile malzeme olarak kullandılar, Allah belalarını versin hepsinin.

Kargalar sürüyle, KARTALLAR YALNIZ UÇAR!!!
  • http://sportsillustrated.cnn.com/2004/soccer/11/21/bc.eu.spt.soc.turkey.violence.ap/index.html

İşte bir delinin yaptığı ülkemize nasıl zarar veriyor!!!
  • hay ben böle işin sdlvnşjbnşkja hdfşfsabav
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lunatic

quote:

Orjinalden alıntı: mtiske

Her fırsatta Beşiktaşı, Beşiktaş yönetimini bu olaydan sorumlu tutuyorsun.
    Hangi takımlı olduğunu çok merak ettim gerçekten?
    Git bide suç duyurusunda bulun istersen beşiktaş yönetimi hakkında organize cinayet falan.
    Herkes bir gencin vefatına çok üzüldü ama sizin gibi kötü niyetliler bunu
    Beşiktaşın üstüne yıkmak ve sorumlu tutmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.
    Lütfen bu topicin amacı Beşiktaşa dil uzatmak değil tribün terörünü tartışmak olsun.

Birincisi salladığın apaaçık meydanda
    Hangi fırsattaan bahsettin anlamadım
    Eski mesajlrımı ara bakalım BJK ile bir cümleme rastlayacak mısın
    Bana sataşarak olayı taraftarlar arası sidik yarışına çevirme
    Kulüp tartışmasına hiç çevirme
    Burda zaten futbol terörü konuşuluyor.
    Sen fikirlerini savunamadığın için olayı saptırıyorsun.
    İmzama baksan anlardın hangi takım tutuğumu. ( FB )
    Burada mesaj yazanların kaç tanesi spordan bahsediyor

Bu olay taraftarlık boyutunu aşıyor.
    Hangi takımın başına gelse aynı şeyleri yazarım.
    Stadına sahip çıkacaksın oranın hakimi sen olacaksın.

Sorunun kökenine baktığımızda toplumsal sorun en baştadır
    Ve bu sorunlardan kısa dönem için kurtulma yolu da kalabalık mekanlarda şiddete eğilimli olmaktır
    Sanırsın ki kalabalık içinde kimse seni farketmez.
    Bir de işin başka boyutu var.
    Sorunlu insanları kulüp yöneticileri ne fayda görüyorlarsa anlamadım besliyorlar, destek çıkıyorlar
    Ondan sonra da böyle çığırından çıkartıyorlar

Futbol sahaları da en kalabalık yerler ve kendilerini en çabuk kaybettirebilecekleri yerler olarak görüyorlar.

BJK yönetiminin Kapalı tribüne 4000 ad numarasız biletleri ücretsiz verdiğini bilen kaç kişi var

Bu hemen her ist takımlarının maçlarında olan şeyler
    Sonuç numaralı bileti olan yerine oturamıyor
    Numarasız biletle torpilli giren seyirci kendini kral sanıyor ondan sonra da kargaşa çıkıyor
    Üstelik bir de aynı taraftar topluluğunun içinde çetelerin anlaşmazlıkları var
    Bunları da tribünde çözmeye kalkınca kavgalar çıkıyor
    Polis de bunları dağıtmak için ya cop ya da gaz bombası kullanıyor

Topicin birinde de bir kardeşim FB maçında haykıran çocuğun gazdan o hale geldiğini söylüyor
    Sanki polis o gazı o çocuk için kullandı
    kulüp yönetimlerinin beslediği çetelerin çıkardıkları Kavgayı dağıtmak için kullandığını aklına dahi getirmiyor.
    Yani bu kadar sığ ve basit bakabiliyoruz

Sonuç dönüp dolaşıp düğümler kulüp yöneticilerinde birleşiyor
    Onlar istemese bunların hiçbirisi olmaz.
    Ya olayların ehemmiyetinin farkında değiller ya da bu destek verdikleri pislik yuvalarını artık kontrol edemiyorlar.

Size soruyorum bu yöneticilerin hangisi bu taraftların bir tanesini bile kendi işyerinde çalıştırır?
    Yanına bile yaklaştırmazlar

Şimdiki işyerlerinde nasıl bir disiplin ve acımasız müdürler var bilir misiniz. Çalışanlar belki bilir.
    İşyerine sokmaz ama stada girmesine izin verirler!..

Ayakkabısının altına bıçak sokarak maça gelen birinin başka ne niyeti olabilir.
    amacı belli Kavga çıkar da karışırsa arada sallayacak.
    Kimbilir daha önce neler yapmıştır bu adam.

Sonra da çevresindeki kendi gibi zibidilere marifetini anlatacaktı
    Kader bu istanbula misafir gelen genci buldu.

Polis merdivenlerde maç seyredenleri temizlese bile bu olay basitçe çözülür aslında
    Polis biletinde numara olmayanı yerinde oturmayanı ( merdivendekileri ) alıp çıkartacak karakola çekecek bileti nerden ve nasl temin ettiğinin takibini yapacak olcak bitcek
    AMa polisin karşısına hemen bir hatırlı yönetici çıkıyor ve engelliyor.

Hıncal ULUÇ aylardır yazıyor Adam devlet bakanına özel mektup yazdı.Senin polisin iş yapmıyor maça gel bak diye
    Politik hallederiz cevabları ile geçiştiriyorlar
    Kulüp yöneticileri ilgilenmiyorlar

Koskoca devletin federasyonu sahaya maytab ve yanıcı madde atıyorlar diye 3 - 5 maç ceza veriyor
    Şimdi bir adam ölüyor ve 3 maç seyircisiz oynama cezası açıklanıyor
    Buna aklım almıyor nasıl bir adalet bu ya.
    Senin düzenini sağlayamadığın bir stadda adam öldürüyor Sadece 3 maç seyircisiz
    Böyle bir olayda verilmesi gereken ceza en az 3 ay olmalı ki BJK yönetimi şapkasını önüne koyup gerekli tedbirleri alsın
    Stadda insan gibi maç seyrdelir hale gelsin.
    Aldığı önlemleri emniyete ve federasyona bildirecek ve teftiş edilecek onay verilirse o sahada maç oynanacak.

Ya bir insan öldü bu kadar basite indirgiyorlar anlamak güçtür.
    İddia ediyorum BJK yönetimi bu cezaya bayram etmiştir.

Bu olay münferit kabul görürse bu kılıfın altında kulüpler daha neler yapmaz ki.

Bunlar her kulübün başına gelebilirdi.
    BJK ta ayyuka çıkmıştı bunların başına patladı.

Arkadaşlar dünyada her şey gibi sporun her dalı gibi futbol da insanların eğlenmesi içindir.
    Maç saati gider, maçı seyreder, yorum yapar, sevinir üzülür, şakalaşır, gelirsin
    Bıçakla yaralayıcı aletle ve de art niyetle maça gitmek ne demektir anlamam.
    Bu serserilerin hepsi mi evsiz hepsi mi cahil hepsi mi çetedir ya!..
    Her maçta olay çıkarmaya gidecek kadar zamanı nasıl buluyorlar
    Hiç mi işleri güçleri yok
    Her maça gidecek parayı nerden buluyorlar bunları düşünüyorum
    Ya babadan zenginler ( Eee zenginler genel de iyi eğitimlidirler )
    Ya da Kulüp yönecilerinin bir takım çıkarlar için besledikleri işsiz güçsüz çapulculardır ki bunlar 3 - 5 kişi de değller
    Ya benim bir pazar günüm var ya dinlenirim ya da çıkar biraz dolaşırım
    Toplamda en az 6 saat sürecek böyle bir işkenceye neden katlanayım.

Sinemaya gider gibi saatinde gidip adam gibi zaman geçireceğimi bilsem ben her maça giderim Kadıköy e
    Nerdeee görüyoruz TV lerdeki hallerini. saatlerde kuyruk saatler öncesinden gelmek, itiş kakış, suçsuz da olsan polisden dayak yeme riski.
    Yani insan gibi adam gibi olduğu zaman ben de giderim belki bir gün Küçükken ben de gitmiştim
    Bu çetelerin suyu kesilmedikçe bunlar durmaz!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 23 Kasım 2004, 8:37:26 >

• Olayın ceryan etmesinden önce belirli bi hazırlık söz konusu benim kanımca.

Pazar günü inönü stadında beşiktaş tirübününde beşiktaş taraftarı olarak takımını izleyeceksin, stad girişinde polis, stad içerisinde ise ise hem polis hem de özel güvenlik(yani N.Ş.A.da bir güvenlik kaygın yok) mevcut bu durumda bir insanın yanında bıçak taşımakta ısrar etmesinin ve bunu her türlü engel ve önleme karşı yapmasının iki nedeni olabilir benim kanımca :

ya bu şahıs kasten ve planlı bir şekilde birini veya birilerini yaralayacak ve yahut öldürecektir.

Veya ülkemizin acı gerçeği silah ve benzeri yaralayıcı savunma değil saldırı araçlarını insanların üzerlerinde taşımasının bir marifet veya meziyet olduğunu zannedecek ve herhangi bir sinir harbinde bunun kullanılmasının adam yaralama veya öldürmenin çok doğal bir hadise, sanki sıradan bir olaymış gibi algılamasıdır..

Benim görüşüm ikinci seçenektir, ve bu olayın spordan daha çok toplumumuzda son bir kaç yıldır süregelen ve medya tarafındanda desteklenen şiddete eğilim aldatmacasının bir sonucudur.

Geçmiş dönemlerde susam sokağı izleyerek büyüyen yaş grubu şu anda deliyürek ve kurtlar vadisi vb. dizi ve filimleri izleyerek büyüyor ve kabadayılığı meziyet silah taşımayı erkeklik sanması bu olayları hazırlayan nedenlerden sadece bir tanesidir...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.