Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yemekhanede 2.5tl 4-5 çeşit orda yiyin :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biz fakirin halindende anlıyoruz ama neye şükredelim? Elin avrupalısı, amerikalısı, güney afrikalısı, avustralyalısıda insan afrikalısıda insan bizde insanız. Bizden kötüyü görüp şükretmek mi doğru olan yoksa iyi haldekini görüp daha iyi yerlere gelmek mi doğru olan? Bizde fakirin halinin farkındayız ama biz demiyorki fakir fakir kalsın biz zengin olalım, oda insan gibi yaşasın bende. Konunun başından beri en ufak zenginlik belirtisi içerecek bir paylaşımda bulunmadım zaten. Yazdıklarım insan hakları evrensel bildirgesi yayınlandığından beri tüm insanların sahip olması gereken temel şeylerden ibaret beslenme,barınma,giyinme.

• Türk genci tembeldir, açık ve net. Piyasada yetişmiş cam filmi ustasının maaşı ortalama 4000 liradır. Bir köşe başında ufak bir yer açsa aylık 5000 çok rahat kazanabilir.

Piyasada eleman bulamıyoruz. Etraftan ahlaklı genç bulalım 1 yılda yetiştiririz diye düşündük. Gelen lise mezunu gençlere asgari ücret teklif ediyoruz vasıfsız oldukları için. Bir yıl sonra kendini yetistirirse 3000 maaş vaad ediyoruz. Kabul etmiyor, sonra avmde asgari ücretle başladığını öğreniyorum.

Gençlerin anlamadıkları bir şey var sıkıntı çekmeden emek vermeden bir yerlere gelinmez. Kimse asgari ücreti beğenmiyor ama ne iş yaparsın diyorum her işi diyor. Ertesi gün geliyor daha excell kullanmaktan aciz. Şunu şöyle yap diyorum kibir abidesi olmuş laf söylenmiyor. Her şeyi biliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Türk genci tembeldir, açık ve net. Piyasada yetişmiş cam filmi ustasının maaşı ortalama 4000 liradır. Bir köşe başında ufak bir yer açsa aylık 5000 çok rahat kazanabilir.

Piyasada eleman bulamıyoruz. Etraftan ahlaklı genç bulalım 1 yılda yetiştiririz diye düşündük. Gelen lise mezunu gençlere asgari ücret teklif ediyoruz vasıfsız oldukları için. Bir yıl sonra kendini yetistirirse 3000 maaş vaad ediyoruz. Kabul etmiyor, sonra avmde asgari ücretle başladığını öğreniyorum.

Gençlerin anlamadıkları bir şey var sıkıntı çekmeden emek vermeden bir yerlere gelinmez. Kimse asgari ücreti beğenmiyor ama ne iş yaparsın diyorum her işi diyor. Ertesi gün geliyor daha excell kullanmaktan aciz. Şunu şöyle yap diyorum kibir abidesi olmuş laf söylenmiyor. Her şeyi biliyorlar.

Türk genci tembel felan değildir.Asıl sorun kan emici edepsiz ilkokul mezunu patronlardır.

• Adam başlıkta yarım sayfa yazmış ama verdiği örnekler hep aç insan örneği. eğlenemez, biraneye gidemez, giyemez, karı-kız bulamaz. Bir sefer de deki iphone üretmek için çalışamaz, uzaya gidemez. Amaçsız olduğun için böyle ağlıyorsunuz, hayata bakışınız sakat. dert ettiği şey hep para eğlence ile ilgili. öyle dava adamları vardır ki zerre kadar parayı umursamaz. Adam olursanız eğer siz para peşinde değil, para sizin peşinizden koşar.

Rahmetli nenemin güzel bir sözü vardı "aklı olna parayı ne yapsın, aklı olmayan parayı ne yapsın" o zaman anlamamış ve o zaman para kime lazım demiştim. Demişti ki aklı olan para peşinde koşmaz oğul, para onun peşinden gelir. aklı olamayana da parayı versen zaten onu ne yapacağını bilmez çarçur eder, boşa tüketir ve yine aç kalır.

Türk gencinin kaygıları değişmedikçe beynini kullanmayı denemedikçe daha böyle çooook açız edebiyatıyla yazar...

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Bizim isletmeye muhendis,lise stajerleri geliyor.Bircogu calismak istemiyor.Kisa yoldan zengin olma hayalindeler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ertewas

Adam başlıkta yarım sayfa yazmış ama verdiği örnekler hep aç insan örneği. eğlenemez, biraneye gidemez, giyemez, karı-kız bulamaz. Bir sefer de deki iphone üretmek için çalışamaz, uzaya gidemez. Amaçsız olduğun için böyle ağlıyorsunuz, hayata bakışınız sakat. dert ettiği şey hep para eğlence ile ilgili. öyle dava adamları vardır ki zerre kadar parayı umursamaz. Adam olursanız eğer siz para peşinde değil, para sizin peşinizden koşar.

Rahmetli nenemin güzel bir sözü vardı "aklı olna parayı ne yapsın, aklı olmayan parayı ne yapsın" o zaman anlamamış ve o zaman para kime lazım demiştim. Demişti ki aklı olan para peşinde koşmaz oğul, para onun peşinden gelir. aklı olamayana da parayı versen zaten onu ne yapacağını bilmez çarçur eder, boşa tüketir ve yine aç kalır.

Türk gencinin kaygıları değişmedikçe beynini kullanmayı denemedikçe daha böyle çooook açız edebiyatıyla yazar...

YAPTIKLARIN "BAŞKALARINI" RAHATSIZ EDİYORSA DOĞRU YOLDASIN. AYNEN DEVAM ET!

• quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

quote:

Adam başlıkta yarım sayfa yazmış ama verdiği örnekler hep aç insan örneği. eğlenemez, biraneye gidemez, giyemez, karı-kız bulamaz. Bir sefer de deki iphone üretmek için çalışamaz, uzaya gidemez. Amaçsız olduğun için böyle ağlıyorsunuz, hayata bakışınız sakat. dert ettiği şey hep para eğlence ile ilgili. öyle dava adamları vardır ki zerre kadar parayı umursamaz. Adam olursanız eğer siz para peşinde değil, para sizin peşinizden koşar.

YAPTIKLARIN "BAŞKALARINI" RAHATSIZ EDİYORSA DOĞRU YOLDASIN. AYNEN DEVAM ET!

söylediklerimden rahatsız oldun demek, demekki doğru yola doğru evrilme eylemindesin...

işte karı kızı para pulu dert edeceğine dava adamı ol. o davada simge olur ve dünyada iz bırakarak gidersin...

• ilahiyatçının yazdıklarını okudukça sürekli bu tepkiyi veriyorum
    Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız)

• İnsani şartlarda yaşaması için gerekli ücreti vermezseniz ve köle gibi kullanırsanız çalışmamak istemeleri gayet normal.
    Dünya artık globalleşti,dünyada ki yaşam şartlarına bir tıkla ulaşabiliyorsunuz.Bundan sonra hiç bulamayacaksınız.
    Din ile milleti dizginlediniz ancak artık o da işe yaramayacak insanlar uyanmaya başladı.
  • Sonunda bu konu acildi.Turkiyedeki gercekleri yuzumuze carpan...

• quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Yanlis kisiyi alintiladin herhalde:)

Kardesim su trollu beslemeyin artik ne olur, adam hippi tarzi bir hayat yasiyor, sorumluluk almamis. Siz adama laf anlatmaya calistikca daha da buyuyor.

Hippi dediğin şekilde yaşamayı 3 haftadır yaşıyorum, sırf bahaneler çürüsün diye kendim test ediyorum.

Şimdi Data Mining semineri bitti, koskoca üniversitede katılan 5-6 kişi onlar da sonradan çıktı, daha çok başka yerlerden gelenler dinledi...

Semineri veren CIA'e ve US Air Force'a proje yazmış biri olan Dr. Şadi Evren Şeker...

İşte kıymetini bu kadar biliyoruz, ben İlahiyatçı olarak katılıyorken Bilgisayar mühendisler çıktı gitti yahu!

Bu kadar mı alakasız olur insanlar öğrenmeye karşı?

Sen Trol dersin, veya başka bir şey, umurumda değil ama bu toplumun bu acı gerçeklerin farkına varması gerek artık!

Sorumluluk almadım da derdim nedir bunları paylaşıyorum?

• Cappy DH C kullanıcısına yanıt
    Evde oturuyorum, dışarda değilim, işimi biliyorum, forumdan aldığım kodla aşağıdaki yemeği sipariş ettim afiyetle yiyeceğim birazdan

Kuzu Külbastı ( 250gr Kuzu Külbastı, Közlenmiş domates, közlenmiş biber, acılı ezme ile birlikte ) 20,00 TL ( bana maliyeti 11TL )

Yani sen uyanık olursan yukarıdaki arkadaşın saydıklarının bir çoğunu yapabilirsin. ( ev alma konusuna katılıyorum, gün geçtikçe imkansızlaşıyor )

Ha sen işini her konuda sıkıntı yaşarsın, iş bulma, çalışma, para kazanma, kaybetme, yeme içme s..a her konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

İnsani şartlarda yaşaması için gerekli ücreti vermezseniz ve köle gibi kullanırsanız çalışmamak istemeleri gayet normal.
    Dünya artık globalleşti,dünyada ki yaşam şartlarına bir tıkla ulaşabiliyorsunuz.Bundan sonra hiç bulamayacaksınız.
    Din ile milleti dizginlediniz ancak artık o da işe yaramayacak insanlar uyanmaya başladı.

Kalifiye her adam dünyanın her yerinde insan gibi yaşayacak ücret alır, boş adam olduğunda sana brokrat maaşı vermelerini beklemeyeceksin. kabiliyetlerine göre herkesin kendini geliştirme zorunluluğu var. tüm dünyaya baktıysan bunu da görmüşsündür. kendisini geliştiremeyen, yeniyi ortaya koyamayan her büyük firma bile pazarı kaptırır. Mesela microsoft mobil işletim sisteminde pazarı androide kaptırması gibi....

• quote:

quote:

İnsani şartlarda yaşaması için gerekli ücreti vermezseniz ve köle gibi kullanırsanız çalışmamak istemeleri gayet normal.

Kalifiye her adam dünyanın her yerinde insan gibi yaşayacak ücret alır, boş adam olduğunda sana brokrat maaşı vermelerini beklemeyeceksin. kabiliyetlerine göre herkesin kendini geliştirme zorunluluğu var. tüm dünyaya baktıysan bunu da görmüşsündür. kendisini geliştiremeyen, yeniyi ortaya koyamayan her büyük firma bile pazarı kaptırır. Mesela microsoft mobil işletim sisteminde pazarı androide kaptırması gibi....

Kesinlikle öyle, şimdi Konferans veren adamı Amerika'da bir çok şirket çalıştırmış ve hala çağırıyorlar ama adam kendini tecrübelerini aktarmaya vermiş başka ülkelere hizmet edeceğine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xerneo

Dana kadar paragraf=Kanıtsız

kanıtlı yazı istiyorsan teolojistin konularına gideceksin.

hiçbir konu onunkiler kadar doğru mükemmel kusursuz harikülade kanıtlı değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinterSoldier

Kusura bakma kardesim ama bu yapamaz edemez dediklerinin hepsini ben yapabiliyorum ve etrafimda ki insanlarda boyle acaba sorun sizde mi? Hadi diyelim ki maddi durumunuz cok kotu, tiyatroya gidemezi nasil yazabilirsin? Bunu yaziyorsan zaten hic tiyatroya gitmemissin devlet tiyatrolarinda biletler 10 tl yi gecmez. Bir gun sigara paketi alma ya da 3 gun boyunca 2 tl 2tl biriktir yine gidersin tiyatroya. Evinizde oturup etrafa laf atmak cok kolay degil mi? Cikip bir sey yapmayayim, okumayim, arastirmayim. Kolayima gelen ne laf atmak, bahane bulmak. Neymis kitap okumazmis etraf laf atarmis. Sanane ya laf atarsa atsin senin okumani mi etkiliyor sacma insanlarin laf atmasi o zaman sen baya ezik bir insansin baska insanlarin dusuncelerini kabul edip ona gore yasiyorsun.

Harfi harfine katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

quote:

Kesinlikle öyle, şimdi Konferans veren adamı Amerika'da bir çok şirket çalıştırmış ve hala çağırıyorlar ama adam kendini tecrübelerini aktarmaya vermiş başka ülkelere hizmet edeceğine.

Tabiki öyle. Mesela İbrahim Saraçoğlu, şu bitkilerle uğraşan kimya profesörü. Alamanyadan Amerikadan bir sürü teklif varken adam ömrümün sonlarında ülkeme hizmet edeceğim diye bir gaye koymuş. Adamın derdi para pul değilse bir amacı varsa bunu yapar. Yoksa bu adamlar için para dert olsa dünyanın her yerinde yüzbinlerce dolara çalışma imkanları zaten var...

• quote:

quote:

quote:

yazar burada durmadan seminerlere gitriğini her anını kendini geliştirmeye adadığını Türk gencinin aptal olduğunu bunları kaçırdığını ima etmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 11numara

quote:

quote:

quote:

yazar burada durmadan seminerlere gitriğini her anını kendini geliştirmeye adadığını Türk gencinin aptal olduğunu bunları kaçırdığını ima etmiştir.

Alakası yok, sadece anı paylaştım örnek olarak. İlk defa katıldım bu seminere daha önce 3 defa yapılmış, tembel olduğum için haberim bile olmadı!

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.