Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk genci istediği zaman bir kafede oturamaz, istediği zaman bir puba gidip bir şeyler içemez, istediği zaman evine istediği yiyecekleri alamaz, istediği evi alamaz, ev almayı bırak kira ödeyecek parası olmaz. Türk genci istediği zaman tiyatroya gidemez, istediği zaman sinemaya gidemez, istediği zaman kız arkadaşıyla bir etkinliğe katılamaz, etkinliği bırak çoğu zaman kız arkadaş edinemez çünkü toplumda tabular vardır. Türk genci istediği kıyafeti alamaz istediği kıyafette pahalı değildir ya avrupanın ya amerikanın %99'unun kullandığı markalardır. Türk genci istediği okulda okuyamaz, istediği bölümde okuyamaz çünkü gelecek kaygısı vardır, çünkü para kazanmak zorundadır. Türk genci mühendis, doktor, avukat olmak zorundadır. Arkeoloji okursa, sanat tarihi okursa, iktisat okursa, gsf'de okursa aç kalacaktır, halk arasında küçük görülecektir, ailesi tarafından destek almayacaktır. Türk genci sporu ana uğraşı olarak yapamaz önce okulu bitirmesi gereklidir, Türk genci şarkı söyleyemez önce diploma alması gereklidir. Türk genci masraflı olan bir hobiyle uğraşamaz çünkü masrafları karşılayacak ne kendisinde ne ailesinde para vardır. Türk genci kitap okumaz çünkü ailesi okumamıştır, okuması için destek olmamıştır. Kitap okuyan Türk genci ortamlarda dalga konusu olur çünkü büyüklerinden böyle görmüştür. Türk genci tecavüzün, adam öldürmenin, anayasaya karşı gelmenin serbest olduğu bir ülkede dünyaya gelmiştir. Türk genci sanatın sevilmediği bir Türkiyede dünyaya gelmiştir. Türk genci doğanın katledildiği, insanın katledildiği, hayvanın katledildiği bir Türkiyede dünyaya gelmiştir. Türk genci iyi eiğitim göremez çünkü iyi eğitim veren okul çok azdır geri kalanında slaytı okuyan hocalar vardır. Türk genci diploma alacam diye gençliğini heba eder çünkü hiç bir akademisyen(!) mezun olmasını istemez, mezun olmasın diye düzgün eğitim vermez. Türk genci okuluna yakın yurtta yada ev de kalamaz çünkü ev kirası ödeyecek parası yoktur çünkü yakındaki yurt çıkmaz. Türk genci düzgün beslenemez ketılda makarna kaynatır. Türk genci siyasetle ilgilenmemelidir apolitik olmalıdır. Ailesi siyasete bulaşmasını istemez çünkü korkaktırlar, okullardaki hocalar zaten istemezler, eğitimli cahillerdir. Türk genci kendini değerli hissedemez çünkü değeri yoktur. Türk genci asgari ücrete, açlık sınırının altında kalmaya mahkum bırakılmıştır.

Fotoğrafı sadece hoşuma gittiği için, bir zamanlar Türkiyenin daha güzel bir halde olduğunu ve tekrar olabileceğini anlatmak için koydum.
    Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız)

• Dana kadar paragraf=Kanıtsız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanımızın yorumuna bıraktım, okuyanlar zaten anlayacaktır. Kanıt olmamasına rağmen hepsi zaten yaşanmış, yaşanacak olaylardır dolayısıyla her hangi bir kanıt gösterme gereksinimi duymadım. Sözelimde kötü imlaya vb.de dikkat etmedim sadece yazmak istedim o kadar.
  • Batı illerini gezdikten sonra böyle düşünmemeye kadar verdim. Her türlü imkanları var her şey para değildir. Çekirdek alıp sahile gitmek bile çok büyük bir nimettir.

Benim gibi şehirden dahi pkk yol keser diye çıkamadığınız bir ilde değilseniz anlamazsınız zaten.

• Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    Doğuyada gittim Batıyada gittim (Türkiye içinde) faşizmin çok olduğu şehirdede yaşadım inanın Türkiyenin her yerinde insan ayrı kötü hayat yaşıyor. 22 yaşımdayım hayata dair tek amacım para biriktirip ege'de sahilde bir ev alabilmekten ibaret.
  • Baştan aşağıya doğru(Bazı satırları atlayıp okudum ama ana fikir net)
  • Bütün sorun faşiştlik yüzünden anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • celades kullanıcısına yanıt
    Hayatın geneli yeme içme üzerine kurulu değil mi? Markete gidip 1 kg et alamadıktan sonra ne yapalım aya istasyon mu kuralım yoksa marsa koloni mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanıtsız hali buysa, kanıtlı hali sakat eder

• quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Hayatın geneli yeme içme üzerine kurulu değil mi? Markete gidip 1 kg et alamadıktan sonra ne yapalım aya istasyon mu kuralım yoksa marsa koloni mi?

Hayatın geneli düşünme ve üretme üzerine kurulu, yeme içme bunlar sayesinde karşılanır.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Şartları demedim eğitimi dedim. Mf de 100bin altı girilen her yerde eğitim kötüdür emin ol. Buda Türkiyedeki okulların %70i filandır. Tm için bir şey diyemem okuyanlar bilir.

• quote:

Şartları demedim eğitimi dedim. Mf de 100bin altı girilen her yerde eğitim kötüdür emin ol. Buda Türkiyedeki okulların %70i filandır. Tm için bir şey diyemem okuyanlar bilir.

Eğitimi veren senin hocaların değil mi? Hani bir zamanlar senin gibi devlete kapak atma amaçlı okuyanlar...

Ne bekliyorsun bu zihniyetten?

• Kusura bakmayın da saçma sapan bir konu olmuş.

Nereye yaşamıyorlar güzel kardeşim? Hepsinin üstü başı marka giyimli, elleride iPhone, çoğu yurt dışında tatil yapıyor, belli başlı mekanlardan da dışarıya çıkmıyorlar. Para su gibi akıyor maşallah, kimse kalkıp da açız fakiriz edebiyatı yapmasın.
    Düşünme ve üretme? Lol

Bir insanın düşünebilmesi için maddi dertleri olmaması lazım sayın ilahiyat profesörü. Felsefe okudum filan diyorsunya bak mesela Thales'e o dönemin şartlarında başka bir ülkede orta doğuda bir Thales düşünmek mümkünmüydü? Ülkede iç savaş çıkmış, yemek alamıyorsun, Türkiyenin en medeni şehri İstanbulda bile toplu ulaşımda kadın fortçuları kaynıyor ama siz gelmiş bizim mühendisimiz ege de ev almak istoyooorrr napacaktım kardeşim dinle yönetilen bu toplumu ben mi kurtaracaktım? Bilimin bozmadığı bir şeyi bilim mi kurtaracak? Mühendislik bu ülkede tüccarların elinde bilim adamlarının elinde değil. İnşaat mühendisi olursun şantiyede patron köpek yerine koyar azar çeker, fabrikada mühendis olursun yine aynısı ne biliminden bahsediyorsun sen bana. Toz pembe gözlüklerini çıkar Türkiye çukura batmış söyleyen yok.

• Birisi her imkan var diyor ama türk gencinin kullanmadığını söylüyor ama diğeri ise imkanların kısıtlı olduğunu diyor. Ama kanıtlara bakarsak tabi ki de imkanın olduğunu ve türk gencinin tembel olduğunu görürsünüz. Ne demişler, güzel bir gül bataklıkta bile güzeldir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben ve devlete kapak atmak? Bu devlet resmi bile değilken neden böyle bir şey isteyim, fikrin neyse zikrin odur.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Marka giyim dediğiniz şey ne bir örnek verirmisiniz? Avrupa yada amerikada çok rahat alınabilen markalar olduğuna bahse girerim. iPhone lüks bir ürün değil şunu kafanıza sokun. Senin ülkende 3 asgari ücretle alınıyorken elin gavur ülkesinde 1 asgari ücretin yarısına alınabilen ürün lüks değildir. Lüks ülke farketmeksizin herkesin ulaşamadığı şeydir, iPhone dünyada en fazla satılan telefon modeli iken lüks değil ele ayağa düşmüş herkeste olabilecek sıradan bir üründür.

• quote:

Düşünme ve üretme? Lol

Bir insanın düşünebilmesi için maddi dertleri olmaması lazım sayın ilahiyat profesörü. Felsefe okudum filan diyorsunya bak mesela Thales'e o dönemin şartlarında başka bir ülkede orta doğuda bir Thales düşünmek mümkünmüydü? Ülkede iç savaş çıkmış, yemek alamıyorsun, Türkiyenin en medeni şehri İstanbulda bile toplu ulaşımda kadın fortçuları kaynıyor ama siz gelmiş bizim mühendisimiz ege de ev almak istoyooorrr napacaktım kardeşim dinle yönetilen bu toplumu ben mi kurtaracaktım? Bilimin bozmadığı bir şeyi bilim mi kurtaracak? Mühendislik bu ülkede tüccarların elinde bilim adamlarının elinde değil. İnşaat mühendisi olursun şantiyede patron köpek yerine koyar azar çeker, fabrikada mühendis olursun yine aynısı ne biliminden bahsediyorsun sen bana. Toz pembe gözlüklerini çıkar Türkiye çukura batmış söyleyen yok.

Sen felsefe okuduğunu iddia ediyorsun kalkmış bana Thales'ten örnek verip Orta Çağ karanlığından çıkan Rönesans ve Reform hareketlerini, o despotluk ve dikatatörlüklerde çıkan aydınlanma çağını göremiyorsun.

Şimdi diyeceksin ki coğrafi keşifler, tabi olacak keşifler çünkü insanda merak ve arzu olmalı...

Bizim ülkedeki sorun insanların kötü durumdayken bile kötü durumlarını kabul etmeyişleri tıpkı senin şu an yaptığın gibi.

Ülke ekonomik olarak kötü diyorsun, çözümün ne? Ev almak!

Bunu bir mühendis olarak sen yapıyorsan diyecek bir şey yok zaten...

Sorunu söyleyip hiç bir şey yapmamak zaten asıl sorun...

İdealist olmak gerekirken, ilerici ve üretken olmak gerekirken gelecek için, sen ev alma derdindesin... Dünyaca ünlü bir mühendis oldun da ev mi alamadın?

• Ben imkanlar kısıtlı demiyorum imkan kesinlikle çok fazla hayatında bir kere maslağa gitmiş birisi Türkiyedeki potansiyeli anlar zaten. Ama durum ülkedeki zenginin çok zengin olmasından kaynaklı. Türkiyedeki gelirin %60ı %1 lik kesimde. Geri kalan %99umuz %40ını paylaşıyoruz durum bundan ibaret.

Ülke ekonomik olarak çok iyi kardeşim sen yanlış anlamışsın. Senin cübbeli hocaların parayı götürüyor merak etme.

Barınma en temel insan hakkıdır ev almak neden bu kadar battı sana? Dünyadaki insanların %50sinin en az 1 tane evi varken benim neden 1 tane olmasın?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.