Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sistem tamamen gençlerin hayatını mahvetmek üzerine kurulu. Ben de dahil çevremdeki bir çok insan okulundan yada hocalarından memnun değil. Bölüm bile fark etmiyor hepsinde sorunlar var. Yüksek lisans bitirdiği halde iş bulamayan arkadaşım var güler misin ağlarmısın? Bu theologistte kalkmış hayattaki amacınız ev almak diyor ne olacaktı kardeşim başka? İnsanın 3 temel ihtiyacı yemek, giysi, barınma değil mi zaten? Türkiyede kaç kişi 3 ünü düzgün yerine getirebiliyor ki? 60 tl den aşağı et yok. Günde 1 aile 500gram yese 30liradan 900tl yapar zaten asgari ücret ne kadar ki? :D olsun ama yemekhane var gider orda yeriiizz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Kıymalı patatesi bende biliyorum 2.5 lira etle doydunmu hiç bir şöyle bi tam steak yiyen varmı millet vekili hariç o kafayla kimse aç açıkta değil sonuçta çöplükte beleş bu kuru ekmek insanı neye layık gördüğüne göre değişir

• quote:

Orijinalden alıntı: kapatıyoruz35

Kıymalı patatesi bende biliyorum 2.5 lira etle doydunmu hiç bir şöyle bi tam steak yiyen varmı millet vekili hariç o kafayla kimse aç açıkta değil sonuçta çöplükte beleş bu kuru ekmek insanı neye layık gördüğüne göre değişir

Yemekler bunlar...

http://sks.ankara.edu.tr/yemek-hizmetleri-2/

4 Çeşit

Her zaman da etli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben fakirler yerin altında demedim ki? Tesla ve Edison örneğinde Tesla darmaduman fakirlikten aç olarak ölmüş birisi bu gerçek değişmiyor. Yani Tesla gibi bir bilim adamı bile açlıktan ölüyorsa yeni nesilden çokta bir şey bekleme zaten, beklemekte mantıklı değil. Konuştuğum çoğu kişi okul bitince iş bulamazsa farklı işler yapacağının bilincinde çünkü kimse aç kalmak, evsiz kalmak istemiyor doğru olanda bu biz insanız atalarımız gibi uzun süre doğada yaşayamayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Ben fakirler yerin altında demedim ki? Tesla ve Edison örneğinde Tesla darmaduman fakirlikten aç olarak ölmüş birisi bu gerçek değişmiyor. Yani Tesla gibi bir bilim adamı bile açlıktan ölüyorsa yeni nesilden çokta bir şey bekleme zaten, beklemekte mantıklı değil. Konuştuğum çoğu kişi okul bitince iş bulamazsa farklı işler yapacağının bilincinde çünkü kimse aç kalmak, evsiz kalmak istemiyor doğru olanda bu biz insanız atalarımız gibi uzun süre doğada yaşayamayız.

TESLA'nın açlığı bilime ve geleceğe yenilik katmasını engelledi mi?

Şimdi onun yapabildiklerini yapsan aç kalman mümkün mü?

İçinde et var diye etli demek doğrumu? Bizim okuldakilerdede et var 5gram filan. İnsanın günlük protein ihtiyacından bir habersin sanırım. Belki sen çalışmıyorsun ama bu ülkede bir çok kişi 9 saat ayakta çalışıyor harcadıkları kalorinin almaları gereken protein miktarının bilincindemisin? Senin ki buğday ambarında toplu iğne aramaktan farksız.

• quote:

İçinde et var diye etli demek doğrumu? Bizim okuldakilerdede et var 5gram filan. İnsanın günlük protein ihtiyacından bir habersin sanırım. Belki sen çalışmıyorsun ama bu ülkede bir çok kişi 9 saat ayakta çalışıyor harcadıkları kalorinin almaları gereken protein miktarının bilincindemisin? Senin ki buğday ambarında toplu iğne aramaktan farksız.

Bir öğünde 1700 Kalori var...

Neyine yetmiyor iki öğün ortalama 3500 kalori...

Günlük kalori ihtiyacı ortalama 1800 değil mi?

Hareket etmesen bu yemeklerle obez olursun zaten.

E kardeşim engellemiş işte? Teslanın o zaman bulduğu buluşlar patentini alsaydı şuan insanlık 200yıl ilerdeydi belkide. Bilimin amacıda insanlığı ileri götürmek değil mi? Teslanın o zaman bulduğu tüm buluşlar abd nin elinde neden ve nasıl hiç sorguladın mı? Teslanın açlığı geleceğe yenilik katmasını engelledi evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

quote:

quote:

quote:

quote:

İngilizce olunca doğru mu oldu? Kendi fikirlerine karşı fikir sun çok biliyorsan. Onu da geçtim git NASA nın değil, TÜBİTAK in ilgisini çekecek bir proje yap. Yaparsın güveniyorum sana. Atıp tutma yap.

Yaptım gönderdim bir yıl sonra Amerika'dan çıktı o proje... Hırsızlar gönderdiler oraya...

İşte Ss!

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız)

Çok komikti. Bu mu ne idüğü belirsiz projenin? Bir işe yaramayan projenle mi millete NASA ya proje yapın diyorsun? Çok akıllıysan yap yap. Senden başkası yaptıysa da konuşma. Yapacak paran mi yok? O zaman maslow un kurallarını bir daha oku.

Canlı örneği de benim. Benim faydalı modelini alabileceğim 4-5 tasarımım ve fikirlerim var. Bunu da ben demiyorum patent ofisiyle görüşüp onay aldığım tasarımlar. Ben neden alamıyorum biliyor musun? Çünkü daha barınma ve güvenlik ihtiyacımı giderecek param yok. Buna para yatırma lüksüm yok. Sonuç olarak basit temel ihtiyaçlarını giderememiş bireyler için fikir üretmek lükstür. Kimseden NASA ya proje üretmesini isteyemezsin, sen de dahilsin buna. Belki imkanın olsa yapacaktın o projeni.

Türkiye'de yapamadım çünkü çaldılar! FETÖ pisliği daha ortaya çıkmamıştı ortaya...

Ne idüğü belirsiz proje değil... EYP'leri Drone'lar ile tespit edip araçların zarar görmesini engelleyecek sistem.

Tüm tasarımı bitmişti.

Ayrıca başka bir projemi Almanya'da sundum ve kabul ettiler, 100.000 Euro hibeli bir proje.

Herkes senin gibi süper zeka değil. Bak ne diyorum sen de dahil kimseden NASA ya proje yapmasını bekleyemezsin. Milletin geçim sıkıntısı var. Bunu görmek için süper zeka olmaya gerek yok. Bu arada senin gibi proje yapıp milyon dolar hayalleri kuranları da gördük. Şimdi sesi çıkmıyor. Önce bi patent al. Tabii paran varsa.

Patenti ben almıyorum tekrar ediyorum. Öyle bir işe girişsem iş şirket boyutuna, tüzel kişilik boyutuna da geçmek zorunda kalacak. Şimdi biz 100 bin euroluk hibenin hakkını vermeye çalışıyoruz ben, İtalyan bir doktor ve Finlandiyalı bayan bir işletme öğrencisi.

Maddi sıkıntı engel değil, defalarca dedim... Aziz Sancar Mardin'den çıktı.

Şahıs şirketi açmak çok kolay. Patent desteği de kolay. Madem bunları yapamıyorsun haksız yere 100.000 Euro projem var diye algı yaratma. Daha projeye girecek olan var mı? İngiliz, Alman, fransız? Temel fıkrası gibi maşallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

E kardeşim engellemiş işte? Teslanın o zaman bulduğu buluşlar patentini alsaydı şuan insanlık 200yıl ilerdeydi belkide. Bilimin amacıda insanlığı ileri götürmek değil mi? Teslanın o zaman bulduğu tüm buluşlar abd nin elinde neden ve nasıl hiç sorguladın mı? Teslanın açlığı geleceğe yenilik katmasını engelledi evet.

Engellemiş olsaydı tanıyor olmazdık kendisini...

Engellemiş olsaydı ABD onları kullanıyor olmazdı.

Engellemiş olsaydı hiç bir yeniliğini biliyor dahi olmazdık.

1700 kalori? Obez? Ahahaha ya kardeşim o yemeklerden 1 porsiyon bitirip doydum diyen duymadım. Ankara üni hakkında fikrim yok ancak İstanbulda hepsinde böyle deniliyor. He birde çoğu kişi tam bitirecek kadar midesiz olamıyor zaten insan işi değil.

Kaç tane buluşunu kullanıyorsun bugün? Sana ne yararı oldu Teslanın?

Hadi evet milyon tane yararı oldu diyelim bu o insanın açlıktan öldüğü gerçeğini değiştirmez. Kimsenin 2. Bir hayatı yok kimse buluş yapmasın ama herkes tok olsun yeter. İnsan 1000yıl öncede karnını doyurmak için mağarasında güvende olmak için yaşıyordu şimdide farklı bir olay yok.

• quote:

1700 kalori? Obez? Ahahaha ya kardeşim o yemeklerden 1 porsiyon bitirip doydum diyen duymadım. Ankara üni hakkında fikrim yok ancak İstanbulda hepsinde böyle deniliyor. He birde çoğu kişi tam bitirecek kadar midesiz olamıyor zaten insan işi değil.

Seni buraya alalım da bir yemek ısmarlayayım o halde... Doyacağına emin olabilirsin.

• quote:

Kaç tane buluşunu kullanıyorsun bugün? Sana ne yararı oldu Teslanın?

Hadi evet milyon tane yararı oldu diyelim bu o insanın açlıktan öldüğü gerçeğini değiştirmez. Kimsenin 2. Bir hayatı yok kimse buluş yapmasın ama herkes tok olsun yeter. İnsan 1000yıl öncede karnını doyurmak için mağarasında güvende olmak için yaşıyordu şimdide farklı bir olay yok.

Elon Musk belki Tesla'nın yarısı kadar üretken değildir ama kafayı kullanınca yaptıklarını görebiliyorsun.

İşçiye 9.5tl den yemek satan yerde yemek yemeye vicdanım el vermez sağol

• quote:

İşçiye 9.5tl den yemek satan yerde yemek yemeye vicdanım el vermez sağol

Ne olacaktı? O yemek dışarıda 30 Lira en az.

Çağımızın en büyük bilim adamı Musktır. Teslanın açlıktan öldüğünü Muskın özel jet ile gezdiğini düşünürsek Musk Tesladan 3-5 kat daha başarılıymış

30 lira? Ahaha ya cidden trollsün dimi? Değilse zaten ayrı komedi

30liraya istanbulda esnaf lokantasında 7-8 çeşit yemek yersin haberin olsun ve yemek yani o yemekhanelerdeki gibi içinde 1 tane kuşbaşı et parcacigi yok

• quote:

Çağımızın en büyük bilim adamı Musktır. Teslanın açlıktan öldüğünü Muskın özel jet ile gezdiğini düşünürsek Musk Tesladan 3-5 kat daha başarılıymış

Bu başarı olarak değil, ticaret kafasını kullanma olarak değerlendirilmeli. Buluş yapmak yeterli değil, bunu değerlendirmek de önemli.

• quote:

30 lira? Ahaha ya cidden trollsün dimi? Değilse zaten ayrı komedi

30liraya istanbulda esnaf lokantasında 7-8 çeşit yemek yersin haberin olsun ve yemek yani o yemekhanelerdeki gibi içinde 1 tane kuşbaşı et parcacigi yok

Tatlısı, genelde meyvesi, pilavı, çorbası ve bol etli yemeği sen nerede buluyorsun 10 liraya? Kızılay çadırında mı?

Ben bir yemekten kalan etleri kedi köpeğe vermek zorunda kalıyorum atmamak için.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 13 Mayıs 2017; 21:44:30 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.