Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Ülke ekonomik olarak çok iyi kardeşim sen yanlış anlamışsın. Senin cübbeli hocaların parayı götürüyor merak etme.

Barınma en temel insan hakkıdır ev almak neden bu kadar battı sana? Dünyadaki insanların %50sinin en az 1 tane evi varken benim neden 1 tane olmasın?

Hocalar maaş almamalı dedim diğer konuda da, ısrarla bana etiket yapıştırma çabası içine giriyorsun. Siyasetle işim olmaz yalan dolan hepsi.

Barınma temel ihtiyaç ama senin amacın ev yapmak mühendis arkadaşım, köprü yapmak, yenilik yapmak... Ev alma bunları yapınca zaten en kolayı... Hedefini o kadar küçük tutmuşsun ki hayattaki tem amacın bir ev almak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Kusura bakmayın da saçma sapan bir konu olmuş.

Nereye yaşamıyorlar güzel kardeşim? Hepsinin üstü başı marka giyimli, elleride iPhone, çoğu yurt dışında tatil yapıyor, belli başlı mekanlardan da dışarıya çıkmıyorlar. Para su gibi akıyor maşallah, kimse kalkıp da açız fakiriz edebiyatı yapmasın.

Bu millette de sürekli ve sürekli iyilerini görme çabası. Hiç kötüyü görmüyorlar, nedense bu ülkede insanların durumu hep iyi. Durumu bahsettiğin kadar iyi olan gençlerin oranı %10'u geçmez, bilemedin %15 olsun. Geri kalanı ya orta halli ya da pek çoğu günü kurtarıyor. Sanma ki herkesin parası var. Neymiş efendim? Herkesin altında BMW, Audi, Mercedes varmış. Yüzde olarak oranı kaç acaba?

Edit: Bu insanlar genelde dışarıda vakit geçirebildiklerinden ve kalabalık göründüklerinden insanlar maddi imkanın çok olduğunu sanıyor. Bir de eve kapanan kesimi görün lütfen, domates peynir ile geçinen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cappy DH -- 13 Mayıs 2017; 18:19:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

Fotoğrafı sadece hoşuma gittiği için, bir zamanlar Türkiyenin daha güzel bir halde olduğunu ve tekrar olabileceğini anlatmak için koydum.

Kötü bir haberim var. Turkiye ozamanlarda guzel bir halde degildi.

en azından şimdikinden iyi idi. Belki yokluk vardı ama dostlukta vardı. Her yerden suruyeli fışkırmıyordu bide.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Benim amacım ev yapmak, köprü yapmak, yenilik yapmak değil. Hiç bir mühendisin değil. Bu dedikleriniz bu sistemde mühendislere düşen görevdir, amaçları değil. Mühendislerin amacı nedir biliyormusun? Bilimi daha ileri götürebilmek için refah düzeyi yüksek bir hayat geçirmek.

Senin hedefini söylermisin bana? Önümüzdeki 10 yıl içerisinde mesela? Kaç yaşındasın bilmiyorum 30mu? 40a kadar evlenmeyi düşünüyormusun mesela? Evlenirsen çadırdamı yaşayacksınız kütüphanedemi? Ya da çocuğun olursa bebek maması yerine yemekhane yemeği bebek bezi yerine kumaş alıp mı bağlayacaksın? Ütopyalarda gezmeyi bırak

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşa kalsa Adıyaman üniversitesi atomu parçalıyor hocam zaten :D

• quote:

Benim amacım ev yapmak, köprü yapmak, yenilik yapmak değil. Hiç bir mühendisin değil. Bu dedikleriniz bu sistemde mühendislere düşen görevdir, amaçları değil. Mühendislerin amacı nedir biliyormusun? Bilimi daha ileri götürebilmek için refah düzeyi yüksek bir hayat geçirmek.

Senin hedefini söylermisin bana? Önümüzdeki 10 yıl içerisinde mesela? Kaç yaşındasın bilmiyorum 30mu? 40a kadar evlenmeyi düşünüyormusun mesela? Evlenirsen çadırdamı yaşayacksınız kütüphanedemi? Ya da çocuğun olursa bebek maması yerine yemekhane yemeği bebek bezi yerine kumaş alıp mı bağlayacaksın? Ütopyalarda gezmeyi bırak

Bir proje var, sağlıkla ilgili yepyeni bir fikirden doğan. Örneği olmayan ve geleceği değiştirecek bir proje, Almanya'dan devlet destekli. Onu hayata geçirmek için İtalyan ve Finlandiyalı arkadaşlar olmak üzere 3 kişi çalışıyoruz. Onu hayata geçirip gençliği ve geleceği teknolojinin getirmiş olduğu sorunlardan kurtarma hedefimiz var.

Evlenmeyi düşünmüyorum, yaşım 28, Türk kızları ömrümü yeterince tüketti zaten, hayatımı heba etmek istemiyorum... Olur biri Türk veya yabancı ama sonuçta onlarla ilgilenmekten idealleri hayata geçirmem mümkün olmaz. Zaten yeterince fazla insan var dünyada, olanlar kendini yetiştiremiyorken ben neden yetişmeye muhtaç insanlar getireyim ki dünyaya?

• quote:

Bu arkadaşa kalsa Adıyaman üniversitesi atomu parçalıyor hocam zaten :D

O imkanlar var ama, adamın kendi Üniversitesinden haberi yok...

Tıpkı senin ütopya ve idealleri bir birine karıştırdığın gibi onun da merak ve arzusu tıpkı zamanında bende olduğu gibi yok. Yani tembellik genlerimize işlemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Ülke ekonomik olarak çok iyi kardeşim sen yanlış anlamışsın. Senin cübbeli hocaların parayı götürüyor merak etme.

Barınma en temel insan hakkıdır ev almak neden bu kadar battı sana? Dünyadaki insanların %50sinin en az 1 tane evi varken benim neden 1 tane olmasın?

Hocalar maaş almamalı dedim diğer konuda da, ısrarla bana etiket yapıştırma çabası içine giriyorsun. Siyasetle işim olmaz yalan dolan hepsi.

Barınma temel ihtiyaç ama senin amacın ev yapmak mühendis arkadaşım, köprü yapmak, yenilik yapmak... Ev alma bunları yapınca zaten en kolayı... Hedefini o kadar küçük tutmuşsun ki hayattaki tem amacın bir ev almak...

Sadece bi mühendisin büyük düşünmesiyle bitiyor sanıyorsun. Fikrini projesini kime satacak kim finanse edecek köprü yollar hava alanları tek başına olan şeyler mi bu adam mühendis cebi dolu bi ordu değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

quote:

Sadece bi mühendisin büyük düşünmesiyle bitiyor sanıyorsun. Fikrini projesini kime satacak kim finanse edecek köprü yollar hava alanları tek başına olan şeyler mi bu adam mühendis cebi dolu bi ordu değil.

Proje yaptı da şirketler onu kapmadı mı?

Başarılı oldu, ortaya ürün koydu da herkes tarafından aşağılandı mı?

Dünyayı değiştiren onca mühendis var ki tek başına... Alın size örnekleri

http://www.thefamouspeople.com/engineers.php

Proje yapmak çalışkanlıkla olan bir şey değildir. Ya da yeni bir buluş yapmak. Bu insanın genlerinde olan bir şeydir, %0.01 lik mühendisler bu inovasyonu yapıyorsa geri kalan hepsi bunların işleyişinde rol alır. Sen sanıyormusun her inşaat mühendisi çizim yapıyor her yazılım mühendisi kendi yazılımlarını yazıyor. Zaten attığın listedeki isimlere bakacak olursak en meşhurları üniversite eğitimini bile tamamlamamış.

• quote:

Proje yapmak çalışkanlıkla olan bir şey değildir. Ya da yeni bir buluş yapmak. Bu insanın genlerinde olan bir şeydir, %0.01 lik mühendisler bu inovasyonu yapıyorsa geri kalan hepsi bunların işleyişinde rol alır. Sen sanıyormusun her inşaat mühendisi çizim yapıyor her yazılım mühendisi kendi yazılımlarını yazıyor. Zaten attığın listedeki isimlere bakacak olursak en meşhurları üniversite eğitimini bile tamamlamamış.

Senin neyin eksik? Genetik problem mi var dediğin gibi? Onlar amaçlarını üretmeye dayalı oluştururken sen neden ev almak için yaşıyorsun? Ev alınca amacın kalmayacak farkında mısın?

• Arkadaşlar karabukte mühendislik okuyorum eğitimimden memnunum eğitmenler nerdeyse zorla ders çalıştıracak hepimiz bişeyler anlatalım diye uğraşıyorlar diğer fakultedeki arkadaşlar bana katılmıyor. Okuldaki tum etkinlikler paralı en azından gördüklerim metalürji okuyorum adam fabrikaya götürecek canlı prosesleri göstermeye para istiyorlar. Zaten gitmek isteyen her turlu ulaşır 3-5tl ye. servis parasıysa ben kendim de gidebilirim neyin parasını istiyor bilmiyorum. Derslerden geçirmiyorlar felan diyor diğer mühendislik okuyan arkadaşlarım ama varsın geçirmesinler ben kendim için de soyluyorum bunu geçme notu 60, bu notla geçeceğime kalırım daha ust bi notla veririm bu ülkeye kalifiye insanlar da lazım. Bu konuda mı okudum şuan hatırlamıyorum ama elektrik okuyan eleman priz sokemiyor diyor, cidden doğru adam geliyor derslerini veriyor ama uygulama konusunda hiçbir fikri yok. Hiç uygulama görmemiş laba gitmemiş merak edip denememiş. Bölümümü de isteyerek geldim gayet de memnunum, iyi biyerde staja kabul edildim, diğer arkadaşlarımsa hala staj yeri arıyor. Para için meslek yazmayın arkadaşlar pişman olursunuz. İstemediğim bi işi yaparken benim içimden yapasım gelmiyor yapsam bile uyduruk oluyor. Yarın öbür gün memur oldunuz parası var diye oturdunuz masaya kimse üstüne alınmasın bu konuda sürekli gozlemlediğim şeyleri söylüyorum adam açmış okeyi yada bi oyun önünde sırada bekleyenler varken sallamaya devam ediyor istemiyor çünkü. Ne zaman ptt veya resmi biyere gitsem bu manzarayla karşılaşıyorum

• Hocam anlattıklarınızdan "Kitap okuyan Türk genci ortamlarda dalga konusu olur" burasina katılıyorum. Her çeşit kitabı okumaya zaman buldukça tiyatro,opera,sinema vb. kültürel aktivitelere katılmaya çalışıyorum. Çevremdeki insanlar "kitap neymiş ben okumam" vb cümleler kuruyor. Ne kadar saçmaladıklarının da farkında değiller.
    Bir de "Türk genci iyi eiğitim göremez çünkü iyi eğitim veren okul çok azdır geri kalanında slaytı okuyan hocalar vardır." cümlesine hiç katılmıyorum. Alanımda en düşük puanlı okulda okuyorum ve daha hiç slayt okuyan bir hoca ile karşılaşmadım.
    Diğer kısımlarda çoğu yerde maalesef haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA729642E -- 13 Mayıs 2017; 18:51:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: celades

Bütün tezi yeme içme sağda solda sürtme üzerine kurmuş.

E amacı da zaten bir ev alıp yaşayıp ölmek. Ve mühendis bu arkadaş, herhangi bir ideal görüyor musunuz hayatında?

Adamların mühendisi Ay'a istasyon kurma hayali ile yaşar, bizimki Ege'de bir ev alma hayali ile yaşar, ha bir de geceleri Survivor izleyeyim, çocuklarla eğleneyim, etliye sütlüye karışmayayım öleyim gideyim...

Ve bu adam Mühendis yani...

Bilim yapmaya ortam mı var, bürokrasi bilime izin veriyor mu?

Bilim yapacak adamın geçim derdi olmamalı.

Ben de mühendisim. Bizler marsa gitmeyi planlayan mühendisler gibi rahat rahat ev tutamadığımızdan, 5 sene bir yerimizi yırtıp bir araba bile alamadığımızdan hayallerimiz bu seviyede. İnsanın temel ihtiyaç seviyelerini önce bir öğren sonra marsa çıkmak hangi aşamada düşünülür o zaman konuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Ben de mühendisim. Bizler marsa gitmeyi planlayan mühendisler gibi rahat rahat ev tutamadığımızdan, 5 sene bir yerimizi yırtıp bir araba bile alamadığımızdan hayallerimiz bu seviyede. İnsanın temel ihtiyaç seviyelerini önce bir öğren sonra marsa çıkmak hangi aşamada düşünülür o zaman konuş.

Sen Nasa'nın dikkatini çekecek proje yaptın da Amerika seni davet mi etmedi?

Başarılı ve idealleri olan insan ev almayı düşünmez çünkü başarısının zaten evi getireceğinden emindir.

• quote:

quote:

Başarılı ve idealleri olan insan ev almayı düşünmez çünkü başarısının zaten evi getireceğinden emindir.

Bak vatandaş şu ihtiyaç sırasını iyi oku.

Maslow'a göre Temel İhtiyaçlar

Maslow, gereksinimleri şu şekilde kategorize etmektedir:

1. Fizyolojik gereksinimler

2. Güvenlik gereksinimi

3. Ait olma gereksinimi

4. Sevgi, sevecenlik gereksinimi

5. Saygınlık gereksinimi

6. Kendini geliştirme gereksinimi

Biz daha 1 i yerine getirmeden 6 yi yapacak kafa mı kalır. Sen yap çok konuşuyorsun.

• quote:

quote:

quote:

Bak vatandaş şu ihtiyaç sırasını iyi oku.

Maslow'a göre Temel İhtiyaçlar

Maslow, gereksinimleri şu şekilde kategorize etmektedir:

1. Fizyolojik gereksinimler

2. Güvenlik gereksinimi

3. Ait olma gereksinimi

4. Sevgi, sevecenlik gereksinimi

5. Saygınlık gereksinimi

6. Kendini geliştirme gereksinimi

Biz daha 1 i yerine getirmeden 6 yi yapacak kafa mı kalır. Sen yap çok konuşuyorsun.

O kategorize yanlış...

İşte eksikleri alıntılıyorum.

There are two problems here.

First, it combines the d-needs and b-need as if they are all similar. As you can tell in the simple description above, they aren’t. While the d-needs could be viewed as a layers in a pyramid, the b-need is different and should be represented in a different way.

Second, it places the b-need on top of the d-need. Not only does this imply that it is like the d-needs, it implies that it sits on top of all the needs; as if you needed to satisfy all of the needs before thinking about self-actualization.

You see the problem here?

The danger is that the pyramid seems so intuitive.

Of course, we need food and air before safety. And of course we need that before love. And, so we walk up the pyramid and just accept that it is true. You really only hit the problem at the top, but still, even at the top it is somewhat intuitive. Confidence comes before complete self-actualization, right?

Yet, the pyramid is wrong. And unfortunately, the part that it gets wrong is a critical part of our personal growth.

Self-actualization is not at the top of the pyramid. It isn’t enabled by satisfying the other needs. Quite the contrary: it is what enables you to satisfy many of the needs!

Do you need confidence to self-actualize? Or does self-actualization enable confidence?
    Do you need sexual intimacy to self-actualize? Or does self-actualization enable you to find the proper partner, nurture a relationship, and experience sexual intimacy?
    Do you need safety in employment to self-actualize? Or does self-actualization enable you to become a person of value that is worth employing?
    Obviously, this doesn’t work across all of the needs. For example, you simply need food and air. But in general, self-actualization is the enabler that allows you to strengthen yourself within levels, and move up to the next level of Maslow’s d-needs.

We shouldn’t view self-actualization as the thing at the top. When it is at the top, it becomes something that we put off. It becomes that goal that we might get around to once we satisfy all of our other needs.

And guess what? We’ll never satisfy all of our other needs. Humans have this weird way of always coming up with more needs… especially, the ones who haven’t self-actualized.

We need to view self-actualization as number one. We begin with it, educate ourselves, learn who we are, discover who we can be, and figure out how to improve our lives. In my opinion, this fundamental shift is the only way we can hope to move the entire world up Maslow’s hierarchy.

So let us begin by fixing that diagram. After that, we should switch our priorities within our communities and education systems. And just maybe, one day the world will become a better place

İngilizce olunca doğru mu oldu? Kendi fikirlerine karşı fikir sun çok biliyorsan. Onu da geçtim git NASA nın değil, TÜBİTAK in ilgisini çekecek bir proje yap. Yaparsın güveniyorum sana. Atıp tutma yap.

• Türk genci mi Türk insanının yarısı eti bayramdan bayrama yiyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.