Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gercek bir sorumluluktan bahsediyorum. Benim mesela 3 hafta gezmem mumkun degil, neden? Cunku yapmam gerekenler ve sorumluluklarim var. Yani neredeyse sirf insanlara laf edebilmek icin bir seyler yapiyorsun. Sana bastan beri basit bir sey soyluyorum. Insanlara tembelsiniz diyerek onlari calismaya itebilecegini mi dusunuyorsun gercekten? Boyle bir seminere gitmen bolca bos zamanin oldugunu gosteriyor, baska bir seyi degil. Zaten kendinde soyledigin gibi hippi hayati yasiyorsun.

Buradaki bir çok insanın (çalışan insanların) senin aksine gelecek kaygıları var. Bak bir kaç aktrollüde almışsın arkana tam olmuşsun artık:) Zaten onlara ülkeyi kötüleme, problemi halkta ara yetiyor, ülke süper güç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 15:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Gercek bir sorumluluktan bahsediyorum. Benim mesela 3 hafta gezmem mumkun degil, neden? Cunku yapmam gerekenler ve sorumluluklarim var. Yani neredeyse sirf insanlara laf edebilmek icin bir seyler yapiyorsun. Sana bastan beri basit bir sey soyluyorum. Insanlara tembelsiniz diyerek onlari calismaya itebilecegini mi dusunuyorsun gercekten? Boyle bir seminere gitmen bolca bos zamanin oldugunu gosteriyor, baska bir seyi degil. Zaten kendinde soyledigin gibi hippi hayati yasiyorsun.

Buradaki bir çok insanın (çalışan insanların) senin aksine gelecek kaygıları var. Bak bir kaç aktrollüde almışsın arkana tam olmuşsun artık:) Zaten onlara ülkeyi kötüleme, problemi halkta ara yetiyor, ülke süper güç.

Yahu Pazar günü ne yapmamı öneriyorsun? Normalde Hafta içi zaten dersler de var, yazmam gereken tezler de var, ayrıca SİYAMDER'de yöneticiliğim de var bir de onun işleri, Hibit topluluğunda etkinlik düzenleme işleri de var, Almanya'daki yazılım projesi konusunda yapmam gereken tonla iş de var, var da var ama bu benim forum ortamında yaşadıklarımı aktarmamı engellemeli mi?

İlgi manyağı olsam Facebook Instagram zaten bu işler için yok mu?

Nasıl bu kadar ön yargılarla örülü duvarlar oluşturdun ki tanımadığın insanlara karşı?

Bunları yazmazdım ama sen zorladın...

Tıpkı diğerlerinin zorladığı gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülke süper güç diyen yok, ne kadar geri olduğunu hepimiz biliyoruz ama bunları tekrar tekrar konuşmanın kimseye en ufak katkısı yok.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    kaymak tabaka cocuklari. bunlar gozunuzun onunde oldugu icin oyle saniyorsunuz.

cocuk ayda yilda bi mekana gitmis oluyor instagrama foto atiyor olayin aslini bilmeyenler de diyo ki oo mekanlardan cikmiyolar para su gibi akip gidiyor. ama o eleman o mekana gidebilmek icin 2 hafta disarda yemek yemiyor anca gidip dogum gununde falan oturuyor

halkin cogunlugu fakir. cogu genc imkansiz ve fakir. sagda solda boylelerini gormuyorsunuz sonra herkes disarilarda saniyosunuz ancak evinden bile cikmayan adami nasil goruceksin

• Theologist kullanıcısına yanıt
    İyice narsiste bağladın tamam. Sosyal aktivitelerde bulunabilirsin, arkadaşlarınla/sevgilinle/eşinle kahvaltıya, sinemaya, akşam yemeğine, doğa gezisine ya da herhangi bir yere gidebilirsin. Kusura bakma bir çok insanın pazar günü seminere ayıracak vakti yok, zira tek boş günü o. Gerçi sen hepimizden üstünsün, baksana 1 hafta senin için 7 günden uzun mübarek. Ön yargının sözlük anlamına bakıver bir zahmet, zira seninle ilgili bir ön yargı yok, aylardır kendi reklamını yapıyorsun forumda.
    Sen dedin demiyorum zaten, peşine takılan aktrollerin kafası o. Diyorum ya ülkedeki herhangi bir şeye laf etme, her sorunda halkı kötüle onların mottosu.
  • Peki bundan çıkarmamız gereken sonuç nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sadece Ankara Uni. adına konuşmak çok saçma. Yıldız Tekniğe beklerim birgünde burda deneyin yemekleri. Kurufasulyenin içine kıyma "kırıntısı" atınca etli yemek olmuyor malesef. Ekstra olarak geçenlerde yemek sağlayan firma yemekten böcek çıktığı için ceza aldı. İnternette mevcut haberleri. Onun dışında imkanlardan bahsetmiştin geçtiğimiz konularda onlarada değinmek istiyorum. Spor salonu saatlik 6.50 tl. Yüzme havuzu saatlik 6.50 tl. Aynı çatı altında bulunmuyorlar yani yarım saat ondan yarım saat ondan kullanamıyorsun. Okul içi ring 35 kuruş, metrobüs durağına giden ring 85 kuruş, kampüsler arası giden ring 2 tl. Bahsettiğin ücretsiz müzik kurslarından nedense bir haberiz. Okul maaşlı elemanlarına lojman sağlıyor ama öğrenciler yine düşünülmemiş. 2-2 buçuk saatlik yoldan gelenler var. Öğrencilerin ayarlamış olduğu geziye okulun aracıyla gideceğimiz için ücret ödemek zorundayız. Ama rektör ve dekanlar lüks araçlarında çok rahat geziyor. Dalış kulübü, dağcılık kulübü gibi malzemeye ihtiyaç duyan kulüplere okuldan yine yardım yok. Her masrafı cebinden karşılamak zorundasın. Bir teknik okulun labaratuvar imkanlarından söz edelim birazda. Fizik labı benim ilkokuldaki fen bilgisi laboratuvarından daha beter. Mesleki lablar ve bilgisayar imkanlarıda aynı. Internet hızı çöp. Daha saymaya gerek yok. Her üniversiteyi geçtim Yıldız Teknikte imkanlar bu. Hala daha imkanlardan söz etmezsiniz umarım.

• quote:

İyice narsiste bağladın tamam. Sosyal aktivitelerde bulunabilirsin, arkadaşlarınla/sevgilinle/eşinle kahvaltıya, sinemaya, akşam yemeğine, doğa gezisine ya da herhangi bir yere gidebilirsin. Kusura bakma bir çok insanın pazar günü seminere ayıracak vakti yok, zira tek boş günü o. Gerçi sen hepimizden üstünsün, baksana 1 hafta senin için 7 günden uzun mübarek. Ön yargının sözlük anlamına bakıver bir zahmet, zira seninle ilgili bir ön yargı yok, aylardır kendi reklamını yapıyorsun forumda.

Aylardır bana kişisel saldırı yapıyorsunuz, "hadi göster sen yapıyorsun bu hayatta, örnek ver" "ne kadar boş birisin" "Kedine faydan yok" "işin gücün forumda boş konuşmak" tarzı mesajlar geliyor sürekli, öyle olmadığını yazınca da narsist olduk değil mi?

Yukarı tükürsek bıyık, aşağı tükürsek sakal.

Yaptığıklarımı yazmasam sen ne yaptın hadi anlat diyorsunuz, yazsam yaptıklarımı yazdığım için havalı ve narsist oluyorum değil mi?

Kesinlikle ve kesinlikle sizle yapıcı bir şekilde tartışma yaşanmıyor çünkü nereden isterseniz oradan bakıyorsunuz.

• Ben endustri meslek ogrencisiyim yaz stajimiz var.Ve bundan 2 ay once okulda hocalarimiz işkurun artik staj parasini vereceklerini söylediler.

Iskura gittik 2 ay once bilgi almak icin en az 1 ay calismak sartiyla aylik 1 milyar civari para vereceklerini soylediler.

Benim zaten stajim 1 ay sürecek ve cok sevinmistim.

Ama fos çikti şimdi gittigimde ise 1 ay calisacam ama + 2 ay daha taahütlu calisacakmisim ve o 2 ayi iskur degil is yeri verecegini söyledi oradaki adam.

Yani ne oldu tüm hayallerim suya düştü.Şimdi iskura basvurmasam 1 ay bos bos calisacam kimse harçlik vermeyecek..

Önce hayat standartini yükselt sonra bilim,egitim bekle insanlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee23 -- 14 Mayıs 2017; 15:52:38 >
  • arkadaş dışarıdakı hayatı görünce domates 10lira peynir 25 lira. yemekhanedeki 2.5 liralık yemekler için hala üniversite öğrencisi gözüküyor galiba. yaş 30 ne diyim gayet mantıklı çocuklarını da üni nin kütüphanesinde büyütür artık
    Kusura bakmada ben sana bir şey sormadan kendi kendine anlatmaya başladın, zaten anlatmaya hevesliymişsin. Herkesin senin gibi olmasını falan mı bekliyorsun? Sonra Narsist deyince neden alınıyorsun ki?

Ne yapalım eşimizle/çoluk çocukla üniversitede mi yemek yiyelim, pazar günleri seminerlere mi katılalım? Burası akademik bir camia olsa anlayacağım yazdıklarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 15:56:53 >
  • quote:

Kusura bakmada ben sana bir şey sormadan kendi kendine anlatmaya başladın, zaten anlatmaya hevesliymişsin. Herkesin senin gibi olmasını falan mı bekliyorsun? Sonra Narsist deyince neden alınıyorsun ki?

Yahu konu başından bu yana sen ve senin gibi bir kaç kişi Theologist'te Theologist, psikolojik, sosyal her türlü analizi yapıp kişisel hayatımı sorgulamıyor musunuz?

Tüm konu benim hayatım üstümden döndü neredeyse yahu, nasıl kusura bakmam? Yatıp kalkıp sen şöylesin sen böylesin, sanırsınız birlikte yatıp birlikte kalkıyoruz da benim hayatımın profilini çıkarıp eleştirisini yapıyorsunuz!

• quote:

Orijinalden alıntı: LeCluse

Sadece Ankara Uni. adına konuşmak çok saçma. Yıldız Tekniğe beklerim birgünde burda deneyin yemekleri. Kurufasulyenin içine kıyma "kırıntısı" atınca etli yemek olmuyor malesef. Ekstra olarak geçenlerde yemek sağlayan firma yemekten böcek çıktığı için ceza aldı. İnternette mevcut haberleri. Onun dışında imkanlardan bahsetmiştin geçtiğimiz konularda onlarada değinmek istiyorum. Spor salonu saatlik 6.50 tl. Yüzme havuzu saatlik 6.50 tl. Aynı çatı altında bulunmuyorlar yani yarım saat ondan yarım saat ondan kullanamıyorsun. Okul içi ring 35 kuruş, metrobüs durağına giden ring 85 kuruş, kampüsler arası giden ring 2 tl. Bahsettiğin ücretsiz müzik kurslarından nedense bir haberiz. Okul maaşlı elemanlarına lojman sağlıyor ama öğrenciler yine düşünülmemiş. 2-2 buçuk saatlik yoldan gelenler var. Öğrencilerin ayarlamış olduğu geziye okulun aracıyla gideceğimiz için ücret ödemek zorundayız. Ama rektör ve dekanlar lüks araçlarında çok rahat geziyor. Dalış kulübü, dağcılık kulübü gibi malzemeye ihtiyaç duyan kulüplere okuldan yine yardım yok. Her masrafı cebinden karşılamak zorundasın. Bir teknik okulun labaratuvar imkanlarından söz edelim birazda. Fizik labı benim ilkokuldaki fen bilgisi laboratuvarından daha beter. Mesleki lablar ve bilgisayar imkanlarıda aynı. Internet hızı çöp. Daha saymaya gerek yok. Her üniversiteyi geçtim Yıldız Teknikte imkanlar bu. Hala daha imkanlardan söz etmezsiniz umarım.

Ülkenin şartları üniversite şartları ile açıklanamaz. Kaldı ki üniversitelerden ülkenin sorunlarını çözecek kişi de çıkmıyor, tersine ülkeye daha cok yük getiren kişiler çıkıyor. ünv. akademik personel, araştırma görevlisi falan bildikleri şeylerle topluma insanlığa katkı sağlamaktan uzaklar; oysa ki en cok katkıyı onların sağlaması gerekli.

Valla senle yatıp kalkmıyoruz da abuk subuk konularını görüyoruz her gün. Maalesef forum senin kendini tatmin etme bölgen olduğu için durum böyle. Tüm hayatını buraya döküyorsun zaten, neyin konuşulmasını bekliyorsun?

O kadar şey yapıyorsun, bir yerlerde paylaşıp karşılığını alman gerek değil mi? Yoksa gittiğin seminerden keyif falan alamazsın, buraya dökeceksin her şeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 15:59:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Yemekhanede 2.5tl 4-5 çeşit orda yiyin :D

:)

Theologist ' in konuyu öğrenciler ve gençler odaklı açtığını biliyorsunuz.

Aramızdaki kişilerin %80 i peynir domates almıyor
  • quote:

Valla senle yatıp kalkmıyoruz da abuk subuk konularını görüyoruz her gün. Maalesef forum senin kendini tatmin etme bölgen olduğu için durum böyle. Tüm hayatını buraya döküyorsun zaten, neyin konuşulmasını bekliyorsun?

O kadar şey yapıyorsun, bir yerlerde paylaşıp karşılığını alman gerek değil mi? Yoksa gittiğin seminerden keyif falan alamazsın, buraya dökeceksin her şeyi.

Benim görüşlerime, özellikle dayanaklı, kanıtlı, Ss'li ve ortaya konulan verilere çürütmeden nasıl abuk sabuk dersin? Nereden vardın bu kanıya? Hangi konuya hangi konu hakkında yalan yanlış bir bilgi yazdığımı iddia edebiliyorsun ki? Ve nasıl abuk sabuk diyorsun? Neresine? Hangi dayanaklarla, analizini sentezini yaptın da yanlış mı çıkarttın ortaya konulan kaynakları?

Az biraz okumuş olsanız cidden böyle kişisel saldırıya girme zahmetine girmeden yazdıklarım yanlışsa yanlışını ortaya koyar beni zaten rezil ederdiniz ve burada yazmazdım daha fazla, cahil olduğumu biliyorum ama bu salak olduğum anlamına gelmiyor!

Kendimce fikirlerimi dayanakları ile ortaya atıyorum, eğer bir sorun olsaydı zaten forum yönetimi tarafından silinirdi değil mi?

Şimdi senin derdin nedir tam olarak?

• Normalde yurt dışında olsam tek maaşımın yarısıyla alabileceğim fotoğraf makinesini burada 6 taksitle alsam maaşım ay sonuna yeter mi diye düşünmekten alamıyorum. Araba almayı hayal bile edemiyorum. Yurt dışında olsam 1 sene para biriktirerek alacağım araba için burada 5 senelik kredi çekmem gerekiyor. Kredide faiz olduğu için ve islamiyetin kurallarına aykırı olduğunu öğrendiğim için ve maaşlı çalıştığım için galiba hiç ev ya da araba alamayacağım. Bu ülkede namuslu ve dürüst olduğum sürece standart hayatın dışına çıkma ihtimalimin çok çok düşük olduğunu biliyorum. Halimize elbette şükrediyoruz, bu bir isyan değildir, bize bu yaşamı yaşatanlara, reva görenlere serzeniştir, hakkımı helal etmiyorum.
    Benden yaşca buyuksunuz ama çok sığ dusunuyorsunuz.

Elin suriyelilere 30 milyar dolar harcamiş devlet.

Saglik ucretleri ucretsiz,Tokiden evler veriliyor,Her türlu yardim yapiliyor ve bunlar rahat rahat evlenip çoluk cocuk sahibi oluyorlar.Hemde suriyeli erkek gencler askerede gitmiyor.

Biz Türk genclerinin ise her turlu imkani varmiş diyorsunuz Iphone de aliyor luks evlerdede kaliyor gibi konusmayin lutfen.

Askerlerimiz suriyede şehit olurken "Kutsal irk" kizlarla geziyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee23 -- 14 Mayıs 2017; 16:30:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreee23

Benden yaşca buyuksunuz ama çok sığ dusunuyorsunuz.

Elin suriyelilere din kardeşiymişiz diye 30 milyar dolar harcadi devlet.

Saglik ucretleri ucretsiz,Tokiden evler veriliyor,Her türlu yardim yapiliyor ve bunlar rahat rahat evlenip çoluk cocuk sahibi oluyorlar.Hemde suriyeli erkek gencler askerede gitmiyor.

Biz Türk genclerinin ise her turlu imkani var Iphone de aliyor luks evlerdede kaliyor gibi konusmayin lutfen.

Askerlerimiz suriyede şehit olurken "Kutsal irk" kizlarla geziyor..

Suriyelilere bu kadar destek verilmesine destek olduğumu nereden çıkardın yahu?

Hangi mesajdan yola çıkarak benim devletin politikalarını savunduğumu iddia ediyorsun?

Sığ düşünüyormuşum... Ben bu konuda düşünce belirtmedim ki nasıl karar verdin sığ veya geniş olduğuna?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.