Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha önceki mesajları okudunuz mu? Yoksa sizde arkadaş gibi sadece beğendiklerinizi mi okuyorsunuz:)

Hayır zaten arkadaşın konularına bakarsanız, herkes aynı şeyi söylemiş, sistem çok mu iyi siz böyle diyorsunuz gibisinden. İstisnasız her sayfada böyle bir mesaj var. Ben daha fazla bir şeyi kanıtlamaya çalışmayacağım, bu kadar uğraşmamın sebebi ise zaten Theologist'in çirkin ve seviyesiz söylemleriydi. Kendisi tartışmaya başlayınca gerçek karakterini ortaya koyuyor. Tabi o sinirle artık benimde kötü söylemlerim olmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 20:35:33 >
  • Yemin ederim konu imkansızlıklardan(!) "Sen kimsin lan gerzek?" kavgasına döndü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insipe12 İ kullanıcısına yanıt
    Mümkünse diş hastanelerine gitme.

Oradaki insanlar neden oradalar kendileri bile bilmiyor.

Paranı biriktir git düzgün bir diş hekimine.

Bazıları çok yardımcı oluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Daha önceki mesajları okudunuz mu? Yoksa sizde arkadaş gibi sadece beğendiklerinizi mi okuyorsunuz:)

Hayır zaten arkadaşın konularına bakarsanız, herkes aynı şeyi söylemiş, sistem çok mu iyi siz böyle diyorsunuz gibisinden. İstisnasız her sayfada böyle bir mesaj var. Ben daha fazla bir şeyi kanıtlamaya çalışmayacağım, bu kadar uğraşmamın sebebi ise zaten Theologist'in çirkin ve seviyesiz söylemleriydi. Kendisi tartışmaya başlayınca gerçek karakterini ortaya koyuyor. Tabi o sinirle artık benimde kötü söylemlerim olmuş olabilir.

Hayır sabahtan beridir tartışmışsınız hepsi nasıl okuyayım, okuyabildiğim kadarıyla işte

Bu mesajı atmışsınız ona karşılık yazdım sadece

• jdm_kei J kullanıcısına yanıt
    O bu ülkede ki insanlar yüzünden olan birşey.

Gençlerin hatta çocukların kendilerinden daha başarılı ve zeki olmasını kaldıramıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xerneo

Mümkünse diş hastanelerine gitme.

Oradaki insanlar neden oradalar kendileri bile bilmiyor.

Paranı biriktir git düzgün bir diş hekimine.

Bazıları çok yardımcı oluyorlar.

Şu anda sistem gerçekten güzel.Sabahtan gidip randevu alırsınız en kötü ertesi gün gider işleminizi yaptırırsınız.Çok ağır işlemleri bile yapabiliyorlar.Normalde 3000 TL fatura çıkacak diş tedavileri de bedava.Artık sağlık sorunu yok.Problem yok.Tabi ki bazı nankörler hariç.
  • instance kullanıcısına yanıt
    Peki ben işinizi kolaylaştırayım:) Sizle iyi anlaşıyor herhalde, o yüzden tekrar paylaşayım dedim. Bu cümlelerden de anlaşılmıyorsa zaten:)
    Orijinalden alıntı: mesuty85

"Hocam bi süre önce eğitim sistemine laf ediyordun simdi eğitim sistemi sorun değil diyorsun. Az kaldı sayende eğitimi de ozellestiriyorduk ama neyseki sorun yokmuş."

Theologist
    "Eğitim sistemine laf etmedim, eğitimcilere eleştiri yaptım... Çünkü eğitimciler de tembel, öğretmenler de, üniversite hocaları da, öğrenci olarak biz de tembeliz... Bunda katılmadığınız bir şey var mı? Siyasetçileri katmıyorum çünkü tembel olarak bizler içimizden çalışkanları neden seçelim ki? Çünkü tembeller çalışkanları çekemez asla... biz çekemiyoruz Almanya'yı veya İran'ı... O yüzden bu itiraz... "

"Özel Üniversitelerin, okulların, devlet Üniversitelerinden pek farkı olmadığını görünce, eğitim sistemi problemi ortadan kalkıyor. Yurt Dışın'da okuyan öğrencilerimizin hayatlarına bakınca yine sorun eğitim sistemi olmaktan çıkıyor. "

"Ne aile ne eğitim sistemi olarak düşünüyorum... Bu tamamen bilinç olarak ne istediğimizi bilmemek ve kendimize hedefler koymamak, bir de kararlı olmamakla ilgili... Ertelemek en büyük hastalık. "

"Bu halde olmamızın sebebi eğitim sistemi mi yani? Bu kadar düşük profilli bir eğitim sisteminde bile insanlar hala uzmanı olduğu, bitirmiş olduğu bölümün 50 sorusundan 9'unu yaptığı bir ortalamayla mezun oluyorsa kaliteli eğitim sistemlerinde asla okuyamaz."

• quote:

Eğitim Sisteminde sorun yoktur diye hiç bir ifadem olmadı, ne kadar uğraşsan da boşuna çaba, resmen çırpınıyorsun ama ortada hiç bir şey yok... Bunu ben değil diğer üyeler de açık ve net görüyorlar.

Zaten "Biz sorunluyuz, sistemi biz yapıyoruz ve sistem de sorunlu" anlamından nasıl zorlama bir mantıkla sistem sorunsuzdur anlamını çıkarıyorsun ki çıkmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: instance

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Çırpınmıyım olacaktı, "mıyım" ayrı yazılması için cümlenin soru içermesi gerekiyor. Yine başa döndük, ben diyorum ki sen sorunun aslen insanlarda olduğunu sistemde olmadığını söylüyordun. Cümlelerinle kanıtlıyorum ama yetmiyor sana, buradan o anlamı çıkaramıyorsan zaten sana bir şey anlatmak ne mümkün.

Sorun sistemde değil DEMEDİM! Sistem SORUNLU ve sebebi de bu sistemi yaratan insanlar dedim! Bu laftan sistem sorunlu değil anlamını hangi mantıkla çıkarıyorsun sen?

Not: Çırpınmıyorum olacaktı cümle eksik harf, kural hatası yok.

Biraz tartışmanızı takip ettim bence bu cümlenle kendini ispatlamış oldun hakkını vermek gerek güzel yorum olmuş. Doğrusunu söylemek gerekirse bunca zamandır bende senin eğitim sistemimizde sorun olmadığını söylediğini hatırlamıyorum okunanı anlama sorunu maalesef genel hastalığımız. Bakın daha önceki mesajlarıma bakacak olursanız bu arkadaşa bazen ne kadar karşı çıktığımı da görürsünüz o yüzden birazcık özleştiri yapın düşünceleriniz yanlış olsa bile körür körüne savunmayın.

Bu cümleler yeterince açık bence.

"Sorun insanlarda ve sistemleri kuran insanlar değil mi? İnsanda sorun varsa kurduğu sistem nasıl sorunsuz olabilir?"

Sistemi oluşturan da insanlar olduğu için tüm suçu eğitim sistemine atıp işin içinden çıkmak çok saçma. Ayrıca binlerce mesaj arasından tek bir cümle bulsanız ne olur Allah aşkına yazım hatası falan olamaz mı? bu adamın söylediklerinden genel bir çıkarım yapamıyorsanız gerçekten beyninizi yeterince kullanamıyorsunuz demektir, konuların içeriğine biraz göz gezdirin verilmek istenen genel mesaja odaklanın.

Anlamak istemiyor işte... EN basit ifadeye bile indirgedim yine anlamak istemiyor...

Sistem Sorunlu Değil demem kendimle çelişmem anlamına geliyor, sistem sorunsuz olsaydı bu halde olur muyduk?

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Bozacinin sahidi siraci:) Ben diyorum ki bak ne olur anla artik! Sen sistemde degil insanda diyorsun sorun, ekurinin seni hakli gormesi maalesef bu basit gercegi degistirmiyor.

• quote:

Bozacinin sahidi siraci:) Ben diyorum ki bak ne olur anla artik! Sen sistemde degil insanda diyorsun sorun, ekurinin seni hakli gormesi maalesef bu basit gercegi degistirmiyor.

Biz onunla senden daha düzeyli atıştık, tartıştık, senin gibi avukat olmamasına rağmen senden daha iyi savunma yapıyor.

Sistemi yapan kim? Maymunlar mı?

İnsanda sorun varsa, Sistem nasıl kusursuz olabilir? Ne adamsın yahu! Allah vekillerine sabır versin, hakimi bu saçmalıkları sunarak hastanelik edersin, savunduğun adama sinirden müebbet verir.

Meslegimde gayet iyiyim sen merak etme, senin gibi ruh hastalarini muvekkil olarak almiyorum zaten. Hayatinda bir kere durusmaya mi girdin de boyle bos bos konusuyorsun, yeter ya. Konuyu saptirip durma artik, gelirsen buray gorursun meslegimde nasil oldugumu. Mutlaka gel ispartaya tamam mi yuz yuze nasil konusuyorsun merak ediyorum. Anlamadigin nokta su, bu sistemin icinde kaybolan insanlarin sisteme etki etmesi yillar suruyor ve bu kisir dongu icerisinde kaybolan bir suru insan oluyor.

Bizde seninle seviyeli tartisiyorduk ama sen simdi yaptigin gibi meslegim uzerinden , zekama laf etmeye basladin.Seviyeyi dusuren sendin yani maalesef. Simdi seviyeden mi dem vuruyorsun? Senin belirli bir meslegin olmadi icin ben mesleginden saldiramiyorum maalesef. Ama niye taktin bu kadar avukatligima? Konuyla alakasi ne? Ergenlige basladin yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 21:17:23 >
  • la bi susun zaten ortalik karisik

• Çevremde çoğu kişi gitme planları yapmaya başladı artık.Ülkeden kurtulmak isteyen çok fazla insan var.Bakın,burada ciddi bir sorun var.İnsan neden kendi doğduğu topraklarından kurtulmak ister?

Bir arkadaşımın yakını Kızılay bombalı eyleminde hayatını kaybetti.O günden beri dışarı çıkarken korkmaya başladı.

İnsanlar gerçekten yaşamak için imkanları zorluyorlar.Bu çok ağır bir durum.Temelde ihtiyaçlarını gideremeyen kişiler daha ötesi için ne bir motivasyon bulabilir ne de enerji.Artık işler çok daha karmaşık bir hale geldi.Bir yerde çalışıp parasını çok sonradan alan çok tanıdığım var.Sigortasız çalışmayı kabul etmek zorunda kalan bir çok insan var.Bunun temel sebebi de sigortasız çalışmayı kabul etmezse nasıl olsa biri gelip çalışacak.Bu yüzden insanlar çok ağır koşullarda asgari ücretin bile altına çalışıyorlar.

Herkes görmek istediğini görür.Öğrenci dediğimiz kitle az çok finansmanı ailesi tarafından sağlanan kişilerden oluşuyor.Şımarık,küçük bir kitle dışında çok kısıtlı imkanlar ile hareket eden insanlar var.Bu insanların bilinçli olanları da yurt dışına çıkmaya çalışıyorlar.Bu anlamda çok istekli ve çalışkan olan insanlar kesinlikle bu ülkede kalmaya niyetli değiller.

Ekonomiden başlayıp pek çok sorun sayılabilir ama zaten bunu herkes biliyor.Daha da yazmaya gerek yok.Sorunlar çığ gibi büyüyecek burada.Ben de gidiyorum.Benim önerim yabancı bir dil öğrenin ve eğitiminizi yurt dışında yapın.Orada kalın.Aradaki farkı zaten çok net bir şekilde göreceksiniz.

• Genç arkadaş sonuna kadar haklı askerden geldin 1400 tlye asgari ücrete işe başladın birini sevdin evlenecen hadi evlenmek için yazın formülü adam haklı evlendin ev kirw nasıl geçinecen hadi formül doğru dürüst yaşanmıyor haklı adam dağılın

• Valla ben dalgicim ve hobi olsun diye bir abiye tssf cankurtaran kurslarinda yardim ediyorum. Adamin da dalis okulu var para almiyor benden.

Tamam cok tesfik edilmiyor cocuklar buyurken evde okulda bir hobin olsun diye ama sen de tesfik yok diye hic hobin olmicak diye bir sart yok. Kendin yaratcan boyle ortami.

Egitim rezalet o ayri. Ozellikle lise hocalarimin 90% inin allah binbir belasini versin. Uckagitci ise yaramaz herifler.

Ya bak sen sisteme iyi demiyorsunda su andaki gencligin sorununu genclikte buluyorsun. Ben ise tam tersi. Neyse yoruldum gercekten. Sadece surekli meslegim uzerinden saldirmani anlamlandiramadim, seviyeyi dusuren senken, bana laf etmende ilginc.

• Ne yazık ki devlet ve bu devleti destekleyen kimseler bizimbu hayata mecbur bırakıyor, en basitinden bu theologist denen arkadaş bisiklet sürün diye önerilerde bulunuyor, ben haftada 150km civarı sürüş yapan birisi olarak diyebilirim ki inanılmaz riskli, kaç kere üstüme süren arabalara denk geldiğime bisiklet yolunda otobüsün gittiğine ben şahit oldum. Bu ülkede en ufak bir şey gerçekleştirebilmek bile büyük mucize, bağzı şeylerin çözümü para bile değil çok dar ve bencil düşünen bir sürü insan var çünkü.

• travegostar kullanıcısına yanıt
    Theologist evlenmeyecekmiş o yüzden bizimde evlenmememiz gerekli, theologist yemekhanede yiyormuş bizde öyle yapmalıyız, theologist kütüphanede uyuyormuş bizde öyle yapmalıyız. İnsan en basit hayvandan farksızdır üreme, yemek yeme ve barınmayı yerine getirmek zorundadır yoksa yok olmaya, ölmeye mahkumdur.

• quote:

Ya bak sen sisteme iyi demiyorsunda su andaki gencligin sorununu genclikte buluyorsun. Ben ise tam tersi. Neyse yoruldum gercekten. Sadece surekli meslegim uzerinden saldirmani anlamlandiramadim, seviyeyi dusuren senken, bana laf etmende ilginc.

Kabul ettin yani sisteme iyi demediğimi, oh şükür nihayet, nihayet nihayet, nihayet....

Mesleğin üzerinden saldırdım çünkü doğruları savunman gerekirken savunmadığım bir şeyi savunuyorum iddiasında bulundun, mesleğinde tamamen zıt bir durum.

Yargıtay'a gitmiş 3 davam var ayrıca, duruşmalarına bizzat çıktığım. Çok çok uzak değilim yargı kurumuna, bir de yıllarca hukuk sistemleri karşılaştırması dersleri alınca İslam Hukuku ile birlikte böyle oluyor, yani hassaslık.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.