Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle sisteme sitem ederek her şeyden vazgeçin zaten. Aynı ömrü boyunca kitap yüzü açmayıp "eğitim sistemi kötü" diye ağlayan ticaret mesleklinin ders çalışmaktan vazgeçmesi gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Stalker Batman

Böyle sisteme sitem ederek her şeyden vazgeçin zaten. Aynı ömrü boyunca kitap yüzü açmayıp "eğitim sistemi kötü" diye ağlayan ticaret mesleklinin ders çalışmaktan vazgeçmesi gibi

Bu isyanın kimseye tek ama tek bir faydası yok!

Bomboş konu, ne oldu şimdi yani? Resmen sistem kötü mal mal oturalım mantığı var baştan sona...

Bu zihniyetle hiç bir şey olmaz gelecekte de zaten... Konuyu açanın tek ideali Ege'de bir ev almak... Al işte mantık bu ne beklersin ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cevap bana ise ben de üzülüyorum. Apple gibi büyük (büyük kelimesi bile az) bir şirkete bile faydalı olabileceğimi düşünüyorum ama önümdeki bütün kapılar kapalı ne yapacağımı bilemiyorum. Hayırlısı diyelim. Videoyu izliyorum. Teşekkürler.
  • Eğitim kısmı harici katılmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Night Stalker Batman

Böyle sisteme sitem ederek her şeyden vazgeçin zaten. Aynı ömrü boyunca kitap yüzü açmayıp "eğitim sistemi kötü" diye ağlayan ticaret mesleklinin ders çalışmaktan vazgeçmesi gibi

Bu isyanın kimseye tek ama tek bir faydası yok!

Bomboş konu, ne oldu şimdi yani? Resmen sistem kötü mal mal oturalım mantığı var baştan sona...

Bu zihniyetle hiç bir şey olmaz gelecekte de zaten... Konuyu açanın tek ideali Ege'de bir ev almak... Al işte mantık bu ne beklersin ki?

İçi çok dolu olan bi adamın burda bu konuları tartışıp millete laf anlatmaya çalışıcağını pek zannetmiyorum. Burda böyle konu açıp + almak ego masturbasyonundan başka bir işe yaramaz pek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konudaki mesajların ya çoğunu , ya da hepsini okudum öncelikle söyleyeyim.

Theo benim babamın oğlu da değil, forum dışında tanıdığım birisi de değil bunu da söyleyeyim ve kendi fikrimi belirteyim.

Öncelikle ülkemizi Almanya ve Amerika ile karşılaştırdığınız mesajlar oldukça komik arkadaşlar. Yahu koskoca Abd ve Almanya .Biz gelişmekte olan ülkeyiz. Detaya girmeme gerek bile yok. Orada saatlik ücret şu kadar , arabalar teknoloji ürünleri şu kadar tarzında komik yorumlar yapmayın.

Türk Genci her imkana sahip derken üniversitelerin ücretsiz , yemeklerin neredeyse ücretsiz , spor salonlarının çok ucuz , kütüphanelerin ücretsiz vb. söylüyor. Türk eğitim sistemi mükemmel falan değil, hatta oldukça kötü durumda. Eğitim sistemiyle , eğitim imkanı farklı şeyler. Bunu düzeltecek olan da yeni nesil ama unutmayın. ( Özel üniversitelerde okuyanlar - burslular dahil eğer ekstra gelirleri yoksa - ya da okuyamayanlar bu gruba malesef dahil değil )

Theo kanıtlarıyla en çok sosyal medya , en çok tv izleyen ülke olduğumuzu defalarca dile getirdi. Kuşkusuz bunları yapmamızın en büyük sebeplerinden birisi maddi durum çünkü hobiye ayıracak paramız yok. Bu yüzden ücretsiz olan sosyal medya ve tv ile kafayı bozduk bana göre.

Ayrıca arada sırada film izlemek, dizi izlemek de boş iş değildir. Adamların 45 dakikalık kalite kokan dizileriyle, bizim 4 saatlik dizileri kıyaslamayalım. Bir gün 5 bölüm izlersek 45 x 5 yapar ki bu da bizim hatamız bunu da kabul edin.

Theo da , ücretsiz olan bir sürü aktivite sayıyor boş durmayalım diye. Hatta adam kendi fotoğraflarını koyuyor ?

Kendisiyle fikir ayrılığına düştüğüm konular da var özellikle bisikletin güvenli olduğu konusunda , ki onu da konusunda belirtmiştim. Ama bu Theo nun mesajlarının boş olduğu anlamına gelmiyor, adam kanıtlarıyla sunuyor. O etin ucuz olduğu Almanya'ya sosyal medyada, tvde vs. açık ara fark atarken kütüphane kullanım oranında çok açık ara fark yiyoruz.

Konuyu açan arkadaş gibi her şeyden şikayet ediyoruz , ben de ediyorum. Peki bizim de hiç suçumuz yok mu ? Genç nüfusun bu kadar yüksek olduğu bir ülke olarak...

• Sevgili kardeşim,

Türk gençlerinin imkanı yok değil, Türkiye'de idarenin yanlışları yüzünden karşılaşılan yüzlerce sorun var. Sadece Gümrük Bakanlığının denetim ve düzenlemeler ile ülkedeki enflasyonu bile düşürecek hamleler var. Örneğin; Gümrük Bakanlığı Yurtdışı alışverişlerindeki sınırı 30 dolara düşürdü... Sebep olarak yerli esnafın korunması vs gibi bir sürü sebepler sunuldu. Kim bu yerli diye savunulan markalar ? Örneğin kığılı... Kığılı gidecek çin'e bir montu 10 dolara diktirecek, üzerine kığılı logosunu vurduracak ve bize gelecek 100 dolara satacak...! Ya da bir güvenlik firması gidecek çin'den kamera ithal edecek ve üzerine kendi logosunu koyduracak, 30 dolarlık kamerayı bize 200 dolara satacak. Peki kardeşim, bu firmaların yapmış oldukları ithalatlar belli, orada bu ürünlerin ne kadara mâl edildiği belli. Neden Türkiye'de bu firmalara milleti soyduruyorsun ? Millet son yıllarda uyandı, Yurtdışı alışverişleri çoğaldı hemen kotayı düşürdüler. Ne oldu peki ? İnsanların 10 dolara alabilecekleri ürünlere 100 dolar verdiler. İnsanların cebinden gitti... Bunu yanlışı düzeltecek bir Gümrük bakanı gelmeyecek mi bu ülkeye ? Örnekler çoğaltılabilir...

Üniversite mezunu çalışanlar için SGK bir düzenleme yapmalı. Üniversite mezunu çalışanın SGK primi için taban belirlenmeli iş koluna göre. O tutar üzerinden prim alınmalı. Uymayanlara çok ağır yaptırımlar uygulanmalı...

Daha çok sorunlar var da şimdilik bunları dile getireyim.

• Dünya'da sömürge'nin sömürgesi olupta farkında olmayan tek ülke Türkiye.

Sömürge ülkenin gençlerine zamanında bir bakanın bize amele lazım dediği gibi anca amele olursun..

Şimdi nasıl ya ben mühendisim doktorum mimarım amele değilim diyenler olacak sen bunlar olabilirsin ama

bunların en kötüsü olursun bu senin KAPASİTENLE alakalı değil sana verilen eğitim,hava su bile VASAT.
  • konu başlığına azılı olarak karşı çıkan kişi Almanya'dan yazıyor..
  • headkoc H kullanıcısına yanıt
    Birde türkiyenin ab ye girmesini istemiyor :D hayattaki başarısı almanyaya gitmiş olmak ama türk gençlerini suçluyor bir de :D

Hala niye ciddiye alıyorsak

• Theologist kullanıcısına yanıt
    baksana maden bu kadar imkan var Almanya'da tüm imkanlarını bana devret bende sana burdaki imkanları devredim değişelim..

Bak Almanya'dan en son bedelli Askerliği nerdeyse beleş yapan akp'nin özel yetişmiş tetikçileri sürekli orda burda yazıyor bu ülkeye en çok zararı vermek için uğraşıyor sen onlardansındır veya değilsindir bilmem ama yaptığım tam onların hareketleri !
  • quote:

Orijinalden alıntı: headkoc

konu başlığına azılı olarak karşı çıkan kişi Almanya'dan yazıyor..

Yooo Ankara'dan yazıyorum... Gel tanışalım.

• quote:

quote:

O zaman konumdan YURT DIŞINI sil bir zahmet..Sen git önce kendi şehrinde çinçin mahallesinde imkanı olan Türk gençleriy tanış sonra bana gel :)

• quote:

quote:

quote:

O zaman konumdan YURT DIŞINI sil bir zahmet..Sen git önce kendi şehrinde çinçin mahallesinde imkanı olan Türk gençleriy tanış sonra bana gel :)

Gidip geliyorum bazen Almanya bir bakarsın Kolombiya... Niye sürekli forum konumunu güncellemek zorunda kalayım ki? Çin çinde buradaki kadar zeki insanla bir araya gelemem.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    ÇOK AKILLSIN YA KONUYU AMACINDAN SAPTIRIP ALAKASIZ CEVAPLAR VERİP DİKKAT DAĞITACAKSIN !

PEKİ NİYE 3-5 KURUŞ ÇIKAR İÇİN.. YAZIK YAZIK HADİ SANA GÜLE GÜLE
  • quote:

ÇOK AKILLSIN YA KONUYU AMACINDAN SAPTIRIP ALAKASIZ CEVAPLAR VERİP DİKKAT DAĞITACAKSIN !

PEKİ NİYE 3-5 KURUŞ ÇIKAR İÇİN.. YAZIK YAZIK HADİ SANA GÜLE GÜLE

Ne çıkarı, ne yazdığının farkında değilsin, Caps-Lock niye açık?

Verecek cevap olmayınca yapacak bir şey kalmıyor tabi size...

Akıllı olduğumu iddia etmedim de Geri zekalı olduğumu da sanmıyorum.

• bu sorunların basit bir cevabı var.

son 15 yılda ülkede gelir adaletsizliği hat safhaya çıkmış durumda. Ya 18 yaşındaki çocukların altında lüks arabalar görürsün, ya da kuş grubu bile alamayacak durumda olanları görürsün. Veya lüks kafeler tıklım tıklım doluyken çay ocağında 1 bardak çay içemeyen insanlar da çok fazladır. İşte buna gelir adaletsizliği denir. Bir kesim çok zenginlerken diğer bir kesim tam aksine fakirleşiyor, bu da söylediğin sorunların olmasına yol açıyor.

Bunun dünyadaki en büyük örneği Hindistan ve Çin'dir. Altın kaplamalı otellerin yanında karton kutuda yaşayan insanlar vardır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Ben de mühendisim. Bizler marsa gitmeyi planlayan mühendisler gibi rahat rahat ev tutamadığımızdan, 5 sene bir yerimizi yırtıp bir araba bile alamadığımızdan hayallerimiz bu seviyede. İnsanın temel ihtiyaç seviyelerini önce bir öğren sonra marsa çıkmak hangi aşamada düşünülür o zaman konuş.

Sen Nasa'nın dikkatini çekecek proje yaptın da Amerika seni davet mi etmedi?

Başarılı ve idealleri olan insan ev almayı düşünmez çünkü başarısının zaten evi getireceğinden emindir.

Bir çok konunuza hak verirken şu yorumlarınızı aşırı saçma buluyorum, değinmeden edemedim.

• gerçekten merak ettim bu arkadaş türkiyenin durumunu biliyor mu ne imkanımız varmış çok ayrıcalıklı bana söylermisin herşeye imkanımız oldugunu söyleyen ben mi bilmiyordum beni aydınlatsın
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.