Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet en basitinden Steve jobs abd değil suriyede kalsa başarılı olabilir miydi sorusu soruldu, benim dün verdiğim thales örneğinden farklı değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılanların neredeyse hepsini okudum. NEREDEYSE. ben bu mevzuyu birazda piskoloji açısından bakmak isterim. Türkiye nedir biliyor musunuz ? Türkiye açık ve net kurtlar sofrasıdır. kurt dimi biryerlerden tanıdık geldi. ama sadece tanıdık . bu memlekette yapılan her şeyin içi yarım doludur bak koftur da demiyorum yarım dolu. çünkü herkes birbirini ezmeye uğraşır. hatalarını görüp yardımlaşmaya değil. yardımlaşmaya mı çalışıyosun ? veya yanlışı düzeltmeye mi ? o zaman çok bilmiş birisindir insanların gözünde. ne olur biliyo musunuz en sonunda bırakırsınız. sen ben o doğru birşeyler yapmaya çalışan herkes bırakır. kendi köşesine çekilir ve derki: ''yeter la bana mı kaldı'' . sonra birşeyler olur tekrar aşık olursun vatanına milletine. bir şeyler yapmaya çalıştıkça yine batarsın dibe. yapılan yapılacak olan veya yapılmış herşeyi karalayandan tutta göklere kadar yüceltenlere denk gelirsin işin gerçeğine bakmadan. gerçek nedir biliyor musun yapılanın yarısı doludur sadece gerisi hava. bak şimdi yanlış batılılaşma diyecem çok basit bilindik gelecek bazı kulaklara ama işin gerçeğide o.

birazdan kendimden bahsedeyim. 22 yaşındayım . üni 4. sınıfım diyecem ama inanmayın neden mi çünkü 1 senede sınıfta kaldım 3üm daha. 4 demek geliyor içimden utanıyorum çünkü. kendi tembelliğimden utanıyorum. tamam bazı şeyler kötüde ben mi hep doğruyum diyorum. veterinerlik okuyorum 5 yıl toplamda ve ben 6 yaptım bunu. herşeye 1 yıl geç başlamak iyi birşey değil evet biliyorumdau sadece benmiyim bunun şuçlusu yoksa tek telaffuz hatasından dolayı sözlüden atan hocam mı ? sabahın köründen akşama kadar kliniğin beton tabanında koşturan ayaklarım mı ? yediğim azarlar mı devamdan kaldığım dersler mi ? egosunu benimle besleyen asistan mı ? artık kitaplarımın sonunu getiremiyorum bişeyler karalarken içtiğim çayda o kadar güzel gelmiyor. bunu neye bağlamalıyım? sevgilimi eve bırakırken asansör 4. kattan inene kadar öküz gibi bize bakan yaşlı adama mı ? arkadaş ortamında bile her şey rekabete dönmüşken millet en ufak hatanda ağzına etmeye çalışırken nasıl sesimi duyurabilirim ki ? bişeyler anlatırken ''bırak bugun cahil kalalım kardeş yarın konuşursun '' diyen elemana mı kızayım yoksa bişeyleri anlatarak öğretemiyosan sınavla öğreteceksin diyen hocama mı ? herşey yarım kalıyor kardeşim bu memlekette bak daha o kadar yazacağım şey var ki yazmıyorum sadece yani bi nedeni yok bunun .

son olarak çok değerli bi hocamın uzun bir nasihatten sonra söylediği sözle bitireyim: ''bizim insanımızda bi şey eksik ama nedir bilmiyorum'' hocam bunun cevabını sende bende bliyoruz ama bak bilmiyorum diyip geçiyoruz eksik olan bu işte o kadar sıkılmışız ki çabalamaktan sonuç bu

• Ülke tutmuş...
  • Bu dünyada 3 türlü zengin olursun.

1. Peder ( Bu değişmez )
    2. Kader ( Senin elinde )
    3. Kayın peder ( Buda senin elinde )

Bu ülkede de en güzel yerlere torpil ile gelirsin. Buda ayrı bir gerçek tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 15 Mayıs 2017; 1:7:24 >
  • Merhaba yaşınız kaç ve hangi bölümde okuyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazı hocam ve her kelimesi doğru.

Çöpolojiste de haddini bildirmişsin tebrik ederim.

• Affedersiniz ama gelecek kaygisi olan insandan ayakkabisini bile duzgun baglamasini beklemeyin

Biraz absurt oldu ama daha iyi bicimde ifade edemezdim heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stalaggh

Güzel yazı hocam ve her kelimesi doğru.

Çöpolojiste de haddini bildirmişsin tebrik ederim.

Haddini bildirmek mi? Cevap veremedi ki, sıkışınca yaptığı şey dalga geçmek, çoğu mesajı yanıtsız bıraktı üstelik yanıt bulamadığı için!

• quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

Türk genci önce dilbilgisi öğrensin ayırmaman gereken "de" leri ayırıp ayırman gerekenleri bitişik yazmışsın. Noktalamalar zaten facia. Konu başlığındaki "hiçbir" birleşik yazılır milyon hitli DH anasayfasına çıkmışsın gir bari onu düzenle.

Aman ne kadar da önemli sanki adam makale yayımlıyor ... Yazılanları anlayamıyorsanız sorun sizde noktalamanın tek amacı anlamı kolaylaştırmaktır yazılan şeyler de gayet sade ve burası bir forum ortamı boş ego için boş yorum ..
  • nihayet theolog dışında ülke gerçeklerini dile getiren birisi çıktı :)
    adam sürekli gençleri suçlayıp ,sanki bu ülkede her şey mükemmelmiş gibi konular açıp duruyordu
    ülke insanı tembel deyip duruyor ,yahu adam yıllarca okumuş ,asgari ücretli iş dışında iş bulamıyor (oraya dahi torpil istiyorlar) hala bıdı bıdı edip duruyor :)

ekmek bulamıyorsanız ,pasta yiyin deyip ,sanki müthiş bir şey bulmuş gibi savunup duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0nkey D. Luffy

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Ülke ekonomik olarak çok iyi kardeşim sen yanlış anlamışsın. Senin cübbeli hocaların parayı götürüyor merak etme.

Barınma en temel insan hakkıdır ev almak neden bu kadar battı sana? Dünyadaki insanların %50sinin en az 1 tane evi varken benim neden 1 tane olmasın?

Hocalar maaş almamalı dedim diğer konuda da, ısrarla bana etiket yapıştırma çabası içine giriyorsun. Siyasetle işim olmaz yalan dolan hepsi.

Barınma temel ihtiyaç ama senin amacın ev yapmak mühendis arkadaşım, köprü yapmak, yenilik yapmak... Ev alma bunları yapınca zaten en kolayı... Hedefini o kadar küçük tutmuşsun ki hayattaki tem amacın bir ev almak...

Sadece bi mühendisin büyük düşünmesiyle bitiyor sanıyorsun. Fikrini projesini kime satacak kim finanse edecek köprü yollar hava alanları tek başına olan şeyler mi bu adam mühendis cebi dolu bi ordu değil.

Proje yaptı da şirketler onu kapmadı mı?

Başarılı oldu, ortaya ürün koydu da herkes tarafından aşağılandı mı?

Dünyayı değiştiren onca mühendis var ki tek başına... Alın size örnekleri

http://www.thefamouspeople.com/engineers.php

https://www.youtube.com/watch?v=vyV8vOgav5c

Bunlar sadece bilinenleri, değer görmeyip çaresizce ne projelerden vazgeçmiş ne insanlar vardır.

Aynı videoyu koyacaktım, eline sağlık.

• neytullah1 kullanıcısına yanıt
    Amerikan rüyası...
  • Azmini takdir ediyorum bende bu arkadaşın :D 7/24 Burda insanlarla uğraşırken NASA ya ne ara proje yapacak bir tek onu çözemedim ama çözücem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Kusura bakmayın da saçma sapan bir konu olmuş.

Nereye yaşamıyorlar güzel kardeşim? Hepsinin üstü başı marka giyimli, elleride iPhone, çoğu yurt dışında tatil yapıyor, belli başlı mekanlardan da dışarıya çıkmıyorlar. Para su gibi akıyor maşallah, kimse kalkıp da açız fakiriz edebiyatı yapmasın.

Olm sende nasıl bir baht varsa sana her yazılan cevap popi oluyor lan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar İş beğenmez Hale Geldi Çoğu Gençler Hazıra Alıştırılmıs
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Ben de mühendisim. Bizler marsa gitmeyi planlayan mühendisler gibi rahat rahat ev tutamadığımızdan, 5 sene bir yerimizi yırtıp bir araba bile alamadığımızdan hayallerimiz bu seviyede. İnsanın temel ihtiyaç seviyelerini önce bir öğren sonra marsa çıkmak hangi aşamada düşünülür o zaman konuş.

Sen Nasa'nın dikkatini çekecek proje yaptın da Amerika seni davet mi etmedi?

Başarılı ve idealleri olan insan ev almayı düşünmez çünkü başarısının zaten evi getireceğinden emindir.

NASA gerçek bilim yapmıyor. Yakın zamana kadar benim için de NASA en üst bilim kuruluşuydu. Apollo'nun stüdyo olduğunu biliyordum ancak sonrakilerin de öyle olduğuna dair görüntüler ortaya çıkınca durum değişti. yani türk genci hiç bir imkanı olmadığı gibi aynı zamanda kandırılıyor da.

• Söylenecek bir sürü şeyin olduğu ama sözlerin kifayetsiz kalacağı bir konu bu. Zor zamanların kayıp gençliğiyiz biz...
  • Her toplum kendi gibi yöneticileri seçer ve hak ettiği biçimde yönetilir.
  • theologistin misyoner olduğunu anlamadınız mı hala

• Theologist seni neden eleştirmiş onu ben de anlayamadım cunku Theo da Türk gencinin bedbaht durumda olduğunu düşünmüyor mu, bu konu da aynı şeyi farklı dille anlatıyor. Bu durumda Theo benzer şeyi düşünen kişiyi eleştirmiş oluyor.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.