Şimdi Ara

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
18.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Üniversiteyle ilgili sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ: Bilmeniz Gereken Her Şey

Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK Üniversitesi), 1954 yılında kurulan ve havacılık alanında eğitim ve araştırma veren bir devlet üniversitesidir. Üniversite, nitelikli havacılık profesyonelleri yetiştirmeyi ve sektöre katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

THK Üniversitesi Hakkında Yorumlar

THK Üniversitesi öğrencileri ve mezunları hakkında yapılan yorumlar genel olarak olumludur. Öğrenciler, alanında uzman akademisyenlerden aldıkları eğitimi, üniversitenin sağladığı olanakları ve havacılık sektörüne geçişlerindeki kolaylığı takdir etmektedirler.

THK Üniversitesi İyi mi?

THK Üniversitesi, havacılık alanında eğitim almak isteyen öğrenciler için iyi bir seçenektir. Üniversite, sivil havacılık, hava trafik kontrolü ve uçak bakım gibi çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Ayrıca, üniversite modern tesisler, deneyimli akademisyenler ve aktif bir öğrenci hayatına sahiptir.

THK Üniversitesi Nasıl?

THK Üniversitesi'nde eğitim görmek için üniversite sınavlarına girmen ve yeterli puanı alarak yerleşmen gerekmektedir. Üniversite, öğrencilerine uygulama odaklı bir eğitim sunmaktadır ve mezunlar sektörde hızla iş bulabilmektedirler.

THK Üniversitesi Yorumları

THK Üniversitesi hakkında çeşitli çevrimiçi platformlarda yorumlar bulabilirsin. Bu yorumlar, öğrenci deneyimleri, akademik kadro ve üniversite olanakları hakkında bilgi sağlayabilir.

Sonuç

THK Üniversitesi, havacılık alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için iyi bir seçenektir. Üniversite, alanında uzman akademisyenler, modern tesisler ve aktif bir öğrenci hayatına sahiptir. THK Üniversitesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için üniversitenin web sitesini ziyaret edebilir veya öğrencilerle iletişime geçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba.. Üniversitenizde ki pilotaj bölümü ile ilgili eğitim kadrosu, öğrencileri, derslerin işlenişi hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • MerhabaÖncelikle pilotaj bölümü Türkiye de 4 tane üniversitede var bildiğim kadarıyla.Birincisi bizim üniversite.İkincisi Atılım üniversitesi.Üçüncüsü Özyeğin Üni.Dördüncüsü ise Anadolu Üniversitesidir.Atılım üni. Bu yıl açtı pilotaj bölümünü.Bölüm başkanıyla konuşdum.3. Ve 4. Bölümleri tekirdağda eğitim vereceklermiş Atılım üniversitesi.Bence Türk hava kurumu üniversitesi havacılık alanında Türkiye de birinci sıradadır.Türkiye nin havacılık alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesidir.Pilotaj düşünüyorsanız veya havacılıkla ilgili bir bölüm düşüyorsanız kesinllikle bizim üniversiteye gelmelisiniz.Eğitim kadrosunu ve hocalarımızı okulun kendi internet sayfasından görebilirsiniz.Eğitim kadrosu çok güçlü özellikle pilotaj.Pilotaj için 2 farklı yer vardır.Ankara merkez kampüsü olan yani Türkkuşu Kampüsü.Diğeri ise İzmir de var.Size Ankara merkez kampüsünü öneririm. Pilotaj öğrencilerin genelinde bir havası olur kampüsde.İlk yıl ingilizce hazırlık Ankara eğitim görülür.1. Ve 2. Sınıf da ise teorik dersler görürler.3. Ve 4. Sınıflar da artık uygulamalı yani uçak similasyonu ve gerçek uçakla eğitim göreceksiniz.Üniversitemizin 100 den fazla uçağı vardır.Bu uçaklarla eğitim göreceksiniz.Geçen yıl ücreti 40 bin tl civarındaydı.Bu yıl yeni girişliler için 50 bin civarı oldu. Malesef ücreti çok yüksek çünkü uçak masrafları pahalı.Diğer üniversiteler de bu kadar altyapı olacağını zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

MerhabaÖncelikle pilotaj bölümü Türkiye de 4 tane üniversitede var bildiğim kadarıyla.Birincisi bizim üniversite.İkincisi Atılım üniversitesi.Üçüncüsü Özyeğin Üni.Dördüncüsü ise Anadolu Üniversitesidir.Atılım üni. Bu yıl açtı pilotaj bölümünü.Bölüm başkanıyla konuşdum.3. Ve 4. Bölümleri tekirdağda eğitim vereceklermiş Atılım üniversitesi.Bence Türk hava kurumu üniversitesi havacılık alanında Türkiye de birinci sıradadır.Türkiye nin havacılık alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesidir.Pilotaj düşünüyorsanız veya havacılıkla ilgili bir bölüm düşüyorsanız kesinllikle bizim üniversiteye gelmelisiniz.Eğitim kadrosunu ve hocalarımızı okulun kendi internet sayfasından görebilirsiniz.Eğitim kadrosu çok güçlü özellikle pilotaj.Pilotaj için 2 farklı yer vardır.Ankara merkez kampüsü olan yani Türkkuşu Kampüsü.Diğeri ise İzmir de var.Size Ankara merkez kampüsünü öneririm. Pilotaj öğrencilerin genelinde bir havası olur kampüsde.İlk yıl ingilizce hazırlık Ankara eğitim görülür.1. Ve 2. Sınıf da ise teorik dersler görürler.3. Ve 4. Sınıflar da artık uygulamalı yani uçak similasyonu ve gerçek uçakla eğitim göreceksiniz.Üniversitemizin 100 den fazla uçağı vardır.Bu uçaklarla eğitim göreceksiniz.Geçen yıl ücreti 40 bin tl civarındaydı.Bu yıl yeni girişliler için 50 bin civarı oldu. Malesef ücreti çok yüksek çünkü uçak masrafları pahalı.Diğer üniversiteler de bu kadar altyapı olacağını zannetmiyorum.
    Öncelikle harika bir bilgilendirme oldu çok teşekkürler . Önümüzde ki sene pilotaj yazmayı düsünüyorum ancak ücret gözümü korkutmuyor değil. Gerçi söyle düsünürsek is hayatına atıldığın zaman kolaylıkla parayı cıkartabılıyorsun tek sıkıntı 4+1 sene boyunca ücretin altından kalkabilmek. Havacılık tutkunu olan biri için havaalanı ve kampüs birlesimi, uçaklarla iç içe olmak benim için harika bir sey. Ama peki kampüsün çevresi ve konaklama imkanları nasıl?

• Kampüs büyük ama sıkılırsınız bence ben bazen dersler kötü geçtiği zaman çok bunalıyorum.Fiyatın yüksek olması sizi başarıya götürecektir.Çünkü kalma korkusu yaşarsınız.İmhilizce hazırlık eğitimi biraz ağır geldi bana.Zaten ingilizce hazırlığı geçtikten sonra gerisi gelir.Bölüm de sınıfta kalma ihtimalin çok düşük.En kötü alttan ders alıyorsun.Konaklama imkanı malesef yok kampüs civarında ve bildiğim kadarıyla olulun bir yurtla anlaşması falanda yok.Şehirdışından gelen arkadaşlarım çok var.Kimi yurtta kalıyot kimi de ev tutmuş.Bazen zorlanıyorlar ama bu üniversite için değer diyorlarKampüsde yemekhane cafeler ps4 masa tenisi tavla vs var.Son olarak havacılık tutkunuysanız sizi Thk üniversitemize beklerim.Tanıtım günlerini de gidebilirseniz gidin size daha fazla bilgi verirler veya tanıtım videosunu izle kampüsü görürsün zaten

• quote:

Kampüs büyük ama sıkılırsınız bence ben bazen dersler kötü geçtiği zaman çok bunalıyorum.Fiyatın yüksek olması sizi başarıya götürecektir.Çünkü kalma korkusu yaşarsınız.İmhilizce hazırlık eğitimi biraz ağır geldi bana.Zaten ingilizce hazırlığı geçtikten sonra gerisi gelir.Bölüm de sınıfta kalma ihtimalin çok düşük.En kötü alttan ders alıyorsun.Konaklama imkanı malesef yok kampüs civarında ve bildiğim kadarıyla olulun bir yurtla anlaşması falanda yok.Şehirdışından gelen arkadaşlarım çok var.Kimi yurtta kalıyot kimi de ev tutmuş.Bazen zorlanıyorlar ama bu üniversite için değer diyorlarKampüsde yemekhane cafeler ps4 masa tenisi tavla vs var.Son olarak havacılık tutkunuysanız sizi Thk üniversitemize beklerim.Tanıtım günlerini de gidebilirseniz gidin size daha fazla bilgi verirler veya tanıtım videosunu izle kampüsü görürsün zaten
    Ben uçak mühendisliğini düşünüyorum hocam. Önerir misin ? B i bilgin var mıdır ? Okuyan arkadaşların varsa ne diyorlar ?

Birde hazırlığı atlamak istiyorum. Seviyem biraz var. Sınav nasıldır hazırlık atlayabilir miyim ?

• Öncelikle merhaba Uçak Mühendisliği bence bizim üniversitenin en iyi mühendislik bölümüdür.Benim ingilizce hazırlıkda arkadaşım vardı.Uçak Mühendisliği Tam burslu kazanmış sıralama da ilk 5000 girmiş ve şehirdışından gelmişdi.Uçak mühendisliğinin puanı çok yüksek.Tavsiye ederim çok iyi bölümdür.Mezun olduktan sonra işini çok rahat bulursun.Belki Türkiye de belki de yurtdışın da.Mezun olana kadar ingilizce seviyen son seviye olur heralde.Çünkü ingilizce hazırlıkta zorluyorlar ya da bana öyle geliyor.Uçak mühendisliği ile Uzay mühendisliği arasında 1 ya da 2 ders farkı varmış.Yani hemen hemen aynı demişlerdi bana.Bölümün uzay mühendisliği olması öğrencile ve veliler uzak duruyor.Uzay mühendisliği mezun olursan ne yapacaksın falan diye düşünüyorlar.Uzay mühendisliğinin puanı düşük zaten.Drdiğim gibi araların da pek bir fark yok.Aynı dersleri göreceksiniz.Bölümün ismi uzay olunca öğrenciler kaçmaya çalışıyorlar.Aslında ikisi de iyi bölüm ve dediğim gibi uçak ile uzay mühendisliği arasında büyük bir fark yok.İngilizce hazırlık geçmek için eylül ayında ingilizce yeterlilik sınavına gitiyorsun ondan 70 alman lazım.Listening spokeb reading struture vocabulary var.70 geçersen toelf sınavına girmeye hak kazanıyorsun ondan da 60 alırsan geçiyorsun.Toelf benzer sınav yapacaklar yani ama zor oluyor haberin olsun.Ondan da 60 üstü alırsan bölüme geçiyorsun.İngilizce hazırlık eğitimi çok sıkı bu arada.Sabah ders 9 da başlar 15.20 de biterdi.Öğle tatili olur 1 saat civarında ve devamsızlık hakkın çok az yoksa sınıfta kalıyorsun.Okuka yüzde 90 üzerinde devamsızlık yapmıyacaksın.Günde 6 ders oluyor.Dediğim gibi biraz zor gelebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öncelikle merhaba Uçak Mühendisliği bence bizim üniversitenin en iyi mühendislik bölümüdür.Benim ingilizce hazırlıkda arkadaşım vardı.Uçak Mühendisliği Tam burslu kazanmış sıralama da ilk 5000 girmiş ve şehirdışından gelmişdi.Uçak mühendisliğinin puanı çok yüksek.Tavsiye ederim çok iyi bölümdür.Mezun olduktan sonra işini çok rahat bulursun.Belki Türkiye de belki de yurtdışın da.Mezun olana kadar ingilizce seviyen son seviye olur heralde.Çünkü ingilizce hazırlıkta zorluyorlar ya da bana öyle geliyor.Uçak mühendisliği ile Uzay mühendisliği arasında 1 ya da 2 ders farkı varmış.Yani hemen hemen aynı demişlerdi bana.Bölümün uzay mühendisliği olması öğrencile ve veliler uzak duruyor.Uzay mühendisliği mezun olursan ne yapacaksın falan diye düşünüyorlar.Uzay mühendisliğinin puanı düşük zaten.Drdiğim gibi araların da pek bir fark yok.Aynı dersleri göreceksiniz.Bölümün ismi uzay olunca öğrenciler kaçmaya çalışıyorlar.Aslında ikisi de iyi bölüm ve dediğim gibi uçak ile uzay mühendisliği arasında büyük bir fark yok.İngilizce hazırlık geçmek için eylül ayında ingilizce yeterlilik sınavına gitiyorsun ondan 70 alman lazım.Listening spokeb reading struture vocabulary var.70 geçersen toelf sınavına girmeye hak kazanıyorsun ondan da 60 alırsan geçiyorsun.Toelf benzer sınav yapacaklar yani ama zor oluyor haberin olsun.Ondan da 60 üstü alırsan bölüme geçiyorsun.İngilizce hazırlık eğitimi çok sıkı bu arada.Sabah ders 9 da başlar 15.20 de biterdi.Öğle tatili olur 1 saat civarında ve devamsızlık hakkın çok az yoksa sınıfta kalıyorsun.Okuka yüzde 90 üzerinde devamsızlık yapmıyacaksın.Günde 6 ders oluyor.Dediğim gibi biraz zor gelebilir
    Öncelikle yazdıkların için teşekkür ederim Ben başka bi üniversiteden yatay geçiş yapmayı düşünüyorum zaten. Şu an zaten bi mühendislik bölümünde okuyorum.Daha doğrusu bu sene hazırlık okudum 1. sınıfa geçicektim vazgeçtim ve bu sene THK üniversitesine geçiş yapmaya karar verdim.Ama bir daha hazırlık okumak istemiyorum açıkçası. Anladığım kadarıylada sınav zormuş. Bunun nasıl geçeriz hocam bi tavsiyen varmı? Birde bu TOEFL sınavın neyin nesi onu anlamadım.

• Yatay geçişler de kontejyan az oluyor heralde.Eğer hazırlık okuyup geçtiysen ve bizim okulda o hazırlığı kabul ederse bölüme başlarsın.Hangi üniversite?O da önemli Siz de hazırlık okuduğunuz için bilginiz vardır sınav için.Belki de gerek kalmaz sınava direk geçersin.Toelf denilen şey uluslararası zor sınavdır.Yüksek seviye ister.Bizim okulda bundan örnek alır yani kendisi bunun gibi sınav yapar.Toelf göre daha kolay olur sınav.Bence en büyük problem ingilizce hazırlık sonrası da zor ama daha rahat olursun bölümde
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    merhaba, ben pilotaj düşünüyorum ama gözlerim 2.50 derece astigmat bu durum Pilotaj için gereken 1.sınıf sağlık sertifikasını almama engel mi ? ve göz konusundaki prosedür nedir ?
  • Bilmiyorum malesef
  • Bu üniversiteye gidecek yada düşünen varsa aklından silsin ha bana pilotaj mekatrok diyorsanız o bölümleri iyi onun dışında sosyal hayatınız arabanıza bağlı sanayi yanında okul ve ne kampüs ne bişey var öğretim üyeleri vize günü işinden atılıyor eğitim çok basit ve yüzeysel öğretme amacı yok düşününki para ihtiyacından erken yatırana %10 indirim yapan okuldan bahsediyoruz ve okul yetkilileride çok ilgisiz.
    iyi geceler bilgisayar mühendisliği hakkında bilgilendirir misin eğitimi nasıl acaba
    bir de herkese burs sağlamaya çalışıyorlarmış diye duydum ne kadarı doğru
    hazırlığı atlama şansım var mıdır seviyem intermediate
  • Bilgisayar mühendisliği hakkında bilgim yok ama eğitimi zor bence.Java programları vs.Burs olarak da yüzde 50 ve tam burs vardır.Hazırlığı geçmeniz için Eylül ayında sınava girersiniz.Writing spoken reading sturucture ve listening var.
  • quote:

Bilgisayar mühendisliği hakkında bilgim yok ama eğitimi zor bence.Java programları vs.Burs olarak da yüzde 50 ve tam burs vardır.Hazırlığı geçmeniz için Eylül ayında sınava girersiniz.Writing spoken reading sturucture ve listening var.
    Hazırlık Zor ve oldukça külfetli olduğunu söyleyebilirim. Herkesin rahatlıkla edinebileceği sosyal hayat yok bunu belirteyim, sadece çok girişken insanlar sosyalleşebiliyorlar. Yemek imkanı vs. pek yok, yemekhanede çıkan neyse onu yemek zorundasınız. Yada kafeteryada fahiş fiyatlara satılan fast-food tarzı ürünleri tüketebilirsiniz. Araban varsa yakınlarda git istediğini ye o ayrı tabi. Kampüs çok büyük diyenlere aldanmayın hava alanı çıkınca küçük bir bölümünü kullanabiliyorsunuz. Fakat eğitime kimse kolay kolay laf edemez. Kısaca Pilotaj ve uçak mühendisliği için gel. Ama benim için sosyal yaşantının önemi yok diyorsan diğer mühendislikleri de tercih edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanokumus

Hazırlık Zor ve oldukça külfetli olduğunu söyleyebilirim. Herkesin rahatlıkla edinebileceği sosyal hayat yok bunu belirteyim, sadece çok girişken insanlar sosyalleşebiliyorlar. Yemek imkanı vs. pek yok, yemekhanede çıkan neyse onu yemek zorundasınız. Yada kafeteryada fahiş fiyatlara satılan fast-food tarzı ürünleri tüketebilirsiniz. Araban varsa yakınlarda git istediğini ye o ayrı tabi. Kampüs çok büyük diyenlere aldanmayın hava alanı çıkınca küçük bir bölümünü kullanabiliyorsunuz. Fakat eğitime kimse kolay kolay laf edemez. Kısaca Pilotaj ve uçak mühendisliği için gel. Ama benim için sosyal yaşantının önemi yok diyorsan diğer mühendislikleri de tercih edebilirsin.

Alıntıları Göster
    öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim.
    1-hazırlıkta ne kadar kasıyolar? burslu yazıcam ama korkuyorum ingilizce seviyem orta düzeyde ama para kazanmak için zorlarlarsa yapamayacıımı düşünüyorum.
    2-elektrik elektronik ve makine mühendisliği yazıcam görüşleriniörenmek isterim
    3-bölüm derslerinde ingilizce olduğu için sınavlarda ingilizceye dkkat ediyolar mı?
    4-yazılanlardan okuduğuma göre uçak mühendisliği ile uzay mühendisliği arasında çok fark yok demişsin mezun olduktan sonra uzay mühendisi ve uçak mühendisi arasında ki fark nedir?
    5-üniversite ortamı nasıl?yani thk denince akla pilotaj geliyor onlara ayrıcalık var mı?
    6-hocalar hakkında ne düşünüyosun geçme kalma açısından

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanokumus

Alıntıları Göster
    -okul ingilizce hazırlığı zorluyor mu ?
    -makine ve elektrik elektronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun?
    -thk denince akıllara pilotaj geliyor üniversite de ayrıcalık oluyor mu?
    -hocalar bölüm sınavlarında ingilizceye dikkat ediyor mu?
    -erasmus gibi konularda üniversite başarısı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: m.pinarbasi40

-okul ingilizce hazırlığı zorluyor mu ?
    -makine ve elektrik elektronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun?
    -thk denince akıllara pilotaj geliyor üniversite de ayrıcalık oluyor mu?
    -hocalar bölüm sınavlarında ingilizceye dikkat ediyor mu?
    -erasmus gibi konularda üniversite başarısı nedir?

Alıntıları Göster
    -ingilizce hazırlıkta kasıyorlar mı?
    -bölüm sınavlarında ingilizceye dikkat ediliyor mu?
    -makine ve elektrik elektronik bölümü hakkında ne düşünüyorsun
    -okul bitince kurum yardımcı oluyor mu?
    -uzay mühendisliği ile uçak mühendisliği arasında çok fark yok dedin uzay mühendisliğini bitirirsem uçak mühendisi olarak iş bulabilir miyim?

• Hazırlıkta lasıyorşar ve disiplinli bir okul.Hazırlık eğitimi için yüzde 90 üzerinde okulda derslere katılmalısın.Yoksa bırakıyorlar.Makine ve ee iyi bölümler.Bölüm sınavlarını bilmiyorum bölüme yeni geçiceğim ama okul eğitimi yüzde 100 ing olunca dikkat ederler diye düşünüyorum.Şuan lisans için mezum verilmediği için kimse bilmiyor kurum yardımcı oluyormu olmuyormu.Uzay ile uçak fark yok demişlerdi hocalar ve aynı yerlerde iş imkanına sahipsinizOkulda sosyal hayat pek yok bu arada.Okul sadece zorlu bir eğitim veriyormuş gibi geliyor bana ama ileri de çok büyük faydasını göreceğiz diye düşünüyorum

Uzay Mühendisliğini tavsiye eder misiniz ? Sitede sadece 3 öğretim görevlisi görünüyor Uzayda bana az gibi geldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.