Şimdi Ara

Türk Hava Yollari'nin Türk vatandaslarina asiri pahali bilet satmasi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
7.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Aktarma denilen olayın amacı uçakların koltuklarını doldurmaya çalışmaktır.

2- İtalya bileti için promosyon bileti diyor, yani o uçakta doluluk oranı düşük ki sistem otomatik olarak promosyon bilet tanımış. Yani bir kaç kişi daha o fiyattan bilet alınca o uçuşun fiyatı da küt diye artacak.

3- THY'nin veya başka bir firmanın kendi istekleriyle fiyatlarda milliyete göre oynama yapılması imkansız, bir kere iktisada aykırı.
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Havacilik sektorunde calisan biri olarak bu kadar cahil olman ezilmenden dolayi psikolojik bir yikim olarak goruyrm sende haklisin :) HER ZAMAN AKTARMALİ ucuslar daha uygundur HAVACİLİK sektoru İRKA bakmaz bunuda anla . Gidecegin yere YOLUN uzuyor ise ucret duser. GEZİ yapan dunyayi gezen arkadaslari takip et bak onlara sor :) Sorgula guzel birşey tabi FAKAT olayi iyice arastir burda kendini rezil ediyorsun. :) Bu soyle mantik turkiye icin konusyorum antalya diyarbakir ucaginda gecikme olunca adamlar biz KURDUZ diye yapiyoruz diyip İSTANBUL ucagi neden gecikmiyor kiyaslamasina benziyor :) İrkcilik iyi birsey degil ve asla irka bakmaz havacilik . Bunlari dunya uzerinde surekli denetleyen iata kurumu var ve cok fena cezalar yaziyorlar . Bu iata da tamamiyle yabancidir . At bu ekran goruntulerini iataya sikayet et :) ve cevabi kendin gor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilmeyen arkadaslara duyrullur internetten pahali ama araci kurumla daha ucuza alirsiniz mesela kolne ucacaksiniz internetten bakin birde bilet satilan bayilere ne Demek istedigimi anlarsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yapılanlar bizim milletimize farzdır. 2000€ olsun
    Recep şimdiye kadar şirketlerin arkasında olmuştur kim takar milleti

• Kasım ayın içerisinde benim de uyguladığım bir taktik. BKK-IST uçuşu 932 USD iken BKK-KBP (Bankok -Kiev) uçuşunu 502 USD ödeyerek aldım. 932 USD lik olan aynı uçuş ile İstanbula gelip THY bankosuna gidip kalan kısmı uçmak istemiyorum dedim 10 dolar vergiyi de iade aldım ve mil puanı kazanımı da gerçekleşti. 932 USD lik bilet yarı esnek 502 lik promosyon. Eğer Kiev uçuşunu yarı esnek alsaydım 608 dolar olacaktı ama ben mili yatırmazlar diye en ucuz bileti aldım ama milim de yattı. Gerçi yatıracaklarını bilsem bile statü ile işim olmadığı için (üst level a atlamaya çok uzağım) gene en ucuzunu alırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten çok cahilce bir konu olmuş. Konuyu açmadan nette biraz araştırma yapsaydın bütün dünyada bütün havayolu şirketlerinin bu taktiği izlediğini ve youtubeda bununla ilgibi yüzlerce video olduğunu görürdün.

Örnek olarak:
    Emre Durmuşyoutube
    UCUZ UÇAK BİLETİ NASIL BULUNUR? - Bu Yöntemi Daha Önce Duymadınız!
    https://www.youtube.com/watch?v=P4nce6F8wnI&t=1s

• Başlığı açan arkadaşın havacılıktan anlamadığı çok bariz.

Elmalar ile armutları karşılaştırıyor resmen.

doğru kıyaslama şu şekilde olmalıydı.

IST-SAO uçuşu TK ne kadar istiyor aynı uçuş için LH FRA aktarmalı ne kadar istiyor. Bu ikisi arasında ciddi fark varsa o zaman mantıklı olabilirdi.

Ama MXP-SAO ile IST-SAO uçuşları tamamen farklı pazarlar. ikisini kıyaslamak doğru değil.

ikinci problem ise direk uçuşların her zaman daha ucuz olduğunu söylemiş. İşte buna diyecek birşey bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r1done262684

Başlığı açan arkadaşın havacılıktan anlamadığı çok bariz.

Elmalar ile armutları karşılaştırıyor resmen.

doğru kıyaslama şu şekilde olmalıydı.

IST-SAO uçuşu TK ne kadar istiyor aynı uçuş için LH FRA aktarmalı ne kadar istiyor. Bu ikisi arasında ciddi fark varsa o zaman mantıklı olabilirdi.

Ama MXP-SAO ile IST-SAO uçuşları tamamen farklı pazarlar. ikisini kıyaslamak doğru değil.

ikinci problem ise direk uçuşların her zaman daha ucuz olduğunu söylemiş. İşte buna diyecek birşey bulamıyorum.
    Direkt ucuslar HER ZAMAN daha ucuzdur. Konuyu kirletmeyin gereksiz yorumlarinizla.
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    bu kadarını ilk defa görüyorum. cahil ile munakaşa etmek gereksiz. Ama en büyük korkum cahil ile değil cahil olduğunu bilmeyen kara cahillerle münakaşa etmek.

hayatta başarılar dilerim sana.

umarım ömründe bir kere uçağa binersin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

Yahu ne alâkası var ve nereden uyduruyorsunuz direkt ucuslarin daha pahali oldugunu?

Direkt ucuslar her zaman daha ucuzdur, zira o yönde cok talep oldugu icin sefer sayisi da coktur ve ucak sirketleri o yönü pahalilastirmaz...

Tam aksine, fazla ragbet görmeyen rotalar daha pahali olur. Örnegin İstanbul - Bogota gibi...

Yani nasil olabiliyor da daha uzun mesafenin daha ucuz olabilecegini iddia ediyorsunuz? Daha uzun mesafe, her zaman daha pahalidir. Matematik bilimine aykiri yahu sizin iddianiz.

Alıntıları Göster
    Cahil bilmişliği de başka oluyor.

• Devlete gömeceğim derken kendi cahilliğine gömülüp kabullenemeyen herşeyi ben bilirimci forum üyelerinden biri çokta takmayın.

• Ee dostum burası türkiye ve türkiye cahil insanlarla dolduğu için bu şartlarda yaşıyoruz.
  • Çok ağır konuşma olmuş.Soruyorum. Ayrıca herkes baksın lütfen. Anadolujet kendi sitesine gir. 09.01.2019 (9 Ocak ) Ankaradan Adanaya uçak bileti baksın. Ben baktım.

Saat 10:00 kalkış ve 1 aktarmalı varış saat 14:35 Fiyat : 251,98 TL
    Saat 12:15 kalkış ve aktarma yok varış saat 13:20 Fiyat : 99 TL

Nasıl oluyor da aktarmalı daha ucuz oluyor? @gorkem0707 cevap bekleniyor.....

Anlatırsan dinlemeye ve öğrenmeye hazırım. Sitesi de bu bak istersen. Anadolu JET

Türk Hava Yollari&#39;nin Türk vatandaslarina asiri pahali bilet satmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbnulCevzi -- 26 Aralık 2018; 21:44:27 >

• Merhaba, yıllardır Çin'e gidip gelirim ve sizin bahsettiğiniz durum aktarmalı uçuşlar her zaman ucuz direkt uçuşlar her zaman için daha pahalı olduğunu bilirim ve ona göre bilet alırım.
    Şimdi Katar Havayolu ile baktığım örneğe göre ben Istanbul'dan Şangay'a ( ISTANBUL > DOHA > ŞANGAY ) 3353 TL ye giderken. Katar'da yaşayan insan DOHA > ŞANGAY uçuşuna 7185 TL veriyor.
    Singapur Havayolu ile de gittim Singapur aktarmalı o da aynı şekilde direkt Singapur Şangay pahalı İstanbul > Singapur > Şangay daha ucuz oluyor. Sizin dediğinize göre bunlar da kendi vatandaşını kazıklamış mı oluyor? Ben eskiden direkt uçuş seçerdim ama şimdi farklı ülkeleri seçiyorum ve Havalimanında bulunan Ücretsiz Şehir Programlarına gidip aktarma ülkesinde şehri geziyorum. bu da değişiklik oluyor benim için. :)

• Arkadaş biraz yanlış anlamış olacakki -direkt uçuşun aktarmalı uçuştan daha ucuza olduğunu iddia ediyor. Fazla gitmeyin üstüne...
  • İbnulCevzi kullanıcısına yanıt
    anadolu jet, yani iç hat seferleri baz alma hocam.

vergilendirmeler bile çok ama çok farklı.

farklı bir ülkeye girdiğinde 5000 çeşit vergi ödüyorsun ekstradan.
  • Olayın aktarmalı olup olmamasından çok tuttuğunu öpme potansiyeli ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Zira hem yurtiçi hem yurtdışı hemen hemen her hafta uçarım. Yurtiçinde aktarmalı uçuşun daha ucuz olduğunu pek görmedim, %95 ya da daha üzerinde bir oranla aktarmalı uçuşlar açık ara daha pahalıdır.

Yurtdışı uçuşlarında da eğer İstanbul Atatürk'ten aktarma yaparsam genellikle direk uçuşlardan çok daha pahalı fiyatlar çıkıyor. Sabiha'da ise o kadar fark yok. Ama her durumda direk uçuşlar ya da Antalya akartmalı uçuşlar bariz daha ucuzdur.

Yani nerede tuttuğunu daha iyi öpeceğini düşünüyorsa orada fiyatları yükseltiyor havayolları. Örnek THY'nin İstanbul Atatürk - Ankara uçuşları... Rekabet olmadığı için uçak boş bile olsa bu hatta ucuza bilet almanız imkansızdır.

Ayrıca birçok sefer gidiş dönüş bilet fiyatının aynı tarih için tek gidiş bilet fiyatının neredeyse yarısı olduğu zamanları gördü bu gözler. Tabii ki ben de kaç defa enayilik etmeyip gidiş dönüş bilet alıp dönüşü açığa alma ya da iptal işlemi yapmışımdır.

Uluslararası uçuşlarda genel kural olarak çıkış (ya da varış) yaptığınız ülkenin havayolu rakiplerden genellikle daha yüksek fiyat verecektir. Yani Türkiye çıkışlı uçuşlarda THY'nin daha yüksek fiyat vermesine benzer durumlar hemen her yerde var maalesef. Bu duruma alışık olup işinizi görecek şekilde bir bağlantı filan uydurmanız yararınıza olacaktır. Bileti aldıktan sonra uçmak istemediğiniz bağlantı uçuşunu iptal edebilirsiniz, böylece bir miktar da vergi iadesi alırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aktarmalı uçuşlar her zaman daha ucuzdur.

örneğin, paris-ist-jfk seferiniz var.

paris-jfk direk sefer yapsanız alacğaınız yolcu sayısı sabit.

fakat, paris/ist ve ist jfk olduğunda, ist-jfk seferinin saat aralığını düzgün planlayarak çok daha fazla gelir elde edilebilir.

sadece paristen gelen değil, avrupanın bir çok yerinden gelen seferlere zaten uygun olarak planlanıyor thynin uzak mesafe uçuşları. bu sayede de koltukların boş kalma ihtimali hayli azalıyor.
  • Direkt uçuşlar her havayolunda her zaman daha pahalı olur. O italyan Alitalia ile direkt uçsaydı bir Türk’ten daha pahalıya alacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Engin.OK

Merhaba, yıllardır Çin'e gidip gelirim ve sizin bahsettiğiniz durum aktarmalı uçuşlar her zaman ucuz direkt uçuşlar her zaman için daha pahalı olduğunu bilirim ve ona göre bilet alırım.
    Şimdi Katar Havayolu ile baktığım örneğe göre ben Istanbul'dan Şangay'a ( ISTANBUL > DOHA > ŞANGAY ) 3353 TL ye giderken. Katar'da yaşayan insan DOHA > ŞANGAY uçuşuna 7185 TL veriyor.
    Singapur Havayolu ile de gittim Singapur aktarmalı o da aynı şekilde direkt Singapur Şangay pahalı İstanbul > Singapur > Şangay daha ucuz oluyor. Sizin dediğinize göre bunlar da kendi vatandaşını kazıklamış mı oluyor? Ben eskiden direkt uçuş seçerdim ama şimdi farklı ülkeleri seçiyorum ve Havalimanında bulunan Ücretsiz Şehir Programlarına gidip aktarma ülkesinde şehri geziyorum. bu da değişiklik oluyor benim için. :)

Hocam sen Doha - İstanbul gidis dönüsü hesaplamamissin. Onu bi hesaba kat ondan sonra gel

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.