Şimdi Ara

Türk işi benzin tasarrufu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gen_61

Olayın gerçekleştiği araç bizim eski arabamız

Protonmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

Orijinalden alıntı: gen_61

Olayın gerçekleştiği araç bizim eski arabamız

Protonmu

Evet
  • Canınız mı daha önemli paranız mı? ona göre cevap yazıcam...
  • ENEKTARI KONTAKTAN ÇIKARMAZSAN DİREKSİYON KİLİTLENMEZ.

AMA RAMPA AŞAĞI STOP EDEREK İNMEK, AZRAİL'E KAFA TUTMAKTIR!!!!
  • Cahillikten başka birşey değil.Gitte babana öğret kendi canının kıymeti yoksa bizleri düşünsün bari.2 kuruşun hesabını yapıcak diye katil mi olucak o yaştan sonra.Kızıyorum böyle şeylere yaa nabıyım
  • anadollarda bunu yapmanın bir mahsuru yoktu,fren mekanik,direksiyon mekanik idi,şu anki arabalarla çok sakat.
  • oldu olacak camları, koltuklarıda söktürün bari de araba hafifler biraz daha tasarruf edersiniz daha neler duyacaz yaw
  • Şöyle bir araçta yapılırsa çok da sorun olmaz aslında...

Türk işi benzin tasarrufu
  • Hiç yararı olmaz,hata çok zararı olur...

Mantıklı hiçbir tarafı yok.
  • lpg taktırsın aracına.
  • bu tasarruf filan değil düpedüz bilgisizlik.araç tamamen manuelde olsa çok tehlikeli.adamlar boşa alıp gitmenin bile tehlikelerini yazıyor,baban kontağı kapatıyor.yakıttan bu kadar dert yanıyorsa ayda 20,30 km az binsin daha fazla kar eder,başkalarınıda tehlikeye atmaz.
  • Arabanın modeli nedir?
  • yani stop değilde boşa atmaya laf etmiyoruz ama stop edince stop lambaları da çalışmıyacak direksiyon kitlenme olurmu bilmiyorum kontak varken ama frenler bir müddet sonra gider ...
  • Çok gereksiz bir davranış.
    Adı geçen araç Ecu'lu,Mpi ,4g92 kodlu Mitsubishi motoru olan bir araç.
    1500 devir üzerinde,vitesi boşa almadan ayak gazdan çekilince 5 sn ye sonra Ecu yakıtı kesiyor. Araç motor kompresyonu ile yakıt yakmadan ilerler.
    Fren devrede her şey devrede. Bu yüzden bu imkan varken boşa almak bile mantıksız.
    Peder beyi uyarıp bu huyundan vazgeçirirseniz hem kendine hemde aracıyla trafiğe çıkan herkese iyilik yapmış olursunuz.
    Birde adı geçen araç çok yakan bir araç değil. 100km/6litre yakıt tüketimi olan ekonomik bir araç.
  • Arkadaşlar gerçekten çok yanlış ölüme davetiye aman diyim.

Bir anım geldi aklıma kastamonudan samsuna dönüyorum ilkkez gece ... O cografyada meger gece benzinlıkler kapatırmış !!! Bende gece 10 gıbı gordugum 2 yerden almadım istasyonları begenmeyip. Bilenler bilir baraj yoluna girdik tam 45 km boyunca neredeyse yerleşim yok , incin top oynuyor. Aksi gibi saganak yagış var hatırlarsınız kastamonuda sel olmustu bu kış o zaman işte...

Nişanlım ve annem var aracta nişanlıma sordum deıdm ki benzinlik var di mi yakında dedim , taaa vezirkopruye kadar yok dedi. Arkadaşlar anlatamam kaynar suya gıymış gibi nasıl dedim? yok dedi buralarda olmaz dedi.

Benzin lambası yanalı 20 km olmus ve daha 45 km var !!! Yol düz olsa aracın kurtarma sartı var aşırı virajlı inişli çıkışlı yol... vites 2-3 nadiren 4 gidiyoruz. Yaklaşık 10 km yi düz inişlerde kontak kapayarak gittim . Bir yandan korkuyorum bir yandan belli etmemeye çalışıyorum . 3-4 benzinlık kapalıydı. son anda kohne eskı 2 pompa gordum hemen kırdım dıreksıyonu. Adam uyuyordu kaldrıdım abi bizdeki kaçak buna olmaz dedi ama olmazı kalmış mı? :D

Aklınızda bulunsun bilmediginiz yollarda benzini ihmal etmeyin.

Araç favoritti kuru direksiyondu allahtan.

• Kırmızı ışıkta uzun süre bekleyeceksen tamam ama araç hareket halindeyken asla yapılmayacak bir hareket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duayen09

Kırmızı ışıkta uzun süre bekleyeceksen tamam ama araç hareket halindeyken asla yapılmayacak bir hareket.

+1
  • Manuel Start/stop
  • Sene 1999. Çok sevdiğimiz bir abi ile iki araba yazlığa gitmek için yola çıktık.
    Bende Reno Toros var, onda 131. Önümde yokuş aşağı gidiyor. Bi baktım yalpalamaya başladı.
    Sonra araba spin atar gibi yanladı ve beton elektirk direğine bindirdi. Bereket yaralanan olmadı.
    O zaman 1 milyon lira falandı arabası, 700Tl'ye yaptırdı.

Dedi ki "hayatım boyunca yaptığım tasarrufun fazlasını bir defada ödedim".
    Meğer vitesten atmış, araba stop etmiş ama fark etmemiş, frenleri yoklamış, tutmuyor.
    Kontağı tekar kapatıp-çalıştıracağı sırada direksiyon kilitlenmiş.

Siz siz olun bırakın kontak kapatmayı, vitesten bile atmayın.
  • Geçmiş baban anahtarı çıkarısa yedek anahtarla yan koltuktan bida çalıştır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.