Şimdi Ara

Türk işi benzin tasarrufu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş babanın gezdiği yolları yazsan da biz de ona göre yola çıksak.
  • Araç hareket halındeyken (boşta) stop ederse kontagı açıp kapamayla ugrasmayın hızınıza uygun vitese atıp ayagınızı debriyajdan cekin. Bir nevi vurdurma mantıgı ya araç tekrar çalışır ya da en azından yavaşlayana kadar fren yapmanızı sağlar. Dediğim gibi panık yapıp kontakla oynamayın .
  • zamanında, sakaryaspor otobüsü aynen bu sebepten kaza etmiş, çok futbolcu vefat etmişti kaza sonucu.
    dikkat edin lütfen.
  • anahtar çıkmadan direksiyon kilitlenmez araba stop etti diye direksiyon kilitlenecekse veya birine denk geldiyse o markaya tazminat davası açsın.
  • Yuh Yuh Yuh babam bana kızıyor yokuşta boşa alma diye o gün dik yokuşta boşa almıştım aşşağı doğru baya inmiştim geri vitese takmaya çalıştım frene sureklı basında mecburen attı babamda yanımdaydı çok kızdı bende anladım o günden beri boşa atmam yokuş aşşağı çok riskli fren boşalıverir ani bişey olur vitesten araba çıkarmam o gün sondu
  • in o arabadan
  • umarim babanla yollarda karsilasmayiz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: byavcı

arkadaşlar doğru söylemiş

arkadaş onay verdiğine göre forumu kapatabiliriz toptan
  • babanıza söyleyin en yakın sürücü kursunda eğitime gitsin, ehliyeti nerden almış ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 23 Ağustos 2010; 9:42:37 >
  • Zaten gazdan ayagınızı cekince arac yakıt yakmaz !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Zaten gazdan ayagınızı cekince arac yakıt yakmaz !

Çok az da olsa yakıyor çoğu arabada Ama kaale alınacak bir değer değildir 0.2-0.9 lt / 100 km civarlarında değerler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Zaten gazdan ayagınızı cekince arac yakıt yakmaz !

Çok az da olsa yakıyor çoğu arabada Ama kaale alınacak bir değer değildir 0.2-0.9 lt / 100 km civarlarında değerler..

gazdan ayak çekilince yeni araçların çoğu yakıt yakmaz, eskiler de belki rölantide yaktığı kadar yakar o da 0,7lt/h yani 1 saat dursa rölantide 0,7 lt yakıt tüketir anlamında
  • Gerçekten çok yaratıcı bir fikir ayrıcada sadece benzin tasarrufuna yaramaz extrem sporları yapmak için para vermek yerine inişte stop edersiniz arabayı bak aksiyon nası oluyor.Birden fren şişer sonra direksiyon kilitlenir o panik halinde kontak açılamaz dolayısı ile ilk iş olarak sağdaki eleman el frenini çeker araç süratli ise takla atmaya başlarsınız bi uçurumdan aşşağı gidersiniz.Offf yemede yanında yat cinsinden extrem.

• Anahtar kontakta olduğu müddetçe direksiyon kitlenmez. Ayrıca eski arabalarda fren de şişmez. Örneğin bir anadol ile motor çalışırken ne kadar güvendeyseniz çalışmazken de o kadar güvendesinizdir.

Hareket halindeyken kontak açık konumda hıza uygun vitese takıp ayak debriyajdan çekilince motor da hemen çalışır. Peki normal bir insan normal bir arabada bunları yapar mı? Bence yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esha -- 25 Ağustos 2010; 15:52:45 >
  • +1
    quote:

Orijinalden alıntı: Mervegül

babana söyle araba vitesteyken ayagını gaz pedalından ceksin.
  • araç hareket halindeyken arabayı stop ettirmek için deli olmak gerek. üç kuruş icin canından olunur mu hiç
  • Hocam baban macera arıyor galiba. Hayatına aksiyon katmak istemiş.
  • Aracınızda cut-off varsa hiç gerek yok, 1.800 devir üstünde ayagınızı gazdan cektiğinizde tüketim 0'a kadar iner
  • Hacı babana söyle , arabada öyle tasarruf yapılmaz. Tiz öbür tarafa gitmek istiyor galiba.
  • Türk işi start-stop teknolojisi vay be
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.