Şimdi Ara

Türk işi benzin tasarrufu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayla yolculuk yaparken babamın yeni bir huyunu kesfettım.Kırmızı ışıkta yada yokus asagı ınerken arabayı stop edip yola o sekılde devam edıyorOtoyolda falan araba hızlanınca bile bunu yapıp yola devam ettiği oluyorBoyle yapınca benzını az yakıyormus
    Siz bu konu hakkında ne dusunuyorsunuz arabaya herhangı bır zararı olurmu ?

• stop edince direksiyon kilitlenebilir, frenler şişer frenaj zor olur. kaza riskiniz maksimum olur. 3-5 kuruş tasarruf edicem diye Allah korusun ölebilirsiniz...
  • Arabayı stop ettirince fren pedalı falan sertleşir benim bildiğim ve varsa fren destek sistemi iptal olmaz mı? Yani şu vergilerle canımızı 2 kuruşluk benzine tercih ettirir oldular ya, diyecek birşey yok. Babanız belki bilmiyordur, çok sakat bir iş, vazgeçsin bir an önce.
  • Hadi kırmızı ışıkta beklerkeni anlayabilirim gerçi sık sık yapılan marşa basmak marş motorunun ömrünü kısaltacağından tasarruf ederken israf ortaya çıkabilir.

Ama giden bir arabayı stop ettirmek çok çok kötü sonuçlara sebebiyet verebilir. Aniden önüne birşey çıktı, gaza basıp kaçman gerekti ne yapacaksın? Frenler bir kaç basıştan sonra şişer. Durman gerektiğinde nasıl duracaksın? Hidrolik direksiyon iptal olur. Nasıl ani manevra yapacaksın? vs. vs...

Yol yakınken, iş işten geçmeden usulünce babanı uyarman yerinde olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg83

Arabayı stop ettirince fren pedalı falan sertleşir benim bildiğim ve varsa fren destek sistemi iptal olmaz mı? Yani şu vergilerle canımızı 2 kuruşluk benzine tercih ettirir oldular ya, diyecek birşey yok. Babanız belki bilmiyordur, çok sakat bir iş, vazgeçsin bir an önce.
    arkadaşlar doğru söylemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

stop edince direksiyon kilitlenebilir, frenler şişer frenaj zor olur. kaza riskiniz maksimum olur. 3-5 kuruş tasarruf edicem diye Allah korusun ölebilirsiniz...
    motoru stop edince fren çalışmaz ve direksiyon kitlenir.
    yokuş aşağı inerken frene basmak için arabayı mı çalıştırıyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

stop edince direksiyon kilitlenebilir, frenler şişer frenaj zor olur. kaza riskiniz maksimum olur. 3-5 kuruş tasarruf edicem diye Allah korusun ölebilirsiniz...
    tasarruf yapıyım diye bir yere girmeyin sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Hadi kırmızı ışıkta beklerkeni anlayabilirim gerçi sık sık yapılan marşa basmak marş motorunun ömrünü kısaltacağından tasarruf ederken israf ortaya çıkabilir.

Ama giden bir arabayı stop ettirmek çok çok kötü sonuçlara sebebiyet verebilir. Aniden önüne birşey çıktı, gaza basıp kaçman gerekti ne yapacaksın? Frenler bir kaç basıştan sonra şişer. Durman gerektiğinde nasıl duracaksın? Hidrolik direksiyon iptal olur. Nasıl ani manevra yapacaksın? vs. vs...

Yol yakınken, iş işten geçmeden usulünce babanı uyarman yerinde olur...
    Araba hareket halindeyken tekrar marşa baskmak vs. çok zararlı diye biliyorum araç için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg83

Arabayı stop ettirince fren pedalı falan sertleşir benim bildiğim ve varsa fren destek sistemi iptal olmaz mı? Yani şu vergilerle canımızı 2 kuruşluk benzine tercih ettirir oldular ya, diyecek birşey yok. Babanız belki bilmiyordur, çok sakat bir iş, vazgeçsin bir an önce.
    Manuel Start-Stop, başka araçlarda bu donanımı almak için bir sürü para ödeniyor.Ücretsiz sahip olmuşsunuz. Bu manuel start-stop tekniği motorlarda çok yapılırda arabalarda riskli maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Araba hareket halindeyken tekrar marşa baskmak vs. çok zararlı diye biliyorum araç için..

Alıntıları Göster
    merak ettim acaba baban seyir halinde ilerlerken araba vitesteyken mi kontağı kapatıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 23 Ekim 2009; 21:38:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

merak ettim acaba baban seyir halinde ilerlerken araba vitesteyken mi kontağı kapatıyor?

Alıntıları Göster
    babana söyle araba vitesteyken ayagını gaz pedalından ceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentaur

Hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mervegül

Alıntıları Göster
    boşa alsın, rölantide gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemwira42

quote:

Hayır

Alıntıları Göster
    baban taksici değilse artık babanı yan koltuğa almanın vakti gelmiş demektir.
  • quote:

quote:

Hayır

Alıntıları Göster
    Ayrıca araçların çoğunda cut-off var. Yani ayağınızı gazdan çektiğinizde yol durumuna göre yakıt tüketimi 0'a kadar düşebiliyor. Kontağı kapatmaya gerek yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mervegül

Alıntıları Göster
    bu kadar ekonomiye düşkün bir insanın araç satın alırken otomatik vites seçimi yapmadığını varsayıyorum.diğer arkadaşların dediği gibi aracı giderken stobedersen aracın freni şişer ve dreksyonu kitlenir ancak aracı viteste bırakıp kontağı kapatıp tekrardan yarım açarsan hem frenler tutar hem de dreksyon kitlenmez.

ancak bu kadar zahmet edeceğine baban araç giderken viteste bırakıp gaza basmazsa zaten gene aynı yakıt tasarrufunu yapmış olur.çünkü ecu yaklaşık 1500devrin altına düşmediğin sürece gaza basmazsan enjektörleri açmaz.

aracın enjektörlü olduğunu varsayarak yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Ayrıca araçların çoğunda cut-off var. Yani ayağınızı gazdan çektiğinizde yol durumuna göre yakıt tüketimi 0'a kadar düşebiliyor. Kontağı kapatmaya gerek yok yani.

Alıntıları Göster
    çok tehlikeli.

intihardan başka birşey değil.

dieksiyon kilitlerin frenler devredışı kalır böyle birşey yapılır mı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• quote:

quote:

Hayır

Alıntıları Göster
    Yaşamanız bile bir mucize diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: birol_61

çok tehlikeli.

intihardan başka birşey değil.

dieksiyon kilitlerin frenler devredışı kalır böyle birşey yapılır mı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alıntıları Göster
    babanız çok tehlikeli bir iş yapıyor. arabanız biraz eskiyse kontağı kapatmak bir kenara araç giderken boşa bile almayın. frenler gücünü motordan aldığından kontağı kapatarak oldukça tehlikeli bir yolculuk yapıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

babanız çok tehlikeli bir iş yapıyor. arabanız biraz eskiyse kontağı kapatmak bir kenara araç giderken boşa bile almayın. frenler gücünü motordan aldığından kontağı kapatarak oldukça tehlikeli bir yolculuk yapıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Olayın gerçekleştiği araç bizim eski arabamız
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.