Şimdi Ara

Türk kahvesi nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun zamandır Türk kahvesi içen birisiyim. Ancak kahveyi köpüklü kıvamında tutturmak bir mesele. Kimisi soguk su katıp hiç karıştırmamalısın diyor, kimisi hayır sıcak su ama ara ara karıştırmalısın diyor. Ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.

    Nasıl yapılacağının tarifini sizlerden almak isterim.
    Şimdiden: yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Türk kahvesi hazırlanışı itibariyle kolay gibi görünen fakat sabır ve dikkatle pişirilmesi gereken bir kahvedir. Hazırlanışı için gereken tüm malzemeleri etrafınızda herhangi bir marketten tedarik edebildiğiniz gibi, evinizde sıradan ocaklarda, köz bulunan yerlerde kısacası ateşin olduğu her yerde pişirebilirsiniz.

     Türk kahvesi nasıl yapılır?


    Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir ve Gerekli Malzemeler Nelerdir

    + Soğuk su
    + Marka kalitesine güvendiğiniz bir paket Türk kahvesi (Tercihim her zaman Kurukahveci Mehmet Efendi olup, çekirdek olarak değirmende çekerek çok daha güzel sonuçlar alınabilir)
    + Kaliteli bakır cezve
    + Bir adet kesme şeker (Orta şekerli sevenler için)
    + Ocak (Közde pişirme imkanınız varsa sakın kaçırmayın)
    + 1 adet çay kaşığı

     Türk kahvesi nasıl yapılır?


    Malzemelerimiz hazır ise şimdi kahvemizi yapmaya başlayabiliriz.

    1 - Fincanımızı ağzına kadar buz gibi suyla dolduruyoruz.
    2 - Fincanımızdaki suyun yarısını cezvemize döküp, üzerine 1 adet kesme şeker ve 1 çay kaşığı dolusu kahve ekliyor tam olarak kahve suda eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu sırada ocağımızı açıp ocağın iyice ısınmasını sağlıyoruz.
    3 - Sonrasında fincanda kalan yarım suyu ve 1 kaşık dolusu Türk kahvesini cezveye ekliyor, yine karıştırıyoruz. (Bu karıştırma işlemi kahveyi tamamen suda eritene kadar değil de üzerinde birazcık kahve parçaları kalacak seviyesinde olsun.)
    4 - Şimdi cezvemizi ateşe koyup en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Burada püf nokta kahvenin pişme sürecini takip etmek çünkü pişerken yapacağımız bir işlem daha bulunuyor.
    5 - Kahvemiz köpürmeye cezvenin kenarlarından başlayacaktır. Bu ufak hareketleri görmeye başladığımız an cezveyi ateşten alıyor,tezgahımızın üzerine yavaş yavaş tabanından vuruyoruz. Bu işlemi yapma sebebimiz dibe çöken kahveyi tekrar harekete ve çözülmeye geçirmek. Bu işlem 10-15 saniye civarında sürüyor ve sonrasında kahvemizi tekrar ateşe koyuyoruz.
    6 - Bu sırada boş duran fincanlarımıza sıcak su koyalım ki sıcak kalsın.
    7 - Kahvemiz kaynamaya başlayıp köpükler ortadaki telve tabakasına gelene xkadar bekliyor, sonrasında cezveyi ateşten alıp fincadaki suyu da döküp kahveyi yavaş yavaş fincana döküyoruz. Dökme işlemini aceleye getirmeyin hatta cezve üzerindeki köpük tabakasını en son dökülecek şekilde ayarlayın.

     Türk kahvesi nasıl yapılır?


    Bu adımlardan sonra kahvemizi keyifle yudumlayabiliriz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotufuk -- 8 Ocak 2016; 13:59:21 >




  • shotufuk kullanıcısına yanıt
    Müthişsiniz. :) Ellerinize emeklerinize sağlık. Bu iki yolu da bize denemek düşer.

    Uzun süredir kahve bağımlısıyım normal olarak köpük aramam ama sosyal medyada birkaç paylaşım da görüp dikkatimi çekti bir nevi özendim. :) Tekrar teşekkür ederim tarifinizi bir deniyeyim hayırlısıyla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcquazer

    Müthişsiniz. :) Ellerinize emeklerinize sağlık. Bu iki yolu da bize denemek düşer.

    Uzun süredir kahve bağımlısıyım normal olarak köpük aramam ama sosyal medyada birkaç paylaşım da görüp dikkatimi çekti bir nevi özendim. :) Tekrar teşekkür ederim tarifinizi bir deniyeyim hayırlısıyla...

    Esas kahve közde oluyoda onu ev şartlarında sağlamak çok zor :) eğer böyle bir imkanın varsa direk yap derim apayrı bir keyif olur.

     Türk kahvesi nasıl yapılır?

    1. tarifteki ocak yerine köze koyuyosun fark bu ;) afiyet olsun.




  • Yakında çok sağlam bir kahve başlığını blogumda yayınlayacam, burayada eklerim :)
  • Valla barista olduğum için cimbalide yapıyorum ben. Cimbaliden ziyade kumda yapıyorum aslında. Kavurarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Cryophoenix

    Valla barista olduğum için cimbalide yapıyorum ben. Cimbaliden ziyade kumda yapıyorum aslında. Kavurarak.

    Kumda kahve hiç içmedim, nasıl yapılıyor acaba.
    Közdeki gibi bir mantıkmı var kum nasıl o kadar ısıtıyor alttan nasıl bir ısıtma tekniği uygulanıyor.

    Bu soruların cevaplarını merak ediyorum :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • shotufuk kullanıcısına yanıt
     Türk kahvesi nasıl yapılır?



    Şu tarz bişey. Altında ocak tarzı bişey var ordan ısınıyor. Kum sürekli sıcak oluyor zaten. Kahveyi telveye koyup şeker atıp cimbali yardımıyla biraz köpürtüyorsun sonra kuma koyup pişmesini bekliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Cryophoenix

     Türk kahvesi nasıl yapılır?



    Şu tarz bişey. Altında ocak tarzı bişey var ordan ısınıyor. Kum sürekli sıcak oluyor zaten. Kahveyi telveye koyup şeker atıp cimbali yardımıyla biraz köpürtüyorsun sonra kuma koyup pişmesini bekliyorsun.

    Hmmm denemek isterim bir gün, bende yukarıdaki anlatımımı düzenledim. Daha derli toplu durması için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.