Şimdi Ara

Turk milleti neden gerçek sorunlara yeterince onem vermiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb.Youtube olsun diger video paylasim siteleri olsun , ulke nin gercek sorunlariyla ilgili yapilan arastirmalar , oturumlar , konusmalar neden se çok az izleniyor ve ben bunun nedenini gercekten çok merak ediyorum.

Egitim de kalite (Dunyanin ilk 100 en iyi universite leri arasinda bir tek Turk universitesi yok) ,

issizlik de yapisal sorunlar (gerçekte çok daha fazla oldugu bilinen ve kaliteli isgucu olsun , igsucune katilim oraninin dusuklugu olsun, issizligin yapisal sorunlari) ,

yargi da kalite (Turkiye de çogu yuksek yargi dan geçen kararlarin yuzde 87 i , avrupa insan haklari mahkemesi tarafindan , Turkiye nin imzaladigi avrupa insanhaklari sozlesmesini bir veya bir cok madde yi ihlal ediyor ve her sene milyonlarca lira tazminat odeniyor ) ,

demokrasi endeksinde ilk 50 de bile olmayismiz , basin ozgurlugunde ki feci durumumuz

Enerji yenilenebilir ozkaynaklarin bol olmasina ragmen , yuzde 70 oraninda disa bagimli olmamiz ,

Kamu ihalelerinde yandas sirketlere peskes cekilen ihalelerle milletin parasiyla zenginlesen bir suru insan ( siyasetç-muteahhit iliskisi)

Vergi kaçakciliginin dehset boyutlara varmasi ( Maliye bakaninin açikladigi rakam , her yil 90 milyar lira vergi kaybi

Vesair... Turkiye de neden insanlar , kavga gurultu samata , dizi , restlesme videolarinin yaninda kendi hayatlari bir e bir etkileyen bu konularla ilgili videolara pek bakmaz ilgilenmez ?

Biliyorum , herkezin derdi var , is guc gecinme falan , ' Milletin baska derdi kalmadi mi ' diceksiniz ama bence bu konulara yeterince eginilmedigi surece bazi seylerin ulk

• Herkes atalet içine düşmüş durumda. Başkaları bir şeyler yapsın ben face'den twitter'dan paylaşayım hesabında herkes. Lafa, klavyeye gelince onlardan çok vatansever yok ama icraat'e gelince fos.

Kendi açımdan düşününce ne için uğraşacağım. Adam tatilinden ufak bir ara verip oy kullanmaya tenezzül etmiyor. Ben bu adam içinmi uğraşacağım. İnternette gördük maden kazası oldu, millet profil resmini siyah yaptı; bir kömür için bir ömür verenler vs.

Ne oldu peki. Unutuldu gittiler. Sadece madencilerimiz değil daha önce bu ülke için canını verenlerde. Aileleri dışında kim hatırlar. Ben bugün ölsem anam babam dışımda umursayan/ağlayan olurmu. Bu ülke ve böyle insanlar için bir şeyler yapmaya değermi. Bu konularda aşırı umutsuzluğa düştüm diyebilirim, bu ülkenin sonu karanlık ve herkes sanki hiç bir sorun yok gibi gününü yaşamaya devam ediyor. Basıp gideyim başka yere diye bir şeyde yok çünkü başkalarıda bizi beklemiyor.

Şu resmi atıyorum şikayetçi olduğum durumu anlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rivers -- 12 Aralık 2014; 16:13:34 >

• CEVABI ÇOK BASİT CAHİLLİK

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk milletinden başka kendi milletini yerden yere vuran başka ulus yoktur heralde dünyada.

• anadoludaki topluluğun türklükle alakası olmadığı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clayman.

Herkes atalet içine düşmüş durumda. Başkaları bir şeyler yapsın ben face'den twitter'dan paylaşayım hesabında herkes. Lafa, klavyeye gelince onlardan çok vatansever yok ama icraat'e gelince fos.

Kendi açımdan düşününce ne için uğraşacağım. Adam tatilinden ufak bir ara verip oy kullanmaya tenezzül etmiyor. Ben bu adam içinmi uğraşacağım. İnternette gördük maden kazası oldu, millet profil resmini siyah yaptı; bir kömür için bir ömür verenler vs.

Ne oldu peki. Unutuldu gittiler. Sadece madencilerimiz değil daha önce bu ülke için canını verenlerde. Aileleri dışında kim hatırlar. Ben bugün ölsem anam babam dışımda umursayan/ağlayan olurmu. Bu ülke ve böyle insanlar için bir şeyler yapmaya değermi. Bu konularda aşırı umutsuzluğa düştüm diyebilirim, bu ülkenin sonu karanlık ve herkes sanki hiç bir sorun yok gibi gününü yaşamaya devam ediyor. Basıp gideyim başka yere diye bir şeyde yok çünkü başkalarıda bizi beklemiyor.

Devlet önlem almadıği surece millet ne yapsin onlarda tepkisini ole gosteriyor.. sehit haberi geldi diorsun neyapalim daga terorrst aramayami gidelim gerci devletin askeri var ama eli kolu bagli .. bir tepki verilcekse sandikta verilir..peki veriliyormu? hayir

• quote:

Orijinalden alıntı: Shredded

quote:

Herkes atalet içine düşmüş durumda. Başkaları bir şeyler yapsın ben face'den twitter'dan paylaşayım hesabında herkes. Lafa, klavyeye gelince onlardan çok vatansever yok ama icraat'e gelince fos.

Devlet önlem almadıği surece millet ne yapsin onlarda tepkisini ole gosteriyor.. sehit haberi geldi diorsun neyapalim daga terorrst aramayami gidelim gerci devletin askeri var ama eli kolu bagli .. bir tepki verilcekse sandikta verilir..peki veriliyormu? hayir

Alıntıları Göster
    Aynı şeylerden bahsediyoruz aslında. Dediğiniz gibi ilk adımı devletin atması gerekiyor ama bu adımları atacak kişileri'de başa sadece halk geçirebilir. Gerçi seçimler ne kadar adil yapılıyor biliyoruz, çöplerden çıkan oylar, elektrik kesintileri vs. ama ona'da girersek baya uzayacak.

Ben sadece insanların umarsızlığından, bozulmasından dem vurdum. Bu sorunlarla yüzleşmeyi geçtim, konuşmuyor bile halkımız. En azından çevremde böyle bir durum göremedim. Ben genç biri olarak bu konulara ilgiliyim, takipte ediyorum ama yaşıtlarımda nedense böyle şeyler göremiyorum. 20'li yaşlara geldim üniversite okuyorum hala ünide çocuk çocuk şakalar vs. Kızların amacı erkeklerin parasını yemek, erkeklerinki afedersiniz bir delik bulup sokmak. Bu insanlar mı bu ülkeye yön verecek. Bu kızlar nasıl bir ana olacak, evlat yetiştirecek.

Terör vb. sorunlara bir çözüm bulunsa bile insanımız bozuldu bir kere, bu durumda sürekli bir sorun çıkaracaktır. Gençlere Matematik, Fen her şeyi öğrettik (ezberlettik). Ama insan olmayı öğretemedik.

Daha yazacaktım ama konudan sapıyor gibi hissettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rivers -- 12 Aralık 2014; 20:25:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynı şeylerden bahsediyoruz aslında. Dediğiniz gibi ilk adımı devletin atması gerekiyor ama bu adımları atacak kişileri'de başa sadece halk geçirebilir. Gerçi seçimler ne kadar adil yapılıyor biliyoruz, çöplerden çıkan oylar, elektrik kesintileri vs. ama ona'da girersek baya uzayacak.

Ben sadece insanların umarsızlığından, bozulmasından dem vurdum. Bu sorunlarla yüzleşmeyi geçtim, konuşmuyor bile halkımız. En azından çevremde böyle bir durum göremedim. Ben genç biri olarak bu konulara ilgiliyim, takipte ediyorum ama yaşıtlarımda nedense böyle şeyler göremiyorum. 20'li yaşlara geldim üniversite okuyorum hala ünide çocuk çocuk şakalar vs. Kızların amacı erkeklerin parasını yemek, erkeklerinki afedersiniz bir delik bulup sokmak. Bu insanlar mı bu ülkeye yön verecek. Bu kızlar nasıl bir ana olacak, evlat yetiştirecek.

Terör vb. sorunlara bir çözüm bulunsa bile insanımız bozuldu bir kere, bu durumda sürekli bir sorun çıkaracaktır. Gençlere Matematik, Fen her şeyi öğrettik (ezberlettik). Ama insan olmayı öğretemedik.

Sana buyuk oranda katiliyorum dostum ,sende biraz benim gibisin, Bu konulara ilgilenmek aslinda gayet normal.Sonucta ulkenin GER9EK SORUNLARI. Bence sorunlarimiz buyuk oranda genel olarak egitimsizligimizden kaynaklaniyor .

Turkiye de , 25 ustu nufusu ortalama orgun egitim suresi 7 yil sadece (Gelismis ulkelerde 11-12 yil ) , bu da sadece nicelik bakimindan , egitimin niteligi de ayri konu. Hal boyle olunca yukarda yazdigim butun sorunlar in olusmasi icin butun kosullar mevcut. Ama ben yine umutsuzluga kapilmiyorum . Yutdisinda yasiyan biri olarak , Turkiye de yeni nesillerin daha fazla dunyaya açik (degerlerini yitirmeden tabi ) ve egitimli olmaya basliyor . Herhalde bu sorunlar in giderilmesi icin gereken zihniyet degisimi 30-40 yil sonra yavas yavas olusur insallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokturk87

quote:

Sana buyuk oranda katiliyorum dostum ,sende biraz benim gibisin, Bu konulara ilgilenmek aslinda gayet normal.Sonucta ulkenin GER9EK SORUNLARI. Bence sorunlarimiz buyuk oranda genel olarak egitimsizligimizden kaynaklaniyor .

Turkiye de , 25 ustu nufusu ortalama orgun egitim suresi 7 yil sadece (Gelismis ulkelerde 11-12 yil ) , bu da sadece nicelik bakimindan , egitimin niteligi de ayri konu. Hal boyle olunca yukarda yazdigim butun sorunlar in olusmasi icin butun kosullar mevcut. Ama ben yine umutsuzluga kapilmiyorum . Yutdisinda yasiyan biri olarak , Turkiye de yeni nesillerin daha fazla dunyaya açik (degerlerini yitirmeden tabi ) ve egitimli olmaya basliyor . Herhalde bu sorunlar in giderilmesi icin gereken zihniyet degisimi 30-40 yil sonra yavas yavas olusur insallah

Alıntıları Göster
    kemalimz eksikliği
    millet Atamızın hayatından ilkelerinden bihaber.
    mesela 6 ilkeyi kullanan partiden Atatürkçüler ve Kemalistler teker teker tasfiye oluyor
    ses çıkaran var mı?
    yarın öbür gün 6 ok tasfiye edilirse sesini çıkaracak kim kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0D056E7F8

kemalimz eksikliği
    millet Atamızın hayatından ilkelerinden bihaber.
    mesela 6 ilkeyi kullanan partiden Atatürkçüler ve Kemalistler teker teker tasfiye oluyor
    ses çıkaran var mı?
    yarın öbür gün 6 ok tasfiye edilirse sesini çıkaracak kim kalacak.

Alıntıları Göster
    Kemalizm bu millet e zorla giydirilmek istenmis kimine bol gelen kimine de dar gelen bir elbise. Bu ulke de herkes Ataturk un milli mucadele sirasinda yaptigi onculuge saygi duyar , diger 35 milli mucadele komutanina duydugu saygi gibi . Ama Ataturk un siyasi goruslerini benimsemek zorunda degil .Ve bu ulke yabancilari milli mucadele sirasinda def ettiyse bu herseyden once Turk milletinin canhiras mucadelesinden dolayidir.Butun Turk milleti bir insanin , bir yonetici insanin ilkelerini benimsemek zorunda degil. Ve ataturkun siyasi kisiligi tartisilialabilir. Yaptigi butun yenililikleri benimsemek zorund degil . Mesela benim için harf devrimi faydali olmustur , ama demokrasi eksikligi , asiri otoriterlik tartisilabilir.Kurtleri asimile etmeye calismalari yuzunden binlerce insan oldu , bazi kesimler demokratik yollardan yonetim de soz sahibi olmasinin onune set çekildi Darbeler ve siyasi burokratik sistemle.Ama sonucta ne oldu , basa gecip Turkiye yi geri goturmesinden korkulan kesimden gelen bir parti eninde sonunda iktidar oldu ve o kadar hor gorulmusluk ve baski altinda bu kadar yasadilar ki , simdi rovansist bir anlayisla siyaset yapiyrlar . Ulke yi daha demokratik , daha ozgurlukçu degil , kendi guclerini pekistirmek icin ayni iktidar sevdasina sahipler.Turkiye yi ileriye goturecek olan sey ilkelerdir , bir insanin topluma dayattigi anlayis degildir , cunku her insan farklidir ve toplum muhendisligi bu ulkede hangi kesimden gelirse gelsin , hic bir ise yaramiyor. Sadece bazi kazanimlar olur ama temelden ozgurlukçe bir yapi dogmaz.

Turkiye yi ileriye goturecek olan ilkeler belli : evrensel hukuk , katilimci demokrasi , insan eksenli disiplinli serbest piyasa ekonomisi , kaliteli insanlari tektiplestirmeyen akilci egitim surecleri.

• Yurtdışında Türk olduğu halde İtalyan ım ya da Yunan ım diyip de kendi ülkesine giydirenlere şahit olmak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: myanemicnick

Yurtdışında Türk olduğu halde İtalyan ım ya da Yunan ım diyip de kendi ülkesine giydirenlere şahit olmak...
    Herkes kendi derdinde.Ben bu ülkeden gitmek istiyenler gördüm yani kimse ülkeye kafasını yormuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

Herkes kendi derdinde.Ben bu ülkeden gitmek istiyenler gördüm yani kimse ülkeye kafasını yormuyor.

Alıntıları Göster
    ben bilmem büyüklerim bilir

anlayışı devam ettiği için

diğer konularda ise tek sebep tembel bir millet olduğumuzdan diyebiliriz
  • Böyle gelmiş böyle gider zihniyeti var. Aslında mutlu bir milletiz demekki. Herkes asgari ücretin azlığından yakınıyor ama her 5 asgari ücretliden 3 ünde son model telefonlar. Benzin pahalı diyorlar mübarek herkeste yüksek benzin tüketimi araçlar. Eğitim yetersiz diyen gençliğe ise okumayın desen okulu ertesi gün bırakırlar. Elimize bir kitap almayız varsa yoksa havalı özlü söz paylaşımı anca. Orta yaş segmenti ise kahvehanelerde ülke kurtarıyorlar batak oynarken. Ülkedeki siyaset komple cep doldurmaya yönelik. Evet istisnasız partilerin amaçları bu sadece hepsininin bu yolda izlediği siyaset farklı. Birisi dini , öteki Atatürk'ü , öteki milli duygaları kullanıyor. Ama halk için hava hoş sosyal medyaya paylaşım yapıp beğenileri aldıkmı bizden mutlusu yok. Birde 12 saat işten sonra karın doyurup televizyonda kim 1 milyon isterde soruları bilip Bilgimizide kanıtladığımıza göre sorun yok. Birde o gece hatunun başı ağrımıyorsa deme keyfimize, ülke yıkılsa o saadet bozulmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawlord -- 7 Ocak 2015; 13:14:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawlord

Böyle gelmiş böyle gider zihniyeti var. Aslında mutlu bir milletiz demekki. Herkes asgari ücretin azlığından yakınıyor ama her 5 asgari ücretliden 3 ünde son model telefonlar. Benzin pahalı diyorlar mübarek herkeste yüksek benzin tüketimi araçlar. Eğitim yetersiz diyen gençliğe ise okumayın desen okulu ertesi gün bırakırlar. Elimize bir kitap almayız varsa yoksa havalı özlü söz paylaşımı anca. Orta yaş segmenti ise kahvehanelerde ülke kurtarıyorlar batak oynarken. Ülkedeki siyaset komple cep doldurmaya yönelik. Evet istisnasız partilerin amaçları bu sadece hepsininin bu yolda izlediği siyaset farklı. Birisi dini , öteki Atatürk'ü , öteki milli duygaları kullanıyor. Ama halk için hava hoş sosyal medyaya paylaşım yapıp beğenileri aldıkmı bizden mutlusu yok. Birde 12 saat işten sonra karın doyurup televizyonda kim 1 milyon isterde soruları bilip Bilgimizide kanıtladığımıza göre sorun yok. Birde o gece hatunun başı ağrımıyorsa deme keyfimize, ülke yıkılsa o saadet bozulmaz.
    Benim en çok kizdigim sey , ikiyuzlulugumuz . Herkez herseyi devletten bekliyor, muslumanlik tasliyor ama isine geldigi zaman vergi kacirma , cikarcilik kisa yoldan para edinme , bunlar diz boyu . Her yil 90 milyar lira vergi kaciriliyor , Kamu ihalelerinde yolsuzluk diz boyu , o yolsuzluklardan dolayi ve adam gibi hukuk devleti olamadigimiz icin yatirimlar eksik , egitim sorunlari varken , osmanlica yi tartismak gibi sacmaliklar , ne biliyim , sanki bilerek gercek sorunlarimizla yuzlesmiyoruz . Siyaset kurumu hep olumlu seyler uzerinden ve baska partilerle restlesme uzerinden siyaset yaptigini saniyor ama hic ozelestiri kulturu yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: NFN.

Türk milletinden başka kendi milletini yerden yere vuran başka ulus yoktur heralde dünyada.

Türkiye'deki Türkler'e bakarsak yerden yere vurmaları gayet doğal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

quote:

Orijinalden alıntı: NFN.

Türk milletinden başka kendi milletini yerden yere vuran başka ulus yoktur heralde dünyada.

Türkiye'deki Türkler'e bakarsak yerden yere vurmaları gayet doğal.

Alıntıları Göster
    Eğitimsizlik diyebiliriz.
  • çünki herkez çok bilmiş ve egoist

• quote:

Orijinalden alıntı: taha435

çünki herkez çok bilmiş ve egoist

İlkokul mezunu, gerçek anlamda cahil bir adam bile televizyondan duyduklarını tekrarlayarak benimle tartıştığını zannediyor. Bu bence cehaletten çok, zeka seviyesini düşüklüğü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunları çözmek yerine ya üstünü örtüyoruz,ya da geçici çözümler üretip gittiği yere kadar diyoruz.

Sanırım ondan dolayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.