Bu dediklerinizi hastane duvarlarına asmalılar. |
Türk Milletinin Sağlık Cehaleti ve 'bilmediği konuda konuşma hastalığı' (2. sayfa)
-
-
Aynen ya 1400 yıllık arrap masallarıa inanan doktorlar var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 10 Şubat 2024; 22:28:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesela sen cahil olmayan %1'lik kesimdensin belli ki. Helal sana
Turkiyedeki en buyuk sorun biraz birsey olanin kendini Everestin tepesinde gormesi. Kendi insanina cahil demekke ovunulen bir yerde kimse kimseden bosa saygi beklemesin, cunku kimse birbirine saygi gostermiyor. Biraz gucu olan onundekini ezmeye calisiyor. Ben ulkelerin ahlakini trafiklerinden olcerim. Yaya gecidinde durdugu icin dayak atilan bir yerde hersey mumkundur.
Konuyu acan arkadasin yazdiklari ve yazi seklindende ulke insaninin psikolojisini anlamak mumkundur. Cok saygin Doktorlar taniyorum ama hicbirinde su yaziyi yazanin kibrinin onda biri yok kendilerinde. Bu insanlarda zaten Türkiyede degiller.
Bu sorun aslinda Doktora saldiri sorunu degil sadece, Trafikte yol vermedi diye arabadan inip trafikte saldiran, Hastanede yasli yakini öldü diye doktoru doven ve hastasini cahil ise yaramaz goren Doktorlarin onlara bakisi hepsi ayni sorunun bir parcasidir ve butun olarak ele alinmalidir. Ne yazikki ulkede birbirine yamuk yapmak uyaniklik goruluyor. Herkes uyanik gecinmeye calisincada herkes birbirini durtuyor. Ahlaksizlik had safhada.
Insanlar birbirlerine saygi duymayi bilmiyor, sonrada yabanci ulkelere ozeniyorlar. Bu ulkeyi olusturablar insanlari, herkes kendine ceki duzen verirse sorun kalmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ne kibrinden bahsettiğinizi de bir anlatsanız? Doktorum diyene kibirli diye yapıştırıyorsunuz, aşağılık kompleksiniz mi var?
Doktor olduğum için sağlık okur-yazarlığının düşük olduğunu "KENDİ AİLEMDEN" dahi bildiğimi yazmış, gerekçelerini ve toplumun bilmesi gerekenleri sıralamışım.
Doktor'dan bile sağlık ile ilgili bir konuda nasihat dinlemeye tahammülünüz yoksa gidip tekel bayi ile sağlık sohbeti yapabilirsiniz.
-
Yahu kendimi ilgi alanımdan tanımlıyorum, sizin bu aşağılık kompleksiniz ülkeden o kadar doktor kaçırttı ki, napabilirim, bütün hayatım tıbbî bilgileri takip etmekten ibaret. Bir doktoru doktorlukla ilgili olmakla suçlamak bu ülkenin insanına has bir özellik. İnsanda heves meves bırakmazsınız. Size burada az çok bazı şeyleri anlatmışım, okuyup içeriğe dair yorum yapmak yerine her zamanki alışkanlığınızı sergileyip doktora saldırıyorsunuz.
-
Cahil insanların bir özelliği de bilgiyi, eğitimi küçümsemeleridir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doktorlar icin bilisim gunluk hayatlarinin bir parcasidir yinede bu konuda pek bilgileri yoktur. Basit hatalarin dahi farkina varmayip hemen destek isterler. Bazen sorun kendi hatalarindan kaynaklandigi halde Teknolojiyi veya sistemi kuranlari suclarlar. Bilisimciler durumu onlarinda anlayabilecegi bir dille anlatmaya calisip teknik terimlerden uzak dururlar. Bilisimciler onlara Teknoloji cahili demezler ellerinden gelen yardimi etmeye calisirlar.
Her insanin uzmanlik alani baskadir ve bir konuda uzman olan baska konuda cahilce davranabilir yuksek egitim almis olsa bile. Arabasi bozulan doktor tamir konusundada bilgisiz olabilir hatta tahmin edilemez bir hatadan dolayi tamirciyi suclayabilir, simdi tamirciler bu insanlari Teknik cahil diyemi nitelendiriyor?
Yazdiklarindan kibrin okunuyor, elestiriye dahi tahammulun yok. Doktor var Doktor var, en onemlisi herseyden once insan olmak var. Elinde cahilmetreyle gezenlerle insana deger verenleri ayirmak lazim.
Kimsenin birbirine saygi duymadigi yerde bu nerdeyse imkansizdir. A dan Z ye herkese bu ulkede bir cesit Etik egitim sart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Şubat 2024; 20:2:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
301 madenci öldüğünde bu işin fıtratında var demekle doktorlar ölümü engelleyemez demek aynı şey. Doktor hatasından hayatını kaybeden, sakat kalan tonla insan var. Doktorlar hata yapamaz, robottur gibi bir algıyla bu konuyu açamazsın. Her meslek grubunda kötü insan var. Ölüm döşeğinde ki hastayı umursamayan doktorlar var. Gelip burada hepsini melek gibi gösterme.
-
Alışmadık götte don durmaz
Hukukta 140 ülkeden 130. sıradayız
Eğitimde ilk 300 de üniversite yok, millet daha okuduğunu anlayamıyor, 4 işlem bilmiyor
Ortadoğuda sen bu eğitimsizlikte
Avrupa standartlarında sağlık hizmeti verip,
Hastaneleri beş yıldızlı otel gibi yapıp her türlü imkanlarla donatıp,
Dünyada çıkan bütün tedavi yontemlerini ülkeye getirip,
Ortalama beklenen yaşam sürelerini avrupa ıle yarıştırırsan
Cehalette boş durmaz, uç örneklerle yapılan bütün iyi şeyleri yıkmaya ülkeyi gerçek seviyesine çekmeye çalışır
Keşke sağlıkta mühendislikte yapılan atılımlar bütün alanlarda olsa da ülkece çağ atlasak
-
Doktora her gittiğimde bakalım bugün hangi tavrı sineye çekeceğiz, umarım sakinliğimi koruyabilirim diye düşünüyorum. Tabi ki doktorlar da yapıyordur bunu ama şu bir gerçek; her gelen hasta cins değil ama doktorların çok büyük kısmı cins.
Eğitimini almadan, dersine girmeden bilemeyeceğim bir konu için küçük görüldüğüm zamanlar o kadar çok ki...
-
Boylesine kibir ve ego doktorlar da bile yoktur hocam ne diyim. Herseyi bildin bravo.
dostum tedavi ol ciddi söylüyorum.
-
Dostum tedaviye en cok senin ihtiyacin var beni dusunme.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
bunu bilmek için doktor olmak gerekmiyor. ayrıca fakülteden her mezun doktor olmuyor size katılmıyorum..
-
askerlik görevini yaptığım sırada bir durumla karşılaşmıştım. asker arkadaşım baktım ilaç alıyor, sordum neyin var diye, bana başının ağrıdığını ve kaç tane ilaç almış olmasına karşın halen başının ağrıdığını söyledi. aldığı ilaca baktım, antibiyotikti. 12 saatte bir alınmalıydı, arkadaş başı ağrıdıkça almış. kendini zehiryelecekti.
toplumumuz pek çok konuda olduğu gibi ilaç konusundada bilinçsiz. gerekli gereksiz her durumda bir ilaç alıp şifa bulma niyetinde. bunun eğitimlede alakası yok. öğretmen emeklisi kayın peder, doktor ilaç yazmayınca kızıyor. hele doktor antibiyotik yazmayınca nasıl iyileşecem ben diye şikayet ediyor.
-
quote:
.
2. Size verilen her ilaç, yapılan her enjeksiyon ve verilen her serum için ölüm ve yan etki riski vardır, ek olarak en kötü tarafı şudur ki bu bilgi önceden tahmin edilemez.
Aman hocam, küreselciler duymasın. Diplomandan olmayasın. Ne demek kutsal petrolden üretilen ilacın ölüm riski var demek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
doktora bu zamanda güvenmemek son derece akıllıcadır doğru doktoru bulmalısın birinin ak dediğine digeri kara diyor :D en büyük doktor kendinsin kendine kendin bakacaksın
-
Hastalık hastası insanlar yüzünden yılda 4-5 kere gittiğimiz hastahanelerde yer bulamıyoruz. Askerde de vardı bunlar hastayım diyorum 39 derece ateşim var diyorum "herkes hasta kardeşim eheheheh" diyorlardı hepsinin......
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X