|
Turk.net bu ay sende bişiler yapmayı düşünüyor musun ? (2. sayfa)
-
-
Henüz bir güncelleme yok demek bir şirket için facia gibi bir şey. Bu hız güncellemesi yapılacağı resmi olarak 1 martta belliydi. Ki bunu gayri resmi olarak siz daha önce de biliyordunuz. Sonra haziran a ertelendi. Aradan 3 ay geçti. Yaniresmi olarak 3 4 aylık gayri resmi olarak 6 7 aylık bir süreden bahsediyoruz. Bir şirket hala planlama yapmadıysa tam bir facia.
Ki planlama olmadığına da inanmıyorum. Bir şirket böyle yönetilmez. Zamanında bir şirket için çalıştığımda 5 6 ayda planlama yapmadım desem beni kapının önüne koyarlardı.
Koca şirket hala yaptığı bir planlama var ve bunu açıklamıyor ise ya kullanıcıyı düşünmüyor ve kullanıcı umrunda değil ya da Turknet o eski şirket ruhunu yenilikçi tavrını kaybetmiş demektir. Bu da büyümenin verdiği güç zehirlenmesi ile açıklanabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telekomda uyuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar yazıyı Turk Net'i savunmak için yazmıyorum. Net speed, GıbırNet, Millenicom, Comnet ve Kendi alt yapısında 100Mbps üstü hızı satışa açmayan Telekom.
Port ücretleri tablosuna ve +100Mbps üstü TT VAE alt yapısından paket sunan işletmecilere bakarsanız. Kabaca; Port + Transmisyon + İşletme + cihaz + personel + ENFLASYON ve DÖVİZ hareketlerini paketleri sunmaya oranlarsanız matematik olarak dahi tek paket olarak hizmet vermesi imkansız bu yönde bir bekletiniz boşuna olmasın.
Gıbır 200Mbps 350₺ / 500mpbs 750₺ / 1000Mbps 1500₺
Netspeed 200Mbps 196₺
Comnet 200Mbps 199₺ / 500 Mbps 399₺ / 1000Mbps 899₺
100Mbps e kadar olan dönemde gerçekten TürkNet iyi bir stratrajik öncü karar ile Tek fiyat sundu ama şuan imkansız. Kendi alt yapısında verdiği 1Gbps için fiyat farkı istemiyor. Türkcell ise yine kendi alt yapısında 1Gbps 250₺ den veriyor. Geri kalan işletmeciler TT VAE üzerinden hizmet verdiği müddetçe rekabetçi fiyatların çıkması imkansız.
Bana kalırsa 100Mbps üstünde 3 ara paket yapıp mecburen fiyat farkı ile hizmet almak isteyene örn: Fiber plus 200 / 500 / 1000 satışa sunulabilir.
Diğer bir açıdan büyük işletimciler henüz TT VEA üzerinde hizmet sunmadı sektörün duruma göre belirlemesi muhtemeldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_N_I_L_ -- 9 Haziran 2022; 10:21:1 >
-
Evet bu durum daha önce belli olmuş olabilir ancak biz TurkNet olarak henüz net bir süreç başlatmadık bu konuyla ilgili. Bir güncelleme olması halinde size bilgi vereceğiz. -
Paketler satışa çıkacağı 6 ay öncesinden biliniyordu ama Türknet reklamlarında altyapın hangi hızı sınırsız destekler ise tek fiyat üzerinden satmaya ve reklamını yapmaya devam etti Türknet için Türk telekom altyapısı olan kullanıcılardan 8 16 mgbit yada 35 50 mgbit arası hızları olan kişilerden aynı fiyatı istemeleri onlar için sorun olmuyor ama iş tt altyapısında 100 mgbit üstü yüksek hızlı paketlere gelince sorun oluyor acaba neden o zaman çok sorun oluyor ise tek fiyata alt yapın neyi destekler ise demeyi bırakacaklar bu reklamları yüzünden bazı vatandaşlar Türknetin herkese 1000 mgbit paket sunduğunu düşünüyor 4 6 mesaj üste birisi yazmış Türknetin zaten 1000 mgbit hızı aynı fiyatan vermiyor mu diye yazmış ayrıca koskoca firma bu paketlerin Tt tarafından aylar öncesinden onaylanacağı ön görememiş mi açıkçası düşündürücü nedense zam gelince haziranda olan zamlarını 1 ay önceye çekmişlerdi ama iş hizmet kısmına gelince diğer ki firmalar patır patır 100 mgbit üstü paketleri açıklar iken bu durum Türknette ise geciştirilmeye çalışılıyor sanki yeni haberleri olmuş gibi davranıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 9 Haziran 2022; 12:14:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
aynen katılıyorum. Adam diyorki ben 8mbit alıyorum. 100mbit alanla aynı parayı ödüyorum. Ozamanda işte tek fiyat politikası işte efendim şöyle böyle. Zaten çoğu yerde adsl var. VDSL olanda bile pop noktasına olan mesafeden dolayı 100mbit alan yok denecek kadar az. Geneli 50-80 arası geziyor. Şimdi 1gbit paketler çıktı. Madem tek paket. Fiber üzerinden nasılki 8mbit ile 100mbit aynı fiyat uyguluyorsan. 100mbit ile 1gbit aynı fiyatı uygula. Eğer işte fiyat farkı şu bu dersen aynısı adsl ve vdsl farkı içinde geçerli. Samimiyet düşüyor burada
-
Kullanıcı olarak kesinlikle haklısınız ama artık sektör tamamen fiber erişim üzerinden hizmet sunumu noktasına geldi.
TürkNet önceleri devrim olarak kotayı kaldırdı, Yapa alt yapısından verebileceği en yüksek download / upload hızını sağlayabilmek için yatırımlar yaptı, Taahhütsüz hizmet ile kullanıcının yanında oldu.
Tek paket olması konusunda ise ADSL / VDSL / Fiber için port ücretleri 1 Nisan 2022 öncesi oldukça yakın ve makul düzeyde katlanılabilirdi. Şuan TürkNet özelinin dışına çıkıp her hangi bir sağlayıcı olarak düşünün 415 ₺ port ücreti TT ye ödeyerek bu hizmeti ne kadardan fiyatlandırabilir ? Gerçekçi olup paylaştığım görsel üzerinden hesaplama tahmini yapın. Bu sorun tamamen Türk Telekom'un stratejik adımından kaynaklanıyor.
Bu bağlamda şirketler kendi alt yapılarını sağlayarak TT'nin tekel alt yapısından kurtulmayı hedefliyor. Bu süreç gerçekten kolay olmayacak ama ekonomik şartlar elverdikçe fiberleşme artıyor. Bu ilerlemeyi forumdan, sosyal medyadan ve çevremdeki arkadaşlarımdan görebiliyorum. Gigafiber'in fiyatlandırması ile bana göre verilen tek fiyat sözünün ardasında duruyorlar.
Türk Telekom 1000 Mbps hizmetini satışa sundu diyelim. Örn: 500₺ den verdi. TürkNet bunu 140₺ den verebilir mi bence yine veremez rekabet kurumu bu kadar makas farkına izin vermez.
Hatırlayın yakın zamanda kısa süreli de olsa Gıbırnet ve Comnet 1000Mbps hızını TT alt yapısından satışa açtı ve hemen şikayet edildi, kapatıldı. TT VEA ile kendisine rakip olacak fiyatlandırmadan satış yapılmasına müsaade etmez. SAYE sistemi olursa belki dediğinizin önü açılır ama o da yalan oldu gibi kimseden ses çıkmıyor.
-
turknet yıllık artışını yaptı daha ne zammından veya beklentisinden bahsediyorsunuz arkadaşlar.!
-
O zaman reklamlarında tek fiyat altyapın en yüksek hangi hızı destekliyor ise demeyi bırakacaklar bu kadar basit bunda anlaşılmayacak bir şey yok bu politikaları ile devam edecekler ise o zaman mecbur bu imkanı Tt altyapısındaki müşterilere de sunmaları gerekiyor eğer sunmadan devam edecek ise ne farkı kaldı Türk telekomdan Türknetin Tt reklamlarda yalan dolan sallıyorlar alta ufacık yazı sıkıştırıp orada detaylı müşteri bilgilendirdik diyorlar Türknetin sektöre ilk giriş zamanlarında müşteri bazlı iken şimdi yavaş yavaş Tt Kafasına büründüğünü görüyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 9 Haziran 2022; 13:48:0 > -
Valla port ücreti ortada ya yazdıklarımı okumadınız yada matematik olarak hesaplamada hatanız var. Fiber alt yapı kurup 10 mbps hızı verip daha sonra da aboneler en ucuz paketi seçiyor, hakkı ne yapacaksın upload'ı ehehehe vizyonunun boşuna oluşmadığını anlamış oldum. Size iyi günler.
-
Sen kendin demiyor muydun ? kullanıcı olarak haklısınız diye ben bir kullanıcı olarak reklamlarındaki vaat ettikleri alt yapının en yüksek hızı aynı fiyata demelerine bakıp ve bu hizmeti veremiyor ise şikayetimi dile getiririm işin maliyeti gideri müşteriyi ilgilendirmez bu kadar basit şirkete ortak değiliz sonucunda hadi sana da iyi günlerquote:
Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_Valla port ücreti ortada ya yazdıklarımı okumadınız yada matematik olarak hesaplamada hatanız var. Fiber alt yapı kurup 10 mbps hızı verip daha sonra da aboneler en ucuz paketi seçiyor, hakkı ne yapacaksın upload'ı ehehehe vizyonunun boşuna oluşmadığını anlamış oldum. Size iyi günler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 9 Haziran 2022; 14:4:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@TurkNetDestek rica etsek kopyala/yapıştır mesaj vermek yerine hiç cevap vermeseniz olur mu? Nezdi şahsımızda muadil etki yaratıyor nitekim..
-
Bazıları şirketin ortağı gibi gelip buraya maliyetleri giderleri yazıyorlar sanki bu durum müşteriyi ilgilendiriyormuş gibi ben bir müşteri olarak bana reklamlarında vaat etiklerine bakarım bu kadar basit eğer vaat edemiyorsa reklam politikasını değiştirecek ama burada 8 16 mgbit 35 50 mgbit arası paketlerden türknet 140 tl isteyince sorun olmuyor şirketin ortağıymış gibi maliyet giderlerini yazan arkadaşlar için diyorum ve bu durum onlar için adil demek ki ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 9 Haziran 2022; 15:11:59 > -
100mbps'ye kadar port ücretlerinde 10-15 lira anca fark var, tek paket olayı iyi kötü yapılabiliyor.
200 ve sonrası cehennem, direkt %100 - %150 fark var ve direkt faturaya yansıyacak ücretler.
benim tahminimce türknet bu paketleri getirmeyecek en azından biri çıkıp "ya arkadaş bu sefer de çok pahalı olmuş, biraz indirelim port ücretlerini" diyene kadar.
getirse de 200 olanı 250 lira, 500 olanı 500 lira, 1000 olanı da 1000 lira olur. indirme(transmission) miktarları da coşacağı için üst vae fiber paketleri daha ucuza satmak istemezler.
bir de ufak sağlayıcıların yararlandığı sübvansiyon olayı var, comnet vs biraz daha ucuza verebiliyor bu sayede sanırım.
üstteki arkadaş pembe gözlüklerini çıkarıp ufak özel isp firmasına çemkirmek yerine zarar etse de soyulsa da maliyeti devlete/vatandaşa yıkan telekom'a çemkirsin.
-
gene bir şirket ortağı gelmiş hoş geldin arkadaş acaba sizde türknet 1000 mgbit altyapısı mı var böyle savunuyorsunuz ve bir türlü anlamıyorsunuz reklamlarında ne diyorlar ne vaat ediyorlar ise burada eksiksiz onu yazıyorum reklamlarında vaat etiklerinde yanlış bir şey söylemiş isem onu dile getirin aynı reklam politikasını Telekom yapmış olsa idi onları da eleştirirdim merak etme ama tabi bu reklamlarından vaz geçerlerse 1000 mgbit hızı tek fiyat üzerinden alamayacağınız için şirket ortağı gibi maliyetleri yazıp duruyorsunuz burada yoksa bir müşteri neden şirketin ortağı gibi maliyetleri yazsın ki
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X