Şimdi Ara

Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.068
Cevap
44
Favori
121.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki o videodaki adam ne kadar ödüyordur 10 Gbps için?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• euda 10g yaygın değil daha yakında oda olur biz 100mbps hedefleyelim hedef 2023.
    boutique.orange.fr
    Orange | Forfaits mobiles, offres internet, TV, 4G et ligne fixe
    http://boutique.orange.fr/default.aspx

euda aşşağı yukarı aynı fiyatlar olduğundan hepsini yazmadım absüert örnekte romanya 1000mbps 50tl di çok absüt bir örnek.

ayrıca eu da imzalana 2016 gigabit toplum yasalarını da inceleyin, girbirlerine geçişte ücret ödemiyorlar buda fiyatları düşürüyor hani biz eu karşıydık çıkıyoruz dedik imzalamadık ya hatırladınızmı.

türknet bile soladı türk telekom altyapısıyla (türk netin fiber kabloda yazan türk telekom yazısı gözümden kaçmadı) yakında türknet ipv6 da verir hiç yoktan birşeyler yapıyorlar diğer leri gibi 3maymunu oynamıyor birazda kaliteyi artırırlarsa hepsini satın alır türknet.

• Salt sağlayıcısı için konuşuyorsanız 50€, ondan daha ucuzu da var, 50€'ya hem TV hem Netflix üyeliği veren sağlayıcılar da var. Örneğin;

Ancak bu sağlayıcılar ülkemiz ile kıyaslanamaz. Free özelinde konuşuyorum, aynı zamanda online.net ve scaleway'in de sahibidir, Google, Facebook, Netflix gibi dev sağlayıcılar veri merkezlerinde cihazlarını barındırırlar ve ücretsiz peering yaparlar. Bu sağlayıcılar bu sayede düşük fiyatlı sunabilir. Ki asla hız garantisi vermezler. Keza görebildiğiniz üzere, daha akşam saat 7'de bile upload 1Gbps çıkamıyor. Bu sorundan kaynaklı değil, garanti durumundan kaynaklı.

Bugün bu büyük sağlayıcılar ülkemizde sadece CDN olarak barınıyorlar, Google'da o bile yok. Tüm bağlantımız yurt dışına açılıyor. Bahsettiğiniz sağlayıcılarda trafiğin %90'ı iç hatlarda dönerken, bizde %90'ı dışarıdan geliyor. Bu büyük sağlayıcılar önce ülkemizde POP noktası kursun ve çok cüzi miktarlara peering yapsınlar da, sonra ucuza 10Gbps tartışalım, Avrupa ve Singapur'daki sağlayıcılar ile kıyaslayalım..

• Dediğiniz şeyleri yaparlarsa ucuza 10 Gbps simetrik olur işte. Neden yapmıyorlar?

• zaq999 kullanıcısına yanıt
    Dostum ben sağlamasınlar demiyorum, Türknet'i kötülemiyorum veya TT'yi övmüyorum, hükumet politikaları hakkında konuşmuyorum. Durum tespiti yapıyorum. Kıyaslarınız çok yanlış, bunu anlatmaya çalışıyorum. Romanya örneği de Japonya örneği de yukarıdaki dediğim gibi. İnternet kendi içlerinde dönüyor. Netflix'in sunucuları var, Google'ın, Facebook'un, ve bir çok büyük sağlayıcının POP noktası var Bükreş'te. TT'nin bile POP noktası var.

Bu hizmetler ülkemize resmi olarak girip kendi öbeklerini oluşturmadıkça peering maliyetinden daha ucuza internet hayaldir. Türknet ise şu an en iyi işi yapıyor. Umarım her yere yayılır. Ancak 1000/150 gibi hızı uygun fiyata veriyorken niye 1000/1000 değil deyip kötülemeye çalışmak, üstelik yurt dışında kaymak tabaka örnekler verip bunu yapmak doğru değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
  • Bu şikayetlerin muhatabı Türknet değil, bizzat Netflix, Amazon, Google ve Facebook'dan ülkemize gelmelerini isteyebilirsiniz.
  • bu şirketletrin tr gelmesi için bir sebep var mı niye gelsinler tr yatırım yapmak için güvenli limanmı.
    google şuan tr girse eski dönem den kesilmiş vergi borçları bile bulunmakta bu vergileri ödememek için kaçmıştı zaten, diğer şirketlerde aynen tr gelip de ağır vergi yüklerinin yaptırımların altına niye girsinler ping dertleride yok video servisleri için o kadar önemli değil.

gelmeleri için tek sebep var mı kendinizi o şirketlerin yerine koyun.
  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Burada mesele gelip gelmemeleri değil. Ucuza 10Gbps alınabilir mi, alınırsa nasıl alınır. Konu bu. Şu anki durumda 10Gbps en kalitesiz internete biçilebilecek minimum ücret 1200₺'dir, ülkemiz standartlarında. Ama şartlar değişir de bu firmalar ve daha bir çoğu ülkemize gelir ise, o zaman 400₺ bandına "belki" düşebilir.
  • Bak ben her zaman eğer fiber gelecekse, en iyi hızları alalım istiyorum. 1 Gbps ile 50 GB bir videoyu YouTube'a yüklemek bile birkaç dakika alabilir. 10 Gbps ise çok daha az bekletir.

• ucuza birde 10g güldürmeyin adamlar 8-10mbps yi fiber diye satıyolar ve bakanın hedefi 2023de her eve 100mbps 10g için önümüzde daha bir 200-300yıl var bu zihniyetle.

ki tr dijital kavşak olmasını ki kendi hedefleri arasaında bu 2016da eu gigabit toplum yasasına katılmayarak kaçırdılar katılsalardı eu daki ülkeler birbirlerine geçişte ücret ödemediği gibi tr de ödemiyecekti onlarda tr üzerinden geçerken ücrt ödemiyecekler di bu işlerine gelmedi iss lerin.
    fiber döşeme zorunluluğu ve uygun fiyatlı gigabit net zorunluluğu var o yasada bundan kaçtılar. hatta ceza alan eu ülkeside var.

vapurkaçtı çoktan he gidipte tekrar otururlarsa masaya ne ala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 12 Haziran 2020; 3:43:46 >
  • Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi.

Uzun süredir gelişme takip etmiyordum.
    Büyük gelişme olmuş. Umarım kısa sürede bir çok yere yayılır. Teşekkürler TürkNet

Anladığım kadarı ile şuanlık sadece Beşiktaş/İstanbul 'da aktif.
    TurkNet
    Beşiktaş Fiber İnternet - Kotasız & Taahhütsüz — TurkNet
    https://turk.net/fiber-internet/besiktas

Ekleme;
    2 farklı konumda daha Fiber altyapısı mevcutmuş.
    TurkNet
    Gültepe Fiber İnternet - Sınırsız & Taahhütsüz — TurkNet
    https://turk.net/fiber-internet/gultepe

TurkNet
    Kadıköy Fiber İnternet - Taahhütsüz — TurkNet
    https://turk.net/fiber-internet/kadikoy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RamazanSancar -- 7 Temmuz 2020; 14:59:12 >

• RamazanSancar kullanıcısına yanıt
    gültepe ve kadıköy'de de var hocam.
  • RamazanSancar kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yatırımlarımız devam ediyor. Bulunduğunuz adrese fiber altyapımızın gelmesi durumunda otomatik olarak geçişinizi yapacağız. Biz teşekkür ederiz. İyi günler dilerim.
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt
    Web sitesinden bakma imkanım oldu. O yüzden göremedim :)

Ekleme yapayım.
    TurkNet
    Gültepe Fiber İnternet - Sınırsız & Taahhütsüz — TurkNet
    https://turk.net/fiber-internet/gultepe

TurkNet
    Kadıköy Fiber İnternet - Taahhütsüz — TurkNet
    https://turk.net/fiber-internet/kadikoy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RamazanSancar -- 7 Temmuz 2020; 15:0:32 >

• Fiber fiyatlarına zam gelmiş hemen. Altyapı gelseydi bare.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Sadece Fibere değil tüm bağlantı çeşitlerine zam geldi.
    Hatta fiber paketlerde upload hızlarına da düzenleme geldi, eskiden daha yüksekti.

• Ümraniye de geçerli midir ?

• Oradan kablo çekebiliyor muyuz :D
  • Keşke Tuzla'ya da gelse.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.