Şimdi Ara

Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.068
Cevap
44
Favori
120.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet ama kaplumbag hizi ile yayilacagini unutmayin. Yillardir fiber doseyen turkcell bile daha 100 bin km fiber doseyemedi. Sizce bir turkcell kadar noktada olmasi ne kader surer turknet kalinresinde bir firmanin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Devlet ve Belediye izinleri ile alakalı bir sorun bence bu. O yüzden yavaş döşeniyor.

• Suan turknet fiber alt yapisina sahip olanlar bence 1 gbit hiz destegini alabildigini bilmesi bile buyuk lutuf oldugunu dusuyor ve simetrik filan aradiklarini sanmiyorum. Belii 100 kiside 1 kisi bunu ozellikle istiyordur ama gerisi halinden cok memnundur

• Bence atladigin nokta maddi guc. İzin alinca bedava dosenmiyor o kablolar. Ustelik suan ki ekonomik durum ve bu islerin doviz ile oldugunu dusunursek bence siz bu islere cok bel baglamayin.

• Bunlar hep hikâye, açık adres ver, sorgulama yapalım. En son kullanacağım iss türknet kaldı ki neden sizin binaya fiber döşemiş bunlar ?

Valla TürkNet Fiber için kendime yeni bir ev dahi bakabilirim. Hatta TürkNet Fiber altyapısının olduğu binaya en yakın evlerden seçerim sırf ping en düşükte olsun diye. Gerçi fiber çok uzak mesafelere dayanıklı ama ben yinede tedbir olarak santrale en yakın evlere bakmayı düşünüyorum. Ancak sadece TürkNet Fiber odaklı düşünmek yanlış olur. O ev deprem yönetmeliğine uygun mu, değil mi bunlarıda araştırmamda fayda var. TürkNet Fiber gelirse, özel olarak TürkNet'ten 259,99 TL'lik 1000 Mbps olan paketimdeki Upload'ımı da 1000 Mbps tanımlamalarını onlardan özel olarak talep edebilirim sanırım. Özellikle benim gibi içerik üreticilerine galiba veriyorlar. Ben Twitter'da TürkNet Fiber'e sahip bir kullanıcının hız testinde 1000/1000 hız aldığını gördüm. Demek ki isteseler veriyorlar.

Bazı yurtdışı ülkelerinde artık 1 Gbps simetrik standart hale geldi. Bazı ev kullanıcıları isteğe bağlı olarak 10 Gbps'e kadar simetrik fiber tarifesi alabiliyor.

Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. (Upload'ı düşük almış bu video esnasında sebebi ise galiba bakım veya arıza sebebiyle ancak aldığı paket 10 Gbps simetrik)

• Bu arada, fiber optik kablo çok ince bir yapıda. O fiber optik kablonun üzerinde en azından kalın ek bir koruyucu olsaydı keşke. O kablo en ufak darbede hasar görür.

• Nerede yasiyorsunuz bilmiuorum ama istanbuldaysaniz buyrun besiktasa tasinin turknet fiberi mevcut orada. Evet yayincilar icin o tarz durumlar var bazisi reklam bazisi ise parasini bastirip aliyor. Mesela sdn 300/300 turknetten aliyor jahreyn mi neydi adi bu elemanda reklam yapiyor diye aliyor. Madem yayincisiniz basvurun belki sizede verecekler.

• Evet Singapur guney kore nordic ulkeleri gibi yerlerde var. Ama illa 1000/1000 simetrige gerek yok Avrupa’da zaten cok ulkede 300-500 mbitler veriliyor.

• O is oyle degil. Kablonun katmanlari icinde iki katman dolgu ve iki katman celik tellerden olan kotuyucu kablolar var. Genelde zaten her ihtimale karsi bir boru icinden toprak altina dosenirler.

Bence her kullanıcıya hitap edecek paketler olmalı. TürkNet Fiber paketlerinin hepsi simetrik olmalı. Mesela 100 Mbps'lik paket en ucuz olanı. O pakette Upload 100 Mbps olmalı. Simetrik olmuş olur. 200 Mbps'lik pakette ise Upload'ta 200 Mbps olmalı. 1000 Mbps'lik pakette de Upload 1000 Mbps olmalı. Hatta son olarak 10.000 Mbps yani 10 Gbps simetrik tarifeyi 399,99 TL gibi bir fiyata çıkarabilirler. Eğer evinde pahalı oyuncu bilgisayarı olan varsa, M.2 SSD kullanıyor ve evinde 10 Gbps destekli anakart veya LAN kartı varsa bence birkaç kullanıcı 10 Gbps simetrik kullanmak isteyebilir. Ben istiyorum ki, azınlık çoğunluk farketmeksizin, herkese hitap edecek paketler sunulsun. 10 Gbps pakette sunulsun. Almak isteyen alır, istemeyen almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 11 Haziran 2020; 20:7:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, şu anda belirli bölgelerde bulunuyor. Ama altyapı genişletme çalışmalarımız devam ediyor.
    Alt yapi calismalariniz devam ediyor diyip duruyorsunuz.
    Peki nerelerde hangi il ilce mahalle semt bölgelerde bunu belirteseniz ya bari ona göre baksak bizde.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun isteyen alsin istemeyen almasin degil ki.
    1- turknet herkese fiber anlamda hitap etmesi mumkunde degil. Daha telekom bile bunu yapadi. Turknet ancak butik fiber saglayici filan olur.
    2- simetrik internet bizde sunulsa bile daha coook zaman sonra olur. O olaya daha yillar var.
    3- o fiyata 10 gbit internet turknet bile sunmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Sorun isteyen alsin istemeyen almasin degil ki.
    1- turknet herkese fiber anlamda hitap etmesi mumkunde degil. Daha telekom bile bunu yapadi. Turknet ancak butik fiber saglayici filan olur.
    2- simetrik internet bizde sunulsa bile daha coook zaman sonra olur. O olaya daha yillar var.
    3- o fiyata 10 gbit internet turknet bile sunmaz.
    bunun maliyeti 10 milyar $, suriyelilere 45 milyar $ harcandı. düşünün yani o paraya her eve 20 gbps simetrik fiber çekebilirdik.
  • Kesinlikle oyle. Ama biz onca parayi bosa
    Harcadik.

10 Gbps Simetrik tarifesi için verebilecekleri en yüksek fiyat 500 TL'yi aşmamalı bence.

• Bizim binaya kablo çektiler hala gelişme yok 1 ay oldu ağır calısıyorlar hızlı seri pratik olacan sözleşmeler var ee bina badana boya olacak.
  • 10Gbps için 400₺ mi Çok basit bir temel matematik haline dönüştürelim bu olayı.
    hopus.net
    HOPUS Pricing scheme
    https://hopus.net/price

Hopus, Fransa, Batı Almanya ve Hollanda'da küçük çaplı bir Internet Exchange(IXP) firması. Yani ülkemizdeki sağlayıcıların kullandığı NTT, Cogent, Telia, TATA gibi sağlayıcıların küçük ve ucuz hali. Dikkatinizi çekiyorum, UCUZ hali.

100Gbps direkt bağlantı için istedikleri fiyat 900€.
    Kişi başı 10Gbps için 10 kişiye sağlanabilir, kişi başı fiyat 90€.
    90€ = 695₺.

İlkokul matematiği ile bile hesap yapsanız, sadece exchange maliyeti 695₺'ye denk geliyor. Backbone cihaz(lar)ı, eve kadar döşenen fiber, fiberlerin iki ucuna da kurulacak cihazlar, santrale kurulacak cihazlar, omurga fiberleri, bunları kuracak teknik ekip ve çalışmasını sağlayacak mühendisler, size cevap verecek callcenter çalışanları vs. hiçbirinin maliyeti olmadan, sadece exchange maliyeti 695₺. Bakın üstüne basarak söylüyorum, ilkokul matematiği...

10Gbps simetrik, 10TB AKN'li ve AKN sonrası 10Mbps'e düşen internet için ülkemizde en iyi fiyat 1200₺ bandında olur. Ki o da hopus gibi ucuz bir IXP ile ancak.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.