Şimdi Ara

TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.785
Cevap
38
Favori
256.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karasimsek06

quote:

Orijinalden alıntı: tezekos

quote:

Orijinalden alıntı: IamxMSFT

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Btkdan sikayet ediyoruz bos durmak yok.

Yok oyle yagma turknet efendi 60 lirayi kolay bulmuyoruz biz her ay sak diye ödedik faturanizi erkenden.

Birileri akksiz kullanacak ben burda 2, 5 mbps ile surunecem yok ya??

adamların altyapısı yoksa yapacak birşey yok.
    sol adsl kullananında fiber yok diye şikayet etmesi lazım o zaman

Ayni sey degil bak ustte ne yazmisim...

Hizmet veriyor mu veriyor ne altyapisi herkes kendi cebinin derdinde.her yerde kablo var bi ton firma var hepiniz hizmet veriyorsunuz iste akkyi niye ayrimcilik yaparak kaldiriyorsun yok oyle bisey.

Adamların altyapısı yoksa yapacak birşey yok. Nereye şikayet ederseniz edin.

Bakın böyle muhalefet olmayın burda hepimiz tüketiciyiz birbirimiz savunmamız gerekir firmaları değil. Siz hız gibi düşündüğünüzden bu altyapı olayına takıldınız yukarıda anlattık. Tekrar yazıyorum altyapı sorunu eğer varsa bu sorunu olanlarada akk limitini yükseltirsin sorun gene çözülür. Bu iş şuna benziyor ben bakkaldan aynı paraya 1 ekmek alıyorum siz yarım ekmek alıyorsunuz bunu kimse kabul etmez.

Daha bugün başlayan olay için acele etmek mantıklı mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kliktivist kullanıcısına yanıt
    Ücret falan yok ücretsiz hepsi sadece modem yoksa onu alman gerekiyor o da vardır.
  • YAPA Nedir? Nasıl geçilir veya zaten varsa nasıl anlaşılır?
  • Vay be sevindirici. Normal olması gereken bu zaten. Taahhütüm olduğu için geçemiyorum kullananlara hayırlı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav şurda altyapı yok diye ağlayanlar sanki kendilerinde altyapı olsa kullanmayacaklar. Boş boş mesajlar yazıyorsunuz. Hayır yeteri kadar altyapı yapmayan şirketleri eleştirip şikayet edersin anlarım da bunun hırsını kullanıcıdan çıkarmak nedir? Yok haksızlık yok bilmem ne. Şirketin eksikliğinin bedelinini niye kullanıcı ödesin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attano

YAPA Nedir? Nasıl geçilir veya zaten varsa nasıl anlaşılır?

Yapa'da santrale kadar türk telekom altyapısı santralden sonra türknetin çektiği fiber üzerinden internete bağlanılıyor traceroute attığında paket santralden sonra türknet omurgasına ulaşıyorsa YAPA vardır türk telekom yazıyorsa VAE sistemi vardır sizin yapabileceğiniz bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 17 Mart 2017; 22:11:15 >
  • Arkadaşlar zaten 25+ hız alanlar her halükarda akn geçse bile 16 mbite düşecek hızı yani çoğu kişi 16 mbite düşmüş olacak zaten superonline fiberde yani artık çoğu internet 16 mbit limitsiz diyebiliriz.

Türknet'in bu adımı daha çok ADSL kullanıcıları için mesela TT'de olup 16 kullananlar 5 e düşecek veya 8 kullananlar 3'e düşecek bu onların mağduriyetini gidermek için çok güzel bir adım

Fakat fiber abonelerinde değişen bir şey yok ben 25 kullandığım için her halükarda hızım 16'ya düşürülecek.

Fakat tabiki en mantıklısı AKN'nin hiçbir pakette olmaması herkesin desteklediği hızı alabilmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 17 Mart 2017; 22:12:29 >
  • Arkadaşlar, Turk.net kullanıcısı olarak olaya açıklık getireyim.

AKN kalkıyor haberi doğru, EĞER bulunduğunuz bölgede turk.net kendi altyapsını kurmuş veya başka alt-yapı şirketleri ile anlaşmış ise AKK'sız hattın desteklediği en yüksek hızda hizmet veriyor ve geçişler hemen oluyor. (ADSL-Fiber farketmiyormuş)

Fakat bulunduğunuz bölgede altyapı çalışması yapılmamış ise ve türktelekom üzerinden (yani anlaşma yapılmamış) ise AKK halen devam ediyor. Ama AKN kotalarını dahada yükselteceklerini söylediler. Bölge bölge 2019'a kadar tüm Türkiye'de AKK'sız hizmet vermeyi hedeflediklerini söylüyorlar.

Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exodusium -- 17 Mart 2017; 22:15:34 >
  • Bakın olayı açıklıyorum. YAPA sistemi bağlı bulduğunuz santrale kadar türknet omurgasından yararlanıyorsunuz.
    sadece santral ile modemin arasındaki bağlantı türk telekom kablolarını kullanıyor.
    Santral üzerinden kendi cihazları ile sana internet veriyor benim 10 şubatta türknete geçtim 5 gün önce mesaj geldi
    santralinizde iyileştirme çalışmaları yapılacak şeklinde 21 martta yüksek ihtimalle bende yapa sistemine geçmiş
    oluyorum AKK'siz paketten bende yararlanabilecem.
    Türknete yeni geçenler bu paketten hemen yararlanamayacaklar ama çok kısa bir süre içerisinde sizinde santralinizde
    sizide yapaya geçirebilirler.
  • Ey Ttnet sabahtan beri 3mbps 244p video bile izlenmiyor
  • kendi altyapısı yoksa evet komple TT sadece ilde kendi cihazları var. yapa varsa eve gelen bakır kablo tt onundışında bütün cihazlar türknet. bu yüzden sadece yap olan yerlerde yapabiliyorlar. Forumda bazı kullanıcılar adeletsizlik demişler. Bu işler hakkında bilgileri olmadıkları için herkesden akn kaldırılır diyorlar ama doğru değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok oyle yagma turknet efendi 60 lirayi kolay bulmuyoruz biz her ay sak diye ödedik faturanizi erkenden.

Hizmet veriyor mu veriyor ne altyapisi herkes kendi cebinin derdinde.her yerde kablo var bi ton firma var hepiniz hizmet veriyorsunuz iste akkyi niye ayrimcilik yaparak kaldiriyorsun yok oyle bisey.

Bakın böyle muhalefet olmayın burda hepimiz tüketiciyiz birbirimiz savunmamız gerekir firmaları değil. Siz hız gibi düşündüğünüzden bu altyapı olayına takıldınız yukarıda anlattık. Tekrar yazıyorum altyapı sorunu eğer varsa bu sorunu olanlarada akk limitini yükseltirsin sorun gene çözülür. Bu iş şuna benziyor ben bakkaldan aynı paraya 1 ekmek alıyorum siz yarım ekmek alıyorsunuz bunu kimse kabul etmez.

Yani neden anlaşılmıyor bir türlü çözemedim. Aynı parayı istiyorsan aynı hizmeti vereceksin bunun neresi abes. Mesela 150 gb kota var turknette şimdi. Birine 50 birine 150 birine 300 mü veriyor. Hayır herkese 59.99 Tl ye 150 gb veriyor. Ama bu gün olay bak sen gene aynı fiyata birine 150gb veriyor diğerine sınırsız. Buradaki haksızlık neden görülmüyorda sanki haksız müşterilermiş gibi hava yaratılıyor anlamak mümkün değil.

• turk_net bu konuda önayak oldu,diğer firmalar müşteri kaçırmamak için mecburi yayaya yol verecekler,olumlu gelişim..
  • 75 mbit 150 gb akn ve taahhütsüz 60 tl iken akn'nin de kalkması çok iyi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

kendi altyapısı yoksa evet komple TT sadece ilde kendi cihazları var. yapa varsa eve gelen bakır kablo tt onundışında bütün cihazlar türknet. bu yüzden sadece yap olan yerlerde yapabiliyorlar. Forumda bazı kullanıcılar adeletsizlik demişler. Bu işler hakkında bilgileri olmadıkları için herkesden akn kaldırılır diyorlar ama doğru değil.

Sayın konuyu bilen bey herkese kaldırılsın demiyoruz altyapı böyleyse o zaman diğerlerinde kotası artırılsın. Herkesden aynı parayı alıp nasıl birine 150gb verirken diğerine 300gb diğerine 500gb veremiyorsa. Madem böyle bir iyileştirmeye gidildi diğer müşteriler neden tü kaka. YAni dediğiniz cihazları diğer yerlere koyanlar kendilerimi istedi yada bizim santrale benmi koymayın dedim. Mesele yapıaln şey kötü değil çok güzel bir şey akn kaldırmaları ne güzel ama şabanın filmdeki gibi sendikalıya ayrı muamele harranlıya ayrı muamele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 17 Mart 2017; 22:23:54 >

• Evde altyapım 130MBit destekliyordu ama 76 verdiler. Ayda 60 liraya 150gb AKN ve 76 Mbit... Üstüne birde AKN'yi kaldırıyorlar. Ben daha ne isteyeyim? Avrupa standartlarında internet kullanıyorum 15 Euro'ya denk geliyor :D Çok mutluyum çok...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yani neden anlaşılmıyor bir türlü çözemedim. Aynı parayı istiyorsan aynı hizmeti vereceksin bunun neresi abes. Mesela 150 gb kota var turknette şimdi. Birine 50 birine 150 birine 300 mü veriyor. Hayır herkese 59.99 Tl ye 150 gb veriyor. Ama bu gün olay bak sen gene aynı fiyata birine 150gb veriyor diğerine sınırsız. Buradaki haksızlık neden görülmüyorda sanki haksız müşterilermiş gibi hava yaratılıyor anlamak mümkün değil.

Ona bakarsan vdsl altyapısı olan yerlerde 59 liraya 100 megabit olmayanlara 16 megabit veriliyordu o haksızlık değil bu mu haksızlık? Mayıstan sonra 59 liraya 100 megabit alanların akk sonrası hızı 24 megabite adsl kullananların 5 megabite düşecekti bu daha büyük haksızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 17 Mart 2017; 22:23:32 >

• harce74 kullanıcısına yanıt
    Şöyle anlatayım atlamadan oku: Altyapı ne ile oluyor ? Para. Bu adamların para kazanması için abone artırması şart değil mi? Bunu taahütsüz olması ve Akn'yi kaldırarak gayet de iyi başaracaklar. O zaman ne olacak TurkNet''in bütçesi artacak ve daha geniş çapta altyapı olacak. TTelekom baktı gidişat kötü fiyat düşürecek abone kaçırmamak için ve rekabet başlayacak. O zaman hem altyapın olacak hem de ekonomik ödeyeceksin.

TTelekom'un eline geçen dehşet bütçe ile bile yapmıyorken bu güzelliği bu firmanın yapmasını haksızlık olarak göremezsin. Uygulanan sistemin adı zaten "Adil Kullanım Kotası" farkındaysan. Çok mu adil peki? Böyle bir adalet mi istiyorsun yani? Ha illaki ben adil kullanacam diyorsan geç TTelekom'a çek Akk zulmünü.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İnciğini cinciğini aramayın durum bu.

• karasimsek06 kullanıcısına yanıt
    Adamlar vermiyor değil veremiyor , altyapı onlara air olmayınca nasıl verecekler ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.