Şimdi Ara

Türk Otomobili Olsa Alır Mısınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altunay2

quote:

Orijinalden alıntı: levanesa

Almazdım. Cunku cıkarcakları arabaların rayına oturması 10 yılı bulur. Yok su arıza cıkardı yok burası bozuldu yok usta cozemedı oooo

otomotiv sektöründe bu kadar da geride değiliz. menşei bize ait olmasa da yıllardır dünyaya araç ihraç ediyoruz.

üretilecek aracın yürüyen aksamı da muhtemelen hali hazırda üretim yapan bir markadan alınacak, yani sıfırdan geliştirip yıllar harcanması gibi bir durum yok. geri kalanınıda istendiği takdirde başarılı olacağını düşünüyorum. aslında yurt dışında fena bir izlenimimiz yok (yatlar, özel tasarım ürünler vs.). yani Türkiye'yi bir çin gibi görmüyorlar. bu yüzden eğer ortaya düzgün bir şey çıkarsa zaman içerisinde yurt dışında da başarılı olabilir.

ama dediğim gibi önce kalite ve sağlamlık geliyor.

Hocam herdafasında ınsanları kazıklamaya calısan, somuren bır devlete cok guvenemıyorum. Insanların halini goruyorsunuz zam dıyınce kımse saskınlık bıle duymuyor. Benzın 5 TL e merdiven dayadı mtv sacmaladı dogalgaza zam yapıldı nısan ayında elektrıgede baya bır zam gelıyor. Smdı arac yapıcaklar yok soyle yok boyle dıcekler cok saglam dıcekler cok konforlu dıcekler Ha gercektende yapabılırler ama ben guvenmıyorm boyle gıderse hıc guvencegımıde zannetmıyorum. Sımdı soruyorum, hocam boyle bır ulke, İLK aracını cıkarırsa alırmısınız.

• bu arada, yerli arabayı siyasi hükümetin üreteceğini zanneden ne kadar da çok cühela varmış. maliye bakanı elektrik devlerinin montajını yapacak, savunma bakanı, lastikleri takıp bijonları sıkacak, içişleri bakanı camları takacak, ulaştırma bakanı banttan çıkan araçları test edecek filan zanneden arkadaşlar, bence de almayın bu hükümetin üreteceği yerli araçları.

bu hükümetin savunma bakanının sıkacağı bijondan hayır mı gelir, maazallah yolda giderken lastik altınızdan firlayıverir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 28 Mart 2012; 23:43:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

bu arada, yerli arabayı siyasi hükümetin üreteceğini zanneden ne kadar da çok cühela varmış. maliye bakanı elektrik devlerinin montajını yapacak, savunma bakanı, lastikleri takıp bijonları sıkacak, içişleri bakanı camları takacak, ulaştırma bakanı banttan çıkan araçları test edecek filan zanneden arkadaşlar, bence de almayın bu hükümetin üreteceği yerli araçları.

bu hükümetin savunma bakanının sıkacağı bijondan hayır mı gelir, maazallah yolda giderken lastik altınızdan firlayıverir...

Hocam kımse sıyası hukumetın uretecegını zaten zanetmıyor.Mesele onların kalemıyle olucak olması yanı onların belırledıgı yasalara krıtelere gore olucak.
  • quote:

quote:

quote:

Almazdım. Cunku cıkarcakları arabaların rayına oturması 10 yılı bulur. Yok su arıza cıkardı yok burası bozuldu yok usta cozemedı oooo

otomotiv sektöründe bu kadar da geride değiliz. menşei bize ait olmasa da yıllardır dünyaya araç ihraç ediyoruz.

üretilecek aracın yürüyen aksamı da muhtemelen hali hazırda üretim yapan bir markadan alınacak, yani sıfırdan geliştirip yıllar harcanması gibi bir durum yok. geri kalanınıda istendiği takdirde başarılı olacağını düşünüyorum. aslında yurt dışında fena bir izlenimimiz yok (yatlar, özel tasarım ürünler vs.). yani Türkiye'yi bir çin gibi görmüyorlar. bu yüzden eğer ortaya düzgün bir şey çıkarsa zaman içerisinde yurt dışında da başarılı olabilir.

Hocam herdafasında ınsanları kazıklamaya calısan, somuren bır devlete cok guvenemıyorum. Insanların halini goruyorsunuz zam dıyınce kımse saskınlık bıle duymuyor. Benzın 5 TL e merdiven dayadı mtv sacmaladı dogalgaza zam yapıldı nısan ayında elektrıgede baya bır zam gelıyor. Smdı arac yapıcaklar yok soyle yok boyle dıcekler cok saglam dıcekler cok konforlu dıcekler Ha gercektende yapabılırler ama ben guvenmıyorm boyle gıderse hıc guvencegımıde zannetmıyorum. Sımdı soruyorum, hocam boyle bır ulke, İLK aracını cıkarırsa alırmısınız.

evet haklısınız. devletin bize geçirdiği kazığın haddi hesabı yok (karşılığını görsek gam yemeyeceğim). bulduğu her fırsatta bizi sömürmesini çok iyi biliyorlar. en az sizin kadar bende bunalmış durumdayım.

ama yinede ön yargılı olmamak lazım. bu sadece yurt içine değil yurt dışına da ihraç edilecek bir ürün olacak. yoksa bir anlamı olmaz. zaten,artık kendi yağında kavrulmanın bir anlamı yok dünya üzerinde (ki onuda yapamıyoruz ya). o yüzden ortaya nasıl bir şey çıkacağını bilmeden görmeden yorum yapmak yanlış olur.

umarım hem ülkemiz hemde bizler kazanırız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet haklısınız. devletin bize geçirdiği kazığın haddi hesabı yok (karşılığını görsek gam yemeyeceğim). bulduğu her fırsatta bizi sömürmesini çok iyi biliyorlar. en az sizin kadar bende bunalmış durumdayım.

ama yinede ön yargılı olmamak lazım. bu sadece yurt içine değil yurt dışına da ihraç edilecek bir ürün olacak. yoksa bir anlamı olmaz. zaten,artık kendi yağında kavrulmanın bir anlamı yok dünya üzerinde (ki onuda yapamıyoruz ya). o yüzden ortaya nasıl bir şey çıkacağını bilmeden görmeden yorum yapmak yanlış olur.

umarım hem ülkemiz hemde bizler kazanırız.

Ins ben yanılırımda ıyı seyler uretırler bu cektıgımız çile azalır.

• Yerli araba olursa alırım, yapılan isimlendirme değil, gerçekten yerli.
    Bundan da kastım kesinlikle %100 Türk olsun, motoru, şanzımanı filan değil. Tutup Fiat, Renault talip olacaksa o yerli araba olmaz, teşvikten yararlanıp yerli algısıyla geçireyim sevdası olur.
    Devlet destekli yerli sermaye bu işe girsin, teknoloji transferini yapsın, platform için anlaşmalar yapsın, motoru Fransızdan, şanzımanı Japondan alsın farketmez, ama bizi de kandırmasınlar.
    Eğer tahmin ettiğim gibi olursa Albea'dan, Megane'dan ne kadar daha yerli olabilir ki bu araç, öncelikle özgün olması lazım, dışa bağımlılık ilk aşamada önemli değil.
    Ve önemli diğer bir noktada teşviği kaptık, yerli olsun çamurda olsun denilerek kalite yoksunu bir işe girerlerse 5.000 TL bile vermem.
  • quote:

quote:

bu arada, yerli arabayı siyasi hükümetin üreteceğini zanneden ne kadar da çok cühela varmış. maliye bakanı elektrik devlerinin montajını yapacak, savunma bakanı, lastikleri takıp bijonları sıkacak, içişleri bakanı camları takacak, ulaştırma bakanı banttan çıkan araçları test edecek filan zanneden arkadaşlar, bence de almayın bu hükümetin üreteceği yerli araçları.

Hocam kımse sıyası hukumetın uretecegını zaten zanetmıyor.Mesele onların kalemıyle olucak olması yanı onların belırledıgı yasalara krıtelere gore olucak.

dostum, üretim işi ticaret işidir. bir tüccarın ne üreteceğini hükümet belirlemez. hele araba gibi global bir üretim kalemine bir siyasi hükümetin dahli olamaz. bu üretimi devlet yapmayacak, devlet bu konuda üretim yapılması için, üretime talip olacaklara imkan sağlayacak. bu imkanları uygun bulan ve "ben bu imkanlarla para kazanırım" diyen bu işe girecek, güvenmeyen tüccar girmeyecek.

ne zannediyorsunuz siz, hükümet "araba üreteceksiniz ama içinde hava yastığı olmayacak, emniyet kemerleri 3 nokta değil 2 noktadan bağlı olacak" diyecek mi zannediyorsunuz? hadi dedi diyelim, üreticinin bu şartlarla üretilen bir aracı kimseye satamayacağını bile bile üretim işine gireceğini mi zannediyorsunuz?

bu tür konular yerel hükümetlerin değil, uluslararası otoritelerin koyduğu kurallar çerçevesinde şekillenir. hükümet üretilecek arabayla ilgili, malla ilgili kanun, yasa ya da kriter koyamaz. koymaya kalksa da uluslararsı arenadaki rekabet çemberinin dışına çıkamaz.

siz daha hükümetin bu konuda uluslararası üreticilerden farklı olacak ne gibi bir yasa ya da kriter çıkarmasını bekliyorsunuz anlamadım ben? daha açık yazın anlayalım...

• quote:

quote:

Yerli otomobil derken

Elektronik sistem Valeo (Üç araç Bora Yaris ve Megane anahtarlara bakmıştık ,üçüde Valeo )
    ABS ,Esp ,fren sistemleri ve birçok parça Bosch
    Koltuklar,amortisör,lastikler,müzik sistemi vs .hepsi dışarıdan tedarik edilir.
    Motorlar ortak üretim (Opel-Fiat, Ford-PSA, BMW ve Mercedes bile başka markalarla ortak motora gidiyor.)
    Şanzıman Getrag, Luk
    Tasarım Pininfarina gibi . Bir Renault alırken sanmayınki her parçası Renault

Sonuçta yerli otomobil derken sadece kasa yapılıyor. Bizim karımız otomobilin ülkemizde üretilip değer yaratmasıdır.

• quote:

Doğru söylüyorsunuz, duble yol yaparken de mıcırı Arınç döktü, planı içişleri bakanı çizdi, asfalt kamyonunu maliye bakanı sürdü, ulaştırma bakanı kepçe operatörü oldu, yolun çizgilerini de kültür bakanı ellerinde fırçayla çekti.

• yüksek ötv.li, 23-25 bin liralık bir araba bence eskinin doğan şahin kalitesine tekabül eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

Yerli araba olursa alırım, yapılan isimlendirme değil, gerçekten yerli.
    Bundan da kastım kesinlikle %100 Türk olsun, motoru, şanzımanı filan değil. Tutup Fiat, Renault talip olacaksa o yerli araba olmaz, teşvikten yararlanıp yerli algısıyla geçireyim sevdası olur.
    Devlet destekli yerli sermaye bu işe girsin, teknoloji transferini yapsın, platform için anlaşmalar yapsın, motoru Fransızdan, şanzımanı Japondan alsın farketmez, ama bizi de kandırmasınlar.
    Eğer tahmin ettiğim gibi olursa Albea'dan, Megane'dan ne kadar daha yerli olabilir ki bu araç, öncelikle özgün olması lazım, dışa bağımlılık ilk aşamada önemli değil.
    Ve önemli diğer bir noktada teşviği kaptık, yerli olsun çamurda olsun denilerek kalite yoksunu bir işe girerlerse 5.000 TL bile vermem.

hocam bırakın şu çakma milliyetçi düşünceleri.

hala işin özünü kavrayamamışsınız. önemli olan o aracın menşei, karının kimin cebine girdiği, hangi ülkenin ekonomisine fayda ettiği. içten yanmalı motorlar son dönemlerini yaşıyorken tonlarca para ve yıllarca zaman ayırıp yen motor ve yürüyen aksam geliştirmenin anlamı yok. bu amerekayı yeniden keşfedip ülkeyi tonlarca zarara sokmak demek olur (firma değil ülke diyorum çünkü bu firmalar tonlarca teşvik alacağı için yine giren bize girecek).

bu gün dünya devler bile başka markalardan motor ve teknoloji satın alıyor. piyasada sağlam yer edinebilmek için sağlam bir giriş yapmak gerekir. bu sektörde de bu ancak kendini kanıtlamış firmalardan, markalardan yapacaığın alış-veriş sonucu ortaya çıkaracağın ürünle olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

Yerli araba olursa alırım, yapılan isimlendirme değil, gerçekten yerli.

hocam bırakın şu çakma milliyetçi düşünceleri.

hala işin özünü kavrayamamışsınız. önemli olan o aracın menşei, karının kimin cebine girdiği, hangi ülkenin ekonomisine fayda ettiği. içten yanmalı motorlar son dönemlerini yaşıyorken tonlarca para ve yıllarca zaman ayırıp yen motor ve yürüyen aksam geliştirmenin anlamı yok. bu amerekayı yeniden keşfedip ülkeyi tonlarca zarara sokmak demek olur (firma değil ülke diyorum çünkü bu firmalar tonlarca teşvik alacağı için yine giren bize girecek).

bu gün dünya devler bile başka markalardan motor ve teknoloji satın alıyor. piyasada sağlam yer edinebilmek için sağlam bir giriş yapmak gerekir. bu sektörde de bu ancak kendini kanıtlamış firmalardan, markalardan yapacaığın alış-veriş sonucu ortaya çıkaracağın ürünle olur.

Hiç okumadan cevap yazdığınız çok belli. Ben yerli oto konusunda her zaman illa %100 Türk parçalarından oluşsun mantığını doğru bulmadım, isterse %100 yabancı parçalardan imal edilsin hiç sorun değil, yeter ki teknolojisini transfer edebilelim zamanla.
    Okusaydınız parçaları anlaşmalarla dışarıdan alalım diyorum zaten, ama Fiat yerli otoya talip oluyorsa o yerli olmaz, kendiniz diyorsunuz önemli olan karın kimin cebine girdiği, bu durumda bize giren kar olmuyor.
    Lütfen içeriği anlamadan, okumadan yorum yapmayın, aynı şeyleri söylüyoruz, bir yandan da bana ters çıkıyorsunuz.

• alırım, almayanı kınarım
  • walla markası önemli değil ama donanım seven birisiyim. ucuz olacak diye CD çalar yerine kaset player otomatik cam indirme yerine kollu cam indirme yada hız kötü bişey diyip max. hızı 120 ye ayarlarlarsa almam. verdiğim parayla beni rezil etmemesi lazım.
  • söyle söyliyim araç iyi olsun en azından fiat kalitesinde olsun fiyat+vergi+lpg avantajları olarak satılsın iyi satar.. bende alırım..
  • Ben marka değil ürün almaya özen gösteren biriyim.Eğer ki o fiyat aralığında en kaliteli ürünü bana sunarsa tabiki alırım.
  • Çok Beklersiniz...
  • kesinlikle almam, en azından ilk yıllarında..

öyle kolay mı ben araba yaptım diye ortaya çıkmak. Uzun dönem testi, çarpışma testi vs görmeden piyasada fikir oluşmadan almam. Çoluğumun çocuğumun canını sokakta bulmadım.
  • yapılacak araba b sınıfı olacak gibi,
    albea yada i20 platformları kullanılacak lafları
    yerlinin ne olacağı konusunda ipucu veriyor.
    eğer öyle olursa bana uymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

kesinlikle almam, en azından ilk yıllarında..

öyle kolay mı ben araba yaptım diye ortaya çıkmak. Uzun dönem testi, çarpışma testi vs görmeden piyasada fikir oluşmadan almam. Çoluğumun çocuğumun canını sokakta bulmadım.

Ya zaten olası motorlar belli,olası karoser vs belli. Ortaya yeni bisey cıkmayacak yani. Hemen pesin hukum vermek dogru degil.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.