Şimdi Ara

Türk Otomobili Olsa Alır Mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malumunuz bir süredir Türk otomobili konuşuluyor.
    Geçen günlerde gazetede okudum. Bir halk oylaması yapmışlar.
    Yapılacak araç ne tıp olsun kaç para olsun kaç motor olsun gibi sorular sormuşlar.(hatırlamıyorum kaç kişeye sormuşlar)
    1.6oo motor benzili sedan 23oooTl ile 25ooo Tl arası olsun diye bir ortak fikir olmuş.

sizin düşünceleriniz nedir ? Ayrıca belkide yeni anadoldan alır mısınız?

teşekkürler arkadaşlar ustadlar...

• Öyle Olursa Şahinden Fazla Satar.
  • Tipi güzel, iç malzemesi kaliteli ve işçiliği iyi, yalıtımı D sınıfı standartlarında, yakıt tankı en az 70 litre, 17 jantlı, 150 beygr civarı güç üreten, xenon farlı bir araç olsa alırdım.
  • Türkiye birçok ülkeye ihracatını yapabileceği.. bir marka oluştursun..
    En azından opel veya ford ayarında.. İşte o zaman alkışlarım.. ve yerli aracımızı severek alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Tipi güzel, iç malzemesi kaliteli ve işçiliği iyi, yalıtımı D sınıfı standartlarında, yakıt tankı en az 70 litre, 17 jantlı, 150 beygr civarı güç üreten, xenon farlı bir araç olsa alırdım.

Oldu güzelim, oldu..
  • özellikleri mühim değil desteklemek adına, ne olursa olsun kesinlikle alacağım bir tane .
  • Bence bu konuda millet biraz gaza geliyor.Araç alma birden çok şeye bağlı.Diyelim 1.6 dizel ortalama tasarımlı bir yerli araç yapıldı.Fiyatta 30 bandında.Sizce herkes koşa koşa gidip alacak mı?Tabii ki diğer markaları millet değerlendirip en uygununu alacak.Sonuçta bu bir araç ve sadece bir yerden bir yere götürecek.Bu işte kimse tutuculuk yapamaz.Başka bir noktadan bakarsak yerli marka giyim sektörü örneğin.Bir sürü marka var ama onların pazar payı ortada yine yabancı markalar yok satıyor yerliler yeni yeni iyi satışlar yakalamaya başladı.Amerikada tonla yerli araç var onlar hiç yabancı araç almıyorlar mı??Önce rekabetçi ekonomi olmalı sonrası otomobilde,elektronikte hepsi gelir.Ama bu gidişle ekonomi dışa bağımlı olmaya devam eder gibi görünüyor.Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

özellikleri mühim değil desteklemek adına, ne olursa olsun kesinlikle alacağım bir tane .

Bende böyle düşünüyorum... +1 teşekkürler
  • Elektrikle çalışsa, batarya maliyeti dusuk olsa alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofabiya

Yeni kasa sembol kalitesi ve üzeri bir araç olursa alırım. Sembol kaliteli demiyorum ha! Sadece almam için onun kadar kaliteli olması yeterli diyorum. Ama bi dacia logan kalitesini almam.

Umarım kalite olur...
  • Çok saçma bir model olmadıkça düşünmeden alırım (param varsa 3. araç olarak bile alırım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Bence bu konuda millet biraz gaza geliyor.Araç alma birden çok şeye bağlı.Diyelim 1.6 dizel ortalama tasarımlı bir yerli araç yapıldı.Fiyatta 30 bandında.Sizce herkes koşa koşa gidip alacak mı?Tabii ki diğer markaları millet değerlendirip en uygununu alacak.Sonuçta bu bir araç ve sadece bir yerden bir yere götürecek.Bu işte kimse tutuculuk yapamaz.Başka bir noktadan bakarsak yerli marka giyim sektörü örneğin.Bir sürü marka var ama onların pazar payı ortada yine yabancı markalar yok satıyor yerliler yeni yeni iyi satışlar yakalamaya başladı.Amerikada tonla yerli araç var onlar hiç yabancı araç almıyorlar mı??Önce rekabetçi ekonomi olmalı sonrası otomobilde,elektronikte hepsi gelir.Ama bu gidişle ekonomi dışa bağımlı olmaya devam eder gibi görünüyor.Saygılar.

zaten alışveriş ederken ülkemizi düşünmediğimiz, yerli ürün tercih etmediğimiz için giriyor bütün kazıklar .

• quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Çok saçma bir model olmadıkça düşünmeden alırım (param varsa 3. araç olarak bile alırım)

Teşekkürler +1
  • quote:

quote:

Bence bu konuda millet biraz gaza geliyor.Araç alma birden çok şeye bağlı.Diyelim 1.6 dizel ortalama tasarımlı bir yerli araç yapıldı.Fiyatta 30 bandında.Sizce herkes koşa koşa gidip alacak mı?Tabii ki diğer markaları millet değerlendirip en uygununu alacak.Sonuçta bu bir araç ve sadece bir yerden bir yere götürecek.Bu işte kimse tutuculuk yapamaz.Başka bir noktadan bakarsak yerli marka giyim sektörü örneğin.Bir sürü marka var ama onların pazar payı ortada yine yabancı markalar yok satıyor yerliler yeni yeni iyi satışlar yakalamaya başladı.Amerikada tonla yerli araç var onlar hiç yabancı araç almıyorlar mı??Önce rekabetçi ekonomi olmalı sonrası otomobilde,elektronikte hepsi gelir.Ama bu gidişle ekonomi dışa bağımlı olmaya devam eder gibi görünüyor.Saygılar.

zaten alışveriş ederken ülkemizi düşünmediğimiz, yerli ürün tercih etmediğimiz için giriyor bütün kazıklar .

Serbest piyasa ekonomisinin kuralı hangisi en uygunsa onun alınmasıdır.Paranın maalesef ülkesi yoktur.Tabii ki yerli markalar gerekirse desteklenir ama bu noktada ben sanayicileri suçlamak istiyorum.Üreticilik yerine distribütörlüğü seçtikleri için.

• quote:

quote:

quote:

Serbest piyasa ekonomisinin kuralı hangisi en uygunsa onun alınmasıdır.Paranın maalesef ülkesi yoktur.Tabii ki yerli markalar gerekirse desteklenir ama bu noktada ben sanayicileri suçlamak istiyorum.Üreticilik yerine distribütörlüğü seçtikleri için.

tofaş bursada uretiliyor diye nerdeyse Türk otomobili ilan edildi :) bence desteklemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: tamu_dayi

quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Çok saçma bir model olmadıkça düşünmeden alırım

Teşekkürler +1

+1
  • Bence fiyatı 30 binden başlar, 40bin civarları da donanımlı modelleri olur gibi geliyor. Bu saatten sonra 20-25 bine sıfır araç zor. Ha olur ama o araçtan hayır gelmez gibi geliyor.
  • Almam... Bu vakitten sonra devletin hayrına dokunacak olan bir tane toplu iğneyi bile almam.
  • Hoşuma giderse alırım tabiki niye almayayım. Tahminim Symbol, Albea ve Era tarzında bir araba olur. Ancak Era gibi konforlu olsun, donanımdan kısmasın.
  • Abartı bir tasarımı olmasın ama çirkinde olmasın. Derli toplu bir tasarımı olsun. 4 cam otomatik ve klima standart olsun. 1.2 ile 2 litre arası motor seçeneği olsun. Ses yalıtımı nispeten iyi olsun. İçi geniş olsun. Fiyatıda donanıma göre 23 bin lira ile 40 bin lira arası olsun peynir ekmek gibi gider.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.