Şimdi Ara

Türk plakali lineam la Almanya ya gidiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
10.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben prosedür ile ilgili biraz bilgi edinmek istedim muhabbet linea vs. alman araba savasina döndü :) almanya da lüks arabalara genelde yabancilar biniyor yerli alman halk kücük az akan yada aile arabasi stationwagon ( almanya da combi diyorlar ) en cok ragbet gören araclar. Tr deki gibi sedan popüler degil. Mercedes cls den tut bmw 530 'un bile stationwagon modelleri bi hayli cok. Burda gösteris önemli degil önemli olan kullanim kolayligi. 2000 motor dizel 0 km e200 yillik vergisi 185 euro artik siz burdan hesap edin almanya nasil bi memleket. benzin fiyatlarini hic söylemiyorum bile. dizel 1,33 euro benzin 1,44 euro :)
  • lineayı burda taksiye ver; orda kazandığın parayla plakasını da alırsın sonra; havan olur
  • 10.000€ civari alabileceginiz cok muhtesem araclar var.

Bence degmez, ama güzel olur Türk plakasiyla yurtdisinda gezmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Almanya'ya taşındım bende eşim dolayısıyla. Eşimin aracı da benim aracım da TÜRK plakalı.

Fakat Haziran'da 2 araçla birlikte "izin yolu" Türkiye'ye dönmemiz lazım. Biz zaten 6 ay İstanbul, 6 ay Almanya yapacağımız için sıkıntı olmayacak.

Eğer siz sürekli Almanya'da kalacaksanız aracı pasaporta işletmeniz ve Türkiye ile ilişkisini kesmeniz gerekiyor. Almanya'da hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Türk konsolosluğuna gidin, gerekli prosüdürleri size söylerler.

Linea için sıkıntı olmaz fakat Google'dan aratıp bu konuyu bulan arkadaşlar için de söyleyeyim, her aracı almıyorlar Almanya'ya. Almanya'nın trafik denetiminden geçer not aldıktan sonra izin veriyorlar.

Ayrıca bence Linea'yı satın. Sizde bilirsiniz ki burada çok daha güzel araçlar alınıyor, boş yere hem konforu hem sınıfı düşürmeyin derim.

Kısacası eğer aracınızda Türk plakası varsa Almanya'da o aracı 6 ay sürebiliyorsunuz, sonra Türkiye'ye dönmeniz gerekiyor ve 6 ay da Türkiye'de kullanmanız gerekiyor. Sonra yine dönüyorsunuz Almanya'ya.

Haziran'da bekliyorum abi.

• son durum nedir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Almanya'ya taşındım bende eşim dolayısıyla. Eşimin aracı da benim aracım da TÜRK plakalı.

Fakat Haziran'da 2 araçla birlikte "izin yolu" Türkiye'ye dönmemiz lazım. Biz zaten 6 ay İstanbul, 6 ay Almanya yapacağımız için sıkıntı olmayacak.

Eğer siz sürekli Almanya'da kalacaksanız aracı pasaporta işletmeniz ve Türkiye ile ilişkisini kesmeniz gerekiyor. Almanya'da hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Türk konsolosluğuna gidin, gerekli prosüdürleri size söylerler.

Linea için sıkıntı olmaz fakat Google'dan aratıp bu konuyu bulan arkadaşlar için de söyleyeyim, her aracı almıyorlar Almanya'ya. Almanya'nın trafik denetiminden geçer not aldıktan sonra izin veriyorlar.

Ayrıca bence Linea'yı satın. Sizde bilirsiniz ki burada çok daha güzel araçlar alınıyor, boş yere hem konforu hem sınıfı düşürmeyin derim.

Kısacası eğer aracınızda Türk plakası varsa Almanya'da o aracı 6 ay sürebiliyorsunuz, sonra Türkiye'ye dönmeniz gerekiyor ve 6 ay da Türkiye'de kullanmanız gerekiyor. Sonra yine dönüyorsunuz Almanya'ya.

Haziran'a söz vermeyeyim belli olmaz ama en geç Ağustos'ta İstanbul'dayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Haziran'a söz vermeyeyim belli olmaz ama en geç Ağustos'ta İstanbul'dayım.

O zaman daha iyi olur abi,müsait olurum kayıtlardan sonra.

• Almanya'da Türk düşmanlığı çoook.

Onun için aracınız her ne kadar tr plakalı olsa da geçici olarak D plaka alın.

Tr plakalı olarak gördükleri zaman Türk düşmanlığından dolayı aracınıza zarar verebilirler.
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba kısmetse almanyaya gideceğiz TR plakalı aracımızla araç yeni kasa honda civic sedan yolda tr plaka diye sıkıntıyla karşılaşır mıyız yada almanya girişinde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan0403

Hocam merhaba kısmetse almanyaya gideceğiz TR plakalı aracımızla araç yeni kasa honda civic sedan yolda tr plaka diye sıkıntıyla karşılaşır mıyız yada almanya girişinde?

Bulgar ve roman polisleri çok rüşvetçiler. Öncelikle buna hazırlıklı olun. Ya hiç uğraşmadan rüşvetini verin, yada konuşmalarını anlamıyor gibi davranın. Rüşvet almak için Türk çevirmen bulmakla uğraşmazlar.

En önemlisi kendinize güvenin, siz onlardan düşük standartta bir vatandaş değilsiniz. Bunu bizim insanlarımız çok yapıyor. Polislerin önünde ezilip büzülüyorlar. Kendinize güvenin, emin olun siz onlardan daha üstünsünüz

Aracın uluslararası sigortası olması gerek. Eğer yeni ehliyet kartlarından almadıysanız gümrükte ücret ödeyerek uluslararası ehliyet alıyorsunuz fakat çok pahalı bence yeni ehliyet almadıysanız randevu alıp hemen temin edin, sorunsuz geçersiniz.

Eğer bunlar tamamsa gümrükte aracı ararlar ve sıkıntı yoksa geçirirler hocam.

Fakat bana kalırsa eğer 1 aylık bir konaklama düşünüyorsanız oradan aylık araç kiralamanız çok daha güzel olur. Hem sıkıntısını çekmezsiniz, hemde arabanız km yapıp eskimez.

Ben temelli dönüş yaptım, orada işim olduğunda uçağa biniyorum indiğim gibi araç kiralıyorum. Çok daha rahat oluyor.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 21 Şubat 2016; 15:51:58 >

• Hocam ozel degilse nasil gittiniz ilerde bende imkan bulursam yerlesmeyi dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Yunandan gitmeyi düşünüyoruz. Bir tek yol korkusu var işte tr plaka diye uğraşırlar diye

• Sat orda BMW ye bin arkadaşım ne yaşadın Almanya'ya Linea ile gidecek kadar.
  • sat arabayı onun içinde %50'si haram yollarla gasp edilmiş başka bir araç parası daha yatıyor çünkü. sat depozitonu geri al almanyadan bmw merso çekersin altına

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konusuna denk gelmişken az önce Ankara ikea önünde virgina plakalı bi mercedes gl gördüm adam abd den getirmiş arabayı.İlk defa abd plakalı araca denk geldim,burda kaç ay kalabilir değermi acaba o kadar masrafa

• Kıyamayacak neyi var hocam altı üstü lineayı. Belki sizin duygusal bağımız olmuş olabilir ama hiç gerek yok. Birine vekalet gönderin arabayı satıp euro şeklinde size göndersin. Oradan keyfinize göre bir araba alın örneğin a6 3.tdi nisanda arabanızı binin gelin. Burada güzel bir bakım yaptırın sağına soluna ön takım cart curt neyse. İşçilik almanya'da daha pahalı diye biliyorum. Sonra da keyfinize bakın

• konunun tarihine baktiniz mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.