Arkadaşlar selam, ileri düzeyde Türkçe konuşabilen yabancı biri için kitap başına 150-200 sayfa arasında 3-4 Türk romanı almam gerekiyor.
Türkçesi nispeten kolay ve içinde eski Türkçe'de kalmış, Osmanlıca, Farsça, Arapça'dan günümüzde pek kullanılmayan kelimelerin az olduğu kitaplar arıyorum.
Yani kısa cümleler kuran, günlük dil kullanan yazarlar uygun görünüyor.
Kriterlerin böyle olmasının nedeni, bu yabancı kişinin ileride Türkçe tercümanlık almak için ilk ayak olacak bir sınava girecek olması.
Tavsiyeleriniz varsa, paylaşırsanız çok sevinirim.
Elif Şafak'ı önerebilirim bu konuda. Dili basittir o kadar yormaya kalkmaz insanı Elif Şafak. Her kitabı da okunabilir.
Ben metal fırtına diyebilirim;çünkü normal Türkçe kelimelerinden farklı Türkçe zengin terimler de mevcut.Çoğu romanda böyle zengin terimler bulunmuyor.Hem biraz da aksiyon olur
Ahmed Günbay Yıldız kitapları da olabilir.Hiç okumadım ama kardeşim okuyor çok seviyor hatta.Bizde mevcut 17 kitabı var
Buket Uzuner - İki yeşil su samuru. Okuyalı uzun süre oldu. İçinde günlük dilin dışına çıkan çok cümle olduğunu hatırlamıyorum.
Turgut Özakman-Romantka Orhan Keman-Tersine Dünya Adalet Ağaoğlu-Fikrimin İnce Gülü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme