Şimdi Ara

Türk Sinemasına Ne Kadar Sahip Çıkıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Arkdaşlar bu konuyu ne zamandır açmayı düşünüyordum bu güne kısmetmiş.

Şimdi kendinize bu soruyu sormanızı istiyorum.

Ben Türk Sinemasına Sahip çıkıyormuyum?
    Türk Sinemasının gelişmesi için ne yapıyorum?

Yorumlarınızı bekliyorum.

• Ben türk sinemasının gelişmesi için neler yapabilirim? bu soru da tartışılabilir.
  • Şu açtığım konuya mesaj yazarak başlayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_26801151/tm.htm

Öğleden beri bir mesaj bile gelmemiş. Gören de her sene böyle ödüller alıyoruz sanar.
  • Sen burda söylemesen konuyu görmemiştim bile iyi oldu bir satırda olsa karaladım en azından konu üste çıksın daha çok kişi görsün
  • işte örnekler çoğaltılabilir. Cevap bile veremiyor kimse çünkü. Değer verilmiyor. Yabancı film yapımcıları her ne yapsa güzel oluyor güzel geliyor fakat biz Türkler birşeyler yapalım ya görmezden geliyoruz yada eleştiri yağmuruna tutuyoruz. Hak edip hak etmemesi bile önemli değil. Sadece eleştiriyoruz tek yaptığımız bu.
    Bir çok şeyde olduğu gibi ne yazık ki kültürümüz de değişti.
  • Hiç Sahip Çıkmıyoruz desek
  • işte neden çıkmıyoruz, neden çıkmak istemiyoruz mesele burada ?
    Neden genel olarak hep yabancı filmler daha başarılı bizde neden bu kadar az film çevriliyor vede bir çoğu kötü olarak değerlendirliyor ? Acaba neden ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elimden geldiğince...

Sinemaya yeni atılan -ve bu işin eğitimini almış- genç yönetmenlerin ilk filmlerini genelde sinemada izlerim. Zaten kendisini ispatlamış yönetmenlerin tüm filmlerini sinemada izlerim. Sevdiğim bi komedyen film çekince onunda gişe yapması için sinemada izlerim...

Ancak nasılsa yerler mantığıyla yapılan "M.Ali Erbil ve saz arkadaşları", "din üzerinden insanları korkutalım Faruk!", "dur bi çok acıklı senaryo yazayım, parayı kıralım" ekiplerinin filmlerine 5 kuruş para vermem. Türk sineması gelişecek diye bu filmlere katlanamıyorum. Ama bu adamlar iyi filmler yapsın ya da yapmaya çalışsın destek veririm...

Mesela Doğu Yücel en sevdiğim yazarlardan biridir. Bu adamın içinde olduğu her projeyi takip ediyorum. Okul filmi ve Küçük Kıyamet. İkiside ortalama filmlerdi ve dvd'de izlenecek filmlerdi diyebiliriz. Ben ikisine de gittim çünkü destek verme ihtiyacı hissettim. Bence Taylan Biraderler ve Doğu Yücel sonunda çok iyi bi film yapacak ve bende desteğimin karşılığını almış olacağım...

Favori Türk yönetmenlerim;

Fatih Akın
    Zeki Demirkubuz
    Nuri Bilge
    Çağan Irmak
    Serdar Akar

• quote:

Orjinalden alıntı: attagun

işte neden çıkmıyoruz, neden çıkmak istemiyoruz mesele burada ?
    Neden genel olarak hep yabancı filmler daha başarılı bizde neden bu kadar az film çevriliyor vede bir çoğu kötü olarak değerlendirliyor ? Acaba neden ?

Çünkü gerçekten kötü ,

Neye sahip çıkılmasını bekliyorsunuz Süper Ajan K9 a,Kutsal Damacana ya? Kaldı ki sahip çıkılması gerekiyor mu o da tartışılır bence bunlar Mehmet Ali Erbil gibi tiplerin çektiği filmlere seyirci çekmek için uyguladığı acındırmalar.Yeteri kadar film çekiyor muyuz bu tartışılabilir ama yeteri, hatta gani gani, her filmde olmaz ise olmazımız 12 Eylül ögeli filmler çektiğimiz açık.

Ben artık yeni nesil Türk sinemasını takip etmekden sıkıldım.Sahip çıkılacak da bir şey yok Faruk Aksoy Recep İvediği yapar 'Bu filmi sanatsal filmler çekmemize kaynak olacak bütçe için yaptık' der bir tane çeker 'Türk Sinemasını geliştiriyorum' der sonra beş tane daha Recep İvedik çeker...

Seyircinin sahip çıkacağı bir şey yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: attagun
    işte neden çıkmıyoruz, neden çıkmak istemiyoruz mesele burada ?

Bu konuda uzunca bir yazı yazmıştım. Ancak forum kurallarına aykırı birkaç nokta içerdiğinden, eklemiyorum. Kısaltmış haliyle, PM.
  • neye sahip çıkıcaz arkadaşlar belalti espirileri ile film yapanlarımı desteklicem. ivedil , maskeli beşler , kutsal damacana , çılgın dersane , yeni hababam sınıfı bölümleri.. bu beş para etmez ezik filmlerimi destekliycem soruyorum ? adam gibi film yapsınlar sinemasına gidicem orinal dvdsinide alıcam söz veriyom. aynı kabadayı ve eşkıya gibi yüzakı olan filmlerimiz gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.