Şimdi Ara

Türk tankına Japon motoru! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
3
Favori
9.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ferrari S.p.A.

Bir önceki mesajımda Yanlış yerleri düzelttiğimi söylediğim eski mesajı neden alıntıladınız onu anlamadım.

Bana bilgisiz demişsiniz ama sizinde bir şey bilmediğiniz bir gerçek. Gelmişsiniz Brezilya ve Arjantin'in Uçak Gemisi var demişsiniz.

Denizaltının Menzilinin sınırsız olmasının imkanı yoktur. Reaktörün ömrü en fazla 30 yıldır zaten. Ayrıca Mürettebat ne yiyip ne içecek ondan hiç bahsetmemişsiniz.

Yiyecekler Tükenene kadar mürettebat denizaltı ile 100.000 km gidebilir. 50.000 km'ye gelindiğinde yiyecekler hemen hemen yarılanır sonrada üsse geri dönmek zorunda kalırsın zaten.

Bunu nasıl hesapladın dersen Maks Hız x 24 Saat çıkan sonuçlada görev süresi çarpılır ve gidilecek menzil bulunur.

Tabi bu menzili hava şartları vb. şeyleri eklemeden hesapladım.

yanlış yerleri düzelttiğini görmeden ben alıntıladım zaten.Ben alıntıladıgımda düzeltmemişti..Bilmediğin için öyle yazmışsın yoksa bir insan "dünyada 3000 km giden seyir füzesi üretilmemiştir en uzagı 300 km " diye yanlışlıkla yazmaz neyse ben zaten hiçbirzaman birşey iddaaa etmedimki... Bilgim dahilinde yazdım.Denizlatı menzilinde şu anda "kelime" olarak yeni üretilenler "unlimited" olarak geçer spec lerinde.Unlimited ne demek bana açıklayın o zaman.Heralde bir ömrü var...Ben mesafe olarak bahsettim yemek miş falan demedim.Bu arada rahatlıkla 40 yılın üstüne çıkan nukleer deniz altılar mevcut. Çinde mesela 40 yıl sonra ilk nukleer denizaltılarından birini rafa kaldırdıklarını açıkladı

http://usa.chinadaily.com.cn/opinion/2013-10/31/content_17070523.htm

kaldıki uçak gemisi düşüncenede katılmıyorum... onuda diğer arkadaş yazmış benim yazmama gerek yok.

• airbus bile 15 20 ülkede parçaları üretiliyor. Takmışlar yuzde yuz yerli malı olucak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ZoRRo-

airbus bile 15 20 ülkede parçaları üretiliyor. Takmışlar yuzde yuz yerli malı olucak.

yüzde yüz yerli olmazki yeterli personel yok başka ülkelerdende çalışacak personel bulunmayabilir. gazeteye ilan verin üretim yapabilecek eleman aranıyor diye içlerinde kaç kişi çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Hala konvensiyonel silahlara yatirim yapiyoruz ya neyse. Hala bir ulkeyi ele gecirmek icin askere tanka ihtiyaci oldugunu dusunen insanlar olmasi daha da garip. Adamlar tek kursun atmadan turkiyeyi ele gecirdiler ki milyonlarca tankin olsa neye yarar...

+1

Konudaki en mantıklı yorum.Elementlerle,maddelelerle bir yere kadar beyler.Asıl güç beyinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

quote:

Orijinalden alıntı: Night Hawk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DRAMBORLEG

quote:

Bu devirde tank kalmadı artık.Özellikle bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin tanka ihtiyacı yok.Tank artık askeri harekatların son aşamasıdır.En önemlisi hava gücü ve donanma artık.Tank ile ne yapacaksın Allah aşkına?Gereksiz yatırım.Birde Türk malı diye lanse etmiyorlar mı şunları..Cahil halkta sanıyorki artık tank uçak yapmaya başladık..

Bu yorumu yapıyorsun ve insanları cahil olmakla mı itham ediyorsun? Bi sen biliyorsun

Sen yukarıda yazdığımı oku ona göre cevap ver.Bilip bilmeden konuşuyorsunuz hepiniz elinizde klavye.O tank ile ne yapacaksın bir anlat desem ne diyeceksin?Hadi soruyorum.

Tankı savaş sahnesinden de çıkardınız ya helali hoş olsun.

İki denk ülke karşılaştığında Örneğin Türkiye-Yunanistan arasında çıkacak bir krizde her iki tarafında hava ve deniz kuvvetleri birbirleriyle boğuşurken Trakya'da zırhlı birlikler sayesinde ilerlemeyi başaran hem maddi kazanç hem de psikolojik açıdan bir adım öne geçecektir.

Havadan füzeyi salla, her şeyi yok etsin ile olmaz bu işler. Sağlam, hızlı, çevik ve bakımı kolay bir tank kara kuvvetlerinin bel kemiğidir.

Tankı savaş sahnesinden nerede çıkarmışım?Yunanistan gibi bir ülke ile mi kıyaslayacağız Türkiye'yi?Sizin rakibiniz Suriye, Yunanistan vs bilimum komşu ülkeler ise zaten onlardan daha güçlü bir ülkeyiz.Ama bugün bir İran'a kafa tutamazsın.Nükleer gücü elinde barındıran bir devlete kafa tutamazsınız.Senin nükleer gücün var mı?Yok.O zaman o adam seninle savaşa girmekten çekinmez.Zaten günümüzde o eskisi gibi savaşlar kalmadı, artık olmayacakta.Çok daha ağır sonuçları olacak savaşlara girilecek.Nükleer ve biyolojik silahlar kullanılacak.

En basitinden savaş çıktı ( ileride kaçınılmaz son ), İngiltere'yi karşına aldın ( Abd bile demiyorum ) ne yapacaksın İngiltere'ye söyle bakalım?Adam seni ordan dakikalar içinde yerle bir edecek, kritik noktalarını ortadan kaldıracak teknolojiye sahip, sende capon motorlu tankına biner kaçarsın artık.

Hocam anlaşılması gereken ve benimde söylemeye çalıştığım nokta şu.Tank evet çok önemli ama tank işi bitirmek için vardır.Sen siler süpürürsün savaşa girdiğin ülkeyi, ardından tankların ile girer ve bölgeyi tamamen kontrol altına alırsın.Yani bizim gibi ülkeler için tank gereksiz yatırımdır.Çünkü ne hava ne deniz gücümüz var.Ne kendine ait adam gibi sayıda uçağın nede kendine ait adam gibi bir teknolojiye sahip deniz gücün var.Yani safsata bunların hepsi.

Forumda bugüne kadar okudum en bilmeden biliyor gibi yorum yapan kişisiniz sayın LanciaDeltacı
    Bir de insanları aşağılayıp ben işin içindeyim bir naneden çaktığınız yok boş yorum yapmayın havalarına giriyorsunuz ya o kısımlar iyice komik duruyor.
    "Adam bin kilometre öteden tuşa basıyor abi" yorumunuz ne kadar sığ ve kahve ağzı olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. İnsanlara bilmiyorsun sus derken sorarlar adama sen neyi biliyorsun diye.

Hayatını savaş stratejileri üzerine adamış yüzlerce insan bilmiyor bir tek siz biliyorsunuz. Keşke söyleseydiniz de Genelkurmay Başkanlığı milyarlarca doları boşa harcamasaydı. Tank gereksizmiş uzaktan vuruyorlarmış ya işte bunu yüzbaşılar, albaylar, generaller düşünemedi . Hadi bizi geçtim halen dünya askeri doktrinlerinde Tank kara savaşının en asli unsurlarından biri olmakla birlikte neredeyse bütün ülkelerin ya üretim yada hazır alım projeleri varken sizin gereksiz beyanatlarını kaçırmış olmaları çok yazık. Şuan sudan çıkmış balık gibiler eminim.

Tam cevap yazayım diye düşünüyordum ki arkadaş benim yerime yazmış, teşekkür ederim.

Biraz da şöyle düşünmek lazım, adamlar 45 seneden beri askerliğin içindeler, yıllardır askeri doktrinlerden tutun da teknik verilere kadar sinekten çıkacak yağı hesaplamışlar ve tankın gerekliliğini geçtim, milli tankın gerekli olduğuna kanaat getirmişlerse bence biraz saygı duymak lazım. bu işin uzmanı onlar, lazım diyorsa lazımdır aga..

Haydi bizim işimize yaramaz diyelim, satın almak için kuyruk olan birçok ülke var, yap yap sat kardeşim, yolunu bulursun fena mı? Batı ülkeleri yaptıkları üç kuruşluk silahları bile bize on katına satmadı mı? Eee biz niye yapmayalım bunu?

Sonra bırakın artık şu ezik psikolojisini, biz eğer istersek, emek verirsek çok da güzel silahlar yapabiliriz, biz genetik olarak gerizekalı bir millet miyiz de yapamayız, edemeyiz diyorlar.. Mesela Bora-12 keskin nişancı tüfeği ile ilgili TRT de çok güzel bir program izledim, gurur duydum helal olsun adamlara dedim, merak eden izlesin, illa ki bulurlar.

Yalnız ülke savunması için nükleer silah şart, onu biran önce edinmek zorundayız. Yıllardır bu İsrail mezalimi nasıl devam ediyor, çünkü heriflerde nükleer silahlar, kimse cesaret edemiyor saldırmaya. Öncesindeki Arap-Yahudi savaşlarını hatırlayınız. O yönden de Lanci-delta arkadaş haklı. Bence en acil silah, nükleer silahtır. Ama nükleer silahların, güdümlü füzelerin olduğu bir dünyada tank gereksizdir demek bence yanlış olur. Öyle olsa, şu anda Ruslar, Çinliler başta olmak üzere bütün dünya hala tank geliştirmekle uğraşmazdı.

Bunlar da naçizane benim görüşlerim.

• Savaşlar tank, top ile kazanılmaz diyenler için söylemek isterim 2. Dünya Savaşına bakınız Alman tankları Avrupa'ya neler yaptı. Top olarak, adamlar daha 1. Dünya Savaşı'nda iken ( Bizde at nalı yapacak fabrika yok iken ) Big Bertha nam-ı diğer süper topları yaptılar. İlk örneği olarak Osmanlı'nın kullandığı Şahi toplarına bakınız.

Elbet şu andaki teknoloji farklı. Türkiye'de Osmanlıyı'da sayarsak son 150 yıldır gereken teknolojik geliştirme, hangi parti olursa olsun, evet buna Türkiye'nin kurucuları da dahildir, yapılmıyor. Füze meselesi var. Türkiye'nin elinde füze yok, böyle bir şey olabilir mi? Ar-ge yok memlekette daha adam gibi, ama hepsi yavaş yavaş yapılıyor. Kim ne derse desin, bu gelişmelerin siyasi istikrarla alakası. Amerika'da partiler değişiyor kimse demesin bana keza oradaki siyasi yapı bizdeki tam ters değil.Biri İsrail için savaşa girecekken, diğeri şu anda Güney Sudan'da savaşa giriyor.(Romney-Obama).

Bir tankı, topu yapmak maharet işidir, hani hani nerede bu tanklar demekle iş bitmez zaten sizin gibi sadece ağzı -eli- çalışan insanlar yüzünden bu memleket buralarda. Asıl atılım, insanlardaki bu saçma fikirlerin yavaş yavaş zihinlerinden atılması sonrası, gelecektir.
    Bir diğer önemli konu ise elin Amerikalısının infrastructure dediği alt yapı desteği. Reddit'e bakarsanız neredeyse her iş sektöründen çalışan oraya girip bir şeyler katmaya çalışıyor, başka deyişle adamlar aktif abi... Böyle olması gerek soru varsa cevabını bulabilmelisin ama bu DH gibi çoğu zaman trollenen bir forumda değil, resmi tabanlı bir forum ve soru sorma panelinde yapılması gerekir.

• Tanka yatırıcakları parayı savunma amaçlı füzelere yatırsalardı bence daha caydırıcı,üretimi daha kolay ve yerlilik oranı daha yüksek bir proje olabilirdi.
  • Forumda yeni moda yunanistani asagilamak heralde, bu orduyla anca yunanisanla bas edersiniz demis adam bilmiyorki yunanistan savas gucu olarak acik ara en guclu sınır komsumuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Aynen yahu apple bile boş bir şirket mesela.Samsungtan ekran intelden işlemci alıyor

Koskoca apple kendi işlemcisini ekranını yapamıyor

Sağda solda söyleme gülerler.Dünyadan bihabersiniz.

japonya'daki motor fabrikası bombalandığında biz de motorsuz tanklarımızla rüyalarda savaşırız.

Türk tankına Japon motoru!

turkiye savasta .japonyadaki motor fabrikasi bombalaniyor
    Ayrica guc grubu ileride yerli olacak proje calisiyor deniyor ama pasam begenmedi. Cunku dedigim dedik.
    kmtas projesi o youtube dan iki dakikada buldugun javelin videosundaki gibi uretilmek uzere noldu kactir soruyorum ses seda yok ? anca komikli resimler, gulucukler . Tornistan bey once siyasete attin topu sonra cevap bile veremedin. Dunyadan bi haber yasam formlarina cok guzel ornekler olusturuyorsunuz. Hayir insanin meraki olmaz takip etmek zorunda degildir ama bu kadar kesin , yaldir yaldir konusuyorsan biraz destegin olacak azicik bilgin olacak ki sonradan rezil olma.

bir olay olsa da atlasak diye ağzından salyalar saçarak bekleyen o kadar köpek varken, Türkiye'nin dahil olacağı bir savaş dünya savaşına döner. bunu ve Türkiye'nin jeopolitik önemini göz ardı edip eğer savaşırsak sadece tek bir devletle savaşacağımızı düşünüp bir de yazarsan rezil olan sen olursun.

cevap verilecek her şeye cavap verdim. adamın dünyadan haberi yok önüme helikopter füzesi koyuyor daha kendi girip bakmamış bile nedir bu diye. sende gelmiş "projesi var ama yhaaaa" diyorsun. gel de gülme.

adam onu yapmış. liseli gibi proje ödevleriyle cgi videolarla oyun oynamıyor. adamların elinde bu derece ileri teknoloji ve silahlar olmasına rağmen artık bu adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açık.

içindeki azınlıklarla başa çıkabiliyor musun? çıkamıyorsun.

silahmış tankmış geç bunları.

yerli malı ama motoru yok zırvalığıyla ve cgi videolarla anca seçim meydanlarında hüloğcuları kandırırsın. beni değil.

Muhalefet bu kafa yüzünden kaybediyor bu ülkede.
    Bu kafayla giderseniz de asla güzel günler göremeyeceksiniz.

Eminim var olan siyasi iradeyi sizden çok daha fazla sevmediğime. Ancak ucu onlara dokunuyor diye binlerce insanın emeğini hiçe sayıp , yapılan onlarca güzel şeyi görmezden gelip . Sırf ucu siyasete dokunuyor diye tank gereksiz, adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açığa getiriyorsanız sizinle tartışmaya girmenin anlamı gerçekten yok.

Bu neye benziyor biliyor musun. Bazı güç, sahipleri yüzlerine tükürse "Yarabbi ne kudretli tükürüyor diyecek" kesimin tam zıt karşılığı oluyor.

Hala video diyorsun envantere girdi haberin yok. O silahlara ihtiyaç duymayan ülkelerin envanterine bak bakalım benzer silahlardan helikopterlerden kaç adet var bakalım.
    Askeriye ye kaç milyar dolar döküyorlar.

Dönüp dolaşıp hülooğ kandırmacası. Yarın öbür gün bir savaş çıksa o kandırmaca dediğiniz silahlara sarılıp korunmaya çalışan nağmerttir o zaman.

Japonyanın içinde bulunduğu Türkiyenin içinde bulunduğu bir dünya savaşında. Hayatta kalan olmaz dünya üzerinde rahat olun. Anlamamak üzere ısrar etsenizde tekrardan Tankın Yerli Motoru için çalışmalar olduğunu söylemek isterim.

• Arkadaşlar Uçak Gemimiz olsun tabi ki .
    Ancak bizim okyanusa kıyımız var mı?.
    Bizim sömürgelerimiz var mı dünyanın en ücra köşesinde bile?
    Çıkarlarımızın Okyanuslar ötesi olduğu bir politikamız var mı?.
    Bizim uçak gemisini işletecek paramız var mı?
    Uçak gemisi alacak , yapacak paramız var mı?.
    Uçak gemileri tek başına dolaşmaz yanında yarım düzine refakat eden gemi olur. deniz altısına kadar beraber gelir.
    Uçak gemilerini hakkını vererek kullanan adam gibi işletebilen yegane devlet ABD dir.
    İleride süper güç olma niyetinde olursun , iyice palazlanırsın , politikaların dünya üzerinde olur o zaman ihtiyaç doğrultusunda bir alım düşünürsün.
    Bugün için ne ekonomimiz kaldırır ne de önceliğimizdir.
  • Tank önemli birşey olmak zorunda.Bir kere güç gösterisidir, zırhlı büyük araçlar ilgi çeker.Tabi ırak ordusunda olduğu için tanklar tek gezerse keklik gibi avlarlar.Abd tankları uçak, helikopter, uydu destekli olduğundan çok az kayıp verdi.
    Ben hala savaş uçağında rusları tercih etmemiz gerektiğine inanıyorum.Bunların kullanım giderleri de daha düşükmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Tank önemli birşey olmak zorunda.Bir kere güç gösterisidir, zırhlı büyük araçlar ilgi çeker.Tabi ırak ordusunda olduğu için tanklar tek gezerse keklik gibi avlarlar.Abd tankları uçak, helikopter, uydu destekli olduğundan çok az kayıp verdi.
    Ben hala savaş uçağında rusları tercih etmemiz gerektiğine inanıyorum.Bunların kullanım giderleri de daha düşükmüş.

http://www.siyahgribeyaz.com/2013/07/hesap-kitap-isleri-havaclkta-tedarik.html?m=1

Paylastigim yazinin sahibi ulkemizde bu konuda en kendini yetistirmis , en yetkin kisilerden biridir. Analizini okuyabilirsiniz rus ucaklari konusunda aslinda pek de ucuz olmadiklarini anlatiyor.

• Klasik mahalle kahvesi muhabbetinin forum versiyonu Bazı konular var ki herkesin fikri vardır,hadi fikri olmasını geçtim o fikri illa herkesce kabul edilmelidir,çünkü o haklıdır.Aynı kişiye sor silah sanayi ile alakalı kaç kitap okudun,yayın isimleri ver sus pus olur.

Bak haberde ne yazıyor biliyor musunuz? 3 milyon trajlı Japon gazetesinin yazdığına....Anlayana
  • quote:

quote:

Bu devirde tank kalmadı artık.Özellikle bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin tanka ihtiyacı yok.Tank artık askeri harekatların son aşamasıdır.En önemlisi hava gücü ve donanma artık.Tank ile ne yapacaksın Allah aşkına?Gereksiz yatırım.Birde Türk malı diye lanse etmiyorlar mı şunları..Cahil halkta sanıyorki artık tank uçak yapmaya başladık..

hayatımda bu kadar boş konuşan başka bir insan gormedim.
    sirf hukumete dil uzatacam diye sacmalamşsın.
    bugun super guc dedigimiz abd nin elinde herturlu silah olmasına ragmen halen tanklari gelistiriyor
    en son savas diyebilecegimiz ıra-abd savaslarını bir arastır bakalım tankın gorevi neredeymis.
    klasik : benim gibi dusunmeyen cahildir ZİHNİYETİ !

edit: komsularının hepsi dusman olan kac ulke varıdır? hepside karadan baglı. tank kalamdı diyor off off

@LanciaDeltacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 23 Ocak 2014; 22:31:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

3 milyon trajlı Japon gazetesinin yazdığına....Anlayana

bu kısım icin konu acılmalı.
    aklım almıyor o satısları.
    3 milyon nedirki linkteliere bakın
    ilk 5 full japonlar
    bide turk listesine bakın.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tiraj
  • 2-3 tane füze , denizaltı bilgisini öğrenenler birkaç kerede wikipediyi karıştıranlar bu mesleğe yıllarını vermiş insanlardan çok çok daha iyi bildiklerinden yorum yapıyor.
    İşte asıl mesele bu ' bilgi sahibi olmadan fikir sahibi ' olmamız.
    Yorumladar tam ibretlik,kahvehanede memleteki kurtarmaktan beter.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen yahu apple bile boş bir şirket mesela.Samsungtan ekran intelden işlemci alıyor

japonya'daki motor fabrikası bombalandığında biz de motorsuz tanklarımızla rüyalarda savaşırız.

Ayrica guc grubu ileride yerli olacak proje calisiyor deniyor ama pasam begenmedi. Cunku dedigim dedik.
    kmtas projesi o youtube dan iki dakikada buldugun javelin videosundaki gibi uretilmek uzere noldu kactir soruyorum ses seda yok ? anca komikli resimler, gulucukler . Tornistan bey once siyasete attin topu sonra cevap bile veremedin. Dunyadan bi haber yasam formlarina cok guzel ornekler olusturuyorsunuz. Hayir insanin meraki olmaz takip etmek zorunda degildir ama bu kadar kesin , yaldir yaldir konusuyorsan biraz destegin olacak azicik bilgin olacak ki sonradan rezil olma.

bir olay olsa da atlasak diye ağzından salyalar saçarak bekleyen o kadar köpek varken, Türkiye'nin dahil olacağı bir savaş dünya savaşına döner. bunu ve Türkiye'nin jeopolitik önemini göz ardı edip eğer savaşırsak sadece tek bir devletle savaşacağımızı düşünüp bir de yazarsan rezil olan sen olursun.

cevap verilecek her şeye cavap verdim. adamın dünyadan haberi yok önüme helikopter füzesi koyuyor daha kendi girip bakmamış bile nedir bu diye. sende gelmiş "projesi var ama yhaaaa" diyorsun. gel de gülme.

adam onu yapmış. liseli gibi proje ödevleriyle cgi videolarla oyun oynamıyor. adamların elinde bu derece ileri teknoloji ve silahlar olmasına rağmen artık bu adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açık.

yerli malı ama motoru yok zırvalığıyla ve cgi videolarla anca seçim meydanlarında hüloğcuları kandırırsın. beni değil.

Eminim var olan siyasi iradeyi sizden çok daha fazla sevmediğime. Ancak ucu onlara dokunuyor diye binlerce insanın emeğini hiçe sayıp , yapılan onlarca güzel şeyi görmezden gelip . Sırf ucu siyasete dokunuyor diye tank gereksiz, adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açığa getiriyorsanız sizinle tartışmaya girmenin anlamı gerçekten yok.

Bu neye benziyor biliyor musun. Bazı güç, sahipleri yüzlerine tükürse "Yarabbi ne kudretli tükürüyor diyecek" kesimin tam zıt karşılığı oluyor.

Hala video diyorsun envantere girdi haberin yok. O silahlara ihtiyaç duymayan ülkelerin envanterine bak bakalım benzer silahlardan helikopterlerden kaç adet var bakalım.

Dönüp dolaşıp hülooğ kandırmacası. Yarın öbür gün bir savaş çıksa o kandırmaca dediğiniz silahlara sarılıp korunmaya çalışan nağmerttir o zaman.

Japonyanın içinde bulunduğu Türkiyenin içinde bulunduğu bir dünya savaşında. Hayatta kalan olmaz dünya üzerinde rahat olun. Anlamamak üzere ısrar etsenizde tekrardan Tankın Yerli Motoru için çalışmalar olduğunu söylemek isterim.

Bence olaya siyasi açıdan yaklaşmamak lazım tarafsız bakınca ve araştırınca ülkemizin hava savunma sisteminin ordunun diğer birimlerine göre açık ara zayıf olduğu ortada bence Tankdan önce uzun menzilli saldırı ve savunma füzelerine yatırım yapılmalı hem caydırıcılığıda daha yüksek.Hava savunması yetersiz olan bir ülke kolay kolay savaşamaz sadece uçağa,tanka güvenmemek lazım sonra Irağa döndürürler.

• ordumuz çok güçsüz
  • Aha benim arabanın değeri tavana yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence olaya siyasi açıdan yaklaşmamak lazım tarafsız bakınca ve araştırınca ülkemizin hava savunma sisteminin ordunun diğer birimlerine göre açık ara zayıf olduğu ortada bence Tankdan önce uzun menzilli saldırı ve savunma füzelerine yatırım yapılmalı hem caydırıcılığıda daha yüksek.Hava savunması yetersiz olan bir ülke kolay kolay savaşamaz sadece uçağa,tanka güvenmemek lazım sonra Irağa döndürürler.

Yatırım yapılmadığını nereden biliyoruz ? Yıldırım füzeleri askeri geçit töreninde görülmüştü ilk defa . Bırakın yatırımı bilmeyi üretmişiz envantere girmiş geçit töreninde haberleri oldu insanların böyle bir füzeden.

Bu tarz projelerle tasarruf ve hatta gelir elde etmezsen hangi para ile milyar dolarlar döküp büyük projeleri gerçekleştireceğiz?.

Yüksek irtifa savunma zaafımız var ancak ocak ayı sonunda son ihale dosyaları alınacak . Zaten çin ile görüşmelere çoktan başlandı teknoloji transferi koşulu ile. Bu ne demek bir şeyler öğreneceğiz ardından kendimiz yapmaya çalışacağız. Yüksek irtifa hava savunması yüksek teknoloji ürünü tekrardan keşfetmeye çalışmak yıllar alır.

Milli savaş uçağının sadece kavramsal tasarım aşaması 2 yıl sürdü. Çok eskiz tadında tasarım bu dediklerim. Gerekliliklerin , ihtiyaçların hesaplanması ortaya konması v.s. konuları. İhale süreçleri yıllar yıllar alıyor bazen. Kabul testleri 1-2 yıl sürüyor bazı üretimlerin. Böyle bir çalışmanın olduğu , işleri sadece bu konuları düşünmek olan binlerce asker, mühendis, stratejik danışman , üst düzey yönetici , bakanlıklar bu varsayımları göremiyor bizim forumdaki arkadaşlarımız beyler tank artık yalan füze yapalım diyerek olayı özetliyor. Hocam sizce de biraz tuhaflık yok mu?.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.