Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 2 BİN TL CAYMA BEDELİ İSTEDİ!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
6.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O madde abonelik sözleşmeleri ile ilgili. Bir şirkete abone olurken, hizmeti taahhütsüz kullanabilmek için abonelik sözleşmesi imzalanır. Taahhüt verip kampanyalara katılmak için abonelik sözleşmesinin üstüne taahhütname imzalanır. Bu madde taahhütnameleri kapsamıyor. Sadece abonelik sözleşmelerini kapsıyor. Dolayısıyla bu madde ile taahhütten bedelsiz caymak mümkün değil. Şurada durum daha detaylı açıklanmış:

https://forum.donanimhaber.com/sozlesme-ve-taahhut-ile-ilgili-yasal-duzenlemeler-iss-lerin-taahhut-tuzagi--119633321

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 1 Aralık 2018; 20:15:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kusra bakmada tatlı sesli müşteri temsilcisi ile hayallere dalacağına, taahhütsüz fiyat ne kadarmış, cayarsan aylık ne kadar vuruyor diye sorardın, aklı olan oltaya gelmez bunu her firma yapıyor geçmiş olsun. Daha oltaya gelmezsin ders olsun sana.
  • Oltaya gelmek mi. Buna kesinlikle katılmıyorum. Zamanında Türk.net i de denedim. Superonline ide hala superonline 16 mbitin üzerini size veremiyoruz diyor. 87 mbit i alabilirken. Türk net ise sözde veriyor sabahları düzgün alıyorsun akşam sürünüyorsun.

50mbit zaten 35 mbit e düşüyor. Tahhğtü iptal ettiğimde ise 400 tl gibi bir tutar çıkıyor. Sadece aklıma yatan tarafı 1 Ocak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usbehci kullanıcısına yanıt
    İşte sıkıntı da tüketici hakem heyeti her zaman senin lehine karar vermeyebiliyor. Forumda iki örnek de var.

• Gayet normal.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bugün netspeed internetim açıldı 16 mbit gördğm bana dedikleri gibi şimdilik sıkıntı yok. en ufak bir ayakkabı tabanı almadan önce bile 1 saat netten yorumları okurum da belki alırım o ayakkabı tabanını

Fasa fiso, bir deneyin de dava sonuçlanmadan TT adresinize icrayı nasıl gönderiyor ardından THH' den nasıl da red alıyorsunuz görün. Millete verin gazı sonra 200 TL ödeyeceği varken olur 700 TL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 2 Aralık 2018; 0:36:53 >
  • Sizi de anlamak mümkün değil. Taahütün bitmesine 1 ay kala mı caymak aklınıza geldi. 24 aydır bu kafa nerdeydi? 1 ay daha öde ondan sonra geçersin. TT'yi savunmuyorum ancak sizin yaptığınız da iş değil.

12-12 ayrı ayrı yapıyorlar yalnız

• quote:

Orijinalden alıntı: Shelton1392

Bu tür durumlarda cayma bedeli kalan aya göre değil geçen aylara göre hesaplanır.

Aylık ödenen tutar X geçmiş ay sayısı ile cayma bedeli ortaya çıkar.

Bu yüzden istenen ücretler normaldir. Bundan sonrası 1 buçuk ay daha sabredip sözleşme bittiği gibi aboneliğinizi farklı bir firmaya taşımanız.

Abonelik iptal süreci de çok sancılı ve bir o kadar uzun sürdüğü için direk farklı bir firmaya taşıma talebi oluşturursanız o firma sizin yerinize uğraşıp kısa sürede aboneliğinizi taşıyacaktır
    Hayir, bu tip durumlarda cayma bedeli tuketici lehine olacak sekilde isletilir. Kanunen boyle. yani arkadas kalan 1,5 ay icin bedel oder ve cikar.
  • Ben 3. ay iptal ettim, yaklaşık 100 lira cayma bedeli çıktı, 16 mbps 75 gb kota idi. Onu da Turkcell ödedi. Geçmiş olsun. Caymak değil yanmak adeta sizinki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buyukbaba

Hayir, bu tip durumlarda cayma bedeli tuketici lehine olacak sekilde isletilir. Kanunen boyle. yani arkadas kalan 1,5 ay icin bedel oder ve cikar.

Alıntıları Göster
    İlk mesajda arkadaşın belirttiği şikayet -yanlışım varsa düzeltin- aynı fiyata daha yüksek hız varken ben düşük hız alması ve bu yüzden aboneliği iptal edip aynı fiyata yüksek hızlı bir paket almak istemesi ise bu durum kullanıcı kaynaklı iptal durumlarında geçen ay sayısına göre baz alındığını biliyorum.

Vodafone hattında başıma gelmişti. Faturalı hattından memnun olmadığım için sözleşmenin 4. ayında sözleşmenin feshine karar verip bir teknoloji mağazasında Vodafone adına görevli tanıdık arkadaş aracılığı ile işlem yapmak isterken kendisi bunu söylemişti. Sadece kullanılan 4 ay için cayma bedeli olacsk demişti arkadaş. Ama kullanılan ay bedeli ile aylık fatura tutarı mı çarpılıyor o konuda emin değilim.

• Shelton1392 kullanıcısına yanıt
    Oncelikle sunu bilmek lazim, ayni operatorde yuksek hiza gecis bedelsizdir, fatura degisir.

baska isp ye gecilecekse herhangi bir sebep belirtmeye gerek yok, ben gidiyorum kes cezami demek yeterli.

Senin vakanda da yine senin lehine isletilmis sozlesme cayma bedeli, cunku kullandigin ay ile kalan aya bakildiginda kisa olan kullandigin. Ayni seyi 4 ay kala yapsaydin da 4 aylik ceza odeyecektin, orada da kalan 4 ay senin lehine. Kanun bu sekilde isliyor.
  • Kimseye gaz verdiğim yok, böyle bir işe kalkışmak zaten araştırma gerektirir. Eğer araştırmadan birisi burada yazanları yapıyorsa kusura bakmasın bir zahmet ödesin. Tersini söyleyenler de var, bu biraz şans işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Ben 3. ay iptal ettim, yaklaşık 100 lira cayma bedeli çıktı, 16 mbps 75 gb kota idi. Onu da Turkcell ödedi. Geçmiş olsun. Caymak değil yanmak adeta sizinki.
    4 ay oldu fiberi iptal ettirmek istedim modem iadesi haricinde 600 lira istiyorlar ne yapacagimi sasirdim.

Acaba fiber olmayan bir adrese tasisam altyapi olmadigindan iptal ettirebilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    İlginç bir yöntem hocam, belki işe yarayabilir. Turkcell 720 liraya kadar cayma bedeli ödüyor.

• Keske bekleseymissiniz. Butun taahhutlu kullanimlarda durum bu. Siz 156 tl taahhutle indirimli kullaniyorsunuz, taahhutsuz fiyati daha fazla oldugu icin ( atiyorum 250 tl) o fiyat ustunden hesapliyorlar. Ayrica yeni yasaya gore kullanici lehine olan kisim kadar ucret odetmeleri gerekiyor. 24 ay taahhut varsa 18 ay kullandiysaniz 18 ayin degilde geriye kalan 6 ay uzerinden ucret almalari gerekli. Taahhutsuz kullanim ucreti sozlesmenizde yaziyor olmasi lazim.

• 6 Yıllık superonline kullanıcısıyım 100 mbt hız 250 gb kota + turkcel tv + ev telefonu 500 dk hepsine ödediğim rakam 69.90. Ocak 1'den itibaren akn'nin kalkacağına dair de mail geldi. Fiyat aynı devam edeceğini söylediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

İlginç bir yöntem hocam, belki işe yarayabilir. Turkcell 720 liraya kadar cayma bedeli ödüyor.
    Gerçekten 720 liraya kadar ödüyorsa hemen geçeyim ama Turkcell de taahüt ister kesin
  • coskunsever kullanıcısına yanıt
    Evet istiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.