Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 2 BİN TL CAYMA BEDELİ İSTEDİ!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
6.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,5 ay kala çıkarsan böyle bir bedel normal.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Artık Arap Telekom değil.. 3 bankanın olmuş Bank Telekom desek yeridir..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tür durumlarda cayma bedeli kalan aya göre değil geçen aylara göre hesaplanır.

Aylık ödenen tutar X geçmiş ay sayısı ile cayma bedeli ortaya çıkar.

Bu yüzden istenen ücretler normaldir. Bundan sonrası 1 buçuk ay daha sabredip sözleşme bittiği gibi aboneliğinizi farklı bir firmaya taşımanız.

Abonelik iptal süreci de çok sancılı ve bir o kadar uzun sürdüğü için direk farklı bir firmaya taşıma talebi oluşturursanız o firma sizin yerinize uğraşıp kısa sürede aboneliğinizi taşıyacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 kuruş cayma bedeli vermeden bundan kurtulman mümkün. Ama biraz meşakkatli. Öncelikle Türk Telekom'un saha dolablarinda port olmadığı için yeni abonelikleri veremediği bir sokak/mahalle bulmalısın. Büyük şehirlerde bu sorun çokça mevcut. Bunu bulduktan sonra nakil için türk telekoma gidiyorsun. Aaaa birde bakmışsın bu adrese nakil yapamıyoruz uygun port yok diyorlar. Hemen orda gerekli atar-gideri yapıp iptal edin aboneligimi kardeşim 2018'in Turkiyesinde bu ne rezilliktir diyorsun. Önce cayma bedeli falan derler ama sen onlara bakma. Hizmeti siz veremediğiniz için kabahatli sizsiniz, bunun faturasını bana cikaramassiniz bu parayı kesinlikle ödemem mahkemeye kadar giderim diyip resti çekiyorsun. Onlarda kuzu kuzu iptal ediyorlar aboneliği.
    Not: Bizzat yaşadığım olaydır. 250 küsur TL cayma bedelini ödemeden aboneliği iptal ettirdim. Tek fark ben gerçekten taşınmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheExtasyOfCold -- 1 Aralık 2018; 15:32:6 >
  • Senin nasil bitmesine 1sene daha var. 2017de baglattiysan 1ay sonra sozlesmen bitiyor zaten

Ayrica son ay sozlesmeyi iptal etmek isteyen tek kisisin galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: karakarqa

Dostum kazıklanma olarak görmüyorum. Türk.net den 50 mbit baglantim var di. Akn li zamanlarda, gündüz saat 3 veya 4 e kadar normal akşamları da geberiyor du.

Abone olana kadar 1 dk icin de bağlandığım müşteri temsilcileri abone olduktan sonra ise baglanilamaz hale geldi.

En sonunda ttnet e geçtim rahat ettim. Ayrıca. Tarife seçimi konusunda hata yapan veya yanlış yönlendirilen insanlar var.. telefondan müşteri hizmetlerinin göremediği bir çok kampanya var.

Türk netin övülecek hiçbirşeyi yok. Merak ediyorsanız türk.net kategorisini inceleyin.

50 mbit 50gb kotalı tarifesine geçiş yaptım.
    80 tl

Alıntıları Göster
    Doğrudur ama ben ikinci yıla gireceğim neredeyse sadece 1 gün kesinti yaşadım. Oda komple Telekom santrali devre dışı kalmıştı onla alakalı aynı gün sorun çözüldü. İki yılda sadece bir kez sorun.

Misal ben 4K film takılıyorum bu zamana kadar bir kez bile çamur gibi görüntüyle karşılaşmadım.

Hiç bir oyundan ping yüzünden atılmadım. Bağcılar gibi bir gettoda 77 mbit hız almak her kula nasip olmuyor

Türknet sağolsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Yeni baglattiysan

220 lira bağlantı ücreti

Üç ay indirim bedeli ortalama 200 lira yapar.

Damga vergisi falan filan 450 lirayı bulur.

Modem de aldıysan 600 lira.
    Fiber de modemi satmiyorlar diye biliyorum bugun arayip konusayim. Yine ttnet fiber altyapisi kullanan baska bi saglayiciya gecsem baglanti ucreti ve varsa modem ucretinden feragat edebilir miyim peki? İptal degil de tasima yapmak istiyorum cunku

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Fiber de satış yok. Geri iade etmen gerekir.

Muhtemelen cayma bedelini hesaplarken fiber modemin rayiç bedelini de katiyor hesaba. Yani modemi iade etmiyorsun gibi düşünerek hesaplıyor.

Sözleşmem yanındaysa sana sunulan indirimleri bağlantı ücretini tek tek okuyup kendin hesaplayabilirsin.

• Türknet kullanıyorum. 35 download. 3 upload AKK yok. Tahhut yok 65TL güncel fiyatı.

• Benimde başımdan geçti kısaca bizi bırakamazsın diyorlar, sende mecbur bırakmıyacaksın zaten. o para neredeyse senelik ödemen gereken...
    ama bittiğinde benim gibi vodfone fiber max mega 100 paketine geç ( 100Mbps download -240 gb AKN) 75-77tl arası birşey ödüyorum.
    (umarım zam gelmemiştir 7 ay oldu geçeli)
  • İçin rahat olsun bir yıldan fazla yapılan anlaşmalarda kullanıcı hiç bir bedel ödemeden cayabilir. 6502 S.lı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Madde 52/4 buyur link;
    www.turkhukuksitesi.com
    6502 S.l� T�keticinin Korunmas� Hakk�nda Kanun MADDE 52 - MADDE 52 �erhleri
    http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=13279

Arkadaşlar artılayın böylece herkesin bu kanundan haberi olsun!

Edit: Arkadaşlar şöyle bir konu var, okumanız faydalı olur;https://forum.donanimhaber.com/sozlesme-ve-taahhut-ile-ilgili-yasal-duzenlemeler-iss-lerin-taahhut-tuzagi--119633321?

Burada yazanlara karşı Aydın Ağaoğlu istediğimiz gibi cayabileceğimizi söylüyor.
    Karar sizin. Tavsiyem şu zamanda taahhüt vermeyen ISS'lere eğer geçebiliyorsanız geçmeniz yönünde olacaktır. Eğer geçemiyorsanız interneti bir öğrencinin üstüne yaptırın, TTnet iki yıllık taahhütü bir yıla düşürüyor böyle olunca.

@EnemyTerritory'ye teşekkürler konu uyarısı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usbehci -- 1 Aralık 2018; 22:24:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Fiber de satış yok. Geri iade etmen gerekir.

Muhtemelen cayma bedelini hesaplarken fiber modemin rayiç bedelini de katiyor hesaba. Yani modemi iade etmiyorsun gibi düşünerek hesaplıyor.

Sözleşmem yanındaysa sana sunulan indirimleri bağlantı ücretini tek tek okuyup kendin hesaplayabilirsin.
    Modem ucreti haricinde 560 lira cayma bedeli cikardilar. 18 agustosta aboneligimi baslatmislar. 4 ay icin 600 liraya yakin ucret cikardilar bu nasil bir seydir ya...

Yine ttnet altyapisi kullanan netspeede gecicem tekrar aktivasyon ucreti istiyor netspeed. Eve de kimse gelip kurulum yapmicak ben hic bi sey anlamadim 🤔

• yibo90 kullanıcısına yanıt
    Bir ben mi farkettim diyordum :)

• Hocam bu doğruysa ki hukuki maddesini vermişsiniz , teşekkür ederim. Fakat şöyle birşey yok mu borçlar kanunundan dolayı sesli onayla sözleşme kurulmuş olmuyor mu ?
  • Sözleşmeli olduğu zaman durum budur eğer sözleşmeyi isterseniz sizde bunu göreceksinizdir.. Eğer paketinizin çok altında bir hizmet kalitesi alıyorsanız gerekli yere şikayet bildirgesi yollayıp gereken araştırma sonucunda cayma bedeli ödemezsiniz ama görünen o ki siz sadece keyfi geçmek istiyorsunuz ve sözleşmelide durum bu bunu herkes bilir.. Paketiniz yüksek olduğu için cayma bedelide bu nedenle yüksek olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 1 Aralık 2018; 18:59:6 >
  • Usbehci kullanıcısına yanıt
    O yasayı internet servis sağlayıcıları takmıyor.

Btk da görmezden geliyor.

Anca tüketici hakem heyetine başvurman lazım. O şekilde alabiliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: odessa798

Hocam bu doğruysa ki hukuki maddesini vermişsiniz , teşekkür ederim. Fakat şöyle birşey yok mu borçlar kanunundan dolayı sesli onayla sözleşme kurulmuş olmuyor mu ?
    Hocam böyle bir şeyin engel olacağını sanmam. Kanun çok açık, anlaşma bir yıldan uzunsa hiç bir ücret ödemeden cayabilirsin. Eğer firma kabul etmezse THH kabul ettirir.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Yani çözüm var, ne kadar sürer bilemem ama bin küsür lira ödemekten iyidir herhalde.

• Usbehci kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim bunların talep ettiği cayma bedeli olarak geçmiyor taahhüt edilince yararlanan indirimleri istiyor. Kelime oyunu var yani

• yibo90 kullanıcısına yanıt
    Anlaşmada açıklama ne yazıyorsa artık hocam. Eğer dediğiniz gibiyse THH'nin merhametine kalıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.