Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.505
Cevap
42
Favori
99.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet modem wifi6 destekli fakat attığım test cat6 kablo ile, z690 asus tuf wifi6-e anakart wifi anteni ile 750mbs görüyorum. Bu arada kurulum için gelen arkadaşlar modem konusunda konuştuk, modemden memnun kalmaz iseniz hemen farklı bir modem ile değişim olur bu konuda rahat olabilirsiniz dedi hatta 2 sene sonra keyiften güncel bir modem istemenizi öneririm dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: AmigaFAN

Evet modem wifi6 destekli fakat attığım test cat6 kablo ile, z690 asus tuf wifi6-e anakart wifi anteni ile 750mbs görüyorum. Bu arada kurulum için gelen arkadaşlar modem konusunda konuştuk, modemden memnun kalmaz iseniz hemen farklı bir modem ile değişim olur bu konuda rahat olabilirsiniz dedi hatta 2 sene sonra keyiften güncel bir modem istemenizi öneririm dedi.

bu bilgi iyi oldu teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

1000 mbps tarifeye geçtim ancak 23mb/s ile indirme yapıyor en fazla.Cihaz zte zxhn h298a hız testinde 400 mbps civarı download.

Sanırım cihaz daha yüksek hızı desteklemiyor.Kutunun arkasında teorik 5 ghz 867mbps hız 2,4 ghz frekansında teorik 300 mbps yazıyor.

• zultaran Z kullanıcısına yanıt
    Kablosuzda 300-400 arası gezer o model. Bilgisayarı yada tableti arkasına kabloyla baglarsanız hızı en yuksekten alırsınız. Birde nereden ne download ettiğiniz de önemli hocam. Karsı taraf veya server size o hızla gonderıyorsa yapacak bırsey olmuyor.

Kablosuzda bir beklentin olmasın kablosuz teknoloji gelişemedi yıllardır da ben ısınamadım gözümün görmesi gerekiyor.

• Yardım için teşekkürler

Laptopa ethernet girişi koymamışlar usb dönüştürücü almam lazım sanırım :)

Evet 300-750 tl aralıgında donusturuculer var. 100 veya 1000 veya 2,500 megabit uyumlu olanlardan bulabılırsınız. Suan sızın ıcın 1000 yeterlı olacaktır. Onerım type c hub almanız. Uzerınde 1000 mbps eternet girişi olanlar var. Monıtor mouse baglamak ıcınde kullanırsınız.

• Kendi verdikleri Zyxel modemle değerler böyle. Upload olması gerekenden baya düşük, akşam oturum açma şifrelerini alırsam kendi TUF-AX5400 routerımla deneyeceğim bir de.

Zaten ont ile modem arasına bağladıkları kablo da Cat5e. Eskiden 100Mbps olduğu için sallamıyordum ama şimdi onu da 50cm Cat8 patch ile değiştireceğim sipariş geçtim.

Gelen adam da öyle dedi zaten bu kabloyu değiştirirsen iyi olur diye. Pratikte download hızları da 100Mbps'i geçmiyor bakalım düzelecek mi.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 3 Temmuz 2023; 17:23:57 >

• Vain kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Zaten ont ile modem arasına bağladıkları kablo da Cat5e. Eskiden 100Mbps olduğu için sallamıyordum ama şimdi onu da 50cm Cat8 patch ile değiştireceğim sipariş geçtim.Gelen adam da öyle dedi zaten bu kabloyu değiştirirsen iyi olur diye. Pratikte download hızları da 100Mbps'i geçmiyor bakalım düzelecek mi.

@Vain Gelen adam kafasından uydurmuş. Modemden PC'ye giden kablo CAT5e veya daha üstüyse kablodan değildir. ONT ile modem arası kablonun CAT5e olması da sorun yaratmaz. CAT5e kısa mesafelerde 2Gbps üzerini dahi verebiliyor ki, kutudan çıkan kablo 1 metre oluyor genelde.

Yine de siz bilirsiniz tabii ama boşa masraf, hiçbir şey değiştirmez onu belirteyim. Ben de CAT8 kablo var, ONT ve modem arasına takıp test ettiğimde değişen hiçbir şey olmamıştı. Tekrardan CAT5e'yi taktım çünkü CAT8 S/FTP boru gibi bir şey, ONT ve modemi yan yana getiremiyordum bile. Bu test modemin kutusundan çıkan CAT5e kablo ile yapıldı mesela.

• Arkadaşlar bende comnet 500 kullanıyorum. İlk paket 35 olduğu için wifi 6 modemi sistem tanımlamamış. Sonrasında kayıt açtım wifi6 modem ile değiştirdiler Huawei marka.

• TP link ax1800 olacak arkadaşlar huawei yanlış oldu kusura bakmayın.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Anladım hocam, o zaman sorun ya modemden ya da ont'den bakalım kendi modemimle de performans alamazsam arıza kaydı vereceğim.

100Mbps kullanırken kendi verdikleri modemle ciddi fark oluyordu bununla deneyeceğim akşam müsait olunca.

Ben 100Mbps kullanırken Huawei ont kullanıyordum Turknette, şimdi 1Gbps'e geçtim yine aynı ont'den getirdiler. Diğer mesajlara bakıyorum

millete Nokia kullanmışlar, Nokia daha iyi değil mi bize niye daha kötü marka verdiler acaba? Hizmet kalitesini etkiliyorsa kötü bir durum bu.

Ben zaten özellikle upload da biraz artsın diye bu tarifeye geçtim, 50+ sağlamak için uğraşacağım bakalım.

• Farklı speed test sunucularına da hız testi yaptınız mı peki, ya da google drive gibi yerlere yükleme yaparak kontrol ettiniz mi? 50Mbps olması için uğraşın tabii ki, hatta düzeltilene kadar peşini bırakmayın bence de.

Bu gibi durumlarda sorun son kullanıcıya verilen ekipmanlardan ziyade ISS'nin cihazlarından, cihazlarda uyguladıkları konfigürasyonlardan kaynaklı olması daha muhtemel. Yoksa verdikleri ekipmanlar zaten belli bir standartta, emin olmamakla birlikte markanın fark yarattığını zannetmiyorum. O an ellerinde olan markanın cihazını veriyorlar diye biliyorum.

FAST.com üzerinden yaptığımda hepten kötü sonuçlar çıkıyor, 110/26Mbps ki bu upload harici eski Turknet'teki hızım. Zaten steam/xbox vs. üzerinde indirmeler de yavaş.

Geforce üzerinden download manager ile 20 koldan driver indiriyorum o da max 14MB/s görüyor ki 100MB/s'lere kadar çıkması lazım bu hızda.

Evet, sonuçlar normal değil. Teknik desteklik bir durum. Çözerler mi bilmiyorum ama mutlaka arıza kaydı oluşturun derim.

Garip, kendi routerımı taktım şimdi bunda da hız 250Mbps/e sabitlenmiş ama upload doğru geldi bu sefer. Sanırım ayarlarla oynasam düzelteceğim gibi.

İşin komik yanı Turknet'in portu da açık hala, eski kullanıcı adımla Turknet'e oturum açarsam aynı hızda Turknet altyapısından bağlanabiliyorum.

Yani iki hizmet de aktif acaba onunla mı alakalı bakalım, araştırıyorum. MTU/MRU 1492 bıraktım kendi verdikleri modemdeki gibi.

• TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

• Sonunda kendi Asus router'ım ile tam hızda çalıştırmayı başardım, TTNet'in verdiği Zyxel modemin mac adresini kullandım ve adaptive qos özelliğini kapattım.

Steam'de bu değerler normal mi, Steam sunucularının upload hızıyla mı alakalı yoksa bağlantı stabil mi değil? Sizler stabil 100MB /s civarı görebiliyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 3 Temmuz 2023; 21:57:22 >

Steam sunucuları ile alakalı. Blizzarddan diabloyu 1000 mbit indirebildigim gun aynı saatlerde steamden sizinki gibi hızlar alıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 4 Temmuz 2023; 4:57:11 >

Türknet pppoe kullanıcı adı şifresinin kapatılması biraz uzun sürüyor, o zaman kadar Türkiye'nin istediğiniz lokasyonundan girerek internete çıkabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.