ONT'niz 1Gbps miydi hocam? |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (46. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hocam 1010 civarı görmüşüz maksimum. mesajı düzeltiyorum.
ONT konusunda yanlış bilgi vermeyeyim ancak hafızam beni yanıltmıyorsa 2.5g destekli idi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 6 Temmuz 2023; 11:41:29 > -
Hız konusunda genel olarak bir tecrübemi paylaşmak isterim böylece yeni deneyimleyen arkadaşlar içni faydalı olabilir.
speedtest, fast.com gibi yerlerden sürekli olarak test yapıp neden tam hız alamıyorum yada steamden veya cesitli yerlerden dosya indirirken neden dibine kadar kullanamıyorum diye üzülen arkadaşlar cok fazla üzülmesinler.
speedtestte farklı serverlar sectiginizde farklı sonuclar alabilirsiniz. hatta bir ilin farklı ilçelerinden aynı pc ve routerla yaptıgımız testlerde bile farklılıklar var. bu sanıyorum arka taraftaki yollarla ilgili durumlar.
Dosya indirme yaptığınız serverların upload yogunlugu veya limitasyonları, bölgenizdeki hattın anlık kullanım oranı vs vs gibi bir çok konu hızı etkiliyor.
1000 megabit her ne kadar artık daha sık duyuluyor ve konusuluyor olsada bir cok yer için yüksek bir bant genisligi. Ev içinde kullanılan ekipman kablo vs gibi en ufak bir noktadan hız etkilenıyor ve etkılendıgı zaman etkilendigi noktaya gore kabaca 50-300 arası megabit kayıp yasatıyor. Yada bizimle ilgili olmayan az once saydıgım sebeplerdende etkileniyor.
satın aldıgı hızı dibine kadar kullanmak isteyen arkadaslara ben o yuzden gunumuz sartlarında 500 megabit onerıyorum. 1000 megabit kalabalık evler yada aynı anda cok fazla cihaz calıstıran evler için uygun bence. Ev içi ekipmanın kusursuz oldugu senaryoda server kaynaklı sebeplerden her cihaz bireysel olarak tam hıza ulasamasa bile aynı anda 2-3 kişi kullandıgında bant genıslıgı herkesi mutlu edecek kadar kalacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 6 Temmuz 2023; 11:50:27 >
-
Sağolun hocam, bir bakayım ont 1Gbps sınırlıysa yeni routera gerek yok o zaman. Oradan sınırlanacak zaten her türlü.
-
Rica ederim..
hem oyle hemde 1 gigabitle sınırlı olmasa bile 900-930 megabitten 1000 e cıkarak saglanacak fayda için routeri değiştirip bu ortamda onca masrafa gerek yok. bi sürü masraf olur. zaten routerlar sureklı calısan cıhazlar olduklarından günün birinde pes ediyorlar. oyle bir durumda bütcenın ızın verdıgı olcude daha iyısı alınarak devam edilmesi daha mantıklı gibi. Wifi 7 routerlar falan cıkıyor sımdı. onların yaygınlasmasını bekleyip almak daha mantıklı olur
-
TT dışında farklı firmalardan 1gbps hız kullanan var mı ?
-
ONT'nın sınırlı olup olmadığını veya hızını nasıl öğreniyoruz ?
-
-
Kabloyla test yapmalısınız. Eğer kabloyla yapınca da aynı çıkıyorsa QoS ayarını kapatırsanız sorununuz çözülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 21 Temmuz 2023; 18:44:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Öncelikle kabloyla test ettiniz mi? O router ile wifi kullanarak tam hızı almanız mümkün değil. Modem arayüzünde solda QoS menüsü var. Oradan kapatabilirsiniz.
Hocam kabloyla test etme imkanım yok şu an. Bir de telefonda fast uygulamasında test yaparken 500 ü gördü ama modem reset attı. Ve her hız testi yapmak istediğimde 5-6 kez reset attı şu an reset atmıyor.
Selamlar, bugün Türk Telekom 1000 Mbps geçiş yaptım. Nokia ONT(Türknet 100 mbps fiber kullanırken yine Nokia ont vardı, aynısını getirmişler.) ve TP-Link EX20 modem verdiler. 2.4Ghz 200-250 arası 5Ghz 470-520 arası hız alıyorum. Bağlantıyı yapan ekip kablosuzda 500'ün üstüne çıkamayacağını tam hızı kablolu bağlantıda alabileceğimi söyledi. PS5'e kablolu bağlayıp test ettim ama 500'ü geçemedi.
Bilgisayarda LAN portu olmadığı için usb-c gigabit ethernet dönüştürücü ve ont cihazı ile ethernet dönüştürücüsüne bağlamak için cat8 kablo aldım bakalım kablolu bağlantıda ne sonuç çıkacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 23 Temmuz 2023; 3:51:40 > -
ps telefon uygulamasında speedtest linkini bir arkadaşına mesaj olarak gönder. sonra konsolda o linke tıklayınca speedtest.net sayfası açılacaktır. o şekilde test et.
benim paketim 500mbps bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 23 Temmuz 2023; 13:2:33 > -
Merhaba ben de 1000 mb TTKOM üyeliği aldım. Getirdikleri hiç bir modemden memnun kalmadığım için ax73 modem ve ikili S7 deco aldım. Bu üç cihazı mesh olarak kullanabilir miyim? Ayrıca Modemin yanında wifi ile 550-750 MB hızla alırken. Kablolu denediğim de 350 MB'ı geçmiyor. Bunun nedeni ne olabilir? Araştırmam da modem ayarları ile ilgili bir rehber bulamadım. Sizde var ise paylaşabilir misiniz?
-
-
Ben de 500 mbps paketine geçtim , 250- 300 mbps arası hız alıyorum kablosuz. Upload 40 mbps.
ben kendi hususi router'ımı kullanıyorum. verdikleri tırt vestel cihazın kirası 20 lira olduğu için kafaya takmıyorum.
-
Bugün kablo ile test ettim 486 mbps hız geliyor en fazla . Tarifenin 100 iken 110- 120 mbps hız alıyordum. Şimdi de 500 ün üzerinde olması gerekmez mi?
Katılıyorum tek başıma yaşıyorum 500 kullanıyorum. Sadece oyun indirmeye yarıyor. Diğer türlü ne yapıcam bu kadarını diyorum kendimi teselli ediyorum 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X